V65 Tips Rättvik 15/5

Publicerad på 15 Maj 2021 - 10:17

DrTrav

DrTrav

15 Maj 2021 - 10:17

Kvällstrav på Rättvik denna kvällen med V65 tävlingar. Omgången erbjuder även en Jackpot på 2,5 Miljoner. Nedan följer min lösning av omgången.

Jag spelar med två spikar, 8 Nelly Pepper. i den tredje avdelning och 7 Tinder Lars i den femte avdelningen.

V65 Tips Rättvik Lördag 15/5
V64-1 1,2,7,10
V64-2 3,4,6,12,14,15
V64-3 8 Nelly Pepper.
V64-4 2,4,7,8,9,10,11
V64-5 7 Tinder Lars
V64-6 2,7,8,9

672 rader x 1 = 672 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 1640m auto
7 Enola Gay är ett fyraårigt sto som inför den senaste starten hade två segrar och två andraplatser på de fyra senaste starterna. Men i den senaste starten ryckte man samtliga skor för första gången och det gick för snabbt i första sväng vilket ledde till galopp och den dagen blev förstörd. Galoppen är inget som hästen ska lastas för och nu återgår man till skor på hovarna vilket känns mer stabilt. Är formen bara bibehållen kommer Enola Gay återigen stå för en bra prestation. Förstahäst i loppet.

2 Stonehaven kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start. Han såg fin ut i loppet och vann säkert från ledningen. Kaj Widell som sitter i vagnen känner hästen väl. Man har fått ett passande utgångsläge ikväll och är garanterad en ett bra lopp. Med en positiv formkurva ska man återigen ses med bra segerchans.

Skrällen är 1 Feeling Fat som vann sin årsdebut i den senaste starten på ett bra sätt. Man har dock efter det varit struken för hälta, vilket gör formen något svårbedömd. Men från ett fint utgångsläge kan man få ett passande lopp och med lucka in på upploppet kan man avsluta rappt. Enbart 2%.

Min Vinnare: 7 Enola Gay
Skrällen: 1 Feeling Fat
Ranking: A 7,2 B 1,10,5,9,11,6 C 3,4,12,8

V65-2 2140m auto
14 Jalna Boko kommer från två lopp där detta femåriga sto visat på fin form. För två starter vann ett billigt lopp och senast gjorde hon det klart bra som två efter en rapp avslutning långt ut på upploppet. Med en formkurva som pekar uppåt ska man även till kvällens start testa ny utrustning. Det blir barfota runt om för första gången och dessutom är det anmält med amerikansk vagn vilket är spännande. Faller förändringarna väl ut tror jag man bli svårslagen ikväll trots bricka 14 bakom bilen. Förstahäst.

Framhåller även 12 Recall Rivner i loppet. Hon var struken för hälta för några veckor sedan. Men intrycket i den senaste starten på Gävle talade för att formen är där. Skulle det klaffa lite med positionerna under loppet kommer Recall Rivner ha en vass avslutning att tillgå.

3 Naima Sjöhammar kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start. Då vann man enkelt men motståndet var samtidigt överkomligt. Men Naima Sjöhammar är en grund kapabel häst som ikväll fått ett fint utgångsläge och kommer vara med långt framme i loppet på nytt. Streckas.

6 Smilla har nu gjort tre starter på Svensk mar. I debuten för tre starter sedan vann man på fint sätt. Med det är visst frågetecken på formen då man såg seg ut i den senaste starten. Men studsar denna sexåring tillbaka till en liknande prestation som i Sverigedebuten så är man med och utmanar om segern här.

Min Vinnare: 14 Jalna Boko
Skrällen: 12 Recall Rivner
Ranking: A 14,12 B 3,6,15,4,8,13,1,9,7 C 2,11,5,10

V65-3 2140m volt Monté
Här hittar vi omgångens första spik 8 Nelly Pepper. Detta är ett sexårigt sto som visat på slutet att hon trivs bäst under sadel. För två starter sedan vann hon enkelt i fin stil. I den senaste starten fick hon nöja sig med andraplatsen efter en rappt sista halvvarv. På sina tre Monté starter har det blivit två segrar och en andraplats. Motståndet är något tuffare än tidigare ikväll men när man enbart är streckad på 18% tycker jag spelvärdet är högt och jag kommer gå rakt ut på Nelly Pepper. Spik.

Motbud
10 Donatella Center har också gjort det bra i disciplinen Monté. I den senaste starten blev det tidig galopp men upphämtningen var bra och man blev fyra i mål. Med två lopp i kroppen bör formtoppen vara nära och ska ses som det främsta motbudet till min spik trots sina 20m tillägg.

Nämner även 7 Prince Knight som gjorde det bra i den senaste starten. Han tog då initiativ med varvet kvar till mål och gick fram utvändigt om ledaren och höll sen starkt till ett andrapris. Nu har Prince Knight inte startat i Monté på ett tag, men han har tidigare bevisat att han kan vinna lopp även under sadel.

Min Vinnare: 8 Nelly Pepper.
Skrällen: 7 Prince Knight
Ranking: A 8 B 10,7,6,4,5 C 1,9,3,2

V65-4 2140m volt
8 Husar Norrgård galopperade med 350m kvar i den senaste starten och har därefter varit struken, vilket gör att formen är svårbedömd till dagens start. Men kunnande finns hos denna femåring och från ett intressant utgångsläge med springspår på bakvolten kommer man kunna införskaffat sig en bra position. Är man sen bara förberedd för uppgiften ska även segerchanser vara bra. Förstahäst i loppet, men känns givet att gardera.

9 Eric Halbak är femåring som blandar och ger i sina prestationer. Men i den senaste starten var det debut i ny regi och tränas numera av Joakim Elfving. Med ett lopp i kroppen i hans regi bör Eric Halbak gått framåt en del formmässigt till kvällens start. Kommer man bara till från sitt bakspår i volten ska han inte nonchaleras i ett lopp som detta.

Framhåller även 11 Wait What som gjorde det bra i den senaste starten när hon höll starkt från utvändigt om ledaren och blev två i mål. Ikväll hon man ett tufft utgångsläge men skulle det lösa sig någorlunda för Wait What under loppet ska man inte nonchalera henne i segerstriden.

Nämner även 10 Laurentius Valiant som inte har tävlat sedan september 2019 men gör ikväll comeback. Detta är i grunden en kapabel häst som inte ska glömmas bort vid gardering.

Min Vinnare: 8 Husar Norrgård
Skrällen:
Ranking: A 8,9,11 B 2,10,4,7,3,12 C 13,6,1,5

V65-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 7 Tinder Lars. Han har radat upp segrarna och tagit imponerande sex raka nu. Detta är en femårig valack som vet vart mållinjen befinner sig och han har satt nosen först över den linjen i sju av sina nio starter. I den senaste starten visade man på nytt att formen fortsatt är fin, man gick i tredjespår sista varvet och när man väl kom till ledningen vann man enkelt. Jag är inne på att ingen i loppet kommer kunna stå emot Tinder Lars under slutvarvet och dära är detta en given spik för mig, trots hög procent.

Motbud
8 Höstbo Wille är stallkamrat med spiken Tinder Lars. Detta är en individ som alltid gör sitt i loppen och presterar på en bra nivå. Men att slå stallkamraten från ett sämre utgångsläge blir inte lätt. Men för den som vill försöka fälla den stora favoriten är Höstbo Wille en kantboll som inte ska nonchaleras.

Nämner även 10 Tangen Ternar som gjorde årsdebut i den senaste starten. Då vann man direkt och visade att man kommer bli att räkna med framöver. Nu står man med två raka segrar på kontot och lär gått framåt en hel del med lopp i kroppen. Täta starter lär vara positivt. Dock är utgångsläget inte det bästa, men skulle det lösa sig med positionerna längs vägen ikväll är man med och utmanar om en framskjuten placering.

Min Vinnare: 7 Tinder Lars
Skrällen: 10 Tangen Ternar
Ranking: A 7 B 8,10,11,6,5,1,3 C 9,4,12,2

V65-6 2140m volt
2 Gentleman Sisu har gjort det bra på slutet och kommer till dagens start med två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna. Ikväll står man 20m för de främsta motbuden och klarar man bara av spår två i volt kommer man tidigt köra sig fram till ledningen. Därifrån är man sen hästen att slå för övriga. Förstahäst.

8 Azarayah Ridge är jämn och säker i sina prestationer, men han behöver få ett snällt lopp där han kan spara speeden tillslut för att få ut max. Har man lite tur med positionerna ikväll och får smyga med när tåget går ute i spåren kommer man fälla många över upploppet. Streckas.

7 Pelas Ethos kommer med fin form och gjorde det bra för två starter sedan när man vann via 11,2 sist 800m. I den senaste starten stod man för en godkänd avslutning efter sen lucka. Skulle inte förvåna mig om man har form nog för att slå till här ikväll.

9 Highlight Moon är en nioåring med bra kunnande för ett lopp som detta. Men ikväll är det årsdebut och formen är något svårbedömd. Men till låg procent är det ingen jag vågar lämna utanför systemet.

Min Vinnare: 2 Gentleman Sisu
Skrällen: 8 Azarayah Ridge
Ranking: A 2 B 8,7,9,10,4,3,12,5,11 C 1,15,13,6,14

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto