V65 Tips Östersund 8/1

Publicerad på 7 Jan 2021 - 21:53

DrTrav

DrTrav

7 Jan 2021 - 21:53

Vi smygstartar helgen med V65 från Östersund på Fredag och jag väljer att spela med två spikar i omgången. 7 Kalaxy Boko i V65-2 samt Vimse Lars i den fjärde avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Fredag Östersund 8/1

V65-1 1.3.4.6.7
V65-2 7 Kalaxy Boko
V65-3 1.2.5.7.8
V65-4 4 Vimse Lars
V65-5 3.6.7.8.9.10
V65-6 2.4.7.10

600 rader x 1kr = 600kr

Lunchdubbel

LD-1 3.8.9
LD-2 4.10

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Volt
3 Love You Sweden har fått två lopp i kroppen efter en längre tävlingsvila och såg rejält förbättrad ut i sin senaste start när man var tvåa i fin stil efter ett lopp i positionen utvändigt ledaren. Det är en segervan häst som vunnit hälften av karriärens starter och även om det finns några tuffare och hårdare hästar på tilläggsvolten ser det ut som en hygglig uppgift här. Man kan köra sig till spets i ett tidigt skede och får man diktera tempot där framme är det hästen att slå.

9 Krakas kommer med full form och är mer rutinerad och har samlat på sig mer hårdhet än favoriten. Senast gick man ett rykande slutvarv till knapp fotoseger efter att ha avslutat loppet på 11.7 sista 800 meterna. Det är ett litet fält och risken för trafikproblem är liten och jag förväntar mig en offensiv styrning och jag blir inte förvånad om man besegrar favoriten från dödens. Knappt förstastreck.

1 Whispering Star har fått ett passande läge och kommer att få en bra resa på innerspår. Formintrycket var inget vidare i den senaste starten men tidsmässigt duger man bra och skulle Krakas sätta upp tempot utvändigt om ledaren kan mycket väl spurta ner sina motståndare om man får fritt över upploppet.

Jag betalar även för 4 Young Highness samt 7 Secret of Joy. Det är inga hästar som vinner på beställning men de har mött tuffare motstånd än såhär och är inte så tokiga i grunden. Med fem streck på kupongen borde man sitta säkert i V65-inledningen.

Min Vinnare: 9 Krakas
Spets efter 500m: 3 Love You Sweden
Skrällen: 1 Whispering Star
Rankingen A: 9.3 B:1.4.7 C: 2.8.5

V65-2 2140m Auto
Här hittar vi omgångens första spik. Det är ett lopp som inte håller någon vidare klass och jag tycker att det är lite utav ett ”en eller alla-lopp”

7 Kalaxy Boko Har i ärlighetens namn ingen smickrande rad men det är det inte några motståndare som har heller. Värsta konkurrenten har varit ifrån tävlandet ett tag och då tycker jag det är vettigt att ta ställning här. Som jag läser loppet kommer 7 Kalaxy Boko utnyttja sin startsnabbhet för att komma före 4 Prince Charmant för att få överta ledningen och då är mycket av loppet vunnet. Man har förvisso bara en seger i karriären och den kom i ett billigt lopp på Oviken och det kanske inte imponerar allt för mycket men man har ändå visat lite form på slutet när man höll bra som tvåa näst senast från ledningen efter press under hela loppet. Senast blev det galopp innan bilen släppte fältet men det ser jag som ett olycksfall i arbetet och jag tror och hoppas att man vinner det här från ledningen.

Motbud
4 Prince Charmant håller likvärdig kapacitet som favoriten men har fått pustat ut lite och kan behöva något lopp i kroppen innan formen är där. Jag tror dessutom att man får positionen utvändigt ledaren och därifrån tror jag inte man plockar ner min spik. Det känns ändå som det värsta hotet mot Kalaxy Boko oavsett upplägg.

9 Taxi May och 10 Mockinjay R.C har besvärliga lägen men skulle gynnas om det blir tempo i loppet och är närmast till hands vid ytterligare gardering.

Min Vinnare: 7 Kalaxy Boko
Spets efter 500m: 7 Kalaxy Boko
Skrällen: 10 Mockinjay R.C
Rankingen A:7 B: 4.9.10. C: 2.3.6.1.5.8

V65-3 1640m Auto
5 Cobourg Hanover ska normalt sett ha en bra chans att leda från start till mål i det här loppet och distansen är passande. Jag har dock på näthinnan när jag spikade för två starter sedan vilket kom att bli den sista starten i dåvarande regi. Man klappade då ihop fullständigt från ledningen och man sa från stallet att han inte verkade tycka det var kul att springa där framme i ledningen längre och att det kunde vara karriärens sista start. Nu blev det regibyte istället och senast gjorde man sin första start för Monica Byström och man gjorde det okej efter en snällare resa med lopp i ryggar. Om Cobourg Hanover har hittat viljan att tävla igen ska man räknas tidigt men det är inget jag vågar att lita på.


7 Mellby Don Juan gjorde comeback i sin senaste start och det var ett bra intryck. Man är säkert ytterligare förbättrad till den här starten och självförtroendet och formen hos stallet är på topp. Jag tror att vi kan vänta oss en offensiv styrning här. Även om jag inte finner det troligt är det inte helt otänkbart att Cobourg Hanover släpper ledningen med tanke på hur det såg ut senast i den positionen. Hur som helst tror jag att man kan vinna från positionen utvändigt ledaren med tanke på att det finns frågetecken över hur Cobourg Hanover kommer att prestera.

1 Toutre har inte haft stilen med sig alls på slutet och kommer från två raka galopper. Grundkunnandet är dock högt och har man hittat stilen igen kommer man att få en fin resa på innerspåret. Hittar man bara ut över upploppet blir man att räkna med.
2 Orlando Triss går ner rejält i klass och även om formintrycket inte har varit något extra måste man räknas tidigt nu även om man sällan vinner. Hemmahästen Tempel L.B får även ett streck på min kupong eftersom man visade lite smygform i sin senaste start.

Min Vinnare: 7 Mellby Don Juan
Spets efter 500m: 5 Cobourg Hanover
Skrällen: 2 Orlando Triss
Rankingen: A: 7.5.2.1 B: 8.3 C: 6.4

V65-4 1640m Auto
4 Vimse Lars känns som en trygg spik att luta sig mot i omgången. Hästen har haft form en längre tid och har matchats mot betydligt tuffare motstånd än vad man stöter på den här gången. För två starter sedan var man trea bakom Stjerne Tore och G.G Ojjdo och i sin senaste start fick man se sig besegrad av bland annat Lome Storm. Det är inga hästar av den kalibern med i det här startfältet och känslan är att man kan köra fram och överta ledningen trots den korta distansen. Skulle man bli tvungen att göra jobbet utvändigt om ledaren bör man vara huvudet högre ändå och det är bra chans från samtliga positioner.

Motbud
3 Bara Blixen är snabb från start och kommer att få en bra position i antingen ledarryggen eller ledningen beroende på om man väljer att svara den stora favoriten och det är den främsta utmanaren mot min spik. Jag tror inte att man väljer att svara 4 Vimse Lars och att dom är nöjda med ett lopp i ryggen på favoriten. Om luckan uppenbarar sig över upploppet kan man hota om favoriten har en sämre dag.

9 Fantom kommer från en seger och formen är på plats. Han gick ett rejält slutvarv i sin senaste start och skulle gynnas om det blir körning om tätpositionen. Man kommer säkert att komma med en rejäl avslutning men jag tror inte att man kan besegra 4 Vimse Lars den här gången.

Min Vinnare: 4 Vimse Lars
Spets efter 500m: 4 Vimse Lars
Skrällen: 1 Bara Blixen
Rankingen A: 4 B:3.9.1.8 C: 6.7.2.5

V65-5 2640m Auto
3 Comte Godiva har ett fördelaktigt läge på den främre volten och kommer att sitta i ledningen här. Det är en häst som inledde karriären lovande i regi Conrad Lugauer men det blev inte riktigt den utvecklingen man hoppades på och hästen är nu sedan en tid tillbaka hos Pihlström. Man har gjort tre starter i sin nya regi och i sin senaste start vann man över kort distans från ledningen och det var ett bra formintryck. Jag är dock inte helt säker att den långa distansen är till någon fördel nu och det kan bli tufft att stå emot tilläggshästarna hela vägen in i mål. Ett givet streck på kupongen men bara en av flera.

8 Taste of Chocolatier har inte varit som bäst i sina senaste starter och det är ett litet frågetecken för formen. Han har stött på tuffare motstånd under sommaren och man var mycket fin vid segern i november. Har man hittat tillbaka till den formen känns det som en klart överkomlig uppgift den här gången. Jag tror det är hästen som är mest gynnad av den långa distansen och det är min troliga vinnare även om formen är ett frågetecken.

9 Happy Confess tycker jag känns intressant i det här loppet. Det har väl inte varit något riktigt formintryck på slutet men kapacitetsmässigt tror jag att man duger bra. Man är som bäst med ett lopp på rulle och i det lilla fältet bör man kunna hitta ett bra slagläge i ett andraspår och jag tror att spurten kan bita bra över upploppet.

10 Il Boscaiolo är inte så tokig i grunden och får Mats E Djuse som kusk som bekant brukar vinna mycket i ”Norrland” och vid hästens senaste seger var det just Mats E Djuse som höll i tyglarna.

Jag streckar även 6 Cemonroc De Couer och 7 Dugur som är starka och rejäla hästar som trivs med den långa distansen.

Min Vinnare: 8 Taste of Chocolatier
Spets efter 500m: 3 Comte Godiva
Skrällen: 9 Happy Confess
Rankingen: A:8.3.9 B:10.6.7. C:4.2.1.5

V65-6 1640m Volt
3 Tinder Lars borde bli ganska klar favorit och det skulle kunna vara ett spikförslag i omgången och vid felfri omgång är det förmodligen vinnaren i loppet. Senast vann man över den korta distansen trots en galopp och man visade fina fartresurser när man avgjorde loppet med enkelhet. Jag vågar inte lita fullt ut på att man klarar av en felfri avgång från ett vanskligt fjärdespår och det känns som att motståndet är något tuffare än vad det har varit vid segrarna och man har inte råd att tappa för mycket från start den här gången.

10 Forsberg är en häst som haft otroliga problem med att hålla sig i trav men där emellan har man visat fin fart för sammanhanget. I sin senaste start var aktionen klart bättre och de flesta trodde nog att hästen hade avgjort över upploppet när han plötsligt bromsade in kort före mål och blev trea. Det oroar såklart en aning att man inte riktigt verkar vilja vinna men om favoriten kommer bort tror jag att Forsberg blir livsfarlig.

2 Spang Vinnar är den troliga ledaren om favoriten skulle göra bort sig och från den positionen vann man i överlägsen stil för tre starter sedan. Det är inte otänkbart att man rinner undan från den positionen.

Jag betalar även för 7 Rötungen som är nyttig, jämn och travsäker och gör alltid sitt jobb utan att kanske har den där riktiga vinnargnistan. Det är ganska billigt lopp bakom favoriten och med rätt resa kan man trilla dit först över mållinjen.

Jag bygger som sagt mitt tips på att jag inte litar på favoriten. Tror man att favoriten kommer att sköta sig tycker jag att man ska spika men jag är inte helt övertygad.

Min Vinnare: 3 Tinder Lars
Spets efter 500m: 3 Tinder Lars
Skrällen: 10 Forsberg
Rankingen: A: 3 B:10.2.7.6..3 C:5.11.12.9.14.1.13.8


Lycka till med spelet 

Oliver Bergman 


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto