V65 Tips Boden 22/1

Publicerad på 21 Jan 2021 - 23:54

DrTrav

DrTrav

21 Jan 2021 - 23:54

V65 från Bodentravet fredag och det känns som att det finns ett par starka favoriter i omgången men jag gör ett försök att fälla ett par stycken.

Jag spelar med två spikar i omgången. Laxfaks i den tredje avdelningen som står på tur för att ta sin första seger sedan comebacken, samt The Oak L.a i den fjärde avdelningen som jag tror är huvudet högre än sina motståndare.

V65 Fredag Boden 22/1
V65-1 1.2.3.4.6.7.8.9.10.14
V65-2 2.4.9.11
V65-3 6 Laxfaks
V65-4 11 The Oak L.A
V65-5 1.4.10
V65-6 3.7.10.11.14.15

576 rader x 1 kr = 576kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunchdubbel

LD-1 4 Gladys Night
LD-2 7 Gun De Chanlecy
1 rad x 150kr = 150kr

LD-1 1.10
LD-2 7 Gun De Chanlecy
2 rader x 50kr = 100kr

Totalt 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
7 Fabian B.R känns på gång och är snabb från start. Skulle han lyckas forcera sig till ledning är det hästen att slå och han har matchats i tuffa gäng tidigare. Senast var han tvåa bakom en mycket bra NolimitJimmt från ett besvärligt läge över kort distans och innan dess var hästen trea efter ett tufft lopp i dödens. Det känns som att formen är på gång på allvar. Det finns dock startsnabba innanför och risken är att man hamnar utvändigt ledaren.

9 Mr Sånna är något ojämn med stortrivs på Bodentravet och på isbana. Han löpte inte alls upp till sitt kunnande i sin senaste start men är säkert bättre nu och med lite tempo på loppet blir han livsfarlig över upploppet om han kommer vettigt till från bakspåret.

8 Shorthanded Jag har överkapacitet för den här typ av lopp men det är väldigt svårt att veta vart han står för dagen. Han tävlade i Frankrike under förra vintern och har varit ifrån tävlandet länge. Debut i ny regi och ska bli spännande att följa.

14 Oleander Face är den roliga skrällen i loppet och tävlar alltid bra den här årstiden på isbanan. Inget extra i sin senaste start men bra vid två raka segrar innan dess och har slagit flera av motståndarna tidigare. Besvärligt läge nu men ska inte nonchalera.

Jag tycker att det är ett svårlöst lopp och betalar för totalt åtta hästar.

Min Vinnare: 7 Fabian B.R
Spets efter 500m: 4 AL E.Gador Zet
Skrällen: 14 Oleander Face
Rankingen A: 7.9.8.14. B:4.6.1.10 C:12.5.11.3.15.13.2

V65-2 2640m Auto
11 Atlas Aegra trivs över den långa distansen och brukar trivas alldeles utmärkt på isen under vintern. Näst senast vann man enkelhet på Skellefteåtravet och senast satt han fast invändigt med gott om krafter obrukade och det känns som att det ska vara en bra chans att han visar sig vara starkast den sista biten. Man står dock på 40 meters tillägg och det är ingen häst som vinner på beställning och det kan strula från läget. Förstastreck men ingen spik.

2 Springbank står 20 meter före Atlas Aegra och prickar han rätt i starten kan han vara först fram för att ställa frågan om att ta över ledningen. Hästen gör sin andra start i regi Krister Söderholm och har säkert gått framåt ytterligare till den här starten. Senast avancerade man i tredjespår och satte press på ledaren och tog över ledningen med 600 meter till mål och försökte rycka undan och lämna konkurrenterna över upploppet. Det blev dock trötta ben på slutet och hästen fick nöja sig med en tredjeplats. Om han kan hushålla krafterna bättre denna gång kan det räcka hela vägen nu.

4 La Norna lär säkert göra ett försök att vara före Springbank och ta över ledningen men formen känns som ett frågetecken och hon var blek i ledningen i sin senaste start.Det är annars en rätt så bra häst i sina bästa stunder och är hon förbättrad ska hon räknas tidigt.

Streck även för 9 Mellby Fog som är gynnad av distansen och har högt kunnande. Har inte alls fått till det på ett tag men när det lossnar igen är han mycket bra för ett lopp av den här klassen.

Min Vinnare: 11 Atlas Aegra
Spets efter 500m: 2 Springbank
Skrällen: 9 Mellby Fog
Rankingen A: 11.2.4. B: 9.14.1.6.8.10.7 C: 12.1.13.5.15.3

V65-3 2140m Volt
3 Laxfaks var en snackhäst i början av karriären och inledde karriären med tio raka segrar. Därefter skadade sig hästen och var borta från tävlingsbanan i hela fyra år. Efter två starter 2019 gjorde hästen comeback på allvar under 2020. Han har hunnit bli 13 år gammal nu och har sakta men säkert gått framåt start för start och senast var hästen fantastiskt fin som tvåa bakom Minna C.G. Laxfaks har ännu inte vunnit något lopp sedan han gjorde comeback men med senast insatsen på näthinnan känns det verkligen som att det är dags för en seger nu och mot ett lämpligt motstånd tror jag att man bara vinner det här och jag spikar.

Motbud
9 Järvsö Tekno har springspår och är snabb från start och lär köras offensivt för att få ta över ledningen efter en bit och han gör sina bästa lopp där framme. Kommer hästen till spets och får bestämma lite tycker jag att det är ett tidigt motbud men medeldistans är ett minus och jag tror inte att han orkar hålla undan för Laxfaks den här gången.

11 Rote Lin är kapacitetsmässigt det värsta motståndet och Hanna Olofsson i sulkyn känns intressant. Läget är dock besvärligt och hästen är inte att lita på och jag tror att det kan bli problem när man ska avancera ute i spåren. Given vid gardering.

Min Vinnare: 3 Laxfaks
Spets efter 500m: 9 Järvsö Tekno
Skrällen: 9 Järvsö Tekno
Rankingen: A: 3 B: 9.11.3.5.8.15.7.13.14.4.10 C:12.1.2.

V65-4 2140m Auto
11 The Oak L.A känns om huvudet högre än sina motståndare i det här loppet. Det är förvisso endast karriärens tredje start men han har sett mycket fin ut vid två raka segrar och har än så länge varit mer eller mindre obrukad i mål. Värt att notera är att båda segrarna är tagna från spets och att det blir en ny uppgift den här gången när han startar från bakspår för första gången. Det är såklart tufft att bara begära att en treåring ska runda äldre konkurrenter men motståndet känns trots det överkomligt. Hanna Olofsson brukar inte vara blyg på Bodentravet och jag tror att vi kan förvänta oss en offensiv styrning och Hanna lär inte lämna något åt slumpen och jag tror att hon vinner det här. Spik

Motbud
1 Xanthas Knight vann i överlägsen stil i sin senaste start på Skellefteåtravet och var rejält förbättrad till den starten. Det var ett billigt gäng den gången och motståndet hårdnar till denna start men skulle favoriten få trafikproblem eller göra bort sig kan man kanske rinna undan från ledningen.

5 Crossfire Selene är ett lurigt motbud som kommer på besök från Finland och hon är väldigt svår att sätta in i loppet. Hon har varit på besök på Bodentravet vid ett tillfälle tidigare och gjorde det klart godkänt som tvåa. Har gått bra tider i Finland för ett sådant här lopp men om man jämför med favoriten i lopparkivet ser favoriten ut som en betydligt bättre häst. Vid gardering.

Min Vinnare: The Oak L.A
Spets efter 500m: 1 Xanthas Knight
Skrällen: 1 Xanthas Knight
Rankingen A: 11 B:1.5.4.2.9.6.7 C:10.8.3.12

V65-5 2140m Auto
4 Gladys Knight kommer att bli stor favorit och det ser ut som en lämplig uppgift. Hanna Olofsson har tre hästar till start och anledningen till att hon inte kör den här hästen är att hon deläger 10 Bag In Box. Det ser ut att bli tidig ledning eftersom det inte känns sannolikt att man försvarar någon ledning med 1 Shaawn Leejs när stallkamraten kör framåt och Tomi Haapio borde vara nöjd med ryggen på 4 Gladys Knight. Väl i ledning blir favoriten mycket svårslagen men det finns en gräns för hur stor favorit hon får vara och även det säkert kommer att sjunka från de 80% som hästen är spelad på i nuläget känns det som att hästen blir alldeles för stor favorit. Jag vill försöka fälla med ytterligare två hästar eftersom jag har hittat två andra spikar i omgången som jag tycker har vettiga uppgifter.

1 Shaawn Leejs kommer troligen att få ledarryggen och därmed få en perfekt resa på innerspår och hästen har visat toppform på slutet vid två raka segrar och jag blir inte förvånad om han kan utmana den stora favoriten med fritt över upploppet.

10 Bag in Box tror jag inte är en sämre häst än favoriten och att Hanna Olofsson del-äger och kör själv känns intressant. Han har inte glänst i de senaste starterna men har stött på tuffare motstånd tidigare och hade varit superintressant från ett bättre läge och jag tror och hoppas att Hanna Olofsson är offensiv från start och avancerar framåt direkt för att bjuda favoriten på en match.

Min Vinnare: 4 Gladys Knight
Spets efter 500m: 4 Gladys Knight
Skrällen: 10 Bag in Box
Rankingen A: 4 B 1.10.11.6 C:7.9.12.2.8.3.5

V65-6 2140m Auto
7 Gun De Chanlecy spikade jag i hans senaste start och han var gott gåendes när han avancerade i fram mot positionen utvändigt ledaren när han som så många gånger förr tappade stilen och galopperade. Känslan är att man hade vunnit det loppet med tjugo meter om han bara hade lyckats hålla ihop travet och står man bara på benen där här gången borde det vara bra chans att ta revansch. Hästen går tyvärr inte att lita på dock och garderas.

11 Maxi satt fast med krafter kvar på V75 för två starter senast och senast gjorde man bort sig med galopp. Är hästen lika fin som vid V75-loppet är man en allvarlig utmanar nu mot lättare motstånd.

10 Queen of Knights kommer med två raka segrar från ledningen och kommer med bra form hit. Annat läge den här gången och jag tror det blir svårt att slå en felfri Gun De Chanlecy men ska räknas tidigt om den gör bort sig.

15 Satellit L.A fick trafikproblem i sin senaste start men var fin i comebacken näst senast. Troligen ännu vassare nu med lopp i kroppen och kommer man bara till från sitt bökiga läge är han med långt framme.

Streck även för 3 Erase The Law samt 14 Re Love.

Min Vinnare: 7 Gun De Chanlecy
Spets efter 500m: 7 Gun De Chanlecy
Skrällen: 11 Maxi
Rankingen A: 7 B:11.10.15.14.3.9.12.1 C:5.13.8.6.4.2

Lycka till med spelet 

Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto