V65 Tips Solvalla 16/4

Publicerad på 16 Apr 2021 - 00:54

DrTrav

DrTrav

16 Apr 2021 - 00:54

V65 från huvudstaden sparkar igång travhelgen och det ser ut som en ganska svårlöst omgång och det var inte helt enkelt att hitta spikarna. Jag kom till slut fram till 7 Smaragd Norrgård i V65-3 samt ”nästagångaren” 2 Hurricane River i v65-5.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla Fredag 16/4
V65-1 2.6.9.10
V65-2 4.5.6.7.10
V65-3 7 Smaragd Norrgård
V65-4 2.4.5.6.7.8.9.11
V65-5 2 Hurricane River
V65-6 3.7.9.10.12

700 rader x 1kr = 700kr

Dagens Dubbel Solvalla 16/4
LD-1 2 Hurricane River
LD-2 3.7.9.10.12

5 rader x 40 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
9 Stiernhööks Siri har hållit en bra form en längre tid utan att få sätta nosen först över mållinjen. Senast var hon ute och stångades mot klart tuffare motstånd och när hon nu möter ett mer överkomligt motstånd igen kan det vara dags att inkassera en seger. Smygläget är passande och med rätt ryggar under loppet kan hon visa sig snabbast över upploppet.

6 Västerbo Vixen såg otroligt fin ut i sin värmning senast och blev de sena spelarnas stora drag den gången. Hon gick stora delar av loppet utvändigt ledaren men trots ett tufft lopp borde hon ha hållit bättre och det var stumma ben sista 500 meterna när hon tappade rejält. Hon kan öppna riktigt snabbt från start och i ledningen kommer hon att bli svårslagen men det är ingen häst att hålla i handen och hon har lätt för att hetsa upp sig och är väldigt ojämn i sina prestationer. Hon är tidig på kupongen men det är ingen att hålla i handen.

2 Crevisse är en fyraåring under utveckling som förhoppningsvis har tagit vinterträningen på ett bra sätt och utvecklats ytterligare till den här säsongen. Hon räcker långt i den här typen av lopp men det är årsdebut nu och formen är svårbedömd. Hon har i alla fall fått ett passande utgångsläge och förutsättningarna för en bra placering är goda direkt i årsdebuten, trots att hon möter mestadels äldre konkurrenter.

10 Mogas Casandra har gjort bort sig med tre raka galopper och är inte alls att lita på. Faktum är dock att kapacitetsmässigt är hon väl så bra som de andra i loppet och skulle hon få aktionen att stämma den här gången kan det vara en tänkbar storskräll. Vid de tre senaste loppen hon har lyckats hålla sig i trav hela loppet har det slutat med seger och det känns som att hon kan bli borttappad nu. Varning!

Min Vinnare: 9 Stiernhööks Siri
Spets efter 500m: 6 Västerbo Vixen
Skrällen: 10 Mogas Casandra
Rankingen A: 9.6.2.10 B: 4.3.5.11.12.1 C: 8.7

V65-2 2140m Auto
5 Giselle verkar få en hel del spel på sig och är i skrivande stund klar spelfavorit. Det är alltid svår att bedöma spelprocenten dagen innan spelstopp men om Giselle blir favorit är det ett jätteläge att fälla. Hon är förvisso startsnabb och har tagit sina segrar från den positionen men det har varit billiga lopp där hon har fått bestämma i ledningen och även om hon var bra som tvåa senast från ett besvärligt utgångsläge tycker jag att hon möter några hästar som hon normalt sett får svårt mot trots ledning.

4 Bitchie tror jag är loppets bästa häst. Hon inledde året med två raka galopper men senast fick hon det att flyta bättre när hon avgjorde med lätthet efter att ha lämnat tredje utvändigt med 500m till mål och vann med 3-4 längder. Är hon lika bra som senast är det en bra chans till ytterligare en seger och Örjan Kihlström kör i stället för Jennie Ek den här gången.

6 Vilja T.Y.C fick ett snällt upplägg inledningsvis i årsdebuten men när hon sökte sig ut från sitt innerspår strax innan upploppet bet det riktigt bra när hon fick fritt över upploppet och hon kunde knappt men säkert sätta nosen först över linjen. Hon har öppnat snabbt från liknande lägen tidigare och det är ingen omöjlighet att hon kan spetsa trots sitt sjätte-spår. Med tanke på intrycket i årsdebuten ska hon räknas oavsett.

7 Ajlexes Elise håller absolut toppform för dagen och kommer hit med tre raka segrar i övertygande stil. Motståndet känns väl inte allt för mycket tuffare den här gången men det kan bli problem från ett besvärligt startspår och det får inte strula allt för mycket med positionerna om hon ska vara med på målfotot den här gången.

10 Cobbys Forever vinner sällan men tidsmässigt räcker han långt i det här sällskapet och med några lopp i kroppen nu är det en kantboll som inte borde få allt för mycket förtroende från spelarna. sig Hon visade smygform i en bra avslutning senast och är tänkbar skräll nu.

Min Vinnare: 4 Bitchie
Spets efter 500m: 5 Giselle/6 Vilja T.Y.C
Skrällen: 10 Cobbys Forever
Rankingen A: 4.6.7 B:10.5 C: 2.1.8.9.11.12.3

V65-3 2140m Auto
Här kommer min första spik i omgången. Jag tror att såväl 7 Smaragd Norrgård och 8 Mission Beach är klart Snabbare än 4 Klara Zonett från start och som jag läser loppet är det 7 Smaragd Norrgård som är först fram till ledningen trots sitt sjundespår, det har dessutom blivit en strykning invändning vilket underlättar ytterligare. Senast blev det en galopp i första sväng efter att hon forcerats till ledningen från ett liknande utgångsläge. Hästen är normalt inte osäker och jag ser det som ett olycksfall i arbetet. Näst senast orkade hon inte från ledningen men det var en tuff öppning då och motståndet var tufft när hon bland annat ställdes mot bland annat Lyckans Cash. Hon var väldigt fin vid segrarna i Januari och stämmer mitt scenario om ledningen tror jag att det är en toppchans, men hon har även visat att han tål att göra lite jobb under loppen och ska ses med segerchans även om det inte blir någon ledning. Ett par hästar höjer sig i loppet och jag tar ställning och spikar.

Motbud
8 Mission Beach är riktigt snabb från start och det är inte helt otänkbart att hon kan öppna Snabbare än Smaragd Norrgård. Magnus A Djuse lär åtminstone göra ett försök från start eftersom hästen har gjort sina klart bästa lopp i ledningen tidigare. Kommer hon till spets kommer hon att bli svårtuggad från den positionen, annars känns hon lite utlämnad.

4 Klara Zonett har dokumenterad form och kommer från en seger mot tufft motstånd där hon slog bland annat Beauty Kronos och Garca. Hon satt en bit ner i andraspår när Jorma Konto bestämde sig för att ge sig i väg i spåren med 200 meter till mål. Det var ett härligt intryck i en snabb avslutning och hon lyckades knappt sätta nosen först över linjen. Det är annars ingen häst som radar upp segrar i raden men skulle det bli lite körning mellan Smaragd Norrgård och Mission Beach kommer hennes spurt bli livsfarlig även denna gång.

För de som letar skräll nämner jag 12 Be The One som har ett högt kunnande i grund och botten. Hon skördade vissa framgångar som treåring men har sedan inte levererat på samma nivå även om han har gjort det bra i Finland. Senast blev det galopp invändigt efter att ha kört upp i ryggen på en konkurrent men rapporterna säger att hästen är på gång igen och som treåring slog hon många framgångsrika hästar.

Min Vinnare: 7 Smaragd Norrgård
Spets efter 500m: 7 Smaragd Norrgård/ 8 Mission Beach
Skrällen: 12 Be The One
Rankingen: A: 7 B: 4.8.12 C: 9.10.6.2.5.11.3

V65-4 2140m Auto Monté
Ett svårlöst montélopp och jag har lite svårt för dessa typer av loppen när flertalet av hästarna aldrig har startat i disciplinen tidigare. Med det i åtanke streckar jag så många jag har råd med även om de skickligaste ryttarinnorna är de som oftast brukar göra upp om segern.

6 Selfie Brodde hade problem med stilen i de avslutande loppen föregående säsong och har nu fått pusta ut några månader. Till skillnad från flertalet konkurrenter har han visat att han trivs väldigt bra under sadel. På åtta försök har hästen aldrig varit sämre än trea felfri och det har slutat med tre segrar. Emilia Leo är Sveriges bästa ryttarinna för dagen och det är väl ingen vågad gissning att Selfie Brodde är med långt fram om formen är där direkt i årsdebuten.

2 Red Red Raz visade inget extra i årsdebuten men kommer säkerligen vara bättre den här starten. Hästen startade med skor senast och nu väljer man att rycka skorna för tredje gången i karriären. De två gånger hon har ridits med barfota på alla hovar har slutat med att hästen har kutat runt till två överlägsna segrar och skulle hon vara lika bra som vid de starterna får de andra hålla i sig.

7 Joe Frazier Boko och 9 Mellby Highball gör båda debut i monté. Det är ingen tvekan om att de hästmässigt är bland de bättre i fältet men det är väldigt svårt att avgöra hur de kommer att fungera under sadel. Jag streckar såklart båda men hur de levererar vågar jag inte svara på.

5 Felix Am har gjort det helt ok i monté och Tova Bengtsson är enormt skicklig på att få ut maxprestationer av sina styrningar.

8 Prodigy Shark var jag spänd på senast i sin montédebut. Det blev galopp den gången och han får en ny chans nu.

11 Bastian Boom Vann sin montédebut. Motståndet är tuffare nu men han har visat gott kunnande i sulky tidigare.

3 Arne Anka avslutade sylvasst till en andraplats i sin montédebut bakom duktiga montéhästen The Big Bang men att han ska vinna känns osannolikt och jag får offra på min kupong den här gången.

Min Vinnare: 6 Selfie Brodde
Spets efter 500m: 2 Red Red Raz
Skrällen: 8 Prodigy Shark
Rankingen A: 6.9.2 B:7.5.8.11.3 C: 10.12.1.4

V65-5 2140m Auto
2 Hurricane River var ute i ett stenhårt V75-lopp senast och såg klart positiv ut i en snabb avslutning bakom hästar och jag markerade hästen som nästagångare. Med tanke på det intrycket blev det nu en klart överkomlig uppgift och i ett annars ganska öppet lopp går jag rakt ut på mitt drag som i skrivande stund inte är särskilt mycket spelad, även om det säkerligen kommer att ändra sig när omsättningen är högre. Senast var han alltså sexa i ett V75-lopp och motståndarna hette Oxidizer, Rackham, Demon Ima, Pere Ubu med mera. Det är inga sådana kanoner med i det här loppet och startspåret blev perfekt. Jag är inte helt främmande för att hästen lyckas köra sig till spets omgående men oavsett kommer han att hitta en bra position direkt och när motståndet inte alls är lika hårt som senast tror jag att vägen ligger öppen för en seger.

Motbud
5 Surf And Turf går också ner lite i klass mot vad han har mött på slutet. Det är en häst som gör sina bästa lopp när han får gå på rulle och han har bjudit på snabba avslutningar i två raka starter och med rätt löpningsförlopp borde hans spurt bita bra den sista biten. Örjan Kihlström får chansen den här gången och jag ser Surf And Turf som det värsta motbudet till min spik

12 Tabasco C.D matchades i tuffa gäng under fjolåret och gjorde det klart bra. Motståndet är inget som skrämmer överdrivet om hästen har full form, men han har inte startat sedan i somras och läget är besvärligt. Är hästen väl förberedd räknas han tidigt men formen är svårbedömd.

1 Fonda Boko hävdar sig också väl i sammanhanget och löser det sig från innerspåret blir han att räkna med men det är ingen raket från start och risken är att han blir över invändigt.

4 Vine Vision är inte helt pålitligt men vid felfria lopp är han alltid med långt fram och skulle han få det lite serverat kan han absolut slå till här. Lite bortglömd nu? Skräll!

Min Vinnare: 2 Hurricane River
Spets efter 500n: 2 Hurricane River/3 Golden News
Skrällen: 4 Vine Vision
Rankingen A: 2 B: 5.12.1.4 C: 9.3.10.6.8.7.11

V65-6 2140m Auto
10 Estelle Nordique lever på sin styrka och kunde ha varit ett tänkbart spikförslag om distansen hade varit ett halvvarv längre. Torbjörn Jansson har varit framgångsrik med hästen tidigare och vann med hästen sex gånger under fjolåret. Han vet hästens styrkor och kommer med stor sannolikhet söka sig framåt omgående för att massera ledaren i ett hårt tempo och försöka avgöra på sin styrka.

11 Havana Boko har inte visat den där riktiga gnistan på slutet men hon har ett högt kunnande. Hon var väldigt fin vid två raka segrar i januari och har hon hittat tillbaka till den formen är det en allvarlig utmanare. Hon är betydligt mer speedig än Estelle Nordique och med rätt draghjälp på vägen kan hon mycket väl avgöra med sin speed över upploppet.

9 Moon Zappa hamnade invändigt senast när hon inte öppnade alls lika snabbt som tidigare. Hon har matchats i tuffa gäng hela tiden och har visat toppform. Senaste insatsen lägger jag inte allt för mycket vikt vid och hon är en allvarlig utmanare.

3 Chris Chrystal är ingen som vinner på beställning men Örjan Kihlström borde sitta i spets tidigt och skulle det bli lite trafikproblem för bakspårshästarna och han kan få fuska bort lite av loppet kan han mycket väl rinna undan från ledningen.

7 Xanthis Delicious var positiv senast i ett tufft v75-lopp och hon gjorde några riktigt bra lopp under fjolåret. Det är väl långsökt att hon ska besegra Estelle Nordique och Havana Boko men när det inte varit det där riktiga formintrycket på de betrodda är hon inte helt borta.

Min Vinnare: 10 Estelle Nordique
Spets efter 500m: 3 Chris Chrystal
Skrällen: 7 Xanthis Delicious
Rankingen A: 10.11 B: 9.3.7 C: 5.4.6.8.11 C:1.2

Lycka till 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto