V64 Tips Solvalla (Gävle) 20/8

Publicerad på 20 Aug 2021 - 12:25

DrTrav

DrTrav

20 Aug 2021 - 12:25

V64 ikväll är flyttat från Gävle till Solvalla på grund av att banan inte är i kördugligt skick efter allt regn som fallit. Vi bjuds bland annat på E3 Consolations över 1640m och dessutom innehåller omgången en jackpot på 4 Miljoner. Min Lösning på omgången finner ni nedan.
Jag spelar med en spik, 7 Tangen Haap i den första avdelningen.
V64-tips Solvalla Fredag 20/8
v64-1 7 Tangen Haap
v64-2 4,5,6,9
v64-3 1,2,5,7
v64-4 3,4,6,7,9
v64-5 2,6
v64-6 1,3,10,11
640 x 1kr = 640kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)
DD-tips Solvalla Fredag 20/8
DD-1 2,6
DD-2 1,3,10,11
8 rader x 30kr = 240kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet
V64-1 1640m auto
7 Tangen Haap har verkligen kommit igång nu under sommaren, han hade en knackig vinter och vår men i den senaste starten såg denna tolvåring väldigt fin ut hela vägen. Han gick i mål som fastlåst och passerade mållinjen med sträckta linor. Känslan var att det finns mycket obrukat kvar i hästen den gången. Det var dessutom självaste Odd Herakles som Tangen Haap klättrade i ryggar på. Han skrevs upp i boken för nästagångare och ikväll är det dags. Ikväll går Tangen Haap ner något i klass och ska med intrycket från den senaste starten ses med bra segerchans här. Han kan öppna kvickt vilket bör innebära full laddning från start och sen lär det knappast vara någon som vill försöka ta emot. Spik.
Motbud
5 Bellfaks visade gryende form senast, då stod han för en riktigt bra insats senast och visade återigen prov på sina höga toppar. Det har dock blivit en hel del galopper genom karriären som gjort det svårt att räkna på denna numera elvaåriga hingsten. Men ikväll har han ett bra läge mitt i banan och felfri är han alltid att räkna med i dessa sammanhang.

Nämner även 1 Valle Mattis som har ett perfekt utgångsläge, han kommer sitta bra på det direkt ifrån start och får han sen smyga med in i det längsta finns en bra polett att använda tillslut. Det är dessutom Örjan Kihlström i vagnen för första gången vilket känns intressant. Ska inte nonchaleras vid gardering.
Min Vinnare: 7 Tangen Haap
Spets efter 500: 7 Tangen Haap
Skrällen: 5 Bellfaks
Rankingen: A: 7 B 5,1,9,2 C 6,4,8,3
V64-2 2640m auto
9 Jilla May kommer med bra form till dagens start och har gjort det bra på slutet. För två starter sedan gjorde hon det bra från rygg på ledaren, hon sköt till okej när luckan kom men hann inte förbi ledaren. I den senaste starten var man ute på V75 och gick i mål med sparade krafter. Nu har hon två sparsamma lopp i fin stil innanför västen vilket borde innebära att man ikväll är intresserad av att tävla. Dessutom är det Örjan Kihlström i vagnen för första gången vilket är spännande. Det är även anmäl barfota runt om och Jilla May är mitt förstastreck i loppet.

4 Sweety Cash S.W. är ett fint sto som besitter bra kapacitet för klassen. Dock är hon inte helt stabil bakom bilen och det har det har blivit någon galopp. Men hon är både stark, snabb och har en fin inställning. Har segrat i fyra av sina nio starter i livet och får bara kusk och tränaren Oskar Kylin Blom iväg Sweety Cash S.W. felfri från start kommer hon blanda sig i segerstriden här.

Skrällen är 6 Beauty Super Nova som är kvick iväg från start och kommer utmana om ledningen initialt. Formen är bra och hon har visat att hon går bra både i ledningen och bakifrån vilket gör att kusk och tränare Oskar J Andersson kan välja taktik från start. Vid gardering är detta en skräll man inte ska glömma.

Min Vinnare: 9 Jilla May
Spets efter 500: 4 Sweety Cash S.W.
Skrällen: 6 Beauty Super Nova
Rankingen: A: 9,4,6 B 5,10,13,12,11 C 2,8,7,1,3

V64-3 1640m auto
1 Bowling De Luxe är en intressant treåring som gjorde comeback i den senaste starten. Prestationen var klart godkänd och Bowling De Luxe kunde inte ta något i en snabb avslutning. Dessförinnan har han två raka segrar på kontot på bra sätt. Nu med lopp i kroppen lär formkurvan vara framflyttad en hel del. Han kan öppna kvickt vilket gör att jag är inne på att han kan hålla upp ledningen men oavsett så handlar det för Daniel Wäjersten om att inte bli fast med sin travare. Lyckas han undvika detta är segerchansen bra.
7 Franklin Zet är en fin häst som inte riktigt fått det att stämma fullt ut ännu. Men till kvällens start är det aviserat amerikansk vagn och helstängt huvudlag, vilket känns spännande. Daniel Redén meddelar även att han förväntar sig mer av sin häst och kanske är det dags nu.

Skrällen är 5 Cool Kronos, han är härdad mot tufft motstånd men har haft dåliga lägen varje gång på sistone. För tre starter sedan kvalade han in till E3 finalen trots bricka elva. Väl i finalen fick man återigen brottas med bricka elva och av förklarliga skäl gick det inte att utmana eliten därifrån. I den senaste starten fick man bricka åtta i uttagningarna till korta E3 och den dagen blev förstörd av en galopp. Ikväll har han äntligen fått ett bättre utgångsläge och möter även ett mindre rutinerat motstånd. Cool Kronos tål att göra en del grovjobb själv och till kvällens start är det anmält amerikansk vagn vilket är intressant. Till endast 4% i skrivande stund är spelvärdet högt i min bok.
2 Kash Keeper började karriären med två raka galopper men har efter det visat mer stabilitet och då har även resultaten kommit. Han har två segrar och en andraplats på sina tre senaste starter. Vid andraplatsen för två starter sedan stod Kash Keeper för en bra prestation och visade fin fart, klockan stannade på 11,3 sista 800m. Kash Keeper är under fin utveckling och från ett bra utgångsläge ikväll är man tidig på kupongen.
Min Vinnare: 1 Bowling De Luxe
Spets efter 500: 1 Bowling De Luxe
Skrällen:
Rankingen: A: 1,7,5,2 B 4,9 C 6,3,8
V64-4 1640m auto
7 Isbjörn är hästen med högst kunnande i startfältet men fick hela fjolåret spolierat på grund av skada. Med endast ett lopp i kroppen på över ett år är det såklart svårt att veta vart hästen befinner sig. Det troliga är att det inte är någon toppform när Isbjörn selas ut med ikväll. Men grundkapaciteten är hög och det ska bli spännande att följa han under kvällens lopp. Streckas på kupongen men det är inte någon man kan gå på som singelstreck.
6 Åstas Gotthard är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet och jag är även inne på att man väljer att prova i den positionen över kort distans denna gången. Det är anmält amerikansk vagn vilket känns spännande och det kommer bli en tuff nöt att knäcka för övriga om man går en 24-tid i ledningen.

Nämner även 4 Klack Tore som visade 27,9 i 1700m efter galopp för två starter sedan. I den senaste starten fick man göra jobbet ute i tredjespåret och gjorde det övertygande. Detta är anmält barfota fram och även om kort distans inte är ingen fördel så felfri är detta en skräll som inte ska nonchaleras vid större gardering.
Min Vinnare: 7 Isbjörn
Spets efter 500: 6 Åstas Gotthard
Skrällen: 4 Klack Tore
Rankingen: A: 7,6 B 4,9,3,10,2,12,11 C 5,1,8
V64-5 1640m auto
6 Glamorous Rain blir stor favorit i loppet och det är inte mycket att säga om. Detta är en talang utöver det vanliga. I den senaste starten hamnade man i dålig ryggar och fick för långt fram, avslutningen var bra och klockan stannade på 10,6 sista 800m vilken räckte till en fjärdeplats. Dessförinnan vann man enkelt från dödens för två starter sedan. Nu har Glamorous Rain visserligen inte startat på två månader, men tränaren Daniel Redén vet vad han gör och har forn form på stallet vilket brukar smitta av sig. Här räknar jag med en ny fin insats av Muscle Hil avkomman som bör räcka till seger här.
Dubblar systemet ändå med skrällen 2 Global Countess som gick i mål med lite sparat i E3-finalen för två starter sedan. Hon kan öppna kvickt och är den troliga ledaren från start. Om man väljer att köra i den positionen ska det bli spännande att se. Men ska man ha någon chans att besegra favoriten måste man ge det en chans i ledningen.

Min Vinnare: 6 Glamorous Rain
Spets efter 500: 2 Global Countess / 6 Glamorous Rain
Skrällen: 2 Global Countess
Rankingen: A: 6 B 2,3,7,10 C 5,11,1,8,4,9

V64-6 3140m volt
3 Final Whistle hade två raka segrar på kontot inför den senaste starten, men fick segersviten bruten senast när Final Whistle fick nöja sig med tredjeplatsen. Han imponerade inte lika mycket som han gjort vid båda segrarna och kanske är det så att hästen trivs bäst när han får vara med i den främre träffen. Ikväll är det läge för ledningen igen och det ska bli spännande att följa Final Whistle denna gången och om han direkt studsar tillbaka och visar fin inställning igen. Han är den troliga ledaren av loppet och ska ses med bra segerchans därifrån.

10 Young Da Vici är en rejäl sjuåring som inte startat på länge. Men han har visat tidigare att han brukar gå bra efter vila och trivs över den längre distansen. Young Da Vici är tuff och rejäl och tål att göra en hel del grovjobb själv. Har tränaren Per Lennartsson försatt sin travare i fin författning inför kvällens uppgift är han tidigt ett segerbud i loppet.

Nämner även 1 Xanthis Daiquiri som visserligen debuterar över tre varv och inte startat på nästan fyra månader. Men detta är häst med bra kapacitet och står perfekt inne i loppet. Tränaren Fredrik B Larsson har säkert sett till att sin häst är redo för lopp och det är anmält barfota runt om, en balans man tagit sina två senaste segrar på. För den som söker skräll ska man inte nonchalera Xanthis Daiquiri.
Min Vinnare: 3 Final Whistle
Spets efter 500: 3 Final Whistle
Skrällen: 1 Xanthis Daiquiri
Rankingen: A: 3,10 B 1,11,9,6,13,8,2 C 4,5,12
Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto