V64 Tips Solvalla 23/2

Publicerad på 23 Feb 2021 - 11:46

DrTrav

DrTrav

23 Feb 2021 - 11:46

Kvällens V64 tävlingar är flyttade till nationalovalen Solvalla. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med två spikar, 1 Ottens Hero i den första avdelningen och 2 Kinky Boots i den tredje avdelningen.

V64 Tips Solvalla Tisdag 23/2
v64-1 1 Ottens Hero
v64-2 2,3,4,6,8
v64-3 2 Kinky Boots
v64-4 4,5,6,8,10,11
v64-5 1,2,4,5,6,10
v64-6 1,3,4

540 rader x 1 = 540 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Solvalla Tisdag 23/2
DD1: 5 Fleet Admiral
DD2: 1,3,4

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64 -1 2140m volt
Vi inleder V64 spelet med att spika 1 Ottens Hero. Han har inlett lovande och kommer med två raka segrar i bagaget till dagens start. I den senaste starten imponerade man när han via tredjespår första 600m intog dödens med varvet kvar. Därifrån hade han sedan inga som helst problem att gå undan till en enkel seger med vad det såg ut som gott om krafter kvar kvar. Ikväll har man ett perfekt utgångsläge, och han är min tidiga ledare av loppet. Motståndet skrämmer heller inte nämnvärt och allt talar för att Ulf Ohlsson som sitter i vagnen och tränaren Daniel Redén inleder V64 med en seger. Spik.

Motbud
6 Jaguar C.Boko kommer till start med positiv formkurva då han i den senaste starten var bra som tvåa bakom Voltaire P.Hill. Skulle Ottens Hero ha en sämre dag är detta en femåring som kan blanda sig i segerstriden.

9 Jumanji Love är en lovande fyraåring som under sitt år som treåring visade prov på bra fartresurser. Skulle tränaren Petri Salmela hittat rätt med formen i årsdebuten finns fart för att vara med långt framme här direkt.

Min Vinnare: 1 Ottens Hero
Spets efter 500m: 1 Ottens Hero
Skrällen: 6 Jaguar C.Boko
Ranking: A 1 B 6,9,8,3,4,10 C 11,7,5,2

V64 - 2 2640m auto
3 Versace Face är ytterligare en häst i omgången som körs av Ulf Ohlsson och tränas av Daniel Redén. Detta är en fyraåring som kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start. Då var det årsdebut och man gick enkelt undan i ledningen. Nu med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare till ikväll. Det man dock ska ha med sig är att han under fjolåret hade stunder där han visade valpighet och galopperade. Det är tendenser som kanske har växt bort under träningsperioden nu, men värt att ha med sig. Förstahäst, men givet för mig att gardera.

4 Global Attention har bra fartresurser för klassen och när han lever upp till sitt kunnande tävlar femåringen på en hög nivå. Men han är dessvärre osäker och har galopperat en hel del. Ikväll är det årsdebut och även Global Attention kanske fått ordning på travet under sin träningsperiod. Är säker på att tränaren Jörgen Westholm slipat på vad som går inför dagens start då det är en seger i resultatraden som försvinner i och med dagens start. Givet streck på kupongen.

8 Mogas Casanova har lottats till ett tufft utgångsläge men han har bra fart för klassen och löser det sig bara med positionerna kommer han vara med långt fram. Givet streck till 5%.

2 Danois Simoni är stark och snabb, i den senaste starten höll man till andraplatsen från ledningen i ett lopp som mäter lika långt som kvällens uppgift. Frågan är man man väljer att köra i ledningen igen eller om man väljer ett mer vilsamt upplägg denna gången. Oavsett får man en fin resa och till endast 3% som man är streckad på i nuläget är man ett givet streck.

Min Vinnare: 3 Versace Face
Spets efter 500m: 2 Danois Simoni / 3 Versace Face
Skrällen: 2 Danois Simoni
Ranking: A 3,4 B 8,2,6,1,11,5 C 12,10,9,7

V64 - 3 2140m volt
Kvällens andra spik kommer i form av 2 Kinky Boots. Inför den senaste starten hade man två raka segrar i bagaget, men man fungerade inte som förväntat i den senaste starten och det berodde på att Kinky Boots inte trivdes med banunderlaget. Hade prestationen varit som vid de två tidigare starterna hade nu denna femåring haft tre raka segrar på kontot. Kapacitetsmässigt är Jimmy Nilssons travare överlägsen den här gången och utan några oförutsägbara situationer och med bra banunderlag ska Kinky Boots ha toppchans igen. Det enda som oroar något är att tävlingarna är flyttade till Solvalla som var banan där han galopperade senast. Men som banan var den dagen med kraftigt snöfall och allmänt tuffa förutsättningar förväntar jag mig inte ikväll. Så jag väljer att spika.

Motbud
Främsta motbudet till min spik är 7 Kaiser Southwind som är under fin utveckling och blir bättre och bättre med varje start. I den senaste starten var man ute på på V75 och gjorde det bra som fyra i mål. För två starter var man två bakom min spik Kinky Boots efter snabb avslutning. Ikväll har man springspår och kommer man iväg bra kommer man vara med långt framme när mållinjen närmar sig ikväll också.

Min Vinnare: 2 Kinky Boots
Spets efter 500m: 2 Kinky Boots
Skrällen:
Ranking: A 2 B 7,8,6 C 9,5,1,3,4

V64-4  2140m volt 
Ett öppet lopp i ungdomsserien där flera rutinerade kuskar ska göra upp emot varandra. Jag väljer att plocka med en drös ekipage på mitt system.

11 Bold Knick galopperade i senaste starten i ingången ab upploppet, och det var en framskjuten placering som försvann. Dessförinnan hade man två segrar och en andraplats på tre starter. Detta är en fyraåring med en speciell aktion men styrkan räcker långt och kommer han bara till från sitt tuffa utgångsläge kommer man vara svår att stå emot för övriga under slutvarvet. Förstahäst.

10 Hurricane fick nöja sig med en andraplats som stor favorit senast på Eskilstuna. Det var dock prestationen bra, hästen fick ett väldigt stökigt lopp med flera positionsbyten under vägen adderat med att det var årsdebuten som genomfördes. Ikväll har man fått ett lopp i kroppen och formen bör vara framflyttad en del. Dessutom har man springspår på bakåtvolten och träffar kusken Emma Smedeby starten kan man mycket väl sitta i ledningen efter en bit då det endast är tre hästar på start. Givet streck på kupongen.

Skrällen är 6 Thanator, detta är en fyraåring som besitter både kunnande och fart som räcker långt kvällens sammanhang. Till kvällens start har man fått två lopp i kroppen efter ett långt uppehåll, formen bör vara i antågande dessutom tillhör kusken William Ekberg en av de skarpaste i kvällens startfält. I ett öppet lopp, där ingen är chanslös på förhand så är det givet att strecka Thanator till 8% i min bok.

Min Vinnare: 11 Bold Knick
Spets efter 500m: 10 Hurricane
Skrällen: 6 Thanator
Ranking: A 11,10 B 6,8,3,5,4 C 2,1,7,9

V64 - 5 2140m volt
5 Fleet Admiral har ingen rolig resultatrad att skryta med men i de två senaste starterna har det blivit helt fel för denna ändå kapabla sexåring. I den senaste starten fick man back sig loss och avslutade 11,8 sista 700m i skymundan. Jag tror formen är bättre än vad vi kan utläsa och med två lopp i kroppen känns detta som en spelvärd förstahäst. Går man bara iväg från start ska man ha goda segerchanser. Fleet Admiral har vunnit tio av sina 28 starter i livet. Förstahäst.

4 Marrakesh är ytterligare en häst som kommer till start med lopp i kroppen och har en hög segerprocent. Spår två på andravolten är troligtvis inte optimalt men kommer man iväg från start ska man vara med och göra upp om segern här. Tidigt streck på kupongen.

10 Zinco Jet gör ikväll en intressant comeback efter att under fjolåret presterat bra. Till 16% är detta ingen jag vågar lämna utanför kupongen trots det tuffa utgångsläget. Skulle de två ovannämnda komma bort på något sätt är man ett segerbud.

6 Thengill kan behöva loppet i kroppen efter att inte startat på över ett halvår. Men kunnande finns och när man väl börjat gardera plockas denna rutinerade elvaåring med på kupongen.

Vill även nämna att 1 Alex T.H. som reser långt för den här uppgiften och ska räknas in bland skrällarna i loppet som kan smälla till.

Min Vinnare: 5 Fleet Admiral
Spets efter 500m:
Skrällen: 1 Alex T.H
Ranking: A 5,4 B 10,6,1,2 C 7,9,3,8

V64 - 6 1640m auto
3 Fighter Lady gjorde i den senaste starten debut för sin nye tränare Kevin Gondet efter att tidigare varit i Schweiz och tävlat. Hon visade direkt att hon kommer att duga bra även på Svensk mark, när hon från femte utvändigt avslutade starkt till tredjeplatsen bakom tuffare hästar än vad hon ställs mot tidigare. Ikväll är dessutom motståndet något enklare, och med ett lopp i kroppen bör hennes form vara framflyttad också. Från ett bra utgångsläge är man ett givet segerbud i loppet. Förstahäst.

4 Västerbo Vixen kommer med hyfsad form till dagens start, men utan att riktigt fått det att stämma. Han är den tidiga ledaren av loppet och från den positionen har man fyra segrar på fem försök i Sverige. Dock ska måste man nämna att han är osäker i aktionen och har galopperat i tre av de senaste sex starterna. Som favorit på V64 är det ingen jag vågar lämna ensam på kupongen. Men från ledningen över kort distans är man ändå ett streck jag betalar för.

Skrällen är 1 Jatzy Jazz som var sjuk i den senaste starten, och tränaren Paw Mahony meddelar att man nu tränar på fint hemma på gården igen och dessutom varit och gått ett banjobb inför kvällens start. Paw Mahony meddelar även att läget är bra och att det blir full laddning härifrån. Oavsett om man lyckas hålla upp innerspåret eller inte är man garanterad en fin resa och är till 5% en given skräll att betala för.

Min Vinnare: 3 Fighter Lady
Spets efter 500m: 1 Jatzy Jazz / 4 Västerbo Vixen
Skrällen: 1 Jatzy Jazz
Ranking: A 3 B 4,1,5,11,2,7 C 6,8,12

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto