V64 Tips Romme 16/4

Publicerad på 16 Apr 2021 - 11:19

DrTrav

DrTrav

16 Apr 2021 - 11:19

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Dalatravet och närmare bestämt Romme.
Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med en spik, 9 Helluva Am i den första avdelningen.

V64 Tips Romme Fredag 16/4
V64-1 9 Helluva Am
V64-2 1,7,9
V64-3 1,3,5,6,7,8
V64-4 1,3,5,7,11
V64-5 4,9,10
V64-6 4,5

540 rader x 1 = 540 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Romme Fredag 16/4
DD1: 4,9,11
DD2: 4,5

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m volt
Vi inleder omgången med att spika 9 Helluva Am som gjorde comeback i den senaste starten efter nästan två månaders frånvaro från tävlingsbanan. Vi fick se en bra prestation direkt, när hon trots positionen utvändigt om ledaren loppet igenom och trots att hon blev rundad med 500m kvar till mål av en Snabbare häst så visade hon Helluva Am fin inställning när hon kom tillbaka över upploppet och vann säkert. Detta är en segermaskin som har vunnit fem av de sex senaste starterna. Ikväll Helluva Am fått ett spännande springspår på tillägg och prickar kusken Jorma Kontio starten så kommer de tillsammans kunna vara offensiva och köra fram till ledningen efter en bit. Oavsett om man lyckas med det eller inte sk segerchansen var hög och jag spikar.

Motbud
Värsta emot är 3 Ella Pace och 4 Hundredprocent Up. De är båda två bra hästar men att de ska slå Helluva känns som en övermäktig uppgift på förhand. Den förstnämnda har matchats på V75 under vintern med blandade resultat. 4 Hundredprocent Up kommer till kvällens start med formen på topp efter att tagit två segrar på de tre senaste starterna.

Min Vinnare: 9 Helluva Am
Spets efter 500m: 9 Helluva Am
Skrällen: 3 Ella Pace / 4 Hundredprocent Up
Ranking: A 9 B 3,4,5,6,2 C 1,10,8

V64-2 2140m volt
Ett treåringslopp står på menyn och 7 Hera Hammering jagar fortsatt sin första segern. I den senaste starten fick man ett fint lopp i rygg på ledaren och Hera Hammering hängde på bra som tvåa i mål. För två starter sedan fick hon inte vara ifred i ledningen, utan ansattes av press från utvändig häst och att man höll tappert som trea och det var en bra prestation i sig. Ikväll har man ett intressant springspår och man är min troliga ledare av loppet. Skulle kusken Jörgen Westholm sen få bestämma tempot en aning framme i ledningen ska det vara goda chanser för att Hera Hammering tar första segern.

9 Conch On Inn galopperade med krafter sparade utvändigt om ledaren med 400m kvar till mål i sin tävlingsdebut. Utan galoppen är känslan av att man utmanat rejält om segern. Men revanschen kom i starten efter då Conch On Inn tog hand om ledningen och sen enkelt gick undan till klar seger. Ikväll ser uppgiften annorlunda ut med bakspår i voltstart men trots detta är Conch On Inn seger aktuell igen.

Nämner även 1 Moufaza S.F. som har galopperat i karriärens två starter. Men i den senaste starten visade denna treåring som tränas av Leif Witasp en hel del fart efter sin galopp. Känslan är att Moufaza S.F. duga bra här om han sköter sig. Innerspår är perfekt och Jorma Kontio kör treåringen för första gången vilket är ett plus.

Min Vinnare: 7 Hera Hammering
Spets efter 500m: 7 Hera Hammering
Skrällen: 1 Moufaza S.F
Ranking: A 7,9,1 B 9,3,5 C 2,4,8

V64-3 2140m auto
1 Ninepoints Coolman kommer till dagens start med formen i antågande. I den senaste starten avslutade man bra via 13,5 sista 800m. Man är även kvick iväg från start och kommer utmana om att hålla upp innerspåret initialt. Det har blivit en del galopper emellanåt för denna femåring men håller man sig till rätt gångart loppet igenom ikväll är man ett segerbud här. Men det är givet att gardera.

Även 3 Stens Remind kommer med fin form till dagens start. Man har en färsk seger i bagaget från det senaste framträdandet, då vann man ifrån ledningen och säkerligen har kusken Ove Berglind siktet inställt på samma scenario ikväll. För två starter sedan gjorde man också ett bra lopp men fick ett tufft slutvarv i tredjespår men höll ändå starkt till andraplatsen. Nu blir det lättning i balansen, vilket är spännande. Stens Remind är med och utmanar om segern pånytt.

Skrällen är 5 Campagne De Press som har varit bra under en längre tid utan att fått någon riktig utdelning. I den senaste starten höll man mycket bra som tvåa bakom Solkattens Shirazi. Från stallet är tongångarna optimistiska och man tror på en ny bra insats av Campagne De Press. Han kan öppna Campagne De Press kvickt och ses som en av flera som skulle kunna nå ledningen i loppet. Lyckas man komma dit är såklart mycket vunnet men man är inte beroende av den positionen för att vinna. I ett på förhand öppet lopp känns det givet att betala för denna valack till 8%.

8 Pelas Orthos har fått ett tufft utgångsläge på förhand, men detta är ytterligare en startsnabb häst som är med i loppet. Det är inte helt otänkbart att man kan skulle kunna nå ledningen trots allt. I ledningen är man alltjämt obesegrad på två försök vilket gör det angeläget att försöka nå den positionen trots det tuffa utgångsläget. I den senaste starten presterade man dock inte på topp, men det meddelar tränaren Rikard Lindh berodde på att Pelas Orthos slog sig på framknäna. Man är även optimistiska inför kvällens start och tror på en bra prestation.

Min Vinnare: 1 Ninepoints Coolman / 3 Stens Remind
Spets efter 500m: 1 Ninepoints Coolman / 5 Campagne De Press / 8 Pelas Orthos
Skrällen: 5 Campagne De Press
Ranking: A 1,3,5,8 B 7,6,4,12,9 C 2,11,10

V64-4 2140m auto
1 Sölvsveds Atlas kommer med fin form till dagens start, han har stått för två fina insatser hos Jan-Olov Persson. I den senaste starten tog Sölvsveds Atlas hand om ledningen från bricka två och vann sen enkelt via 1.24 sista 400 metrarna. Nu har man återigen fått ett intressant utgångsläge, med tanke på att man är kvick iväg från start och är min troliga ledare av loppet. Väl i ledningen har man segrat i tre av fyra försök. Segerbud återigen här ikväll.

3 Tangen Svenn gjorde comeback i den senaste starten efter man haft ett litet uppehåll. Innan uppehållet hade man tre raka segrar vilket säger en del om hästen kapacitet. Man gjorde det bra i comebacken, efter att man kört sig till ledningen med varvet kvar höll man bra in i mål som trea. Nu med lopp i kroppen bör Öysteins Tjomslands fyraåring gått framåt en hel del. Ikväll är det andra gången Rikard N Skoglund sitter i vagnen. Ulf Ohlsson som kört på slutet sitter istället upp bakom tränaren Öysteins Tjomslands andra häst i loppet.

11 Frivoll Galilei är den andra hästen jag nämnde ovan som tränas av Öysteins Tjomsland. Denna fyraåring stod lite på tur för seger i den senaste starten efter att stått för flera fina insatser i skymundan mot tuffa konkurrenter. Efter att man kört sig till ledningen efter 500m kunda man välförtjänt få sätta nosen först över mållinjen. Även om läget är sämre ikväll så finns kunnande för att runda till seger. Finns säkerligen en bra anledning varför Ulf Ohlsson väljer denna uppsittningen före stallets andra häst.

Skrällen är 5 Järvsö Olov som nu gjort två starter för tränaren Sandra Lumolas och han har vid båda tillfällena gjort det bra. I den senaste starten fick man ett fint lopp i rygg på ledaren men man orkade inte riktigt hänga på Moons över upploppet. Med två lopp i kroppen bör även formen vara smygande. Motståndet är bra ikväll men Järvsö Olov har tiderna i kroppen för att vara med och utmana. Till endast 5% känns det som en given skräll att betala för när man väl är inne och garderar loppet.

Min Vinnare: 1 Sölvsveds Atlas
Spets efter 500m: 1 Sölvsveds Atlas
Skrällen: 5 Järvsö Olov
Ranking: A 1,3,11 B 5,7,6,10,4 C 8,9,12,2

V64-5 2640m volt
10 Madronjo är intressant ikväll från sitt springspår på tillägg. Man kommer till start med en uppåtgående form, en seger och en andraplats på de två senaste starterna. I den senaste starten var man ute på V75 och blev två efter avslutat sista 1000m på 12,8. Ikväll blir det barfota runt om vilket är ett plus, en balans Madronjo haft vid åtta av sina nio segrar. Prickar Kai P Jussila starten ska detta vara en bra segerchans i loppet.

4 Gaylord Am gör ikväll en intressant debut för Anders Eriksson, detta är en talang som inte startat sedan han var med i ett uttagningslopp till Derbyt förra året. Nu är man kastrerad och det ska bli intressant att följa hästen framöver. Gaylord Am kvalade bland annat in till Kungapokalen förra säsongen och han har visat hög kapacitet och ska därför räknas direkt i årsdebuten.

Nämner även 9 Mellby Ess som sköt till bra mellan hästar för två starter sedan. I den senaste starten visade denna åttaåring att formen fortsatt är god när man stod för en bra avslutning i ett lopp över 3000m. Till endast 5% är man en kantboll i loppet.

Min Vinnare: 10 Madronjo
Spets efter 500m: 1 Gaylord Am
Skrällen: 9 Mellby Ess
Ranking: A 10,4 B 9,12,5,3,1 C 2,6,7,11,8

V64-6 1640m auto
I den avslutande avdelningen på V64 hittar vi 5 Dark Roadster som favorit, det med rätta. Att man i den senaste starten inte kunde stå emot Zinco Jet som fått en fin resa är inte mycket att säga om. För två starter sedan var Dark Roadster hårt betrodd i på V75, ett lopp som man ledde länge, men han tappade travet sista biten fick han ge sig med 100m kvar. Kapacitetsmässigt står han för klasen i loppet. Det blir endast barfota fram då han har lite dåliga hovar. Men den amerikanska vagnen åker på till loppet och i min bok är man den tidiga ledaren av loppet och därifrån är man hästen att slå för övriga. Klar förstahäst och även en tänkbar kompletterande spik för den som letar.

4 B.W.T.Echo är en femåring som fortfarande är utan seger i Sverige. Men B.W.T.Echo har stått för ett par fina prestationer på slutet och första segern är inom räckhåll. I den senaste starten avslutade man rappt i ett lopp som vanns av Cab Lane. Jag dubbla systemet med B.W.T.Echo till endast 9%.

Nämner även 6 Zeus Bi som är tidig om man letar ytterligare motbud. Han har nu fått ett lopp i kroppen efter uppehåll. I comebacken såg man mycket fin ut som fastlåst med gott om krafter sparade, klockan stannade på 09,7 sista 800m. Med den genomköraren i kroppen inför dagens start lär formen vara framflyttad en hel del. Kommer göra ett bra lopp på nytt och ska inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 5 Dark Roadster
Spets efter 500m: 5 Dark Roadster
Skrällen: 4 B.W.T.Echo
Ranking: A 5 B 4,6,8,3,9 C 1,2,7

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto