V65 Tips Bergsåker 7/11

Publicerad på 7 Nov 2020 - 10:14

DrTrav

DrTrav

7 Nov 2020 - 10:14

På lördagskvällen efter V75-omgången så hämtar vi en V65-omgång med breddtrav från Bergsåker som inte är helt lätt att reda ut. Jag spelar med två spikar. En montédebutant i avdelning fem 2 Quite Right samt en häst i v65-avslutningen som jag tror kan bli lite bortglömd här trots att den är härdad i tuffa sällskap 9 Sheila Laday.

Min Tips följer nedan:

V65-1 3.4
V65-2 1.2.3.6.7.8.9.10
v65-3 2.5.6.7.10.11
v65-4 1.3.4.5.6.12
v65-5 2 Quite Right
v65-6 9 Sheila Laday

576rader x 1kr = 576 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 1640m auto
3 Kainai Goj känns rätt så kapabel för ett sådant här lopp. Senast var man ute i ett lopp på Gävle och satt långt bak i kön inför upploppet och utan att vara inblandad i någon segerstrid så tog man in många meter på täten över det korta upploppet. Nu är det ett litet billigare lopp och man borde sitta vettigare på det och visar man samma fart över upploppet som i sin senaste start så är det en vettig uppgift här. Kan vara ett spikförslag men det är kuskminus nu med lärling i vagnen och hästen har tagit till galopp förr så jag litar inte helt på ekipaget.

10 Ten C.C Face är mitt motbud jag betalar för här. Hästen har varit ute i tuffa gäng på slutet och tävlat om bra prissummor utan att få vinna lopp. Man brukar ha lite svårt med inställningen den sista biten men nu går man ner lite i klass och det känns som att man kan få sätta nosen först i det här sällskapet. Tidig bakom favoriten.

Min Vinnare: 3 Kanai Goj
spets efter 500m: 3 Kanai Goij
Min skräll: 4Ten C.C Face
Rankingen: A:3 B:4.6.1.11.7.10.12.2. C:8.5.9

V65-2 2640m auto
Ett stökigt kallblodslopp med många orutinerade och osäkra kallblod där man bör strecka på då mycket kan hända här. Positionsvinnaren måste Björn Karlssons 6 Guli Frodo vara som har springspår på den främre volten. Hästen har ännu inte vunnit lopp och är galoppbenägen men skulle man hitta till tät här så är mycket vunnet.

8 Bara Blixten känns kunnig för klassen. För två starter sedan gick man en kanontid som tvåa mot tufft motstånd. Gången efter tog man till galopp men gör man om prestationen näst senast måste man stå sig väldigt bra i ett sådant här lopp. Man står på den bakre volten här men det är ett relativt litet fält och många osäkra hästar så några hästar lär säkerligen falla bort och då är det inte alltför många att runda här.

10 Wik Wiking är travsäker och gjorde ett okej lopp som fyra i ett lunchlopp på Bollnäs sist. Hästen blev slagen av ett par bättre hästar men hängde ändå med hyggligt in i mål och bör kunna vara långt framme i den här omgivningen.

Min Vinnare: 8 Bara Blixten
Spets efter 500m: 6 Guli Frodo
Min skräll: 10 Wik Wiking
A:8.6.10.9 B:3.4.5.7.1

V65-3 2640m auto
7 Cobbys Yourah är mitt förstastreck här. Senast tog man till galopp när man vred på i tredjespår men starten innan dess gick man mycket bra in i mål som trea, man satt en bit ner i kön över upploppet men tog meter för meter på hästarna där framme över det korta upploppet på Hagmyren och var inte långt efter i mål då.
10 Mister Hill är också tidig på kupongen. I sin senaste start var man mycket bra som tvåa i en snabb avslutning där man gick 12.7 sista 800m. Hamnar man bara vettigt till här så spurtar man ner de flesta här över upploppet.

11 Scarlet Lin har sprungit tider som borde står sig bra här. Man har varit ute i ganska tuffa gäng på slutet i förhållande till sin kapacitet och det känns som att man går ner en aning i klass här även om man har sett lite formlös ut. Är man förbättrad här så borde man vara långt framme.

5 Hottentoy är ojämn i sina prestationer men har sprungit tider som står sig gott här. Man borde sitta vettigt på det i främre träffen här och man är anmäld barfota runt om för första gången i karriären vilket känns intressant.

6 Gun Runner är stark och rejäl och gynnad av distansen. Var positiv senast efter att ha varit sämre än längre tid och är på gång igen. Kapacitet för vinst.

Min Vinnare: 7 Cobbys Yourah
spets efter 500m: 7 Cobbys Yourah
Min Skräll: 5 Hottentoy
Rankingen: A:7.10.11.6. 5 B:15 2..3.9.14.12.4 C:1.8.13

V65-4 2140m auto
3 Unleash the Steel har bra chans här om man når ledningen då man går klart bäst i den främre träffen. Man gör alltid stabila insatser utan att få vinna och hittar man tätpositionen här och får bestämma tempot så kan man rinna undan. Man är inte helt stabil och har problem med aktionen till och från och tätpositionen är inte helt given heller och jag vill betala för några till.

5 Power Swirl skulle kunna ta sig förbi Unleash the Steel i starten. Man söker efter den rätta formen och har galopperat på slutet men på kapacitet så är det en av de bättre hästarna i fältet. Når man spets så ökar chanserna men hästen är bra nog att vinna även på andra sätt.

Det kan bli lite körning i detta lopp då även 6 Persos Lime i startsnabb och det kan gynna 12 Carlos Chablis som behöver tempo för att komma in i matchen från sitt besvärliga utgångsläge eller 4 A Knights Victory som troligen inte ger sig iväg i nån spetskörning den första biten utan försöker hitta en vettig position i andraspår för att ta dom den sista biten.

Min Vinnare: 3 Unleash The Steel
Spets efter 500m: 3 Unleash the Steal
Min Skräll: 12 Carlos Chablis
Rankingen: A: 3.5. B:12.4.1.6 C:11.7.9.8.2.10

V65-5 2140m auto Monté
Ett montélopp där 2 Quite Right borde ha goda chanser att vinna detta lopp. Man stöter på betydligt lättare motstånd än vad man gjort tidigare och man tror att hästen borde passa bra under sadel och motståndet skrämmer inte här. Man är hygglig ut från start och jag tror att man söker sig framåt till tätpositionen omgående och är hästen att slå. Jag väljer att spika trots att montédebut är ett litet frågetecken
Utmanare

10 Lugnets Sardonyx debuterade i monté i sin senaste start och gjorde det på ett bra sätt även om man var lite stum den sista biten. Normalt sett så har man sin bästa bit tillslut och brukar gå hela vägen in i mål och mot mer överkomligt motstånd så är jag inte främmande för att man kan runda fältet här.

Min Vinnare: 2 Quite Right
Spets efter 500 meter 2 Quite Right
Min skräll: 10 Lugnets Sardonyx
Rankingen: A:2 B: 10.8.9.11.6.7 C:1.5.3.4

V65-6 2140m auto
Här kommer min andra spik i omgången i 9 Sheila Laday och jag tror faktiskt att hästen kan hamna lite under radarn här. Raden ser inte så rolig ut men man har varit ute i stentuffa gäng hela tiden och även om man inte varit som bäst i de senaste två starterna så tror jag mycket på hästen. Motståndet känns överkomligt och man har sin starkaste bit tillslut. Man är dessutom anmäld barfota runt om och med bike nu vilket känns väldigt intressant. Jag hoppas att det blir lite tempo på tillställningen och då har man goda möjligheter att avgöra detta över upploppet.

Utmanare
3 Jack Zon är värst emot. Man tycker hästen är på gång i stallet och man är snabb från start och planen är att stanna där från start till mål. Jag tycker ändå det finns viss tveksamhet över viljan den sista biten in mot mål men får man bestämma där framme kan man absolut rinna undan här.

2 Special Major är också tänkbar vid gardering. Man är ojämn i sina prestationer men i sina bästa stunder besitter man fin fart för ett lopp av den här kalibern. Känslan är att man bara har en speed att bruka och att man måste ha det serverat i bra ryggar in i det sista. Har man en bra dag så kan man vinna med rätt resa.

Min Vinnare; 9 Sheila Laday
spets efter 500m: 2 Jack Zon
Min Skräll: 9 Sheila Laday
Rankingen: A:9.3.2.6 B:8.4.7.10.5.1

Lycka till med spelet

Oliver Bergman


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto