V65 Tips Kalmar 9/4

Publicerad på 9 Apr 2021 - 01:12

DrTrav

DrTrav

9 Apr 2021 - 01:12

En småtrevlig omgång inleder helgen där det finns några starka favoriter som jag tycker är värda att försöka fälla den här gången. Jag spelar med två spikar i omgången, 6 Kondor Dream i V65-3 samt 1 Primadonna Tile i V65-4.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Fredag Kalmar 9/4
V65-1 6.8.9.10.12
V65-2 2.3.5.8.9
V65-3 6 Kondor Dream
V65-4 1 Primadonna Tile
V65-5 1.5.6.9.11
V65-6 2.6.8.9.10

625 rader x 1 kr = 625kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Kalmar 9/4
LD-1 1 Benjamin S.H
LD-2 2.6.8.9.10

5 rader x 50kr= 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
9 Namaste var klart förbättrad senast vid sin andra start i regi Joakim Lövgren när hon lättades i balansen senast och vann på en imponerande segertid. Gör hon om den prestationen borde det vara en bra chans till ytterligare en seger men jag vill se henne leverera på en hög nivå regelbundet innan jag kan tro på henne fullt ut och motstånd saknas inte.

6 Omega Superstar besitter en hög kapacitet och de tre senaste tillfällena hon har bemödat sig med att gå felfritt har det slutat med seger. Det har dock blivit nio galopper på de tolv senaste starterna och efter segrarna i december har det blivit fem raka galopper i tävlingslopp och nu har hon varit tvungen att kvala. Skulle hon fungera den här gången borde hon kunna hitta till ledningen efter en bit och i sådana fall blir hon svårslagen, men det kan såklart lika gärna bli galopp även den här gången.

8 Use Face är väl ingen häst som jag har tagit till mig men skulle Omega Superstar göra bort sig från start borde Christoffer Eriksson kunna köra framåt och få överta ledningen och att hon är anmäld med amerikansk sulky för första gången känns som en intressant ändring.

10 Daydream La Marc var Kim Eriksson lite för ivrig med senast och körde lite för hårt mot ledaren och blev slagen an smygkörd den sista biten. Hästen känns annars på gång formmässigt även om hon normalt går bäst i den främre träffen.

12 Anice Cake har inte varit som bäst i de senaste starterna men hon har matchats ganska tufft innan dess och stallet håller henne ganska högt. Den här gången blir hon lite borttappad på spelet och i skrivande stund är hon anmäld med barfotabalans för första gången på länge, vilket känns intressant.

Min Vinnare.: 9 Namaste
Spets efter 500m: 6 Omega Superstar /8 Use Face
Skrällen: 12 Anice Cake
Rankingen A: 9.6 B:8.10.12 C: 11.3.1.2.7.5.4

V65-2 1640m Auto
2 Sebbe Cee har såklart en toppchans om han tar ledningen och får diktera loppet där framme men han har tjänat snabba pengar nu på slutet med fyra raka segrar och motståndet hårdnar till varje start nu. Jag ser det inte heller som helt självklart att han lyckas försvara ledningen även om det är det troliga scenariot. Han ser ut att bli omgångens största favorit i skrivande stund och med två andra starka spikförslag vill jag försöka fälla.

5 Dame De Tailleur gör årsdebut och är såklart svårbedömd men faktum är att han stött på betydligt mer meriterat motstånd än så här under fjolåret och han går faktiskt ner rätt rejält i klass till den här starten. Han är dessutom snabb från start och jag hoppas att han kan utmana den stora favoriten om ledningen och skulle formen vara på sin plats direkt blir det en utmaning för favoriten att vinna utvändigt och det skulle kunna öppna upp loppet för fler hästar.

3 Stepping Spacegirl har fått några lopp i kroppen och såg fin ut över mål senast efter ett snällt upplägg. Hon är osäker av men Johan Untersteiner som får chansen den här gången har vunnit med hästen tidigare och skulle det bli lite körning i loppet kommer hennes spurt bli farlig om hon har aktionen med sig.

8 Philippo gjorde bort sig med galopp senast och var blek starten innan dess men han har rätt högt kunnande och visade fart vid segern för tre starter sedan. Besvärligt läge den här gången och han måste vara förbättrad men som helt ospelad är det ett roligt streck på kupongen.

9 Coco Chanel I.T är inte lätt att sätta in i loppet men hon har tagit några segrar i Italien och det låter som att det är en rätt så hygglig häst.

Min Vinnare: 2 Sebbe Cee
Spets efter 500m: 5 Dame De Tailleur/2 Sebbe C
Skrällen: 3 Stepping Spacegirl
Rankingen A: 2.5.3 B:8.9.10.7.4 C: 6.1.11.12

V65-3 2140m Auto
6 Kondor Dream var fantastisk fin vid segern för tre starter sedan och har följt upp det med två klart bra insatser att ha fått tuffa resor. Han är ingen raket från start och kan förmodligen inte spetsa av egen kraft men det känns som att någon är beredd att svara någon ledning och jag tror att vi kan förvänta oss en offensiv styrning av Dwight Peters och att ekipaget sitter i spets inom ett par hundra meter. Med de värsta konkurrenterna från sämre lägen och med en mer skonsam resa än i de senaste starterna tror jag att det är en toppchans att vinna det här loppet och jag väljer att spika.

Motbud
8 Ottens Filosof är den som eventuellt skulle kunna sätta käppar i hjulet för min spik. Han är snabb från start och trots ett åttonde-spår är det en vettig chans att kunna nå ledningen inledningsvis och vill man köra i den positionen får förstås min spik än tuffare uppgift. Det är dock årsdebut och skor den här gången och jag tror att man är nöjd med ett lopp i ryggar.

11 Savoy är ett givet motbud på kapacitet men han har inte startat sedan i oktober och det kommer säkert att behövas något lopp i kroppen innan formen är på sin plats. Han är annars väldigt jämn och säker och brukar alltid vara med och ta framskjutna placeringar och han skulle gynnas om det blir tempo på loppet då han alltid går hela vägen in i mål.

10 Lovely Lasse är en talangfull Love You- avkomma som gör comeback efter lång frånvaro. Att han är bra nog att vinna den här typen utav lopp råder det inget tvivel om, men han är enormt osäker och jag tror att stallet främst vill se att han fungerar den här gången. Han ska dock bli spännande att följa framöver.

Min Vinnare: 6 Koondor Dream
Spets efter 500m: 6 Kondor Dream/8 Ottens Filosof
Skrällen: 8 Ottens Filosof
Rankingen A: 6 B: 11.10.8.7.3.9.5.2 C: 4.12.1

V65-4 2140m Volt
1 Primadonna Tile tror jag är något utöver det vanliga och hon utstrålade ett otroligt lugn och självsäkerhet i sin tävlingsdebut senast. Muscle Hill-avkomman kunde köra sig till spets tidigt och kontrollera loppet och vann sedan överlägsen helt obrukad över mål på 1.17.5. Jag tror hon är mogen att rekordsänka rätt rejält om det krävs och trots att hon möter mer rutinerade hästar på den bakre volten tror jag att hon är minst lika bra som dessa redan nu och jag tror att hon leder det här från start till mål. Det är klart att hon alltjämt är orutinerad och normalt sett gillar jag inte att spika så pass ”gröna hästar” men jag tog verkligen till mig intrycket senast och jag tror det hade det varit en god segerchans även utan sitt försprång från start. Jag spikar.

Motbud
3 Lilo Love var en rejäl besvikelse senast som betrodd och räckte inte alls till den starten. Hon har visat bra fart tidigare och trivs på Kalmartravet där hon har på tre starter har två segrar och en andraplats. Segrarna har dock kommit från ledningen och den positionen kommer att vara upptagen den här gången

11 Mojito Day håller Fredrik Persson högt och är given vid gardering av min spik. Han har inte aktionen med sig alla gånger och har varit ifrån tävlandet i några månader och han är såklart aningen svårbedömt och från det här läget behövs det lite tur på vägen.

2 Shake That Caviar har ett passande läge och kommer få en perfekt resa i rygg på Primadonna Tile om han klarar av att komma iväg i volten.

Letar man storskräll är faktiskt 9 Mannen inte så tokig även om han sällan får det att stämma fullt ut i lopp. Barfota nu.

Min Vinnare: 1 Primadonna Tile
Spets efter 500m: 1 Primadonna Tile
Skrällen: 2 Shake That Caviar
Rankingen A:1 B: 3.11.2.9.12.6.10.13.9.14 C: 4.8.7.5

V65-5 2140m Auto
6 Kick The Dust Ås har vid sunda vätskor en klart bra uppgift oavsett vilken position han får. Han avslutade fjolåret med en klen insats och har inlett den här säsongen med två raka galopper och det är ingen jag kan lita på även om jag inser att det är bra chans om han fungerar.

1 Benjamin S.H trodde jag en del på senast men han lyckades inte förvara sitt innerspår den gången och hamnade fjärde invändigt till slut innan han kunde hitta ut och söka sig framåt till positionen utvändigt ledaren. Från den positionen höll han klart bra till en tredjeplats bakom bland annat Don Cash. Den här gången tror jag att Fredrik Persson lyckas försvara ledningen och hemma på Kalmartravet släppet han ingen över bron och jag tror att han försöker att leda det här loppet från start till mål och han känns klart intressant nu. Jag väljer att gå rakt ut på Bejamin S.H inom LD-spelet när det är två så pass öppna lopp.

9 Amerindienne var fin vid segern i januari men har varit ifrån tävlandet sedan dess och gör nu en spännande start. Det här är en häst som var väldigt talangfull som treåring och fyraåring men som inte alls fick det att stämma under fjolåret när hon mest ägnade sig åt galopp. Kunnande är skyhögt och om hon kan hitta tillbaka och leverera på topp igen kommer hon att vara intressant att följa framöver.

11 Image Rapida var heroisk som tvåa senast och även hon möter några tuffa hästar kan hon bli farlig över upploppet med rätt resa.

Jag betalar även för 5 Moon’s Oki Doki som skulle kunna slå till om det klaffar. Han tar framskjutna placeringar gång på gång och rätt vad det är så kommer segern igen.

Min Vinnare: 1 Benjamin S.H
Spets efter 500m: 1 Benjamin S:H
Skrällen: 11 Image Rapida
Rankingen A: 1.6.9 B: 11.5 C: 2.4.8.10.3.7

V65-6 1640m Auto
6 Jeans’n Passion håller kanonform för dagen. Senast satt han fast med gott om krafter sparade över mål och näst senast var han mycket fin vid segern från ledningen och i den positionen brukar han växa och han har vunnit inom V75 från ledningen tidigare. Lyckas Dan-Åke Olsson köra sig till ledningen igen utan att det kostar för mycket är det hästen att slå.

2 Artedime Zack är riktigt bra de dagar han tävlar på topp men han känns även ojämn i sina prestationer. Är han lika bra som vid segern senast är han bra nog att vinna från dödens även denna gång.

8 Amazon Font blev det fel för senast med dåliga ryggar och i ett stentufft lopp när hon stångades mott tufft motstånd i en final av Diamanstoet. Hon är riktigt bra nära hon får spara på sin speed och hittar hon bara ner i ett vettigt slagläge kan hon få ett passande lopp den här gången.

9 Hillbilly Woodland har varit struken sen sin senast start men han har matchats i tuffa sällskap tidigare och gjort det bra. Läget är såklart besvärligt men han trivs på Kalmartravet och jag tror vi kan räkna med en bra insats.

10 Bear A Perfection har vunnit sina två senaste lopp på Kalmartravet och skulle det bli lite körning där framme brukar hon kunna avsluta vasst över upploppet och är en rolig markering på kupongen.

Min Vinnare: 6 Jeans’n Passion
Spets efter 500m: 6 Jeans’n Passion
Skrällen: 8 Amazon Font
Rankingen A:6.2.8 B:9.10.8.11C:4.12.3.5.1

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto