V64 Tips Solvalla 9/8

Publicerad på 9 Aug 2021 - 10:06

DrTrav

DrTrav

9 Aug 2021 - 10:06

V64 hämtar vi på från Solvalla denna Måndagskvällen. Omgången kryddas dessutom av en jackpot på 5 Miljoner. Min Lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik ikväll, 4 Qvidja’s First i den fjärde avdelningen.

V64-tips Solvalla Måndag 9/8
v64-1 2,3,5,7,8
v64-2 2,4,9,11
v64-3 3,4,6
v64-4 4 Qvidja’s First
v64-5 2,3,5,8,9
v64-6 3,4

600 x 1kr = 600kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Solvalla Måndag 9/8
DD-1 2,3,5,8,9
DD-2 3,4

10 rader x 20 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m auto
7 Chapuy har fina förutsättningar ikväll. Han trivs som bäst i ledningen och är dessutom startsnabb som få. Med spetsläge ikväll över kort distansen måste man ses med bra segerchans. Chapuy har tagit tio av sina tolv segrar i karriären på kort distans och presterar absolut bäst i ledningen. I den senaste starten fick ge dock ge sig emot Tabasco C.D. som sotd för en vass avslutnitng.Ikväll är spåret aningen långt ut bakom bilen men Åke Lindblom som både tränar och kör borde ändå kunna hitta till ledningen tidigt. Väl i den positionen är han hästen att slå för övriga.

2 Deede Star har fått ett perfekt utgångsläge ikväll, men står aningen tufft inne i loppet. Han har ute så sent som i torsdags och och slutade trea och ska fungera väl med täta starter. Deede Star är både stark och snabb och gör han en liknande prestation som för tre starter sedan när man vann på Rättvik efter att fått göra en del jobb själv så utmanar man om segern även här.

5 King On The Hill har sett mer stabil och säker ut under året och är van att möta tufft motstånd. Ikväll ser det något enklare ut på pappret och med endast åtta hästar med i loppet är man garanterad en fin löpning. När han endast är streckad på 2% är det en given skräll i loppet för mig.

En annan smällkaramell är 8 Zeus Bi som i skrivande stund endast är streckad på en procent. Visst utgångsläget är inte det bästa och resultatraden är inget man gör stående ovationer för. Men när det handlar om en enprocentare kan man heller inte få allt. I ett litet fält är utgångsläget inte lika dåligt som bricka åtta brukar vara och skulle dessutom startraketen från innerspåret M.T.Insider välja att köra i ledningen kan tempot tänkas bli högt i kvällens lopp vilket gynnar Zeus Bi. Denna sexåring har sett bättre ut i aktionen på slutet och skulle Zeus Bi prestera på topp finns chansen att man kan utmana om segern här. En riktig kioskvältare som jag väljer att strecka i den första avdelning.

Min Vinnare: 7 Chapuy
Spets efter 500m: 7 Chapuy / 1 M.T.Insider
Skrällen: 8 Zeus Bi
Ranking: A 7,2,3 B 5,8,1,6,4

V64-2 2140m auto
Ett treåringslopp väntar där 11 Impressive Sisu blir knapp förstahäst trots sitt utgångsläge. Detta är en treåring från Conrad Lugauer som efter två starter inte vet hur det känns att förlora. Bägge segrarna är tagna från kön där han visat att han klarar av att göra en del jobb själv i loppen men även att han kan avsluta vasst på speed. I den senaste starten klockades sista 1000m till 13,2 utan att man gick max. Ikväll har man på nytt en bra segerchans och han blir därför min knappa förstahäst.

4 Dorob står bra inne på pengarna och ska köras av Örjan Kihlström för första gången vilket känns intressant. Fick inte travet att flyta fullt ut senast men vid segern för tre starter sedan visade han upp bra kunnande. Har stallet hittat rätt med aktionen till kvällens start kommer detta ekipage att blanda sig i segerstriden ikväll.

Nämner även 2 Blauer Max som var ute och mötte tufft årgångshästar i ett E3-försök senast. Har Blauer Max tagit det loppet på rätt sätt har han säkert tagit fina kliv framåt och ikväll har man ett bra utgångsläge. Han är den troliga ledaren av loppet initialt och till 7% ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 11 Impressive Sisu
Spets efter 500m: 2 Blauer Max
Skrällen: 2 Blauer Max
Ranking: A 11 B 4,2,9,1,10,5 C 6,3,8,12,7

V64-3 1640m auto
3 Parker en inte enkel att ha att göra med men Jörgen Westholms fyraårige Bird Parker-hingst är ännu obesegrad felfri efter åtta starter och har dessutom vid ett par gånger vunnit trots startgalopp, vilket säger en hel del om hans kapacitet. Ikväll har han dock inte råd att ägna sig åt galopp för att vinna, nu är det kort distans och från bricka tre kommer man få ett bra lopp även om man inte öppnar speciellt kvickt. Är inne på att Parker rundar samtliga ikväll den tunga vägen om han sköter sig och presterar normalt. Förstahäst.

4 Holy Ground har gjort det okej från dålig utgångslägen på slutet. Han står på tur för seger och ikväll maxas det i balansen. Det är anmält barfota runt om för första gången i livet och dessutom blir det amerikansk vagn ikväll. Faller utrustnings förändringarna väl ut är detta ett givet bud till segern i loppet. Streckas.

Skrällen är 6 Xerxes Millpond som är kvick iväg från start. I den senaste starten släppte man ledningen och hängde på bra i rygg på ledaren hela vägen in i mål. Med ett liknande scenario ikväll är han inte ofarlig om luckan uppenbarade sig och till endast 2% känns han intressant.

Min Vinnare: 3 Parker
Spets efter 500m: 2 Blauer Max
Skrällen:
Ranking: A 3,4 B 6,11,5,7,1 C 2,8,9,12,10

V64-4 2640m auto
Här hittar vi omgångens enda spik,4 Qvidja’s First. Pekka Korpis sexåring kommer till kvällens start med fin form. Qvidja’s First har mött en hel del tuffa konkurrenter på slutet, men ikväll är motståndet enklare på pappret. För två starter sedan vann man efter att avslutat sista 800m via 09,3 och i den senaste stod man återigen för en vass avslutnign, men den gongen räckte det till en tredjeplats. Med ett litet fält, passande distans och ett bra utgångsläge är det mycket som talar för Qvidja’s First som lever på sin styrka. Jag spikar.

Motbud
7 Zenone Bar öppnar kvickt och är den troliga ledaren av loppet, han har visat höga toppar och har varit som allra bäst när han kan bestämma tempot själv. I den senaste starten hängde han med i ett V75-lopp på Hagmyren som Titan Yoda vann. Formen är fortsatt bra och kan han prestera som vid segrarna tidigare i sommar är han det främsta motbudet till min spik för den som garderar.

Nämner också 3 Climber som visserligen distansdebuterar här ikväll och har tagit samtliga tre segrar på kort distans. Men detta är en individ som gör det bra och fick ett vettigt läge ikväll. Skulle det klaffa med positionerna under loppet ska man inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 4 Qvidja’s First.
Spets efter 500m: 7 Zenone Bar
Skrällen: 7 Zenone Bar
Ranking: A 4 B 7,3,8,9,2 C 1,5,11,10

V64-5 2140m auto
5 Balboa Lux hade imponerade tre raka segrar på kontot tidigare i sommar. Men i de två senaste starterna har man varit ute i tuffa sammanhang och det har slutat med en galopp och en nolla i raden. Men Balboa Lux är kvick iväg från start och idag går man tillbaka till sin ordinarie klass. Ikväll körs även hästen av Örjan Kihlström för första gången vilket är intressant. Kommer man till eldningen är mycket vunnet. Förstahäst.

8 Gaylord Am har fått ett tufft utgångsläge. Men detta är en femåring som kommer med två raka segrar på kontot tilld agens start. Gaylord Am har hittat helt rätt hos Anders Eriksson. Han visade prov på fin styrka när han vann ett stayerlopp senast. Kommer man bara till i loppet på ett vettigt sätt är man med och utmanar om segern på nytt ikväll.

9 Fighter Lady har nu fått ett lopp i kroppen efter lite vila. Han var visserligen inget extra i comebacken men bör ha gått framåt en del med den genomköraren nu. Det är anmält barfota runt om och ska ses som en skräll i loppet.

Nämner även 3 Boys Stecca som endast gjorde en start i Sverige under förra året och då räckte han inte till i ett tufft treåringslopp. Men har efter det tävlat på i Italien och vunnit två lopp av nio i år. Ikväll har han fått ett bra utgångsläge. Mika Forss har visat sig trivas bra bakom Alessandro Gocciadoros hästar och kan inte nonchaleras ikväll.

Min Vinnare: 5 Balboa Lux
Spets efter 500m: 5 Balboa Lux
Skrällen: 3 Boys Stecca
Ranking: A 5 B 8,9,3,2,7,1 C 4,6

V64-6 2140m auto
4 Benedetta Jet fick ge sig sista biten mot en smygkörd Eight Hour i den senaste starten. Hon spetsade bakom bilen då och med passande förutsättningar är hon den troliga ledaren av loppet på nytt ikväll. Att det är Örjan Kihlström upp i vagnen samt att hon har ytterligare ett lopp i kroppen på svensk mark nu ses som plus. Från ledning ska segerchansen vara god.

Skrällen är 3 Fabulous Pellini som är en helsyster till Readly Express. Hon har inte startat sedan BC-finalen i november på grund av att hon genomgått en knäopererad under uppehållet. Normalt sett kan behovet av lopp i kroppen skina igenom efter så långt uppehåll. Men när skickliga Svante Båth direkt anmält sin häst barfota runt om är känslan att Fabulous Pellini kommer väl förberedd till kvällens start. Hon har gått banjobb inför kvällens start och fältmässigt duger hon bra här ikväll. Från ett perfekt utgångsläge till 6% dubblar jag systemet med Fabulous Pellini.

Nämner även 6 Balla You S.M. som har vunnit två av fem starter på svensk mark. Hon är inte den kvickaste bakom bilen men hon går hela vägen in i mål. Kördes väldigt offensivt efter en tidig galopp senast och att hon tappade tillslut är inget att lägga för stora växlar vid. För den som garderar mer är detta ett givet streck.

Min Vinnare: 4 Benedetta Jet
Spets efter 500m: 4 Benedetta Jet
Skrällen: 3 Fabulous Pellini
Ranking: A 4,3 B 6,2,1,7,5,12,9 C 11,8,10

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto