V65 Tips Gävle 23/4

Publicerad på 22 Apr 2021 - 22:13

DrTrav

DrTrav

22 Apr 2021 - 22:13

V65 från Gävletravet sparkar igång helgen och det känns som en lite smålurig omgång på förhand och det var svårt att hitta spikarna. Jag kom tillslut fram till att jag spikar 4 Kaitlin Way Scott i V65-3 samt 9 Zeolit i V65-5.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Fredag Gävle 23/4
V65-1 3.4.5.6.9.10.11
V65-2 4.8
V65-3 4 Kaitlin Way Scott
V65-4 3.6.7.12
V65-5 9 Zeolit
V65-6 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11

616 rader x 1kr = 616kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Gävle 23/4
LD-1 9 Zeolit
LD-2 1.4.9.10

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
9 Monark Amok var ute i ett tufft lopp senast och gjorde det klart godkänt när läget var besvärligt och han kunde aldrig komma till i loppet på allvar. Han har annars visat form tidigare och han brukar alltid gå hela vägen in i mål. Kan han komma igenom vettigt från sitt smygläge kommer han att passera de flesta hästarna över upploppet och han får tipset i ett öppet lopp.

3 Xanthis Daquiri kommer från en seger från ledningen men det blev aldrig något riktigt lopp den gången när stora delar av startfältet ströks och endast tre hästar kom till start. Intrycket var ändå bra trots att han ej sattes på några större prov och med läge för ledning igen är det en tidig utmanare till segern.

6 Deliver är även han snabb från start och skulle han lyckas komma till ledningen är det hästen att slå. Han imponerade stort vid segern för två starter sedan när han vann trots grovjobb och senast gjorde han ett klart gott dagsverke på V75 när han mötte några för tuffa hästar. Det är risk att han får göra grovjobbet även denna gång men han räknas tidigt oavsett.

4 My Liberty blir säkerligen lite borttappad på spelet men hans tider räcker långt här och senast satt han fast med gott om krafter sparade över mål och det känns som att han är redo för en stark insats här. Skräll.

10 Will I Am vann i ett klent lopp senast men intrycket var fint och det såg ut som hästen var rejält förbättrad. Han var ute i några riktigt tuffa lopp under fjolåret och kapacitetsmässigt är han inte sämre än någon annan. Läget är inte det bästa men med lite tur med positioner kan han mycket väl vinna ett sådant här lopp.

Streck även för 5 Gerris Trix och 11 Global Upset.

Min Vinnare: 9 Monark Amok
Spets efter 500m: 3 Xanthis Daquiri / 6 Deliver
Skrällen: 4 My Liberty
Rankingen A: 9.3.6 B: 4.10.5.11 C: 1.2.7.8.12

V65-2 2140m Auto
8 Sturfatjn är blott tre år gammal men har redan visat prov på gott kunnande och han har varit positiv vid två raka segrar och det ser ut som att det finns en del utvecklingspotential i hästen och det är väl inte omöjligt att Jan-Olov Persson kan forcera sig till ledningen trots ett åttonde-spår och han är såklart hästen att slå i det här gänget. Jag är dock lite allergisk mot att spika ett treårigt kallblod och jag väljer att dubbla mitt system med en häst.

4 Myllkärs Doris är en syster till favoriten (båda efter Tekno Odin) och hon är snabb från start och det min troliga ledare i loppet initialt. Hon har fungerat klart bäst när hon har fått trava i ledningen och här är det läge för att köra sig till ledningen omgående och jag hoppas att man gör ett försök att leda från start till mål. Det är inte omöjligt att Pierre Nyström väljer att släppa över ledningen till den stora favoriten men oavsett upplägg kommer hon att få en bra resa och jag blir inte förvånad om hon kan hota ”brorsan”
För de som streckar vidare nämner jag främst 10 Vrål Åke och 5 Pilfaksen bakom.

Min Vinnare: 8 Sturfatjn
Spets efter 500m: 4 Myllkärs Doris
Skrällen: 4 Myllkärs Doris
Rankigen A: 8.4 B: 10.5.3.6 C:7.9.2.1

V65-3 2140m Auto
Här kommer min första spik i omgången och även om hästen inte någon stjärna känns det som att loppscenariot blir avgörande.
4 Kaitlin Way Scott är hygglig från start och även om det finns ett par startsnabba konkurrenter i loppet känns det inte som att allt för många är intresserade av att svara någon ledning och jag tror att om Jan-Olov Persson inte lyckas spetsa av egen kraft kommer han att kunna överta ledningen i ett andra skede. När dessutom 7 Husar Norrgård som var en av de främsta utmanarna och den som kunde sätta upp tempot utvändigt blev struken känns det som att Jan-olov Persson kan få fuska bort lite av loppet i ledningen och då borde han ha en bra chans till att rinna undan från ledningen. Jag tar ställning i ett annars vidöppet lopp.

Motbud
6 Gin Krupa var fin vid segern senast från positionen utvändigt ledaren och skulle han kunna komma förbi Kaitlin Way Scott från start och köra i ledningen försvåras såklart uppgiften för min spik. Hur som helst borde han kunna utnyttja startsnabbheten för att hitta ett bra slagläge, och med tanke på formintrycket senast är det mitt främsta motbud.

9 Primiro har visat bra fart för sammanhanget och var fin vid två raka segrar i oktober. Nu har han varit ifrån tävlandet sedan dess och formen känns svårbedömd.

12 Askö Giant har inget bra utgångsläge men han har årsdebuten avklarad och i ett ganska klent lopp borde han kunna räcka en bit om formen gått framåt med det senaste loppet.

Min Vinnare: 4 Kaitlin Way Scott
Spets efter 500m: 4 Kaitlin Way Scott
Skrällen: 6 Gin Krupa
Rankingen A: 4 B: 6.9.12.1.5.10 C:11.2.3

V65-4 1640m Auto
Ett kallblodslopp där jag tycker att tre-fyra hästar höjer sig över övriga men spetsstriden är inte helt lättlöst och det skulle kunna bli lite körning från start här.

3 Backhammer vann pliktskyldigt senast mot överkomligt motstånd men jag tyckte inte det var något superintryck och han är inte helt att lita på. Han är snabb från start och skulle han nå ledningen omgående är mycket vunnet och är i sådana fall hästen att slå. Jag är dock inte övertygad om att han lyckas försvara någon ledning och då är han mer sårbar.

6 Ängsbrage tror jag är en bättre häst än Backhammer och jag är inne på att Jan Ove Olsen kan ladda i väg sin häst snabbt från start och vara den som spetsar i loppet. I den positionen tror jag att hästen blir mycket svårslagen och efter tre raka andraplatser kan det vara dags att sätta nosen först.

7 Sölvsveds Atlas är den som har visat mest fart i sällskapet och han har vunnit över aktuell distans på 1.25.9 men det var första barfota vid det tillfället och nu ska hästen tävla med skor. Han kan också öppna snabbt från start med det osannolikt att han hittar till ledningen med två startsnabba innanför och den här gången känns han lite utelämnad.

12 B.W Wille har också fart som räcker långt för den här typen av lopp. Det är såklart en övermäktig uppgift att vinna från spår 12 över kort distans men det är inte osannolikt att det blir lite körning mellan framspårshästarna vilket B.W Wille skulle kunna profitera på.

Min Vinnare: 6 Ängsbrage
Spets efter 500m: 3 Backhammer/6 Ängsbrage
Skrällen: 12 B.W Wille
Rankingen A: 6.3.7.12 B: 11.1.10.5.4.9 C:8.2

V64-5 2140m Auto
9 Zeolit har matchats tufft på slutet och har varit ute i flera tuffa lopp på slutet och har bland annat varit betrodd inom V75. Senast satt han fast med gott om krafter i ledarryggen på Pacific Kingdom i ett lopp där Mandela Zon segrade och formen verkar alltjämt vara på sin plats. Nu går han ner i klass igen och mot det här motståndet bör det vara en bra chans att runda till seger. Till den här starten är det tränare Jari Åkerfeldt som kör och även om det normalt sett är ett minus är jag inte speciellt orolig över det, eftersom de flesta segrarna kommer med just Jari Åkerfeldt som kusk. Det finns en stark motståndare som har imponerat på slutet men i övrigt ser motståndet klart överkomligt ut och jag spikar.

Motbud
10 Loveyouecus har jag spikat med framgång i två raka starter när man äntligen valde att rycka skorna på den här Love You-avkomman. Skorycket gav verkligen den effekten jag hoppades på som så många gånger förr med hästar efter Love You. Näst senast flög han till spets och ledde loppet från start till mål och kunde enkelt vinna loppet. Senast var läget besvärligare med ett bakspår men han löste även den uppgiften på bästa sätt och det bet riktigt bra när han gav sig i väg i tredjespår med 500 meter till mål och han vann på ett övertygande sett än en gång. Nu hårdnar motståndet ytterligare och det ska bli intressant att se hur han står sig mot Zeolit men det kan komma att bli en spännande duell om Petter Lundbergs häst är lika bra igen.

Bakom nämner jag främst 3 My First Offspring som är snabb från start och är den troliga ledaren av loppet. Skulle det strula lite för bakspårshästarna skulle han kunna rinna undan till en seger här även om det känns som att han söker efter formen lite. Det är anmält barfota runt om för första gången på länge och det kanske kan få hästen att tända till ytterligare.

Min Vinnare: 9 Zeolit
Spets efter 500m: 3 My First Offspring
Skrällen: 3 My First Offspring
Rankingen A: 9 B: 10.3.5.7.6.4 C:2.1.8.11.12

V65-6 2140m Auto
Det här är omgångens mest svårlösta lopp i min bok och jag har försökt att gå kort i övriga lopp för att kunna strecka samtliga ekipage i den avslutande avdelningen och hoppas att det smäller till rejält i kuponghögen.

9 Self Explosive verkar ha formen på plats vilket två raka i segrar i monté tyder på. Nu är det sulkylopp igen och även om han tävlar bra med sulky också är det ändå någonting att tänka på. Läget blev inte heller det bästa och det kan bli trafikproblem längs vägen.

1 First Ideal Man känns intressant till den här starten och även om det var ett klent motstånd senast var intrycket rejält och läget är bästa möjliga den här gången eftersom hästen är snabb från start och kommer att få en bra resa på innerspåret.

4 Double Formula kan öppna snabbt och jag håller hästen som knapp spetsfavorit i loppet. Senaste starten blev det galopp men för tre starter sedan var intrycket mycket fint vid segern i en rykande avslutning och näst senast var han ute och mötte bland annat Deal Done Zet och Aragorn As. Betydligt mer överkomligt den här gången och när man dessutom testar barfota runt om för andra gången i karriären (första gången blev det galopp) i sin 33:e start känns han hyperintressant här.

10 She’s Ready verkar ha tappat formen en aning men jag antar att hästen är fin hemma i träning när Marie Hafstad Eriksson väljer att starta på. Hittar hon tillbaka till samma form som vid segrarna räknas hon tidigt.
Jag tar som sagt alla på min kupong och hoppas att det kan hända något men ovan nämnda hästar känner jag främst för om man vill gå lite mer kort.

Min Vinnare: 4 Double Formula
Spets efter 500m: 1 First Ideal Man
Skrällen: 1 First Ideal Man
Rankingen A: 4.9.1.10 B: 11.8.2.3.5.6.7

Lycka till 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto