V65 Tips Årjäng 20/8

Publicerad på 19 Aug 2021 - 23:07

DrTrav

DrTrav

19 Aug 2021 - 23:07

Vi sparkar igång helgen med en V65-omgång från Årjäng som inte känns helt lättlöst på förhand. Omgången kryddas dessutom av en jackpot på 2 Miljoner. Jag spelar endast med en spik i omgången, Easy Cash i V65-3.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Årjäng Fredag 20/8
V65-1 2.3.4.5.8
V65-2 3.7.9.14
V65-3 7 Easy Cash
V65-4 2.8
V65-5 3.7.9
V65-6 3.5.8.10.11

600 rader x 1kr = 600kr

Dagens Dubbel Årjäng 20/8
LD-1 9 Minucci Zon
LD-2 3.5.8.10.11

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Volt
5 Nordby Fröy räknas med högst vinstchans i loppet. Han är ensam på mellanvolten med gott om plats och borde kunna komma iväg vettigt från början även om det inte är någon raket från start.
Han går ner i klass till den här starten och har matchats i tuffare lopp på slutet och det borde vara en bra chans att ta in tjugo meter på hästarna på den främre volten.
Galoppen senast oroar dock en aning och han fortsätter att tävla med skor och har inte varit lika bra med den balansen. Hur som helst är det ett sällskap som han ska kunna besegra oavsett och ett givet tips i loppet.

2 Löv Teddy öppnar hyggligt och lär göra vad som går från början för att hitta till ledningen. Han har varit ute i tuffare sällskap på slutet och är en segervan häst som har vunnit sjutton lopp i karriären. Skulle han kunna springa en 24-tid där framme så är det inte svårt att räkna ut att det blir svårt att hinna ikapp för hästarna på tillägg.

4 Björnemyr Dennis gjorde bort sig med en tidig galopp senast men han var ute i ett stenhårt lopp på V75 17/7 där han såg mycket fin ut som femma i en snabb avslutning. Nu har han fått ett passande läge på den främre volten och kan han bara hantera ett fjärdespår så kan han flytta på sig fort från början och skulle kunna hitta till ledningen.
Från ledningen säljer han sig dyrt och det är en häst som vann sex lopp under fjolåret. Han möter några tuffa hästar men jag tror inte man ska känna sig slagna på förhand.

3 Kinge Svarten har vunnit 10/26 lopp i Norge och var spelad till 2 gånger pengarna när han mötte bland annat Löv Teddy som var betydligt mindre påpassad.
Det här är en stor talang och han har förmodligen en intressant framtid men han kan inte öppna fort från start och lär knappast bli släppt till någon ledning av sina konkurrenter.
Det är tufft att begära att han bara ska slå dessa hästar men det är en given markering på kupongen.
Hästarna som startar med fyrtio meters tillägg är de som har tjänat klart mest pengar i loppet men de börjar komma till åren och jag tycker inte det direkt lyser någon form om hästarna.

Jag nämner 8 Teddy Gutten Stöen som den hetaste där bak och han har gått en 23-tid över distansen och han har mött hästar som Ulsrud Tea, Tangen Haap och Lome Brage i sina senaste starter. Några sådana kanoner finns inte med här och han får sista platsen på kupongen.

Min Vinnare: 5 Nordby Fröy
Spets efter 500m: 2 Löv Teddy / 4 Björnemyr Dennis
Skrällen: 4 Björnemyr Dennis
Rankingen A:5.2.4.3 B:8.9.7.6.1

V65-2 2140m Volt
14 The Eagle har papperna i ordning med Bold Eagle som far samt Viking Kronos som morfar. Han inledde lovande i debuten med en billig seger från ledningen men det har strulat lite därefter med galopper.
Det blev en tidig galopp senast men han fullföljde loppet på ett bra sätt därefter och med den genomköraren i kroppen borde han vara redo för en bra insats här.
Läget är vad det är och han är inte alls att lita på men om han fungerar som han ska tror jag han är bra nog att runda det här sällskapet.

3 Max Orlando är loppets stora drag för mig. Han har galopperat mycket och har behövt ett par kvallopp och det är ingen garanti att han kommer att trava nu heller.
Jag vet dock att stallet håller hästen högt och när han lyckades gå felfritt näst senast så gillade jag vad jag såg av hästen och det finns mycket talang inombords.
Läget är bra med tjugo meters försprång på de mer betrodda hästarna och skulle det bli lite strul under vägen för dom är jag inte främmande för att han vinner det här loppet.

7 Harry Jam vann på ett rejält sätt från ledningen senast och verkar växa i den positionen. Han har tagit båda sina vinster från just ledningen och från det här utgångsläget lär han knappast nå den positionen nu. Han har varit betydligt mer tveksam i sina prestationer när han inte har gått i ledningen och jag vill gärna se han prestera med andra upplägg innan jag kan tro på honom fullt ut.

9 Global Attitude gick 1.14.8 i årsdebuten och det är starka papper i det här fältet. Det har dock blivit rejält grus i maskineriet därefter med tre raka galopper och han har tvingats till kval. Om han är med på noterna den här gången finns kunnandet för att kunna utmana.

Min Vinnare: 14 The Eagle
Spets efter 500m: 1 Sören Palema / 3 Max Orlando
Skrällen: 3 Max Orlando
Rankingen A: 14.3.7.9 B:1.8.4.13 C:6.2.11.10.12.5.15

V65-3 2140m Auto
7 Easy Cash var ute i en final av bronsdivisionen senast men fick ett hopplöst utgångsläge och det blev en resa långt ner på innerspår innan han till slut galopperade med 7-800 meter till mål.
Han har imponerat innan dess och vann så sent som 27/6 ett V75-lopp på Kalmartravet när han var före hästar som Laradja Vrijthout, Boston Wise L, Oscar L.A med flera.
Han kan öppna över medel från start och lyckas han bara med att hålla ut 8 Sam The Man och vara först fram till ledningen är förmodligen loppet över.
Det finns startsnabba hästar invändigt och att det blir ledning är ingen självklarhet men han är dock inte beroende av någon ledning och sitter han bara med i den främre träffen inför upploppet bör hans tyngd bli svår att stå emot till slut. Jag tror han är hårdast och spikar.

Motbud
8 Sam The Man är absolut en värdig motståndare och han var sexa i norskt mästerskap i sitt senaste lopp. Det är en segervan häst som har vunnit 13 av 30 lopp i karriären och jag var först inne på att dubbla systemet och låsa på loppets två bästa hästar. Han kan flytta på sig snabbt från start och trots spår 8 skulle han kunna hitta till ledningen.
Med Sam The Man i ledningen skulle det försvåra loppet avsevärt för min spik och då kan det bli hårt i mål.

Jag har svårt att se någon annan vinna det här loppet men om man nämner någon bakom är det främst 9 Enzo Am som vann ett speedrace nyligen men som är kraftigt missgynnad av ett bakspår och han gör sina bästa lopp i den främre träffen.

4 Seek And Destroy och 2 Deep Pockets är potentiella skrällar från bra utgångslägen.

Min Vinnare: 7 Easy Cash
Spets efter 500m: 4 Seek And Destroy/ 7 Easy Cash / 8 Sam The Man
Skrällen: 4 Seek And Destroy

V65-4 2140m Auto
8 Imperias Juliette lär bli stor favorit i loppet med tanke på hur hon har levererat i de senaste starterna och hon kommer hit med full form och med fyra raka segrar i raden.
Det har varit bekväma segrar med krafter sparade över mål och det är möjligt att hon har så pass mycket respekt med sig att hon kan söka sig framåt och överta ledningen. Hon har dock vunnit från dödens vid två tillfällen också och kan vinna den tunga vägen också.
Det är dock en förhållandevis orutinerad häst och att Nicolaj Hageensen kör istället för proffskuskar är såklart ett stort minus och från spår åtta skulle det kunna bli lite vingel.

Jag vill dubbla systemet med en häst som jag har gillat intrycket på i de senaste starterna och bortsett från missödet med galopp senast tycker jag att 2 Tasherit har tagit stora kliv på slutet.
Det är en häst som inte har vunnit lopp på över tjugo försök i karriären och det är såklart långsökt att han ska vinna nu också men läget är perfekt och med barfotabalans har han gått tider som räcker långt i den här typen av lopp. Lägg till att Hans Crebas visade form så sent som på V75 i onsdags när han chockade spelarna med att vinna lopp med Bransbys Jukebox till 57 gånger pengarna.

10 Calmass gjorde det okej i sin sverigedebut och har säkert gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Läget blev hopplöst även nu men om det klaffar under vägen är han med långt fram.

6 Dr Martin är jämn och nyttig och är med och tar prispengar i mer eller mindre start och kommer säkert vara med en bit fram nu också.

9 King Amok gjorde det bra bakom favoriten som trea senast.

Min Vinnare: 8 Imperias Juliette
Spets efter 500m: 2 Tasherit/6 Dr Martin/8 Imperias Juliette
Skrällen: 2 Tasherit
Rankingen A: 8 B:2.10.6.9.3.7. C:1.5.4

V65-5 2140m Volt
9 Minucci Zon har varit ute i försök till diamantstoet och står för klassen i gänget.
Senast gick hon ner i klass och från sitt springspår kunde hon köra sig till ledningen och vann sedan på ett bekvämt sätt efter ett snabbt slutvarv.
Nu har hon fått spår fem i volten vilket hon inte lyckades med att hantera senast men hon är normalt inte osäker och jag tror hon ska kunna komma iväg på ett bra sätt och jag tror hon är snabbast fram av hästarna på tillägg.
Magnus Tein Gundersen känns som en nyckel-kusk i loppet med 3 Kaatje.
Om han väljer att överlåta ledningen till Minucci Zon borde loppet vara över men det är inte omöjligt att det kan bli svar och då måste hon vinna den tunga vägen. jag spikar inom LD-spelet men tar med ytterligare ett par streck inom v65.

3 Kaatje har inte glänst efter paus men hon var fin vid tre raka segrar i våras och med läge för ledningen från den främre volten kan hon bli svårpasserad om hon har gått framåt med ett par lopp i kroppen.

7 Lady To Run vann på norsk mark senast och har gjort det bra när hon besökt svenska banor tidigare. Hon kommer dessutom efter två riktigt starka insatser varav den senaste slutade med en seger och hon utmanar igen.

12 Jane Attack är kanske lite bortlottad med ett bakspår på tillägg men skulle det kunna bli lite tempo där framme är hon absolut inte slagen på förhand. Hon har prenumererat på andraplats på slutet men nu får hon återigen Carl Johan Jepsson som faktiskt vann med hästen den enda gången han har fått chansen.
Från det här läget landar jag ändå i att stå över henne på grund av kostnadsskäl.

Min Vinnare: 9 Minucci Zon
Spets efter 500m: 3 Kaatje/9 Minucci Zon
Skrällen: 7 Lady To Run
Rankingen A:9 B: 3.7.12 C: 5.10.13.1.8.4.11.2.6

V65-6 2140m Volt
Vi avlutar omgången med ett lopp över två volter med en mycket oviss spetsstrid på förhand och det är svårt att få grepp om hur loppet kommer att bli kört.

8 Unico Broline visade form redan vid andraplatserna 10/7 och 17/7 i tuffare sällskap och när han gick ner lite i klass senast kunde han vinna på ett rejält sätt, trots jobb under vägen.
Han besegrade faktiskt min spik Easy Cash som var stor favorit på förhand och motståndet skrämmer inte mer nu och om han är i samma status som senast är det en bra chans till ytterligare en seger i raden.
Kommer han före Fredric Palema från start är det ingen omöjlighet att han bli släppt till tät och då ökar chanserna ytterligare.

5 Fredric Palema måste räknas tidigt på sitt kunnande och är en av de med högst kapacitet i fältet. Det var dock längesen han levererade nu och söker efter formen för dagen.
Hade det varit dokumenterad form på Fredric Palema så är det här inget sällskap som han räds på förhand och för mig är han given på kupongen.

11 Great Winner är en annan häst som har hög kapacitet men som inte haft den där formen som krävs på slutet, även om han har stött på tufft motstånd.
Nu lättas han lite i balansen jämfört med senast och om det löser sig hyggligt från utgångsläget så är han med där framme. Han lever främst på sin styrka och om det skulle gå för långsamt där framme, borde inte Magnus Jakobsson vara rädd för att sända framåt.

10 Eraja Jaam är en kantboll i loppet som får plats på mitt system. Han skrällde rejält till över 80 gånger pengarna när han vann på Årjäng näst senast och med sitt springspår borde han kunna utnyttja sin fart för att hitta en vettig position och det är väl ingen omöjlighet att Jonas Moberg skulle kunna köra sig till ledningen efter en bit, beroende på vad hästarna på den främre volten vill göra taktiskt.

3 Profintif får också plats på mitt system. Han har fått ett passande läge på den främre volten och är den troliga ledaren av loppet initialt. Han kan sedan lägga upp taktiken själv om han vill testa i ledningen eller släppa över till någon annan och få ett bra lopp i draget.

Min Vinnare: 8 Unico Broline
Spets efter 500m: 3 Profinitif / 5 Fredric Palema / 8 Unico Broline / 3 Profinitif
Skrällen: 10 Eraja Jaam
Rankingen A: 8.5.11 B:10.3.7.9.2.6 C:4.1.12

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto