V65 Tips Solvalla 2/7

Publicerad på 2 Jul 2021 - 00:53

DrTrav

DrTrav

2 Jul 2021 - 00:53

Vi sparkar igång helgen med en V65-omgång från Solvalla och jag spelar endast med en spik i omgången, 2 Shejk i V64-4.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla Fredag 2/7
V65-1 4.9
V65-2 3.5.6.8
V65-3 2.6.7.9.10
V65-4 2 Shejk
V65-5 1.2.4.5.6
V65-6 4.5.10

600 rader x 1kr = 600 kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 2/7
LD-1 1.2.4.5.6
LD-2 10 Twigs Honor

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
9 Zeolit blir med all sannolikhet stor favorit i loppet och normalt sett är det en bra uppgift nu.
Han har visat att han duger bra på V75 mot betydligt bättre motstånd än så här och precis som vid segern näst senast kommer han att utrustas med bike, och Erik Adielsson får återigen chansen bakom hästen. Jag tycker dock att han var skyldig att vinna från ledningen senast och även om det kanske berodde på att han hade varit struken för feber innan dess så vågar jag inte helt lita på att han ska vara i ordning till den här starten och jag väljer att dubbla mitt system när han förmodligen kommer att bli stor favorit.

4 Fille Am har fått några lopp i kroppen nu och kan öppna fort från start och jag tror att han kommer att hålla ut 5 Again Kronos från start och därmed sitta i ledningen omgående. I årsdebuten satt han fast med gott om krafter sparade i mål och starten därefter höll han bra som tvåa från just ledningen.
Senast hade han ett omöjligt läge över kort distans och mötte riktigt bra motstånd då och han följde bara med i ryggar in mot mål i till synes pigg stil. Nu har han fått några genomkörare i kroppen och även om han möter en tuff motståndare i Zeolit, tycker jag att det här ser ut som en intressant uppgift. Jag hoppas att Fredrik B hittar till tät utan att det kostar för mkt och leder det här loppet från start till mål.

5 Again Kronos gav ett fint formbesked senast och han räknas främst bakom ovan nämnda hästar.

Jag har ingen större feeling för att det ska gå utanför dessa tre hästar men för den som letar kantbollar så nämner jag 6 Inge B Svärlig som vann fyra lopp under fjolåret samt 10 Armstrong Luis som har visat att han har bra fartresurser.

Min Vinnare: 9 Zeolit
Spets efter 500m: 4 Fille Am
Skrällen: 4 Fille Am
Rankingen A:9.4 B:5.6.10 C:8.3.2.7.1

V65-2 1640m Auto Monté
5 Selfie Brodde blir förmodligen favorit i loppet och det är en häst som stortrivs i montédieciplinen. Han kan öppna fort från start och om Emilia Leo kommer till ledningen utan att det kostar för mycket är det en toppchans att vinna loppet. Det finns dock andra som kan öppna fort från start och även om Emilia Leo brukar vara skicklig på att lösa uppgifterna så skulle det kunna bli bra fart inledningsvis och någon ledning är absolut ingen självklarhet.

3 Walk Out får Jonathan Carre på ryggen igen precis som vid segern för två starter sedan. Han satt i ledningen omgående då och kunde lämna den klara favoriten The Big Bang med 3 längder över upploppet. Lyckas Carré svara ut favoriten från start så blir jag inte ett dugg förvånad om Walk Out rinner undan från tät.

6 Mellby Galanga trivs bra i monté och visade alltjämt form vid segern senast när han vann den tunga vägen. Det blir svårt att hitta till ledningen nu men om det skulle bli lite körning mellan Walk Out och Selfie Brodde från start, kan det bli svårt att stå emot Mellby Galanga över upploppet.

8 Cruise är såklart svårbedömd när det handlar om montédebut men det är en häst som har ett riktigt högt kunnande och om han skulle trivas under sadel kan han mycket väl vara bäst här. Han är dessutom vass om han får spara på sin speed och skulle gynnas vid hårt tempo i loppet.

Min Vinnare: 5 Selfie Brodde
Spets efter 500m: 3 Walk Out / 5 Selfie Brodde
Skrällen: 8 Cruise
Rankingen A: 5.3.6.8 B: 4.9.7.1.2.10

V65-3 2140m Auto
Den tredje avdelningen är ett lågklassigt lopp där endast två hästar har vunnit vid något tillfälle i karriären och det gör såklart loppet svårlöst.

2 Laird Hamilt Boko har visat snabba farter för sammanhanget och har visat att han kan gå rejäla slutrundor. Han har dock problem med aktionen och har haft lätt att galoppera på slutet. Jag gillade dock intrycket vid andraplatsen 2/4 och senast gick han mycket bra som sexa efter att ha tappat mycket från start. Läget är bra bakom bilen och lyckas han bara hålla sig i trav hela vägen, är det min vinnare.

9 Gordons Wine är ännu segerlös och blandar och ger i sina prestationer. Han orkade inte alls från ledningen senast efter ett hårt tempo men han är ursäktad för den insatsen eftersom han var ute mot klart tuffare hästar då och går ner i klass till den här starten.
Örjan Kihlström förstärker i sulkyn och om det inte strular från bakspåret kommer han vara med där framme på fotot.

6 Hunting Widow är en av få hästar som har vunnit lopp i karriären. Det var dock i tävlingsdebuten under fjolåret och i år har det strulat med galopper och han har dessutom varit struken inför det här. Jörgen Westholm rycker skorna till den här starten och han gick en bra tid för sammanhanget senast man provade den balansen i ett Breeders Crown försök under fjolåret.

Jag betalar även för 7 Saucepan Thobo samt 10 Knight Single.

Min Vinnare: 2 Laird Hamilt Boko
Spets efter 500m: 2 Laird Hamilt Boko / 6 Hunting Widow
Skrällen: 6 Hunting Widow
Rankingen A: 2.9 B:6.7.10.8.4.3. C:5.1

V65-4 2140m Auto
Här kommer min första och enda spik i omgången. 2 Shejk svek som storfavorit senast men det blev en tuff väg för att hitta till ledningen och han orkade inte stå emot Finalizer över upploppet. Som jag läser loppet nu är det bra chans att hitta till ledningen av egen kraft och även om någon annan skulle vara Snabbare från början tror jag att man är beredda att släppa över ledningen till Örjan Kihlström. Med de värsta konkurrenterna från ett bakspår borde ekipaget kunnat fuska bort lite utav loppet där framme och på en snabb solvalla-bana tror jag det blir svårt att hinna ikapp Shejk, även om det absolut inte saknas motstånd.

Motbud
9 No Pressure gick ett väldigt snabbt slutvarv vid segern senast och han är den främsta utmanaren till min spik. Han var klart förbättrad när dom lättade på balansen senast och kunde vinna enkelt efter 1.10.7 sista 800 meter. Det gick dock sakta under stora delar av loppet och man ska inte förblindas allt för mycket av den snabba avslutningen mot ett motstånd som var minst sagt överkomligt. Han kan öppna fort från start och det är inte helt omöjligt att han kan ta rygg på favoriten från början och hitta en bra position omgående. Skulle han hamna i främre träffen tidigt från sitt bakspår, kan han bli farlig över upploppet om han har en lika snabb avslutning i sig nu.

10 Bunch Of Buddies är jämn och säker och visade bra form under sensommaren och hösten under fjolåret. Nu har han inte startat sedan i oktober, och formen känns svårbedömd . Är han lika bra som under sensommaren så räknas han tidigt på kapacitet.

5 Ninepoints Coolman hade en omöjlig uppgift på pappret senast men var klart positiv som trea. Uppgiften är bättre nu och han är inte helt borta om det klaffar.

Jag nämner även 4 Qvanting Indika som har varit förbättrad med barfotabalans. Han är inte helt att lita på men det finns fart i hästen och hon är faktiskt obesegrad felfri utan skor på hovarna.

Min Vinnare: 2 Shejk
Spets efter 500m: 2 Shejk
Skrällen: 5 Ninepoints Coolman
Rankingen A: 2 B:11.10.5.4.7.8.3. C:6.1

V65-5 2140m Auto
4 Iwan Boko är en häst som jag tycker om som har fått två lopp i kroppen i sin nya regi hos Björn Goop. I debuten fullföljde han bra efter en inledande startgalopp och senast spurtade han in som trea från ett bakspår över kort distans. Nu väljer man dessutom att rycka skorna och med tanke på att 5 Red Hot Roadster inte var som bäst senast så är jag inte främmande för att Carl Johan Jepsson kan avancera fram till ledningen nu. Han kommer hur som helst att kunna hamna bra till och med tanke på intrycket över mål senast, får han mitt tips.

1 Devs Defintif var fruktansvärt bra vid segern på Åmål för två starter sedan och det är en häst som är van att möta tufft motstånd. Senast var han ute och tävlade inom V75 och tidigare under våren tävlade han i konungens pokal. Innerspåret kan bli en fara men om Djuse bara hittar ut i tid kommer han att göra upp om segern.

6 Joe Frazier Boko öppnade fort senast och vann från ledningen mot bra motstånd före bland annat Vicar. Lyckas han köra fram till ledningen igen är såklart mycket vunnet men han tål olika upplägg och ska räknas oavsett.

5 Red Hot Roadster var inte som bäst senast men kan klart bättre än så. Han är troligen den som öppnar fortast från start och väl i ledningen kan Westholm lägga upp taktiken om han vill köra där framme eller släppa över taktpinnen till någon annan.

2 Viveur Bi gick starkt efter galopp senast och kan mycket i sina ljusa stunder och han får ses som loppets skrällbud.

Min Vinnare: 4 Iwan Boko
Spets efter 500m: 4 Iwan Boko / 5 Red Hot Roadster / 6 Joe Frazier Boko
Skrällen: 2 Viveur Bi
Rankingen A: 4.1.6 B:5.2.3.8 C: 7.9.10

V65-6 2140m Auto
10 Twigs Honor tycker jag är loppets bästa häst och jag tycker det var en årsdebut med mersmak när Ulf Ohlsson satt upp bakom hästen i mars. Jag tyckte han var en besvikelse vid starten efter även om han fick gå ett tungt lopp, och senast gjorde han bort sig med en galopp. Han är något svårbedömd för dagen men han borde ha flyttat fram formen nu och att Ulf Ohlsson sitter upp är ett plus för den som gillar statistik. Ulf Ohlsson har kört hästen vid tre tillfällen tidigare och det har slutat med två segrar och en andraplats. Häst och kusk verkar trivas ihop och om hästen är väl förberedd tror jag att den forne kriterium-finalisten har en bra chans att runda det här fältet.

5 Wilson Knight är snabb från start och var nära att knipa en seger från ledningen senast. Han orkade dock inte riktigt hela vägen in i mål och fick se sig slagen på linjen av Appreciated. Han var klart positiv även näst senast och det känns som att formen är på plats nu. Skulle han få bestämma lite i ledningen kan det bli långt fram för konkurrenterna och han räknas tidigt.

4 Håna Am har varit ute i tuff konkurrens och tävlat på V75 i sina senaste två starter och har inte riktigt räckt till då. Nu har han fått pusta ut ett par månader och möter ett mer överkomlig motstånd nu. Det finns risk att han får trava utvändigt om ledaren nu men om han är bra i ordning kan han vinna den vägen också.

Min Vinnare: 10 Twigs Honor
Spets efter 500m: 5 Wilson Knight
Skrällen:
Rankingen A:10.5.4 B: 3.8.2.1.7 C: 9.6

Lycka till med spelet 


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto