V64 Tips Östersund 4/3

Publicerad på 4 Mar 2021 - 12:13

DrTrav

DrTrav

4 Mar 2021 - 12:13

V64 på torsdag körs i Östersund och jag spelar med två spikar i omgången. I den andra avdelningen spikar jag 5 Listas Thaitanic som jag tror kommer att få en bra effekt på skorycket samt den stora favoriten Zidane D.E i den femte avdelningen som normalt sett ska vara huvudet högre än sina motståndare.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Östersund Torsdag 4/3
V64-1 1.4.6.7
V64-2 5 Listas Thaitanic
V64-3 1.2.7.12.13
V64-4 1.2.8.11.13.15
V64-5 10 Zidane D.E
V64-6 2.4.6.7.12.14

720 rader x 1 kr = 840kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Östersund 4/2
DD-1 10 Zidane D.E
DD-2 6 Orvar Mollyn

1 rad x 100kr = 100kr

DD-1 10 Zidane D.E
DD-2 2.4.7.10.12.14

6 rader x 30kr = 180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m Volt
7 S.G Charpentier har högst kunnande i det här fältet och han går ner i klass till den här starten och om han löper upp till sitt kunnande är det god chans att runda det här gänget till en seger. Nu är det dessutom anmält med barfota runt om vilket hästen trivs klart bäst med. Han har dock inte varit riktigt att känna igen och kommer från en klenare insats och även om han förmodligen tänder till av att få springa utan skor kan det bli svårt att hinna i kapp hästarna på den främre volten om formen inte är där.

1 My Gifted My har fått ett par lopp i kroppen och är även hon klart gynnad av att springa barfota. Hon är snabb från start och med spår 1 i kommer hon att få en bra position oavsett om hon väljer att köra i ledningen eller om hon väljer ett lopp i ryggar. Senast hon var ute över den korta distansen med barfotabalans vann hon efter ett lopp från ledarryggen och med tjugo meters försprång på S.G Charpentier är hon en tidig utmanare nu.

4 J.H Respons är ännu Snabbare från start men har ett svårare utgångsläge. Kommer Daniel Wäjersten bara i väg vettigt i volten borde J.H Respons kunna köra sig till ledningen. Det finns ett högt grundkunnande men det var ett tag sen hästen levererade fullt ut, men med lite ändring i skobalansen och med två lopp i kroppen i sin nya regi kan hon tända till. Från ledningen blir hon inte lätt att plocka ner om hon tävlar på topp.

8 Assault är anmäld med skor i skrivande stund men jag har en känsla av att det kommer att ändras innan spelstopp och även om hästen främst har imponerat i monté så står han väldigt bra inne i loppet och fart finns. Kan han lifta med i ryggen på S.G Charpentier kan det räcka till en bra placering. Kanske t.om till seger?

Min Vinnare: 7 S.G Charpentier
Spets efter 500m: 1 My Gifted My/4 J.H Respons
Skrällen: 1 My Gifted My
Rankingen: A:7.4.1 B:6.10.8.2.3 C: 5.9

V64-2 2140m Volt
Här kommer min första spik i omgången och på förhand ser det ut som att två hästar höjer sig en aning och jag tror att någon av dessa två vinner loppet och jag väljer att ta ställning.

4 Global Brexit gör årsdebut och är förmodligen den med högst kunnande i fältet och han kommer från en imponerande treårs-säsong där han segrade vid fem tillfällen och var på pallen vid sex tillfällen på totalt sjutton starter. Nu är det årsdebut och även om träningsrapporterna är goda tycker jag det är svårbedömt och man väljer även att spara på barfotabalansen och kör endast med barfota fram nu. Hon har gjort sina flesta lopp med den balansen och hon fungerar bra även med den balansen men nu möter hon en stark motståndare som har fått några lopp i kroppen och som gör intressanta ändringar som jag tror kommer att räcka långt nu.

5 Listas Thaitanic blir alltså min spik i omgången och det är en häst som jag har trott på en hel del på slutet och det känns som att hon är på gång på allvar igen. Hon har varit tvungen att gå med skor i sina senaste starter men det känns som att det är en häst som är klart gynnad av barfotabalans och till den här starten rycker dom skorna. Jag tror det kommer att få en riktigt bra effekt och skulle hon lyckas med att komma före i starten och vara först fram till ledningen tror jag inte att Global Brexit besegrar henne. Med tanke på att Global Brexit saknar lopp i kroppen och att Listas Thaitanic är oöm för positioner och tål att göra jobbet på egen hand är jag heller inte främmande för att Listas Thaitanic kan besegra henne den tunga vägen. Jag tar ställning och spikar.

Om man garderar vidare förespråkar jag främst 7 Young Highness och 12 Secret of Joy som känns formstarka för dagen.

Min Vinnare: 5 Listas Thaitanic
Spets efter 500m: 4 Global Brexit/5 Listas Thaitanic
Skrällen: 12 Secret Of Joy
Rankingen A: 5.4 B: 12.7.3.10.2.9.8. C:1.11.6


V64-3 2140m Volt
1 Ronja Boko har varit positiv i sin nya regi och har läget till sin fördel den här gången. Hon har sett positiv ut i snabba avslutningar till två raka andraplatser och den här gången ser det ut att vara läge att prova i ledningen. Hon har ännu inte vunnit lopp på fem försök men hon har sett klart bättre ut i sin nya regi och den här gången kan det räcka hela vägen till karriärens första seger. Hon är dock orutinerad jämfört med flera konkurrenter och jag är inte övertygad om att hon orkar att stå emot konkurrenterna över upploppet.

7 Kalaxy Boko får tipset i loppet med tanke på den senaste insatsen när han satte han press på ledaren utvändigt och kopplade greppet över upploppet och inkasserade karriärens andra seger. Jag tror att vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg även denna gång och sida vid sida med Ronja Boko är det en bättre häst. Det är dock ingen garanti att han kommer vara lika bra till den här starten och han har två galopper i raden och trots allt bara en av flera segerkandidater i loppet.

12 Berra Steel gör årsdebut och har inte startat sedan Oktober. Han visade höga toppar under fjolåret och var bland annat ute i kval till svenskt travkriterium där han stötte på betydligt tuffare motstånd än vad han möter nu. Träningsrapporterna är bra och om formen är på sin plats direkt är det en allvarlig utmanare till segern. Han har dessutom ett springspår på tillägg och prickar Wäjersten starten borde han sitta i en bra position omgående.

2 Bounty Laday är en strulig häst och han har haft svårt att få det att stämma i lopp. Jag tror annars att det är en ganska bra häst och om han börjar fatta vad det går ut på är det en häst som kan utvecklas en del framöver och med tjugo meters försprång på flera konkurrenter är han värd ett streck på kupongen.

Jag betalar även för 13 Lyckans Quick som är jämn och travsäker. Det är ingen häst som tål att göra så mycket jobb på egen han har än så länge inte vunnit något lopp i karriären men det ser ut som att han borde kunna få bra ryggar under loppet och då är han absolut inte borta i den här typen av lopp.

Min Vinnare: 7 Kalaxy Boko
Spets efter 500m: 1 Ronja Boko
Skrällen: 2 Bounty Laday
Rankingen A: 7.12.1 B:2.13.3.11.10 C:5.6.8.4.14.9

V65-4 2140m Volt
8 Ulvsåsen imponerade stort under 2020 och segrade vid sju av nio tillfällen under fjolåret. Han avslutade tävlingssäsongen med en sämre insats och uppehållet har förmodligen bara gjort hästen gott. Det var trots allt väldigt länge hästen startade och jag litar inte full ut på att han kommer att leverera direkt. Han har förvisso varit bra efter uppehåll varje gång och skulle rapporterna under kvällen vara goda är jag inte främmande för att spika ekipaget men i skrivande stund vill jag betala för ytterligare några ekipage.

15 Tekno Viking har ett väldigt högt kunnande men är väldigt besvärlig och har galopperat bort mycket pengar i karriären. Vid felfria lopp är han alltid med och gör upp om segern och det är säkerligen inget undantag den här gången. En felfri Tekno Viking är den främsta utmanaren mot 8 Ulvsåsen och han tål att göra jobb på egen hand ute i spåren.

8 Kavata blir ofta lite borttappad på spelet men det är en fartfylld dam som dessutom kommer med bra form till den här starten. Hon är något ojämn i sina prestationer och näst senast var hon blek efter en invändig resa. Starten innan dess vann hon på ett bra sätt och senast lyckades hon återigen vara först över mållinjen. Läget är besvärligt den här gången med bakspår men jag vågar ändå inte nonchalera henne med tanke på den fina formen.

Jag streckar även 1 Frivolt Galilei på den främre volten som är under utveckling och där träningsrapporterna är bra och man låter optimistiska från stallet.


2 B.W Kungen var rejält förbättrad senast i sin nya regi och även om han normalt sätt inte ska räcka till kan det gå vägen men tjugo meters försprång.

13 Troll Prinsen är inte att lita på men avslutningen senaste i årsdebuten var klart positiv och han har säkert gått framåt ytterligare med det loppet. Det krävs såklart lite tur på vägen men fart finns när han fungerar.

Min Vinnare: 8 Ulvsåsen
Spets efter 500m: 1 Frivolt Galilei
Skrällen: 8 Kavata
Rankingen A:8 B:15.8.1.13.2.3.12.4 C:6.14.7.9.10.5

V64-5 2640m Auto
10 Zidane D.E blir min andra spik i omgången och i en annars ganska klurig omgång känns det tryggt att ha en spik i omgången som normalt sett bara ska vinna sitt lopp. Att hästen är spelad till över 80% i skrivande stund är såklart alltid något man bör ta i beräkningen men jag ser inga större orosmoln på himlen. Det blev förvisso galopp i den näst senaste starten men jag ser det som ett olycksfall i arbetet och han återkom på ett bra sätt efter den galoppen till en tredjeplats. I övrigt har det bara blivit segrar på svensk mark än så länge och mot ett beskedligt motstånd ska han vara huvudet högre än sina konkurrenter den här gången.

Motbud
Om man är ute efter de större pengarna och vill göra ett försök att fälla den stora favoriten räknas främst 1 Fly Bird Fly som är under utveckling och som har högt kunnande. Hon borde vara den som sitter i spets och även om 3 Samira Exclusive möjligtvis är Snabbare från start är dom nog inte intresserade av att köra i ledningen och Robert Dunder borde kunna hitta ut och ta över ledningen i ett andra skede. Hon möter en för bra häst den här gången men skulle favoriten göra bort sig är hon med och gör upp om det.

13 Topnotch Liss står bra inne i loppet och är gynnad av den långa distansen men det är ingen häst som radar upp segrar och att han ska besegra favoriten känns långsökt ,men med bra ryggar är hon med och tar en framskjuten placering.

Min Vinnare: 10 Zidane D.E
Spets efter 500m: 1 Fly Bird Fly
Skrällen: 1 Fly Bird Fly
Rankingen: A:10 B:1.13.9.2.11.5.7.12.4 C:8.6.3

V65-6 2140m Auto
3 Vimse Lars blir troligen ganska klar favorit i det här loppet och utgångsläget är bra. Jag tror dock att strykningen på stallkamraten 3 Stjerne Tore kan komma att ställa till det och jag är inte säker på att han lyckas försvara ledningen mot 6 Orvar Mollyn. Jag är inne på att han kommer att få göra jobbet på egen hand och även om formen är på topp är jag inte övertygad om att han kan vinna den tunga vägen.

6 Orvar Mollyn är hästen jag tror sitter i ledning och med två lopp innanför västen borde han vara ytterligare förbättrad till den här starten. Senast orkade han inte hela vägen från ledningen men det var ett tufft lopp han var ute i och bara han inte får alltför mycket press utvändigt tror jag att han kan rinna undan till en seger nu i stället.

7 G.G Ojjdo radade upp topplaceringar under fjolåret och har varit ute och matchats mot tuffare gäng. Det har inte varit samma formintryck på slutet men det är ändå ingen jag vågar räkna bort och han räcker normalt långt här.

12 Backegubben har inte startar sedan i Maj och det är mycket begärt att han bara ska gå ut och runda det här gänget direkt. Han har förmodligen högst kunnande i fältet och streckas med det i åtanke men det är troligt att det blir ett snällt upplägg den här gången.

14 Optandsfröken är alltid farlig att räkna bort och hon vinner med jämna mellanrum. Nu är det årsdebut och hon brukar göra sina bästa lopp när hon är med där framme direkt men som ospelad tycker jag ändå att hon är värd en markering.

Streck även för 4 Klack Nova som har gott kunnande när man lever upp till sin fulla förmåga.

Min Vinnare: 6 Orvar Mollyn
Spets efter 500m : 6 Orvar Mollyn
Skrällen: 7 G.G Ojjdo
Rankingen A: 6.3.7 B:12.14.4.10.9.13.8.11. C:5.1.15

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto