V65 Tips Lycksele 9/7

Publicerad på 9 Jul 2021 - 00:42

DrTrav

DrTrav

9 Jul 2021 - 00:42

V65 från Lycksele denna fredagslunchen. En omgång som är känns intressant på förhand. Jag spelar med två spikar, 7 Speedy Tilly i den andra avdelningen och 1 From The Mine i den femte avdelning. 

Mina tips följer ni nedan.

V65 Lycksele Fredag 9/7
V65-1 3.5.6.7.8
V65-2 7 Speedy Tilly
V65-3 2.3.5.6.7
V65-4 3.5.6.7.8
V65-5 1 From The Mine
V65-6 2.3.5.9

500 rader x 1kr = 500kr

Lunch Dubbel Lycksele 9/7
LD-1 1 From The Mine
LD-2 2.3.5.9

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2640m Auto
3 Magic Caviar är en treåring som har inlett karriären lovande med segrar i hälften av sina starter och verkar trivas när han får trava i den främre träffen. Han är startsnabb och med läge för ledningen även den här gången så är det troligen han som blir favorit i loppet. Han har dock varit lite ojämn i sina prestationer och kommer från en sämre insats inför den här starten. Att han bara ska gå ut och vinna mot äldre konkurrenter är mycket begärt och det är dessutom debut över lång distans.

7 Gazoline ska tävla med barfotabalans igen, vilket han har varit klart bättre med och han var mycket fin vid segern från spets över kort distans på just Lyckseletravet. Någon ledning blir svår att hitta nu men om Mats E Djuse bara hittar ner i en vettig position i andraspår, kommer han vara med där framme och slåss om segern. Det är täta starter nu och vi får se hur hästen har tagit de senaste loppen.

6 Love You Sweden har vunnit fyra av nio starter och verkar ha rätt inställning. Han var svag i sin senaste start efter att ha fått svar i körning om ledningen men den starten var i februari och är han bara väl förberedd efter paus nu, är det ett tidigt motbud. Sandra Eriksson får chansen den här gången och hon brukar vara framgångsrik på norrlands-banorna och är i mitt tyckte underskattad som kusk.

5 Gun Runner kommer med dokumenterad form och har visat att han tål den dryga distansen. Han är inte helt att lita på men om han håller sig i rätt gångart skulle det kunna vara en skräll i loppet.

8 She’s My Heaven visade form senast när hon var fyra i sin debut över lång distans i ett lopp där Jojo Keeper vann. Tänkbar.

Min Vinnare: 3 Magic Caviar
Spets efter 500m: 3 Magic Caviar
Skrällen: 5 Gun Runner
Rankingen A:3.7.6 B: 5.8 C: 9.2.1.4

V65-2 2140m Auto
Här kommer min första spik i omgången.
7 Speedy Tilly är en V75-häst som är van att tävla i hårdare omgivning och han gjorde det riktigt bra under fjolåret. Han var tillbaka på tävlingsbanan i maj och var fin i en snabb avslutning i bronsdivisionen över lång distans.
Han fick pusta ut lite därefter men var tillbaka i ett tufft V75-lopp senast men gjorde det klart bra från ett svårt utgångsläge över kort distans. Nu har han fått lopp i kroppen och ställs inför en betydligt mer överkomlig uppgift. Visst, det saknas inte motbud men Speedy Tilly är såväl stark som snabb och jag tror att han vinner det här loppet den tunga vägen, om så krävs.

Motbud
6 Imagine Boko har ett högt kunnande och gör ofta ett gott dagsverke. Han var mycket fin som fyra i ett V75-lopp i april men jag tycker inte att han har presterat på samma nivå därefter, även om det var ett steg framåt vid andraplatsen senast. Om Imagine Boko tävlar på topp är det främsta hotet mot min spik.

5 Dante Godiva var en snackhäst i början av sin karriär och har vunnit 9 av 27 lopp
Efter mycket problem börjar han sakteliga hitta tillbaka, men han borde i ärlighetens namn ha vunnit från ledningen från två starter sedan. Kapaciteten finns, men jag tror inte att han är bra nog att stå emot Speedy Tilly.

Min Vinnare: 7 Speedy Tilly
Spets efter 500m: 2 Kingofthehill F. / 5 Dante Godiva
Skrällen:
Rankingen A: 7 B:6.5.2 C: 3.1.4

V65-3 2140m Volt
6 Don Viking mötte för bra hästar senast i Elitkampen och man chansade lite den gången och valde att köra barfota och det fungerade inte fullt ut och han galopperade till slut i skymundan bakom två överlägsna hästar. Han gör det annars bra mest varje gång och har varvat montélopp med sulkylopp mycket det senaste året. Sandra Eriksson får vikariera den jag här gången och det känns som en bra uppgift för Don Viking nu. Det är dock flera bra kallblod i loppet som dessutom har visat form och jag betalar för ytterligare fyra hästar.

3 Bol Brage har hittat tillbaka till formen han visade under fjolåret. Senast blev han fast med sparade krafter som betrodd inom V75 och innan dess hade han tagit två raka segrar i bra stil i lite enklare sällskap. Han kan öppna fort från start och öppnar han bara Snabbare än 2 Källsjöviking ligger vägen öppen för att få överta ledningen efter en bit och i spets brukar han vara svårslagen. Det är meriterade och tuffa hästar på 40 meters tillägg men formen finns för att kunna vinna.

5 Guli Storm har bra meriter och har sprungit in 1,5 miljoner kronor i karriären. Han levererar inte på samma sätt längre men han såg fin ut när han satt fast bakom hästar på V75 senast och han ska med på kupongen.

2 Källsjöviking har hittat flera extra växlar sedan man ryckte skorna och har vunnit båda sina starter på barfotabalans. Motståndet hårdnar nu men det har funnits krafter kvar över mål och form ska inte underskattas.

7 Forspärla har också visat fin form och är riktigt vass när hon får spara på sin speed. Vid bra tempo på loppet så blir hon farlig över upploppet.

Min Vinnare: 6 Don Viking
Spets efter 500m; 3 Bol Brage / 2 Källsjöviking
Skrällen: 7 Forspärla
Rankingen A: 6.3 B; 5.2.7 C:1.4.8

V65-4 2140m Auto
3 Anthem var fin på sensommaren och hösten under fjolåret när Sandra Eriksson styrde hästen till två segrar i fin stil och hon vann bland annat på 1.13.5 över medeldistans.
För sammanhanget är det en mycket bra tid och skulle hon kunna leverera på samma nivå som när hon var som bäst i fjol, är det här en lämplig uppgift. Anthem har haft lite problem med aktionen och blev tvingad till kval i maj efter tre raka galopper men det känns som att hästen är på rätt väg nu igen och hon har varit stabil på slutet. Det borde vara en bra chans att kunna köra sig till ledningen nu och om hon inte faller tillbaka i gamla synder tror jag att Sandra Eriksson leder från start till mål. Jag litar dock inte fullt ut på hästen och med andra spikar i omgången som jag tror mycket på, väljer jag att gardera.

5 Gatelink har väl inte visat allt för mycket under nuvarande säsong men hon har tävlat i ganska tuffa sällskap och det känns som att han är lite på gång nu igen. Motståndet känns mer överkomligt den här gången och hon har visat att det finns fart för att räcka långt i den här typen av lopp. Han vann tre lopp under fjolåret mot motstånd av liknande klass som hon ställs mot nu och att han ska tävla med samma balans som när hon tävlade som bäst under fjolåret känns intressant.

8 Clear Eyes har slagit båda ovan nämnda hästar förr och har varit ute i bra lopp på slutet och hon är bättre än vad man kan utläsa av raden. Senast blev det ett lopp långt ner på innerspår och den starten är bara att glömma och näst senast var hon ute på för djupt vatten i ett försök till diamantstoet. Man återgår till barfotabalans nu och den balansen har hon presterat bra tidigare sett till vad hon har mött och hon var inte långt ifrån en seger i början av maj. Formen tror jag inte det är något fel på och motståndet matchar hon väl. Hon är ett tidigt motbud trots utgångsläget.

Jag betalar även för 6 Let It Happen W.W samt 7 Happy Confess.

Min Vinnare: 3 Anthem
Spets efter 500m: 3 Anthem
Skrällen: 8 Clear Eyes
Rankingen A:3 B: 5.8.7.6. C:4.2.1

V65-5 1640m Auto
1 From The Mine är en härdad V75-häst som har vunnit ungefär var tredje start i karriären. Han var i fantastisk fint skick under fjolåret och vann hela sex lopp. Han är van att möta tuffare hästar än vad han ställs mot nu och även om han inte har nått upp i fjolårets toppar under 2021 så ser den här uppgiften klart lämplig ut. Han kan öppna fort från start och jag har svårt att se att någon ska kunna ta en längd på honom från början nu.
Det blir full laddning mot ledningen från Mats E Djuse och där tror jag att han kommer att stanna hela vägen in i mål. Spik.

Motbud
3 Magnifik Brodde är anmäld med barfotabalans samt bike till den här starten och det tror jag är ett stort plus för den här hästen. Det är en mycket gedigen norrlands-häst som har vunnit 33 av 90 starter i karriären men som har haft svårt att räcka till när han tävlar om lite högre prissummor på senare år. Han är snabb bakom bilen och Samu Sundkvist lär göra ett försök att ta sig förbi From The Mine från start, men normalt sett borde han inte ta sig förbi och han får förmodligen försöka smita ner i ryggen på favoriten för att få en bra resa. Han har dessutom varit ifrån tävlandet sedan i februari och att han ska kunna utmana en felfri From The Mine direkt efter paus känns ändå långsökt.

6 Belker vann flera stora lopp som unghäst men har inte riktigt lyckats ta de kliv som man hade hoppats på. Han är numera i regi Robert Bergh och det skulle kunna bli bra på sikt med tanke på vad han visade tidigt i karriären. Skulle det bli lite körning inledningsvis eller om From The Mine skulle göra bort sig, kan han vara med och utmana om segern.

5 Eder Bob är rutinerad och krigar på. Han är inte på samma nivå som för ett par år sedan men de dagar det stämmer fullt ut är han fortfarande en bra häst som absolut inte är helt borta här.

Min Vinnare: 1 From The Mine
Spets efter 500m: 1 From The Mine
Skrällen: 6 Belker
Rankingen A:1 B:3.6.5 C:2.7.4

V65-6 2140m Auto
9 Voltaire P.Hill blir med stor sannolikhet klar favorit i jobbet och på ren kapacitet så köper jag det rakt av. Han var klart bra vid segern för tre starter sedan och näst senast höll han klart bra efter mycket grovjobb under loppet mot klart tuffare hästar än vad han möter nu. Jag tycker kanske att han borde ha vunnit senast även om det var bra motstånd även då och det är en häst som har galopperat vid nästan var tredje start i karriären och som trolig storfavorit är det inget jag vill hålla i handen. Vid ett felfritt lopp möter han annars hästar som han borde ha toppchans att runda.

5 Weasel W.F var rejäl vid segern näst senast efter att ha varit offensiv och kunnat forcera sig till ledningen efter 6-700 meter. Senast mötte han några för bra hästar och fick trava utan rygg under slutrundan och den starten är bara att glömma. Skulle han hitta till ledningen nu blir han farlig om favoriten skulle få trafikproblem.

2 Dark Angel Avenue är på kapacitet det största hotet mot favoriten. Han har förvisso inte visat någon vidare form på slutet men det finns rätt bra fart i den här hästen och läget är bra. Debut i ny regi är alltid intressant och när man dessutom rycker skorna i den första starten skulle det kunna få en bra effekt på hästen i sin nya omgivning.

3 Jack Håleryd är en nyttig häst som alltid gör sitt jobb även om det inte är någon vinnartyp. Hans senaste seger kom för två år sedan och det är såklart långsökt att han ska vinna nu, men det är väldigt öppet bakom favoriten om han skulle göra bort sig.

Min Vinnare: 9 Voltaire P Hill.
Spets efter 500m: 3 Jack Håleryd / 5 Weasel W.F
Skrällen: 2 Dark Angel Avenue
Rankingen A: 9 B:5.2.3.4.6.10 C:7.1.8

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto