V65 Tips Mantorp 12/2

Publicerad på 11 Feb 2021 - 23:34

DrTrav

DrTrav

11 Feb 2021 - 23:34

Vi hämtar dagens lunchtävlingar från Mantorptravet.

Jag spelar med en spik, 5 Solkattens Daizy i den avslutande och sjätte avdelningen.

V65 Tips Mantorp Fredag 12/2
V65-1 6.9
V65-2 1.4.12
V65-3 1.3.5.6.8.9.10
V65-4 1.2.6.8.9.12
V65-5 2.8.10
V65-6 5 Solkattens Daizy

756 rader x 1 kr = 756kr

Lunchdubbel

LD-1 2.8.10
LD-2 5 Solkattens Daizy

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Volt
6 G.R.J Wolverine gör alltid nyttiga insatser och är jämn och säker. Han har matchats tufft i höst och vinter och har varit bra nästan varje gång utan att få vinna. Det ser ut som en lämplig uppgift den här gången med springspår i den främre volten. Han borde kunna avancera till spets i ett tidigt skede och med tjugo meters försprång på sina värsta konkurrenter är det en vettig chans att leda från start till mål. Han verkar dock ha lite svårt att sätta nosen först över mållinjen och det saknas inte motstånd på den bakre volten och jag vill betala för åtminstone en häst till på systemet.

9 Adriago Trot kommer till den här starten med två raka galopper och det är såklart alltid oroande. Det senaste galoppen lägger jag dock inte så stor vikt vid eftersom det var en bana som inte passade alls för dagen men han är aldrig lita på oavsett förutsättningar. I grund och botten tror jag att det är loppets bästa häst och för tre starter sedan var han tvåa i ett lopp där Hierro Boko segrade och han var före hästar som Toddler, Commit Boom Bay och Comanche Moon i mål. Han har tjänat mer än dubbelt så mycket pengar som G.R.J Wolwerine och lyckas han bara hålla ihop travet är det en allvarlig utmanare.

Jag nöjer mig med två hästar på systemet men samtliga hästar på den bakre volten ska räknas om de har en bra dag. 8 C.R Nobless och 10 Je Taime Explosive kommer från tveksamma insatser och 7 Firewire har pausat inför den här starten och får därför stå åt sidan från mina lappar den här gången.4 Zelante C.R kan få en bra resa och ska inte heller nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 6 G.R.J Wolverine
Spets efter 500m: 6 G.R.J Wolverine
Skrällen: 4 Zelante C.R
Rankingen: A: 6.9 B: 8.10.7.4.5 C:3.2.1

V65-2 2140m Auto
1 General Manager blir troligen mångas spik i omgången och det behöver inte vara fel. Lyckas han hålla upp ledningen från start är chanserna goda att återigen inkassera en seger och förbli obesegrad i karriären. Det är dock alltjämt en orutinerad häst samt att det är debut bakom bilen den här gången. Skulle han se fin ut i en provstart där han laddar iväg på ett bra sätt kan det komma att bli en spik tillslut men i skrivande stund väljer jag att gardera.

4 Fly High With Me har visat startsnabbhet i voltstart och om han startar lika snabbt med autostart kan han sätta käppar i hjulet för favoriten. Han var fin i tävlingsdebuten när han drog undan från ledningen och vann på ett enkelt sätt. I den senaste starten var han inte alls lika bra när han kastade in handduken från ledningen efter att ha fått dämpa tempot och därefter försökte lämna sina konkurrenter med 250 meter till mål. Det tog dock tvärstopp över upploppet och han var en besvikelse som fyra. Jag räknar med att han är bättre den här gången och skulle han lyckas ta sig till spets och hålla favoriten instängd på innerspåret kan han rinna undan.

12 Yankee Dee har visat att han har bra fartresurser men har även problem med aktionen. Hästens två segrar har kommit från ledningen och det är andra förutsättningar med bakspår den här gången. Motståndet utöver tidigare nämnda hästar skrämmer inte i övrigt och jag tror att Kenneth Haugstad är offensiv och kör framåt i ett tidigt skede och söker positionen utvändigt ledaren. Det blir säkert svårt att vinna om det är favoriten som sitter i spets men om 4 Fly With Me sitter i ledningen blir jag inte förvånad om han slår den utvändigt.

Min Vinnare: 1 General Manager
Spets efter 500m: 1 General Manager
Skrällen: 4 Fly High With Me
Rankingen A: 1.12.4 B: 10.3.8.11.9.5 C:2.6.7

V65-3 2640m Auto
Ett lopp över lång distans som känns öppet på förhand och det är inga hästar som radar upp segrar på beställning.
5 Next Limit har ingen rolig rad och har inte vunnit lopp sedan 2018 men har stött på tufft motstånd mellan varven och var bland annat trea bakom Don Fanucci Zet i somras. Han har nu gjort två lopp efter ett längre uppehåll och även om intrycket inte har varit något extra borde han ha gått framåt ytterligare och som jag läser loppet har han en hygglig chans att överta ledningen efter en bit. Mot ett relativt överkomligt motstånd borde han räcka långt från den positionen. Det är ingen att hålla i handen dock och det är öppet bakom.

1 Pomerall Am blir säkert en del betrodd men han är trög ut från start och det är risk för att innerspåret blir en fälla. Distansen passar annars bra och om det löser sig från innerspåret är det en av de bättre hästarna i loppet.

10 Glide Marke är stabil och gör sällan några dåliga insatser. Läget är inte det bästa men om han kan hitta ner i ett andraspår utan strul och få bra ryggar under loppet är han inte mycket sämre än någon annan här.

9 Maj Doll är loppets drag och verkar hålla bra form för dagen. För tre starter sedan återkom hon bra efter en inledande startgalopp och näst senast blev det galopp när hon skulle attackera med halvvarvet till mål när hon såg ut att ha mycket att åka med. Senast lyckades hon hålla sig i trav och spurtade in till en tredjeplats mot tufft motstånd och får hon det att stämma fullt ut den här gången kan hon vinna på sin fina form.

Jag betalar även för 10 Jesper Sånna,3 Ugly Ducking samt 6 Dallas S.I.R.

Min Vinnare: 5 Next Limit
Spets efter 500m: 5 Next Limit
Skrällen: 9 Maj Doll
Rankingen: A:5.10.1 B: 9.10.3.6 C: 4.11.2.7.12

V65-4 2140m Volt
Ytterligare ett öppet och svårlöst lopp på förhand. Det är ett lopp för Ston som max får ha tjänat 125.000 kr och där man startar från tillägg om man har tjänat över 50.000kr. Det skulle kunna hända något här och trots sex hästar på kupongen känner jag mig inte trygg.

1 Listas Ice Glide Samt 2 Fly My Dream är inte att lita på men de har tjugo meter till godo på sina konkurrenter och i ett sådant här typ av lopp kan det vara det vara loppavgörande då de inte är så mycket sämre än tilläggshästarna. Den som klarar av starten på bästa sätt och sitter i ledningen har en fördel. Hur som helst får båda en bra resa vid felfri avgång och skall räknas i segerstriden.

10 Honey B. får trots allt tipset. Senast visade hon smygform när hon satt fast med krafter kvar över mål och tidsmässigt duger hon långt här. Hon har dessutom stött på tuffare hästar tidigare och trots bakspår på tillägg är det mitt förstastreck i loppet även om det kan bli trafikproblem på vägen. Carl Johan Jepson upp känns intressant.

6 Kailua Boko är också kuskförstärkt till denna start och gjorde ett okej lopp från ledarryggen senast. Nu har hon fått ett lopp i kroppen och borde ha gått framåt ytterligare.

8 Gasette och 9 Thin Lizzy har segrar i raden men kommer från sämre insatser därefter. Är de lika bra som vid segrarna ska dom räknas.

Jag får nöja mig med sex hästar på min kupong men det kan finnas skäl att gardera ytterligare. Svårt lopp!

Min Vinnare: 10 Honey B.
Spets efter 500m: 1 Listas Ice Glide
Skrällen: 1 Listas Ice Glide
Rankingen: A: 10.1.2 B:6.8.9.10.7.5.11 C:12.4.3

V65-5 2140m Volt
2 Spike Razz har varit otroligt fin vid tre raka segrar och ska återigen räknas mycket tidigt från den främre volten men det finns ändå faktorer för att gardera den här gången. Det blev galopp i debuten från spår fyra i volten men därefter har han skött sig på ett bra sätt. Med ny kusk i form av Kim Eriksson istället för Magnus A Djuse är det ändå något att värdera och ta ställning till. Även om det verkar vara en förnuftig häst känner inte Kim hästen och det är såklart ett minus. Motståndet blir också svårare för varje start och den här gången stöter han på några mer rutinerade herrar på den bakre volten och jag är inte övertygad om att han vinner igen.

8 The Special Man F. var favoritspelad vid sin senaste start i ett lunchlopp men Jepsson körde förvånansvärt passivt och valde ett lopp i ryggar istället för att ta positionen utvändigt ledaren. Det gick sedan alldeles för sakta för ledaren för att The Special Man F skulle kunna hota vinnaren Mascarpone Doc. Jag tror att hästen är bättre när han får gå i främre träffen utan ryggar och jag hoppas att Jepsson är mer offensiv den här gången och avancerar fram till positionen utvändigt ledaren i ett tidigt skede och sätter upp tempot. Om han gör det tror jag att hans hårdhet och rutin kan vara avgörande den sista biten.

10 Listas Terminator har springspår på den bakre volten och även om det inte är någon raket från start borde han kunna hamna bra på det direkt och han kan eventuellt hitta ryggen på The Special Man F och få bra draghjälp under slutrundan. Han har betydligt mycket mer rutin än favoriten och ska räknas tidigt.

Min Vinnare: 8 The Special Man F.
Spets efter 500m: 2 Spike Razz
Skrällen: 10 Listas Terminator
Rankingen A: 8.2.10 B: 5.7.4.12.11.9 C:1.6.3

V65-6 1640m Auto
Här hittar vi min enda spik i omgången. Egentligen känns det som ett väldigt öppet lopp med flera tänkbara scenarion men som jag läser loppet kommer min spik att få en perfekt resa och avgöra den sista biten.

5 Solkattens Daizy och 4 Dont Be So Shy ser ut att få dela på favoritskapet i det här loppet. De mötte varandra över aktuell distans för tre starter sedan och visst hade Don’t Be Shy ett betydligt svårare utgångsläge men Solkattens Daizy var spelad till 3.71 gånger pengarna och Don’t Be So Shy var spelad till 32.22 gånger pengarna. Vid den starten kom Don’t Be So Shy igenom perfekt från sitt bakspår och kunde avancera fram till positionen utvändigt ledaren och Solkattens Daizy hamnade en bit ner i andraspår innan hon fick ge sig iväg och göra jobbet på egen hand i tredjespår. Båda höll mycket bra in i mål när Don’t Be Shy var tvåa och Solkatten Daizy var trea.

Som jag läser loppet kommer 4 Don’t Be So Shy ladda iväg från start för att försöka nå ledningen men jag tror att det blir svar invändigt eftersom såväl 2 I Am Boko och 3 Akbar är snabba från start och säkerligen är angelägna om att nå den positionen. 5 Solkattens Daizy behöver inte vara med i någon spetsskörning den första biten och kan hitta ner i ett andraspår direkt för att sedan profitera på den inledande spetskörningen och avgöra den sista biten. Jag tar ställning och spikar.

En annan som skulle gynnas av spetskörning är 11 Joker Boko som är bra i grunden. Jag tror ändå att det blir svårt att komma till över den korta distansen och han söker lite efter formen.

Min Vinnare: 5 Solkattens Daizy
Spets efter 500m: 3 Akbar
Skrällen:
Rankingen A: 5 B:4.11.2.3.7 C:8.12.6.10.1

Lycka till med spelet 

Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto