V65 Tips Kalmar 26/3

Publicerad på 25 Mar 2021 - 22:48

DrTrav

DrTrav

25 Mar 2021 - 22:48

Vi startar helgen med V65, en omgång som vi hämtar från Kalmar.

Jag spelar med två spikar i omgången, Sebbe Cee i V65-3 samt 7 Copaca Banana i V65-6.
Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Kalmar Fredag 26/3
V65-1 2.3.4.5.6.9.11.13.14
V65-2 1.3.7.11.12
V65-3 6 Sebbe Cee
V65-4 4.5.7.8.9.11.12.13
V65-5 4.9
V65-6 7 Copaca Banana

720 rader x 1kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Kalmar 26/3

LD-1 4.9
LD-2 7 Copaca Banana

2rader x 100kr = 200kr

LD-1 7 Anice Cake
LD-2 7 Copaca Banana

1 rad x 50kr = 50kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
2 Claw är ingen raket från start men han kan öppna hyggligt och det känns som att han borde kunna hålla ut konkurrenterna utvändigt även om det är långt ifrån någon garanti. Lyckas han med det känns det som en lämplig uppgift och han har bra statistik från ledningen där han har segrat två gånger på tre försök. I januari var han spelad till fem gånger pengarna när han mötte Demon Ima och det var en hel del som trodde att han skulle kunna ge honom en match. Någon sådan kanon finns inte i det här fältet och även om det inte har varit något formintryck på slutet blir det mitt förstaval på ren kapacitet.

6 Keegan Trot är en fin avkomma efter Ready Cash som har visat fina fartresurser och är en av loppets bättre hästar. Han har dock väldigt lätt till galopp men om Hanna Lähdekorpi lyckas hålla hästen i trav är han förmodligen med på fotot.

4 Dontloosememate är en jämn och nyttig häst som alltid gör sitt jobb. Senast testade man hästen i monté men det fungerade inte alls och han galopperade dubbelt. Hästarna brukar dock kunna tända till lite extra när de får på sig sulky igen efter ett montélopp och Oscarssons häst är inte mycket sämre än någon annan här.

11 Admirer är också bra för klassen och han ute och kvalade till svensk travderby 2019 och deltog i flera riktiga bra lopp för fyraåringar det året. Det har blivit lite grus i maskineriet sedan dess och nu är han i ny regi hos Joakim Lövgren. Med ett lopp i kroppen där han var klart godkänd som trea borde han ha gått framåt ytterligare och jag blir inte förvånad om han rundar allt till en seger.

Det här är ett svårlöst lopp i min bok och jag tar hela nio hästar på min kupong och hoppas att det kan skrälla här.

Min Vinnare: 2 Claw
Spets efter 500m: 2 Claw/ 4 DontLoosmemate/6 Keegan Trot
Skrällen: 4 Dontloosememate
Rankingen A:2.6.4.11 B: 5.3.9.13.14 C:8.7.1.12.10

V65-2 2140m Auto
3 Storm Woodland blir troligen ganska klar favorit och det kan vara så enkelt att ekipaget tar sig till spets och leder från start till mål. Det finns dock en startsnabb invändigt som dessutom ska gå med barfotabalans för första gången i karriären och det kan bli svar invändigt. Han har varit väldigt fin vid två raka segrar och ska ses med god chans oavsett upplägg men med tanke på att det kan bli grovjobb nu vill jag inte spika.

1 Cherie Eagra inledde karriären med två raka segrar och jag gillar det jag har sett av hästen. Senast blev det galopp och gången innan dess hon i en trött rygg och kunde inte vara med i någon segerstrid. Det känns ändå som att formen är intakt och att hon ska testas barfota för första gången i karriären känns väldigt intressant och lyckas hon svara ut favoriten från start är mycket vunnet.

11 Sarah Vaughan behöver tempo där framme för att komma in i matchen men hon var bra vid segern och räknas bakom tidigare nämnda duo.

Jag nämner även 7 Hoop of Colour som gick en mycket bra tid senast samt Love You-avkomman 12 Nibali.

Min Vinnare: 3 Strom Woodland
Spets efter 500m: 1 Cherie Eagra/ 3 Storm Woodland
Skrällen: 7 Hoop of Colour
Rankingen A: 3.1 B: 11.7.12 C:6.9.4.12.8.2

V65-3 2640m Auto
6 Sebbe Cee är en talangfull fyraåring som nu gör debut över lång distans. Distansen känns inte alls som någon nackdel och formen är i zenit efter tre raka segrar i fin stil. Marc Elias brukar inte vara blyg och han borde sända framåt omgående mot ledningen och över den dryga distansen tror jag inte att någon är beredd att svara favoriten. Väl i ledningen borde han få bestämma tempot och det bör vara en toppchans att lägga till ytterligare en seger i raden.

Motbud
1 Huis Clos är en stark typ som sliter med aktionen mellan varven. Han är inte speciellt snabb från start och det känns som att han kommer att hamna en bit ner i kön från start och innerspåret känns inte som någon fördel. Hittar han ut i tid kommer han säkerligen vara med långt fram till slut men jag har svårt att se hur han ska kunna besegra favoriten

Letar man skräll kan 4 Philippo vara intressant som tog än efterlängtad seger näst senast. Senaste starten är bara att glömma. Han blev hängandes i tredjespår och fick ett tufft lopp och tröttnade rejält sista halvvarvet och slutade oplacerad.

Min Vinnare: 6 Sebbe Cee
Spets efter 500m: 6 Sebbe Cee
Skrällen: 4 Philippo
Rankingen A:6 B: 1.3.4.8.10.5.11 C: 7.9.2.12

V65-4 2140m Auto
7 Nadal Coger skrällde rejält i sin senaste start när han vann till 45 gånger pengarna och såg otroligt laddad ut i ledningen. Fredrik Persson lär vara offensiv även denna gång och om han inte faller tillbaka i gamla galoppsynder borde det vara en bra chans till seger även denna här gången.

8 Under Armour är en bättre häst än Nadal Coger och skulle han lyckas komma före Nadal Coger till ledningen är det med stor sannolikhet vinnaren av loppet. Det finns dock risk för grovjobb utvändigt ledaren nu och om Nadal Coger är lika bra som senast blir han inte helt enkel att plocka ner utvändigt.

4 Play It Flax är kapacitetsmässigt en av de bättre i fältet men han söker efter formen. Han har galopperat bort en hel del pengar i karriären och borde ha mer pengar på kontot än vad han har. Ett roligt drag i ett öppet lopp.

12 Filip Winner har varit ute på V75 och gjorde det bra. Han brukar ha en vass avslutning och blir det lite körning där framme kommer han att spurta ner de flesta. I skrivande stund är han anmäld med barfotabalans vilket var längesen man provade senast.

Min Vinnare: 7 Nadal Coger
Spets efter 500m: 7 Nadal Coger/8 Under Armour
Skrällen: 12 Filip Winner
Rankingen A: 7.8 B: 4.12.13.5.9.11 C: 1.2.15.10.14.6.3

V65-5 1640m Auto
4 Daydream La Marc har väl inte visat någon toppform på slutet men på sin kapacitet bör hon räcka långt i den här typen av lopp. Jag tror att Kim laddar i väg från början och sätter press på Oliviera i spetsstriden. Lyckas han ta sig förbi är mycket vunnet och hästen har faktiskt aldrig förlorat i ledningen på två försök. Jag tror att det är en hygglig chans att slå Oliviera utvändigt också men det finns en formstark konkurrent på bakspår och jag vågar inte gå fullt ut på ekipaget.

Jag dubblar mitt system med 9 Rosie Acces som gjorde det klart bra som femma mot tuffare motstånd än vad hon brukar vara ute mot annars. Hon har tre segrar i ”raden” och har varit i gott slag på slutet. Med minsta klaff från sitt bakspår blir hon livsfarlig även om det aldrig är lätt att vinna från bakspår över kort distans. Upploppet på Kalmar är dock långt och skulle det bli lite körning mellan 1 & 3 ökar chanserna ytterligare.

1 Oliviera är snabb från start men jag är inte övertygad om att hon kan svara ut 4 Daydream La Marc och hon känns inte som någon riktig vinnartyp. Det är klart att hon kan vinna med ett rygglopp och lucka men när hon verkar bli relativt hårt betrodd är det ingen jag vill betala för.

7 Anice Cake är intressant för den som letar efter långskott. Senast blev det galopp men hon har matchats tufft tidigare och jag vet att stallet håller hästen ganska högt.

Min Vinnare: 4 Daydream La Marc
Spets efter 500m: 1 Oliviera/Daydream La Marc
Skrällen: 7 Anice Cake
Rankingen: A:4.9 B:1.7.12.11.8.3.5.3 C:10.6

V65-6 1640m Auto
7 Copaca Banana har det strulat rejält för den senaste tiden och efter tre raka galopper har hästen nu fått gå ett kval där han såg fin ut. Normalt sätt står Copaca Banana för klassen i gänget och han är van att stångas mot betydligt bättre hästar än så är. Visst finns det en galopprisk men jag väljer spika och får sedan blunda under loppet och hoppas att han sköter sig. Fungerar hästen tror jag nämligen att han är ensam på banan och i skrivande stund är han långt ifrån någon favorit, även om jag tror att den kommer få betydligt mer streck på sig under fredagen.

Motbud
10 Mamba höjer sig också en aning över övriga hästar och skulle Copaca Banana göra bort sig har han såklart en toppchans att vinna trots bakspår över kort distans. Han har fått ett lopp i kroppen där han avslutade rappt till en andraplats och utöver Copaca Banana skrämmer inte motståndet nämnvärt. Ett givet streck för den som inte vågar gå på min spik.

För den som letar skräll är 4 Earthquake Neo anmäld med barfotabalans för första gången på två år och det är såklart intressant för hemmahästen. Han borde möta två hästar som är för bra men skulle det bli strul för favoriterna kan han slå till.

Min Vinnare: 7 Copaca Banana
Spets efter 500m: 6 Mega Star/ Copaca Banana
Skrällen: 4 Earthquake Neo
Rankingen A: 7 B:10 C:4.5.8.6.3.2.1

Lycka till med spelet 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto