V65 Tips Halmstad 19/2

Publicerad på 18 Feb 2021 - 22:37

DrTrav

DrTrav

18 Feb 2021 - 22:37

V65 från Halmstad sparkar igång helgen och det känns inte helt lättlöst på förhand.

Spikarna känns inte helt självklara och det är överlag väldigt öppna lopp. Jag spelar med två spikar i omgången och jag tror och hoppas att 7 Digitial Data i den tredje avdelningen kan köra sig till spets trots sitt sjundespår och vinna från ledningen. Jag tar även ställning för 8 Adiago Trot i den sista V65 avdelningen i ett annars ganska streck krävande lopp.

V65 Halmstad Fredag 19/2
V65-1 2.3.5.6.7.10
V65-2 1.4.5.6.7
V65-3 7 Digital Data
V65-4 3.6.8.9.10
V65-5 4.8.9.10
V65-6 8 Adiago Trot

600 rader x 1kr = 600kr

Lunchdubbel
LD-1 9 Nairajah
LD-2 8 Adiago Trot
1 rad x 100kr

LD-1 4.8.10
LD-2 8 Adiago Trot
3 rader x 50kr = 150kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
6 Coutinho kommer med formen på topp och tog karriärens andra seger senast när han vann till 12 gånger pengarna mot bra motstånd. Gången innan dess gick han bra efter galopp och ingenting tyder på att han ska vara sämre till den här starten. Han är inte att lita på och har galopperat vid tre av de fem senaste starterna och det finns skäl till gardering. Sköter han sig är det bra chans och det är mitt förstaval i loppet.

7 Digital Process är riktigt snabb från start och kommer säkerligen att prova framåt direkt och att han kommer vara före värsta motbudet att ställa frågan om ledningen kan vara direkt avgörande. Skulle Digital Process hitta ledningen från sitt sjundespår blir han svårslagen. Inte heller den här hästen är helt att lita på och på de fyra senaste starterna har de blivit två vinster och två galopper.

2 Boston Bore söker efter formen och kommer med två raka galopper i raden men normalt sett ska han räcka långt mot detta motstånd. Om han sköter sig från start kommer han att kunna hitta en bra position i andraspår och med rätt ryggar slår han de flesta här.

Dessa tre hästar borde normalt sätt räcka långt men jag betalar för ytterligare tre hästar då jag inte riktigt litar på ovanstående ekipage.

3 Borga Inkasso var bra efter galopp i sin senaste start och formen verkar vara stigande.

5 Quarcio Ducal är väldigt svårbedömd eftersom han tävlat i monté och det var ett tag sedan han startade i ett sulkylopp. Debut i ny regi är alltid intressant dock och han kanske tänder till när det tävlas med sulky nu.

10 Quantum Yankee har ingen rolig rad men har faktiskt mött ganska så tuffa hästar och känslan är att det är lite beskedligare motstånd nu. Det krävs lite tur med positioner och tempo för att komma in i matchen men jag tycker han är värd ett streck till låg spelprocent.

Min Vinnare: 6 Coutinho
Spets efter 500m: 7 Digital Process
Skrällen: 2 Boston Bore
Rankingen: A: 6.7 B:2.3.5.10 C: 8.4.9.1

V65-2 2140m Auto
Den andra avdelningen är verkligen inte lättlöst och hade jag haft råd hade jag tagit med samtliga hästar på kupongen men nu får jag försöka lösa det med att betala för halva fältet.

1 Princess of Aloha är i skrivande stund väldigt stor favorit och det har jag svårt att köpa. Hon har galopperat i hälften av karriärens starter och har inte imponerat nämnvärt på mig även när hon har skött sig. Den fräcka plockar bort henne helt från kupongen då hon är på tok för mycket spelad men motståndet har inte imponerat mycket mer och hon får trots allt plats på kupongen.

6 Ellen C.D är i skrivande stund endast spelad till fyra procent och det tycker jag är på tok för lågt. Hon har fått några lopp i kroppen efter vila och borde närma sig formen nu. Under 2020 stötte hon på betydligt mycket tuffare motstånd och har samlat på sig hårdhet. Med minsta klaff tror jag hon är med på fotot. Jag är fräck och rankar henne överst i detta ”omöjliga” lopp.

4 Papa Crowe kommer från en V75-start där det tyvärr blev galopp och dagen förstördes den gången. Han är inte att lita på men han går ner i klass rejält till denna start och känns väldigt tidig om han får det att stämma den här gången.

Streck även för 5 Frost Tabac som letar efter formen men som tävlade starkt under hösten samt 7 Princess La Mint som har visat bra fart mellan varven och möter lättare motstånd än brukligt.

Min Vinnare: 6 Ellen C.D
Spets efter 500m: 4 Papa Crowe
Skrällen: 5 Frost Tabac
Rankingen: A:6.4.7.1. B:5.10.9.3 C:8.2

V65-3 2140m Auto
Här kommer omgångens första spik och jag tror att 7 Digital Data har en mycket lämplig uppgift till den här starten. Det är förvisso årsdebut och han har varit ifrån tävlandet i drygt två månader men motståndet skrämmer inte och känslan är att formen inte behöver vara hundraprocentig för att vinna det här loppet. I sin senaste start hade han samma läge som nu och då kunde han forcera sig till tät efter femhundra meter. Han borde förvisso ha vunnit det loppet men fick se sig slagen kort före mål och jag tror att vilan kan ha varit nyttig för hästen nu. Motståndet är inte bättre den här gången och med de värsta motbuden från sämre lägen tror jag att vi får se ett liknande upplägg även denna gång och jag tror han sitter i spets inom 500 meter. Jag ser inte någon som kommer att sätta upp tempot utvändigt och jag tror att han rinner undan från ledningen och hamrar in spiken.

Motbud
8 Dontloosememate är ingen vinnartyp men i ett ganska klent lopp är det nog det största motbudet till min spik. I sin senaste start gjorde han comeback efter en längre frånvaro och efter ett snällt upplägg kunde han spurta in till en andraplats över upploppet. Han har säkert gått framåt med det loppet men risken är stor att han måste göra jobbet utvändigt om favoriten och om Digital Data är som han ska formmässigt tror jag inte att Dontloosememate är redo att slå den utvändigt.

5 Silver Glen är ganska snabb från start och skulle kunna laddas för ledningen. Jag tror inte att de kommer att köra i den positionen eftersom jag tror att de skulle vara mycket nöjda med ryggen på favoriten. Om någon skulle sätta upp tempot utvändigt om ledaren ska Silver Glen inte räknas bort från ledarryggen om han får fritt över upploppet.

Min Vinnare: 7 Digital Data
Spets efter 500m: 7 Digital Data
Skrällen: 5 Silver Glen
Rankingen A:7 B:8.5.4.11.2.6.10.9 C:1.3

V65-4 2140m Auto
Ytterligare ett lågklassigt lopp med hästar som sällan sätter nosen först över linjen och det känns öppet på förhand. Jag försöker lösa det på fem hästar och hoppas att jag överlever avdelningen.

6 Maggan Håleryd får mitt tips i detta öppna lopp då jag tycker att hon har visat lite smygform. Hon avslutade snabbt över upploppet till en fjärdeplats för tre starter sedan och senast satt hon fast med gott om krafter över mål. Näst senast var intrycket inget extra men banan var seg och besvärlig och känslan är att det inte passade henne. Jag tror att hon räcker långt i detta klena lopp.

10 Olympic Blue Chip har gått tider som duger bra här och är en av de bättre i fältet men jag är tveksam till hur han hanterar att få göra jobbet ute i spåren. Med ett läge från framspår hade han känts betydlig hetare.

8 Upontop räknas på kapacitet men söker efter form. Två lopp i kroppen kan ha gjort hästen gott och han ska räknas tidigt.

3 Salvator Mundi har aldrig varit på ”pallen” på över tjugo försök men han är snabb från start och i det här loppet kan det räcka långt med ledningen.

9 Justina är skrällbudet i loppet. Hon har en bra speed att utnyttja över upploppet och med rätt ryggar är hon med och slåss om segern.

Min Vinnare: 6 Maggan Håleryd
Spets efter 500m: 3 Salvator Mundi
Skrällen: 9 Justina
Rankingen A: 6.10.8 B.3.9.4.1.5 C:2.7

V65-5 2140m Auto
9 Nairajha är en Maharajah-avkomma som har gjort två starter efter lite vila och har förmodligen gått framåt formmässigt och är redo att utmana om segern till den här starten. Det är en V75-häst som har mött betydligt tuffare motstånd än vad den möter den här gången och om formen är på topp har han bra chans oavsett upplägg. Senast förlorade man dock när man var spelad till 1.65 gånger pengarna och det finns risk att han kommer att få göra grovjobbet även denna gång från ett bakspår. Jag är inte övertygad om att formen är på sin plats och det känns som att skor är ett stort minus för den här hästen.

4 Zodiac Dany Grif är egentligen en sprinter och att det är medeldistans känns inte som en fördel nu. Hur som helst är hästen snabb från start och kommer kunna sitta i spets i ett tidigt skede och med de värsta konkurrenterna från ett bakspår kan det mycket väl räcka hela vägen. Jag är inte säker på att han är allt för kaxig från ledningen om han skulle få press utvändigt men får han dämpa tempot inledningsvis är det ett tidigt motbud.

10 Run Brodde Run visade form i senaste start efter en snabb avslutning via open stretch och skulle kunna få ett bra ett bra lopp nu. Det är en mycket jämn häst som alltid tar framskjutna placeringar men han vinner sällan. Skulle han kunna lifta med i ryggen på Nairajah under loppet kan han mycket väl avgöra med sin speed den sista biten om favoriten inte är där formmässigt.

Jag betalar även för 8 Igor Ribb som har matchats i tuffa sällskap innan uppehållet utan att riktigt räcka till. Motståndet känns något mer överkomligt nu och om han är i ordning direkt efter vila räcker han normalt långt fartmässigt. Skrällbud.

Min Vinnare: 9 Nairajah
Spets efter 500m: 4 Zodiac Dany Grif
Skrällen: 8 Igor Ribb
Rankingen A:9.4.10 B:8.6.2.3.5. C:7.11.1

V65-6 2140m Auto
6 Adiago Trot blir min andra spik i omgången i vad som ser ut som att bli ett lopp där spelarna sprider sina streck och har svårt att bestämma sig. Jag kommer istället att ta ställning för Adiago Trot som jag redan vid sin senaste start trodde väldigt mycket på. Han värmde väldigt fint den dagen och blev lite utav en snackis inför start och trendade rejält på spelet. Det bet otroligt bra när han satte fart ute i tredjespår och han rundade med lätthet sina konkurrenter men kunde inte stå emot Je T’aime Explosiv som fick den perfekta draghjälpen av Adiago Trot. Nu har han fått ett lopp i kroppen och bör vara ännu bättre till den här starten och när han i skrivande stund inte ens är i närheten av att vara favorit kommer jag att ta ställning och spika även om motstånd inte saknas.

Motbud
2 Stand By Ken möter lite lättare motstånd till den här starten. Senast fick han ett ganska tufft lopp när han avslutade bra till en andraplats bakom Magic Happens. Utgångsläget är bra och han kommer få ett bra slagläge i andraspår. Det är en mer stark än snabb häst och det känns som att man kommer försöka att sätta upp ett hårt tempo utvändigt om ledaren för att vinna på sin styrka. Hade det varit lång distans hade det varit min favorit till att vinna loppet men jag tror att det blir svårt att stå emot Adiago Trots speed över upploppet.

11 All Star känns det som att spelarkollektivet har jagat till förbannelse men gång på gång har han gjort bort sig med galopp. Det finns dock fartresurser som räcker väldigt långt i det här loppet och skulle han få det att stämma fullt ut den här gången går ingen säker.

Garderar man loppet blir det ganska streckkrävande och 1 Roofparty, 6 Ibeliveinamerica samt 5 Wingait Erik räknas tidigt bakom.

Min Vinnare: 8 Adiago Trot
Spets efter 500m: 1 Roofparty
Skrällen: 11 All Star
Rankingen: A: 8 B: 2.11.1.6.5.7.9 C: 4.10.3

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto