V65 Tips Åmål 21/5

Publicerad på 20 Maj 2021 - 21:23

DrTrav

DrTrav

20 Maj 2021 - 21:23

V65 sparkar igång helgen som vanligt, men denna gången ifrån Åmål. Noterbart är att banan endast mäter 800m och upploppet är kort, 105m. Så det gäller att vara med där framme i täten under loppen om man ska ha med segern att göra.

Jag spelar med två spikar, 1 Huseby Sirius i den första avdelningen och 6 Leo Leo i den femte avdelningen.
Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Åmål 21/5
V65-1 1 Huseby Sirius
V65-2 5,6,9,11
V65-3 3,4,5,6,7,10
V65-4 2,4,6,7,8,10,11
V65-5 6 Leo Leo
V65-6 4,11,14

504 rader x 1 kr = 504kr (spelar för endast 6 rätt)

DD Åmål 21/5
LD-1 6 Leo Leo
LD-2 4,11,14

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2080m volt
Vi inleder V65 spelet med att spika,1 Huseby Sirius. Denna sexåring kommer med sin livs form till dagens start. Han har två raka segrar på kontot och har även fått ett perfekt utgångsläge idag. Han är kvick iväg från start och har tidigare spetsat från innerspåret på Åby, vilket kan vara lite knepigt. Jag är inne på att man återigen sitter i ledningen och därifrån blir man sedan svårslagen. Spik.

Motbud
5 Rive Sjur är den tuffaste utmanaren på förhand men han har också fått ett tufft utgångsläge med spår fem i volten. I den senaste starten tog man hand om ledningen och ökade sen farten lite hela tiden. Klockan stannade på 25,8 sista 800m och man fick ge sig till andraplatsen tillslut. Men med tanke på utgångsläget här idag är det givet för mig att gå emot denna gången.

Vill även nämna 10 Prinsen som har svårbedömd form. Men detta är en individ som tidigare presterat bra på svensk mark och att man idag åter får Ole Johan Östre i vagnen ses som ett plus. Men det är heller ingen lek att stå med tillägg på Åmål. Streckas vid gardering.

En riktig kantboll är 3 Hauan Balder som gjorde det bra för två starter sedan när man höll farten hela vägen in i mål som trea. Senast fick man ett snällt lopp på innerspår. Är hygglig iväg från start och kan säkert få en fin resa idag. Endast 2%.

Min Vinnare: 1 Huseby Sirius
Spets efter 500m: 1 Huseby Sirius
Skrällen: 10 Prinsen
Ranking: A 1 B 5,10,3,6,4,11,13,7 C 14,2,12,9,8

V65-2 1680m auto
5 Whitelighttrotter håller fin form för dagen, i den senaste starten gjorde man det bra som tvåa bakom Beckham. Ikväll är det kort distans i ett på förhand öppet sprintlopp på Åmål. Känslan är att man inte kommer kunna vara med i någon spetskörning så frågan är vart man hamnar från start. Men med prestationen senast ska man framhållas som förstahäst i ett öppet lopp.

Lite konstigare är det kanske nu att kommer framhålla en bakspårshäst när jag tjatat om att vara med i främre träffen är så viktigt på Åmål. Men 11 Listas Marion är en individ som har bra kunnande och möter här överkomligt motstånd. Hon är lite osäker av sig men när hon håller sig till rätt gångart vilket man bör göra här när man kan ta en lugn start så duger man bra. I den senaste starten fick man ge sig ifrån ledningen. Men nu har man fått två lopp i kroppen vilket bör innebära att formkurvan pekar uppåt. Streckas.

6 Bolt Challenger kommer med en dunker form om man enbart kollar på de Svenska starterna. Men de två senaste starterna är gjorda i Norge och har även resulterat i en seger och en andraplats. Han visade för två starter sedan att man kan öppna kvickt bakom bilen. Idag får man Carl Johan Jepson i vagnen för första gången vilket är ett plus, och kanske kan nu ekipaget tillsammans bryta den negativa trenden. Noterbart är att man faktisk har vunnit på just Åmål tidigare, vilket kan vara ett gott omen.

Måste även nämna 9 Cash Bore som är näst intill hopplöst osäker men en bra häst i grunden. Han besitter bra fartresurser för det här loppet. För två starter sedan gick man felfritt och gjorde det också bra. Då precis som idag blir det barfota runt om och till 5% streckas man på systemet.

Min Vinnare: 5 Whitelighttrotter
Spets efter 500m: 6 Bolt Challenger
Skrällen: 11 Listas Marion
Ranking: A 5,11,6 B 9,2,7,4 C 12,10,3,8,1

V65-3 2080m volt
5 Imani är härdad på V75 och gjorde det bra för tre starter sedan när man var gick i mål som fyra på just V75 bakom Chang som vann loppet. Näst senast var man inte som bäst när det blev galopp med 850m kvar till mål. Men senast visade man igen sitt rätta jag, när man trots en hel del grovjobb längs vägen höll starkt till andraplatsen. Idag har man ett snävt femte spår i volten, men det har Imani löst bra tidigare. Motståndet idag är heller inget som avskräcker. Får bara Imani ett bättre löpningsförlopp än senast så ska segerchansen vara bra här. Förstahäst.

6 Aces High har fått ett perfekt utgångsläge idag med springspår på start, prickar kusken Jan Silven starten talar mycket för att man sitter i ledning här. Dock är man inte helt stabil in sina prestationer men nu med ett lopp i kroppen räknar jag med en löpsugen Aces High och från ledningen måste man ha med honom på systemet.

10 Personal Goals ser ut att bli favorit i loppet trots sina 20m tillägg. Det krävs en bra prestation för att han ska kunna runda samtliga här idag och det får inte strula mycket längs vägen. Men det är återigen Carl Johan Jepson som sitter upp bakom denna åttaåring, och senast han gjorde det böev de också seger. Streckas.

Vill även nämna 7 Pippi Pagadi som också står bra till i loppet ikväll, med sitt springspår på start. Lyckas man hitta en vettig position kunnande för att avsluta rappt. Skräll.

Min Vinnare: 5 Imani
Spets efter 500m: 6 Aces High
Skrällen: 6 Aces High / 7 Pippi Pagadi
Ranking: A 5,6,10 B 7,4,3,5,2 C 9,8,1,11,12

V65-4 2080m volt
Ett öppet lopp på förhand där hästarna max fått tjäna 40.000kr.

10 One in a Million var bra vid sin seger för tre starter sedan men därefter har det blivit två raka galopper. Givetvis är detta ingen man kan gå på rakt ut i loppet men håller han sig på benen och presterar som vid enda segern är man ett givet segerbud på nytt i detta öppna lopp.

8 Sommarskuggan har ännu inte vunnit lopp, men kommer till dagens start med två raka andraplatser. I den senaste starten gjorde man det bra via en rapp avslutning och var väldigt nära segern. Från tillägg på Åmål är det inte lätt och det krävs en pånytt bra prestation för att blanda sig i segern här.

2 Facing Life står på start men har endast gjort två starter i livet. I den senaste starten avslutade man rätt bra som tvåa bakom Extreme A.F. Med den prestationen i kroppen bör man gått framåt en hel del och ska nu från ett bra utgångsläge räknas tidigt.

Nämner även 6 Royal Vacation som nu fått ut med täta starter. Så sent som i måndags var man ute på Färjestad och spelades som favorit på toton. Kan öppna okej och löser det sig bara från innerspåret här på tillägg är man inte oäven. Endast 5%.

Min Vinnare: 10 One in a Million
Spets efter 500m: 2 Facing Life
Skrällen: 6 Royal Vacation
Ranking: A 10,8,2,6 B 7,11,5,3 C 4,1,9

V65-5 2480m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 6 Leo Leo. Jag kommer ta ställning för denna sjuåring som är kvick iväg bakom bilen och är min troliga ledare av loppet. I den senaste starten tog man hand om ledningen och gick sen bra, men fick se sig besegrad av favoriten Don´t be Weak med 100m kvar. På förhand är värsta motbudet stallkamraten The Special Man F som ser ut att bli favorit. Han har spår ett bakom bilen och senast han hade det hamnade man tredje invändigt från start. Nu på Åmåls 800m bana känns det ganska givet att ta ställning för Leo Leo som jag tror sitter i ledningen när favoriten The Special Man F är beroende av att det löser sig längs vägen. Speciellt när procenten är tilltalande 18%. Spik.

Motbud
Som jag var inne på ovan är 1 The Special Man F. det främsta motbudet. Jag är inne på att det blir tufft att hålla upp innerspåret vilket kan innebära trafikproblem och då kan det bli svårt att komma till. Men lyckas kusken Carl Johan Jepson lösa en vettig position är man givetvis med och gör upp om segern här. Men när procenten är som de är på förhand känns det givet att gå emot idag.

Ska man nämna några till är 5 Niklas M.J. och 8 Del Ray Pellini tidiga. Båda besitter kapacitet och kunnande för att vara med i den främre träffen idag.

Min Vinnare: 6 Leo Leo
Spets efter 500m: 6 Leo Leo
Skrällen: 5 Niklas M.J. / 8 Del Ray Pellini
Ranking: A 6 B 1,6,8,4 C 2,3,7

V65-6 2080m volt
4 Global Billboard är en individ som har väldigt svårt att hålla sig till rätt gångart. Men han besitter troligtvis bäst kapacitet i startfältet idag. De gånger han travar hela vägen kan han mycket och är given i segerstriden. Tre senaste starterna man tarvat hela vägen har samtliga givet andraplatser. Men det är ingen man kan gå rakt ut på. Men sett till kapacitet given förstahäst.

11 One to Win kommer med en färsk seger i bagaget från den senaste starten. Då avslutade man vasst och kunde tillsut gå uhndan till en enkel seger. Idag håller motståndet ungefär samma klass och till dagens start är det återigen anmält barfota runt om, vilket är intressant. Givet streck på min kupong.

Nämner även 14 Curie som besitter fin fart och kunnande. Skulle det bara klaffa någorlunda längs vägen här idag blir jag inte alls förvånad om man är med och utmana om segern. För två starter sedan gick man i mål med sparade krafter och i den senaste starten blev det galopp när man satt bra på det i tåget som gick på i tredjespår. Ska räknas här trots bricka fjorton.

Min Vinnare: 4 Global Billboard
Spets efter 500m:
Skrällen: 14 Curie
Ranking: A 4,11 B 14,7,5,2,10 C 8,6,12,1,13,3,9

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto