V64 Tips Solvalla 26/7

Publicerad på 26 Jul 2021 - 11:09

DrTrav

DrTrav

26 Jul 2021 - 11:09

V64 hämtar vi på från Solvalla denna Måndagskvällen, Det är en fin tävlingskväll med tre- fyra- och femåriga hästar av hög klass som gör upp. Omgången kryddas dessutom av en jackpot på 5,5 Miljoner. Min Lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik ikväll, 5 Great Skills. i den andra avdelningen.

V64-tips Solvalla Måndag 26/7
v64-1 2,4,5
v64-2 5 Great Skills
v64-3 1,2,4,6
v64-4 6,9,10
v64-5 4,6,7
v64-6 1,2,3,4,5,7

648 x 1kr = 648kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Solvalla Måndag 26/7
DD-1 4 Bridge Maid
DD-2 1,2,3,4,5,7

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
4 Admiral As visade tidig att han var en riktigt talangfull häst som har framtiden framför sig. Han har inne på sin femåringssäsong och har inlett den lovande. Det har blivit två segrar på sina tre starter. I den senaste starten som var bronsdivisionen på V75 stod han för en mycket bra prestation då han från tredje utvändigt gick på i spåren med 700m kvar och avslutade 1.08 fart sista 500m vilket räckte till seger. Dock är han ingen blixt från start och kommer inte kunna blanda sig i någon spetskörning inledningsvis ikväll. Admiral As besitter högst kunnande i loppet och är den givna första hästen i loppet, men till 70% kan jag inte gå på honom rakt ut.9

5 Axl Rose ska bli spännande att följa ikväll, han i och med kvällen start debut för Robert Bergh. Detta är en Love You avkomma som inledde sin karriär med att rada upp segrar för Alessandro Gocciadoro och var bland annat favorit i Treåringseliten för två år sedan och slutade då trea bakom Aetos Kronos som vann. Under förra året blev det fler galopper än segrar, men det ska bli spännande att följa vad Robert Bergh kan lyckas åstadkomma med denna talangen. Streckas.

Plockar även med 2 Global Adventure som har tampats emot kulltoppen hela livet. För två starter sedan gjorde han det bra när han vann på V86. I den senaste starten var man ute och mötte Don Fanucci Zet och Brother Bill och avslutade bra via 09,1 sista 1000m. Lyckas man ta sig till ledningen ifrån ett bra utgångsläge ikväll finns det med på kartan att man utmanar om segern.

Min Vinnare: 4 Admiral As
Spets efter 500m: 2 Global Adventure
Skrällen: 5 Axl Rose
Ranking: A 4 B 5,2 C 1,3,6

V64-2 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik. Det är inte ofta man väljer att spika sig ur ett lopp innehållande treåriga ston men jag kan inte blunda för 5 Great Skills. Detta är en av kullens allra mest intressante ston i nuläget. Hon är toppstammad med Very Kronos som mamma och Glide About som mormor. Great Skills har hittills gjort allt rätt på tävlingsbanan. Hon kommer till kvällens start med tre raka segrar och har aldrig fått se sig besegrad. I den senaste starten klev hon undan i fin stil via 12,2 sista 1000m, utan att man körde på henne. Hon visade även senast att bilstart inte är några problem och med en liknande prestation ikväll är jag inne på att konkurrenterna får tampas om andraplatsen. Spik.

Motbud
4 Glamorous Rain har även hon inlett sin karriär lovande. I den senaste starten hamnade hon långt ned i kön i ett Breeders' Crown-kval men avslutrade vasst vida 10,6 sista 800m utan att kunna utmana om segern. Men avslutningen var mersmakande, och med en resa något längre fram ikväll adderat med en liknande avslutning som senast kommer man fälla många över upploppet.

Nämner även 6 La Fille de Niky som slutade trea i sitt E3-kval på Eskilstuna men det räckte inte för att kvala in till finalen. Men hon avslutade 11,2 sista 800 då och ska inte nonchaleras här ikväll om man garderar.

Min Vinnare: 5 Great Skills
Spets efter 500m: 5 Great Skills.
Skrällen: 6 La Fille de Niky
Ranking: A 5 B 4,6,3,8 C 7,2,1

V64-3 2640m auto
2 Chipper Kronos Inledde året bra och inkasserade två raka segrar. Därefter höll han bra som trea i försöket till E3. I den senaste starten var det finalen i E3 på Färjestad och han fick ett bra lopp via tredje invändigt och när lucka kom med 200m avslutade han bra utan att plocka in något på ekipagen före honom. Ikväll har man fått ett fint utgångsläge och Chipper Kronos kan öppna kvickt från start. Hittar man en vettig position från start och spara speeden in till upploppet är spelvärdet högt i min bok och till endast 13% är han ett givet streck på min kupong.

1 Lee Harvey Bros är en intressant treåring som dessvärre felade bort sig i E3-kvalet för två starter sedan. Han studsade dock tillbaka snabbt och i starten efter segrade han enkelt från ledningen. Han har styrkan som sitt främsta vapen, men har även visat att det finns goda fartresurser att tillgå. Innerspåret ikväll är dock inte helt optimalt, men i ett litet fält riskerar han samtidigt inte att bli fast utan kommer återigen vara med och utmana om segern. Streckas.

6 Mustang Racer är den enda i startfältet som testat på den aktuella distansen, det gjorde han i den senaste starten och då forcerades han till dödens via spåren men orkade inte hela vägen vilket är förståeligt efter ett tufft upplägg. Har han tagit det hårda loppet på rätt sätt ska han räknas tidigt ikväll. Är kvick iväg från start och kommer säkerligen utmana om ledningen initialt.

Nämner även 4 Graham Hill som är spännande Muscle Hill avkomma som ännu är osynad i lite tuffare sammanhang. I BC-kvalet för två starter sedan strulade det en hel del längs vägen. Graham Hill är klart bättre än vad femteplatsen visade där. Vann enkelt från ledningen senast och till kvällens start är det anmält med amerikansk vagn vilket är spännande.

Min Vinnare: 2 Chipper Kronos
Spets efter 500m: 2 Chipper Kronos / 6 Mustang Racer
Skrällen: 4 Graham Hill
Ranking: A 2,1 B 6,4,8,7 C 5,3

V64-4 2140m auto
9 Adam Orden är berättigad favorit i loppet. Han hade två raka segrar innan han galopperade bort sig i den senaste starten. För två starter sedan vann man enkelt via 11,2 sista 800m från ledningen. På pappret är loppet något skiktat och Adam Orden är hästen med bäst kapacitet på förhand. Dock gör galoppen senast att man inte kan gå på honom rakt ut som favorit. Andreas Lövdal ska köra hästen för första gången, men det ska inte ses sömn ett minus i detta sammanhang då det är ett lärlingslopp. Noterbart är även att Andreas Lövdal känner främsta motbudet No Pressure väl, då han kört honom i de fyra senaste starterna.

6 No Pressure gör ikväll sin femte starten för Philip di Luca. I den senaste starten vann hann enkelt. Det var då ett enklare P22-lopp och prestationen är kanske inget som säger så mycket, men extra växlarna brukades aldrig och femåringen hade krafter kvar trots att han fick göra jobbet ute i spåren. Han kan öppna bra och skulle han ta sig till ledningen ikväll ska han ses som ett segerbud i loppet.

Skrällen är 10 Plato At Work som i den senaste starten tappade massa meter med 500m kvar till mål då han bröt ut i banan. Men upphämtningen var bra och mersmakande. För två starter sedan vann han på rejält sätt från dödens efter att blivit hängandes i tredjespår en bit. Formen är på topp och skulle det stämma med positionerna under slutrundan ikväll är detta en skräll jag gärna betalar för till 5%.

Min Vinnare: 9 Adam Orden
Spets efter 500m: 6 No Pressure
Skrällen: 10 Plato At Work
Ranking: A 9 B 6,10,3,5,12 C 7,11,2,4,8,1

V64-5 2140m auto
4 Bridge Maid är en avkomma efter Readly Express som började karriären spännande med fyra segrar på sina fem första starter. Hon har visat att hon både kan vinna från ledningen men även att hon tål att göra jobbet bakifrån. Inför kvällens start har hon inte startat på tre månader och formen är ett frågetecken. Men som vi varit inne på så många gånger tidigare är sällan Timo Nurmos hästar beroende av lopp i kroppen för att hitta formen. Jag är inne på att hon är väl iordning och kommer stå för en bra prestation direkt.

6 Heaven Mearas kan mycket i grunden och var väldigt bra för två starter sedan när hon vann från dödens via 12,7 sista 1000m. I den senaste starten var det kval till Stochampionatet och den dagen förstördes av en galopp. Ikväll har hon framspår bakom bilen för första gången vilket känns spännande. Är formen bibehållen är hon ett givet segerbud i loppet.

Nämner även 7 Muzzle The Yakker som också har en del frågetecken kring formen men som är en häst med högt kunnande. För två starter sedan fungerade hon inte på barfota balansen och i den senaste starten saknades det rätta trycket i steget. Det troliga är dock att hon behövde loppet i kroppen och bör därför gå framåt formmässigt en del till kvällens start.

Min Vinnare: 4 Bridge Maid
Spets efter 500m: 4 Bridge Maid
Skrällen:
Ranking: A 4 B 6,7,11,10,9,1 C 12,2,3,8,5

V64-6 1640m auto
3 Henry Flyer Sisu visade fin form för två starter sedan när han var trea bakom Sister Sledge och Bepi Bi. I den senaste starten fick han ett tufft lopp utvändigt om ledaren och det blev galopp som slagen in på upploppet. Från ett bra utgångsläge ikväll kommer han kunna söka en bra position och skulle han få spara speeden till upploppet kommer han pasera många tillslut. Förstahäst i ett öppet lopp.

7 Chestnut Hill tränas som halva startfältet i loppet av Stefan ”Tarzan” Melanders och är den som tjänat överlägset mest pengar. Chestnut Hill har tjänat över det dubbla jämfört med hästen som sprungit in näst mest i loppet. Han har nu gjort fem starter på svensk mark och vann på bra sätt för två starter sedan. Givet segerbud i loppet ikväll.

Framhåller även 2 Bubble Effe som är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. I den senaste starten var man över till finland och var inblandad i en tuff körning men höll trots det och ett lopp utvändigt om ledaren klart bra som femma i mål. Skulle Alessandro Gocciadoro få dempa något i ledningen kommer han inte bli lätt för övriga att plocka ner över upploppet.

Nämner även 1 Capricornus som nu har gjort en start i Sverige sedan han kom från USA. Då hängde han med på avstånd i ett bra lopp. Nu med det loppet i kroppen och ett intressant utgångsläge ska han inte nonchaleras vid gardering. Han är garanterad en fin resa och uppenbarar sig luckan tillslut kommer han kunna avsluta vasst.

Min Vinnare: 3 Henry Flyer Sisu
Spets efter 500m: 2 Bubble Effe
Skrällen: 7 Chestnut Hill
Ranking: A 3,7,2 B 1,4,5 C 6,8

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto