V65 Tips Solvalla 11/6

Publicerad på 11 Jun 2021 - 01:06

DrTrav

DrTrav

11 Jun 2021 - 01:06

Helgen inleds med en V65 omgång från Solvalla. Omgången kryddas av en jackpot på 2 Miljoner.
Mina tips kan ni läsa nedan.

V65 Solvalla Fredag 11/7
V65-1 1.3.4.5.7.10
V65-2 2.3.4.5.7.8
V65-3 5 Lara Boko
V65-4 2.4.5.8
V65-5 1.5.8.9
V65-6 3 Illfindmywayhome

576 rader x 1 kr = 576kr

Lunch Dubbel Solvalla 11/7
LD-1 1.5.8.9
LD-2 3 Illfindmywayhome

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
7 Swisha får tipset i ett öppet lopp och jag tror att det finns möjlighet att hitta till ledningen här trots ett spår långt ut på vingen. Hon öppnar normalt sett Snabbare från början än det främsta motbudet 5 First Date och om Jörgen Westholm laddar i väg från början tror jag att han är först fram utvändigt om den troliga spetshästen 4 Let It Go. Jag tror att Erik Adielsson är beredd att släppa över ledningen och om så blir fallet är Swisha hästen att slå. Jag vågar dock inte ta gift på att Erik inte vill köra i ledningen och det är inte heller helt givet att Westholm laddar från start och då blir hon såklart mer sårbar.

4 First Date var rejäl vid segern senast när hon vann från dödens och hon har varit formstark under våren, där hon kan stoltsera med tre segrar. Hon har visat att hon är såväl stark som snabb och tål olika upplägg. Hon känns oöm för positioner och motståndet skrämmer inte mer än senast.

1 Jewel River var riktigt bra i vintras där hon tog två segrar och var femma i ett stentufft lopp för fyraåriga ston där Marion Fouty Bon vann. I de senaste två starterna har hon gjort bort sig med galopp från start, vilket såklart oroar. Man gör hur som helst intressanta ändringar nu och hon ska testas med såväl bike som barfotabalans för första gången i karriären. Löser det sig bara från innerspåret kan hon bli farlig och det känns som att hon kan bli lite bortglömd nu.

Jag betalar även för 3 Riptide Bay, 4 Let It Go samt 10 You To Racer.

Min Vinnare: 7 Swisha
Spets efter 500m: 4 Let It Go/7 Swisha
Skrällen: 1 Jewel River
Rankingen A: 7.4 B:1.3.4.10 C: 6.2.9.8

V65-2 2140m Auto
7 Atomic Face såg riktigt läcker ut senast och glänste när han vann från dödens och kopplade grepp om ledande Beat Generation över upploppet. Det verkar vara en rejäl häst som tål att göra jobb under vägen och att Magnus A Djuse sitter upp för första gången känns klart intressant. Även stallet håller bra form för dagen och jag tror vi får se en riktigt bra prestation.

3 Beat Generation orkade som sagt inte stå emot 7 Atomic Face när de möttes förra gången men han har annats inlett karriären lovande med två segrar och en andraplats på tre försök. Han kan öppna riktigt fort den första biten och är det troliga ledaren av loppet, även om Mika Forss lär göra ett allvarligt försök att utmana om ledningen med 4 Icouldbetheone.

8 Bowling De Lux hade förmodligen stoltserat med två raka segrar utan en kortare galopp i segerstrid näst senast och han har inlett sin karriär övertygande. Han vann i fin stil från ledningen senast, dit lär han knappast hitta den här gången och det kan bli strul från det här läget.

2 Albacete var blek senast och såg inte lika fin ut som tidigare och det slutade till slut med en galopp. Avslutningen vid segern näst senast imponerade och om han är tillbaka i det skicket nu så måste han såklart räknas.

Även 4 Icouldbetheone och 5 Fast And Go får plats på min kupong.

Min Vinnare: 7 Atomic Face
Spets efter 500m: 3 Beat Generation / 4 Icouldbetheone
Skrällen: 2 Albacete
Rankingen A: 7.8.3 B:2.4.5 C:1.6.9.10

V65-3 2140m Auto
5 Lara Boko blir förmodligen klar favorit här och det är inte så konstigt med tanke på den senaste insatsen. Mika Forss var offensiv från sitt bakspår och travade länge i tredjespår innan han hittade positionen utvändigt om ledaren och kunde tidigt koppla grepp och lämna sina konkurrenter med två längder över upploppet, trots att hon fått göra jobbet ute i spåren. Nu har hon fått ett framspår bakom bilen och det ser ut som att Mika Forss kan köra fram till ledningen omgående. Jag har svårt att se vem som ska sätta upp tempot utvändigt och är hon lika bra som senast så ska det här vara en toppchans. Jag spikar, trots hästens orutin.

Motbud
11 Waka Waka kommer även hon från en seger och det bet bra sista halvvarvet när Erik Adielsson satte fart ute i spåren. Hon har inte varit helt stabil innan dess och från det här läget krävs det tempo för att komma in i matchen. Skulle någon sätta upp tempot utvändigt om Lara Boko så kommer hennes spurt att vara farlig även denna gång.

2 Bed Of Flowers var rejält förbättrad på barfotabalans senast och hängde med bra som tvåa bakom Good Vibes som var femma i svensk uppfödningslöpning under fjolåret. Läget är bra här och hon kommer att sitta bra till omgående.

Min Vinnare: 5 Lara Boko
Spets efter 500m: 5 Lara Boko
Skrällen: 2 Bed Of Flowers
Rankingen A: 5 B:11.2.4.9.1.6 C: 8.3.7.10

V65-4 2140m Auto
8 Baula är ingen häst som radar upp segrar direkt men hon var betrodd inom V75 i vintras. Hon hade inte sin bästa dag då och var även blek i starten efter och fick pusta ut lite efter det. Senast gjorde hon comeback efter ett par månaders vila och gjorde det bra som trea mot ett tuffare motstånd än vad hon ställs mot nu. Läget är såklart inte bra nu men hon borde gått framåt med det senaste loppet i kroppen och hittar hon bara ner i ett vettigt slagläge i andraspår så borde hon ha en bra chans att vinna det här loppet.

2 Scarlet’s Khaleesi är hopplöst osäker och har galopperat i fem av karriärens sju starter. Kapacitetsmässigt är hon en av de bättre i fältet och de två loppen när hon har hållit sig i trav har det slutat med en seger och en andraplats. Nu är hon anmäld med barfotabalans för andra gången i karriären, och det funkade faktiskt bra senast när man testade den balansen. Läget är bra och vid ett felfritt lopp så har hon fart som räcker väldigt långt här.

4 Noocandy söker lite efter formen men hon var riktigt bra som tvååring och är van att tävla i tuffare gäng. Även om hon inte är någon raket från start så är det min spetsfavorit i loppet och från ledningen blir hon svårslagen mot ett motstånd som inte skrämmer nämnvärt.

5 Giselle besitter viss fart men har gjort bort sig med galopper på slutet. Karriärens två segrar är tagna från ledningen, och skulle hon hitta dit nu blir hon farlig att nonchalera.

Min Vinnare: 8 Baula
Spets efter 500m: 4 Noocandy/5 Giselle
Skrällen: 4 Noocandy
Rankingen A: 8.2.4 B: 5.1.3.7.6.9.10

V65-5 2140m Auto
5 Beauty Kronos har på pappret en lämplig uppgift och borde ha en bra chans att hitta till ledningen.
Hon var betrodd i Oaks-finalen under fjolåret och om hon löper upp till sitt kunnande är det såklart en bra chans att leda från start till mål. Även om hon förmodligen gått framåt ytterligare till den här starten så tycker jag inte det har varit det där riktiga trycket i årets två starter och jag vill gardera henne som klar favorit.

8 Iceland Radio ska tävla barfota, vilket jag ser som ett stort plus. Hon blir förvisso mer osäker utan skor men hon har gjort några riktigt bra insatser utan skor på hovarna. hon har sina bästa bit tillslut och med rätt ryggar under vägen så kommer hennes spurt att bli farlig.

9 Carry Cash är ojämn i sina prestationer och varvar topprestationer med klart blekare insatser. Hon vann fyra lopp under fjolåret och med två lopp i kroppen nu borde formen vara framflyttad rejält. Hon är stark och räds inte att göra jobbet under vägen och jag blir inte förvånad om vi får se ett tidigt avancemang framåt av Westholm för att massera favoriten i ledningen.

1 Heloise Am är klart bättre än raden, även om det inte direkt lyst form i årets två starter. Hon är härdad i tuffa sällskap och kapacitetsmässigt borde hon stå sig väl här.Innerspåret kan bli en fälla och hon känns aningen svårbedömd men jag vågar inte lämna henne utanför min kupong.

Min Vinnare: 5 Beauty Kronos
Spets efter 500m: 5 Beauty Kronos
Skrällen: 9 Carry Cash
Rankingen A: 5.8.9 B:1.11.2.. C:3. 7.4.10.6

V65-6 1640m Auto
3 Illfindmywayhome var tvåa i ett V75 lopp senast över aktuell distans bakom Global Black Money och ser ut att ha fina förutsättningar nu. Han kan öppna snabbt från start och jag tror att han lyckas ta sig förbi invändiga Activist från början och sitter i ledningen omgående. Det finns förvisso ett par startsnabba utvändigt också som skulle kunna ta sig förbi från start men de borde vara nöjda med att släppa till favoriten i ett andra skede. Han borde ha gått fram ytterligare med det senaste loppet i kroppen och när de största hoten på förhand har fått bakspår väljer jag att avsluta omgången med en spik.

Motbud
11 Perpetuate är en fyraåring under utveckling som har visat fin form på slutet och är väldigt fartfylld.
För tre starter sedan vann han i överlägsen stil efter ett offensivt upplägg från spår 12 över kort distans och han har följt upp det med ytterligare två pallplatser. Senast hängde han med bra som trea bakom en för dagen mycket bra Balboa Lux. Skulle det bli tempo på loppet, är det en allvarlig utmanare.

10 Black And Quick var inte som bäst i årsdebuten i Mars och har inte startat efter det och formen är svårbedömd. Han har fortfarande inte vunnit något lopp i karriären med det är en häst som matchades mot stenhårda konkurrenter under fjolåret och var bland annat ute i svenskt travkriterium. Han känns lite bortlottad från det här läget, men motståndet känns överkomligt i övrigt och om formen är mer vässad nu, är han inte borta.

4 Dear Matrix får återigen Magnus A Djuse i sulkyn och men Magnus i sulkyn har han presterat bra och tagit en seger och en andraplats på två försök. Han kan öppna fort från början och kan han hitta ner i ryggen på favoriten och få en bra resa på innerspåret så kan det vara en rolig skräll.

Min Vinnare: 3 Illfindmywayhome
Spets efter 500m: 3 Ilfindmywayhome
Skrällen: 4 Dear Matrix
Rankingen A: 3 B: 11.10.4.1.9.2.6.8.12 C: 7.5

Lycka till med spelet

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto