V65 Tips Solvalla 12/3

Publicerad på 12 Mar 2021 - 00:00

DrTrav

DrTrav

12 Mar 2021 - 00:00

V65 från Solvalla sparkar igång helgen och det är bra klass på den här omgången tycker jag. Spikarna kändes inte helt givna och det saknas absolut inte motstånd till någon av dom. Jag spikar två ekipage som jag är inne på lyckas köra sig till spets och från den positionen tycker jag båda ska ses med bra chans. Jag spikar 3 Havana Boko i V65-1 samt 6 Global Bitcoin i V65-3.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Tips Solvalla 12/3
V65-1 3 Havana Boko
V65-2 1.4.5.6.7.8
V65-3 6 Global Bitcoin
V65-4 6.11.12
V65-5 3.5.6.10.11.12
V65-6 1.2.3.6.8.11

648 rader x 1 kr = 648kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 12/3
LD-1 3.10
LD-2 3 Matamoros

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2640m Auto
3 Havana Boko väljer jag att spika i den inledande avdelningen även om det inte känns helt självklart. Jag tycker dock att ett par hästar höjer sig och över den långa distansen tror jag att hon kommer att hitta till ledningen relativt tidigt även om hon inte spetsar av egen kraft. Hon gjorde sin senaste start i slutet av januari och vann den gången i ett riktigt tufft lopp där hon ställdes mot bland annat Lyx Håleryd, Helluva Am, C.MT Queen Bee och Harvard Student. Det här loppet känns inte alls lika tufft även om motstånd inte saknas. Är hon i ordning direkt i sin nya regi ska det här vara en vettig uppgift.

Motbud
9 Rally Hans känns helt klart som den tuffaste motståndaren och han kommer från en stark insats över den aktuella distansen. Han var ute i ett väldigt tufft lopp på V75 och slutade trea i ett lopp där Remarkable Feet segrade och vare före hästar som Donners Am och Algot Zonett över mål. Det var Örjan som satt upp bakom hästen senast för första gången på mycket länge och han kör även denna gång. Han lättas dessutom i balansen till den här starten och om han är lika bra som senast kan han mycket väl plocka ner Havana Boko.

Bakom räknas 4 Hector Boko tidigt men den långa distansen är oprövad och jag var lite besviken över den senaste insatsen där jag tycker han borde ha presterat bättre med den resan han fick. Räknas på kapacitet vid gardering.

6 Vine Vision satt fast med gott om krafter senast i årsdebuten och han gillar att trava över längre distanser. Han är inte helt stabil men de dagar han fungerar fullt ut har han definitivt chansen att vinna ett sådant här lopp och nu är han anmäld med barfotabalans vilket är en klar fördel.

Min Vinnare: 3 Havana Boko
Spets efter 500m: 3 Havana Boko
Skrällen: 4 Hector Boko
Rankingen A: 3 B:9.4.6.2.7.1 C:5.8.10

V65-2 2140m Auto Monté
1 Double Night är en riktigt duktig montéhäst men han trivs inte alls bakom startbilen och senast var han borta redan innan bilen släppte vingarna som storfavorit på V64. Skulle Double Night klara av starten utan problem och trava felfritt hela loppet är det såklart en bra segerchans men jag litar inte alls på hästen och han kan lika gärna ha galopperat bort sina chanser tidigt. Normalt sett brukar Emilia Leo rida men hon sitter upp på en annan häst den här gången och då får Christina A Hande chansen i stället. Jag rankar ner en aning även om det är den bästa hästen.

4 Rotate känns som en stark utmanare till segern och han håller absolut toppform för dagen och han verkar ha hittat nya växlar i Monté där han har tagit två raka segrar med Madelen Berås. Senast var han dessutom mycket bra som trea i ett sulkylopp där han inte alls har levererat tidigare och formen kan förmodligen inte vara mycket bättre än vad den är nu.

8 Veritas Grif är blixtrande snabb från start och kommer laddas rejält den första biten för att nå ledningen och därifrån brukar han göra sina klart bästa lopp. Han vann i monté för tre starter sedan och följde upp det med en andraplats senast och när han nu är anmäld med barfota runt om känns det klart intressant och han kan mycket väl leda från start till mål.

7 Commander Victory är obesegrad på sina två starter i Monté och måste såklart räknas även denna gång och får en duktig ersättare i Sofia Adolfsson istället för Carre.

5 Volcan D’iverne är en erkänt duktig montéhäst och den här gången sitter Emilia Leo upp för första gången på länge och hon har bra statistik med hästen och de har besökt vinnarcirkeln ihop vid sex tillfällen.

Jag betalar även för 6 Prodigy Shark som gör montédebut. Det är såklart lite utav en chansning när hästen aldrig har varit ute i Monté men jag tar med intrycket i sulky på slutet och fungerar han bra i disciplinen är det en rolig skräll i ett öppet lopp.

Min Vinnare: 4 Rotate
Spets efter 500m: 8 Veritas Grif
Skrällen: 8 Veritas Grif
Rankingen A:4.8.1.7 B:.5.6 C:3.9.2

V65-3 2140m Auto
6 Global Bitcoin vann så sent som för två veckor sen under v65-omgången på Solvalla. Trots en tuff resa där han fick göra jobbet på egen hand kunde hon plocka ner ledaren utvändigt och vinna knappt men klart. Från spår sex kommer hon inte att kunna spetsa av egen kraft men han är hygglig ut från start och känslan är att ingen av konkurrenterna invändigt kommer att svara ut Global Bitcoin och jag tror att hon blir släppt till tät i et tidigt skede. Från ledningen borde hon kunna bestämma tempot och med de värsta konkurrenterna från bakspår är det en toppchans att rinna undan till ytterligare en seger och jag spikar.

Motbud
9 Cobbys Forever är kapacitetsmässigt inte mycket sämre än Global Bitcoin och kommer från en klart godkänd insats som tvåa. Till den här starten lättas hon i balansen och skall köras barfota runt om för andra gången i karriären. Kan hon komma vettigt till från sitt svåra utgångsläge är hon absolut inte borta men det behövs lite tur på vägen och jag tror inte att tempot kommer att vara tillräckligt tufft där framme för att hon ska kunna spurta ner Global Bitcoin över upploppet.

Skrällen i loppet är utan tvekan 12 Livenletdiefor’em som har visat bra fartresurser och som till den här starten lättas i balansen och är anmäld med bike samt barfota runt om. Att Erik Adielsson förstärker är såklart också ett rejält plus och från ett bättre läge hade det varit ett roligt streck på kupongen men trots förändringarna tror jag det blir svårt att besegra favoriten från det här utgångsläget.

Min Vinnare: 6 Global Bitcoin
Spets efter 500m: 6 Global Bitcoin
Skrällen: 12 Livenletdiefor’em
Rankingen A:6 B:9.8.12.4.3.5.10.11.1 C2.7

V65-4 2140m Auto
11 Kontur var mycket fint i slutet av fjolåret när han bland annat besegrade Power Blaster som startar senare i omgången på Solvalla. Näst senast fick han det inte alls att stämma och plockades till slut ur fältet och Tomas Pettersson kände förmodligen att allt inte stod rätt till för dagen. Senast var han klart förbättrad från ledningen och försökte rycka undan över upploppet men kroknade en aning mot slutet och blev förbipasserad. Till den här starten är han säkert ytterligare förbättrad och motståndet skrämmer inte allt för mycket. Han är dock bäst i den främre träffen och det kan strula från läget och jag tar med ytterligare två hästar.

12 Boycott är bättre än vad man kan utläsa av raden och var trea på V75 för två starter sedan. Han är något ojämn i sina prestationer men om han löper upp till sitt kunnande är han bra nog att runda samtliga ekipage. Jag streckar alltså två bakspårshästar som kan komma att få trafikproblem men jag tycker inte att jag hittar några riktigt vassa motbud och känslan är att det kommer att lösa sig för någon av dom.

Letar man efter någon skräll är 6 Maja Tooma mest intressant. Hon fick ett bra svar på sitt sko-ryck senast och vann efter en snabb avslutning och bortsett från tidigare nämnda hästar är motståndet inte värre den här gången och hon blir ett lyxstreck på min kupong.

Min Vinnare: 11 Kontur
Spets efter 500m: 4 Athletic Lane/5 Akbar
Skrällen: 6 Maja Tooma
Rankingen A: 11.12 B:6.2.9.1.5.10 C:4.8.7.3

V65-5 2140m Auto
10 Power Blaster trodde jag en hel del på senast inom v75 men det blev ett alldeles för tufft lopp med grovjobb ute i spåren och med det i åtanke var ändå insatsen fullt godkänd. Det är tufft motstånd även denna gång men det känns ändå mer överkomligt än senast och om det loppet inte sitter allt för mycket i kroppen är det bra chans att runda till seger. Han är dock något bättre i den främre träffen och att han är anmäld med vanlig vagn i stället för amerikansk vagn känns ändå som ett klart minus och läget kan ställa till det.

3 Lord Horse var ute i samma lopp som Power Blaster men hade ingenting med någon framskjuten placering att göra den gången. Den här gången känns det intressant med spetsläge, skoryck och amerikans bike. Han har gått barfota vid blott två tillfällen i karriären och första gången skorna rycktes hade det väldigt bra effekt och slutade med seger. Gången efter blev del galopp och sen dess har han enbart tävlat med skor. Nu är det alltså dagg för barfota igen och jag tror det kommer ha riktigt bra effekt och han kan leda från start till mål.

12 Big Shot håller god form och har alltid en rapp avslutning om han får spara på sin speed och med rätt ryggar är han inte alls ofarlig.

Min Vinnare: 10 Power Blaster
Spets efter 500m: 3 Lord Horse
Skrällen: 12 Big Shot
Rankingen A:10.3 B:5.12.11.6.8.9.4.2 C:7.1

V65-6 2140m Auto
2 Bolt Kronos kommer med fyra raka segrar till den här starten och har verkligen imponerat. Nu har han varit struken och behandlad sedan senaste segern och med startsnabba hästar både invändigt och utvändigt är jag inte helt övertygad om att han kommer att kunna spetsa den här gången. Han är förstås bra nog att vinna även utan ledning men med tanke på att han har pausat lite tycker jag ändå det är läge för gardering.

3 Matamoros var väldigt fin innan barfotaförbudet och radade upp topprestationer och det här är en mycket talangfull häst. Han är snabb från start och jag är inne på att han lyckas ta sig förbi Bolt Kronos i starten och lyckas han med det kommer han med all sannolikhet inte släppa någon ledning. Senast visade han att formen är på plats när han var fyra i ett stentufft V75.lopp och var endast slagen av Zeolit, D.Day Zet och Pacific Kingdom den gången. Dom två förstnämnda hade förmodligen varit enorma favoriter i den här typen av lopp och när Matamoros nu är anmäld barfota borde det vara en bra chans om han bara lyckas komma till tät.

Det kan dock bli lite körning i det här loppet och jag vill betala för ytterligare några hästar.
11 Deliver var ute mot bland annat Maestro Crow i sin senaste start men det var fel förutsättningar och för tufft motstånd vid den starten. Den här gången blir han enormt kuskförstärkt av Örjan Kihlström och om inget ändras kommer han även att gå barfota runt om denna gång. Blir det lite körning där framme kommer han att vara med långt fram till slut.

Min Vinnare: 3 Matamoros
Spets efter 500m: 3 Matamoros
Skrällen: 11 Deliver
Rankingen A:3.2 B:11.1.6.8 C:10.12.4.9.7.5

Lycka till med spelet 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto