V65 Tips Solvalla 26/2

Publicerad på 25 Feb 2021 - 23:08

DrTrav

DrTrav

25 Feb 2021 - 23:08

Det vankas monsterjackpot på Solvalla eftersom ingen spelare lyckades hitta varken fem eller sex rätt förra fredagen.

Det blir såklart en extra krydda till omgången och jag tycker att det ser intressant ut på förhand och det var inte helt lätt att hitta spikar till omgången. Men väljer att spelar med två spikar varav den ena är långt ifrån favorit i skrivande stund. Jag spikar 10 Frequency Am i V65-1 samt 12 Annie Flame i V65-3.

V65 Solvalla Fredag 25/2
V65-1 10 Frequency Am
V65-2 2.3.5.6.7.9.12
V65-3 12 Annie Flame
V65-4 2.3.5.6.8.12
V65-5 6.7.8
V65-6 2.3.5.10.11.12

756rader x 1kr = 756 kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunchdubbel Fredag 26/2
LD-1 8 Appasso
LD-2 2.3.5.10.11.12

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
Ett lopp över medeldistans inleder V65-omgången och jag tycker att jag har hittat en riktigt intressant Jackpot-spik att inleda omgången med.

Som jag läser loppet kommer 3 Flavienne Lascaux spetsa från sitt fina läge och han är klar favorit i skrivande stund. Många tror nog att Jorma kommer att leda det här loppet från start till mål och får han bestämma i ledningen kan han såklart vinna loppet. Men jag tror dock att han kommer få press utvändigt av 8 Love No Pain som går bäst över längre distanser och för att ha en chans att vinna loppet tror jag att hon måste sätta upp tempot utvändigt ledaren och försöka vinna den tunga vägen. Jag tror att Love No Pain plockar ner favoriten utvändigt om formen är på sin plats men hästen har varit struken för sårskada inför det här loppet och det är såklart ett frågetecken och jag har en annan spik att inleda omgången med.

10 Frequency Am har till skillnad från tidigare nämnda hästar formen på plats och spurten hon svarade för på Eskilstuna för två starter sedan var imponerande när hon vann åkandes efter 1.11 sista 800 meterna. Senast startade hon på V75 och motståndet var stentufft och loppet blev fel när hon satt långt ner invändigt, men hon avslutade ändå klart bra mellan hästar. Nu är det enklare motstånd igen och hon är dessutom förstärkt av Erik Adielsson till den här starten och kommer han bara vettigt till med hästen från sitt bakspår tror jag Frequency Am spurtar ner samtliga över upploppet. Det är alltid svårt att säga hur pass mycket hästen kommer vara spelad när starten går men i skrivande stund är hon spelad till under 10% och hon känns som en riktigt intressant spik när spelarna förmodligen sprider strecken en hel del.

Min Vinnare: 10 Frequency Am
Spets efter 500m: 3 Flavienne Lascaux
Skrällen: 11 Fuel Burn
Rankingen A: 10 B:3.8.11.2.9.12 C:5.7.4.1.6

V65-2 1640m Auto Monté
Monté inom streckspelen är ofta svårlöst och den här gången känns inte som något undantag.

2 North Star Navi kommer från en bra insats när han skrällvann till 36 gånger pengarna senast och avgjorde enkelt efter att ha följt med i bra ryggar i tredjespår och avslutningen var snabb för klassen. Nu är det andra förutsättningar med montélopp och det känns svårbedömt. Han har blandat och gett i monté-disciplinen men han är hyggligt snabb från start och skulle han hitta till ledningen är det troligen hästen att slå med tanke på den senaste insatsen. Jag tror dock inte att han lyckas svara ut 3 Tricky Face från start och då är han mer sårbar.

12 Terracotta Face är förmodligen den bästa hästen kapacitetsmässigt men han har gjort bort sig gång på gång i monté och det är sällan hästen får det att stämma fullt ut. Han kommer till denna start med två felfria lopp i sulky varav den ena slutade med seger och lyckas bara Emilia Leo hålla han i trav den här gången är han med långt fram.

9 The Big Bang vann i överlägsen stil i sin senaste start och har tagit tre segrar i disciplinen. Läget är besvärligt med spår långt ut på vingen men det brukar oftast lösa sig med positioner i monté och är han lika bra som vid den senaste starten är det en allvarlig utmanare om segern.

5 Another Way To Pay är ingen vinnartyp men verkar trivas i monté och har varit klart förbättrad vid tre pallplatser på tre försök i monté och nu känns det inte som någon omöjlighet att han skulle kunna överta ledningen efter en bit och då kan det räcka hela vägen den här gången.

Min Vinnare: 9 The Big Bang
Spets efter 500m: 5 Another Way To Pay
Skrällen: 5 Another Way To Pay
Rankingen A: 9.12.2.5. B:7.3.6 C:1.8.11.10.4

V65-3 2140m Auto
12 Annie Flame var betrodd senast på V75 men hade i min mening alldeles för mycket spel på sig den gången mot tuffare motstånd än hon normalt sett brukar ställas emot. Nu är motståndet betydligt mer överkomligt igen och hon är förstärkt av Örjan Kihlström till denna start. Bakspår är såklart inte att föredra men jag tycker inte att motståndet skrämmer nämnvärt och när jag tycker att två hästar höjer sig över övriga väljer jag att ta ställning. Örjan brukar vara skicklig på att lösa det från dessa lägen och formen borde vara intakt. Jag tror att Örjan måttar in det över upploppet och vinner knappt men säkert.

Motbud
8 Violett Face var fyra på V75 i sin senaste start i samma lopp som Annie Flame och är ett hett motbud till min spik. Det är en spurtstark dam som verkar ha formen på sin plats och segern för två starter sedan var med mersmak efter en stark avslutning. Hon är inte speciellt snabb från start och det finns risk för att det blir vingel men kan hon hitta ner i ett andraspår direkt måste hon räknas tidigt.

Jag tycker dessa två höjer sig men om man letar skräll kan 1 Harriet Web vara en rolig sådan eftersom det känns som att vägen ligger öppen för spets. Det är inte alls säkert att man väljer att köra i den positionen men oavsett lär hon får en bra resa.

Min Vinnare: 12 Annie Flame
Spets efter 500m: 1 Harriet Web
Skrällen: 1 Harriet Web
Rankingen A: 12. B:8:1.2.6.3.4.9 C4.10.5.11

V65-4 2140m Auto
3 Halle Westwood är snabb från start och ledningen borde kunna räcka långt i det här loppet och chanserna till seger ökade när loppets bästa häst ströks under torsdagen. Hon har två segrar i raden och båda kommer efter ett lopp i ledningen och hon verkar fungera klart bäst när hon får trava i den positionen. Hon fick dock diktera loppen vid segrarna och när Åke Lindblom troligen hamnar utvändigt ledaren med 6 Sparkling Diamond kanske det inte blir lika enkelt det här gången.

6 Sparkling Diamond har inte visat något extra i sina två senaste starter och hon verkar söka efter formen men grundkunnandet är högt och hon segrade vid tre tillfällen på nio försök under 2020. Skulle hon fungera fullt igen räknas hon mycket tidigt men nu får hon troligen trava utvändigt ledaren och formen är som sagt ett frågetecken. En av flera.

2 Global Bitcoin är under utveckling och har gjort det bra som tvåa vid två raka starter och senast gick det inte göra något åt vinnaren Håna Am som var mycket bra för dagen, men han fullföljde ändå klart bra som tvåa. Det känns som att han kommer att sitta bra på det omgående från sitt fina utgångsläge och skulle det bli lite körning mellan 3 och 6 från start talar mycket för att hon får sätta nosen först över linjen den här gången.

12 Silver Grace gynnas kraftig av två strykningar och är inte så tokig. Jag hade hennes som skräll i den senaste starten och hade spelat platsen till ett högt odds den gången men hon tröttnade lite sista biten och slutade fyra när det såg ut som att platsen var inom räckhåll. Skulle det bli bra fart på loppet har hon en bra avslutning och med endast tio hästar till start nu känns hon rolig som ospelad.

5 Miss Youniverse är ojämn men svarar för riktigt bra insatser mellan varven och tävlar hon på topp är hon inte mycket sämre än någon annan här.

8 Höwings Yoki års-debuterar och är svårbedömd men får plats på kupongen på sitt kunnande.

Min Vinnare: 2 Global Bitcoin
Spets efter 500m: 3 Halle Westwood
Skrällen: 12 Silver Grace
Rankingen A:2.3.6. B:5.12.8 C:1.4.7.10

V65-5 2640m Auto
8 Appasso är blixtrande snabb från start och jag tror att man kommer ladda i väg rejält för att göra ett försök att köra sig ledningen omgående. Med tanke på att 1 Feel the Benefit inte har startat på flera månader, ska gå med skor samt att det är lång distans tror jag inte att Mattias Djuse kommer att svara någon ledning. Väl i ledningen tror jag att Appasso kan få bestämma tempot och med ett lopp i kroppen borde han ha gått framåt ytterligare formmässigt. Åke Lindblom brukar vara offensiv dessutom och lyckas han att spetsa från ett åttonde-spår är det här en vettig uppgift.

Det saknas dock inte motstånd och jag betalar för ytterligare två hästar på min V65 kupong men på Dagens Dubbel väljer jag att gå rakt ut på Appasso.

6 Bottnas Gouvernör gjorde det bra i årsdebuten efter lång frånvaro från tävlande och han slutade trea efter ett snällt upplägg och var klart godkänd. Han var riktigt bra vid två raka segrar under inledningen av 2020 men därefter strulade det mycket med galopper och hästen fick ta en välbehövlig vila från tävlandet. Med tanke på hur det såg ut innan uppehållet så var årsdebuten ett klart framsteg och med ett lopp i kroppen är han intressant nu. Kunnandet hos hästen är högt och den långa distansen borde passa bra och har han tagit förra loppet på ett bra sätt och gått framåt ytterligare utmanar han om segern.

7 Certainly brukar alltid var med långt framme i den här typen av lopp och har provat vingarna mot tuffare motstånd på V75. Det blev galopp över upploppet den gången men nu går han ner i klass igen och här borde han hävda sig väl. Distansen är ett frågetecken men med bra draghjälp blir han farlig.

Jag testar att låsa på tre streck och 1 Feel The Benifit får stå över den gången när det saknas lopp i
kroppen.

Min Vinnare: 8 Appasso
Spets efter 500m: 8 Appasso
Skrällen: 8 Bottnas Gouvernör
Rankingen A: 8.6.7 B: 1.12.3.5.4.2 C:11.9.10

V65-6 2640m Auto
5 Mellby Highball tror jag kommer att vara favorit när bilen släpper vingarna och det ser ut som en lämplig uppgift på förhand även om motstånd inte saknas på något sätt. Mellby Highball kan öppna snabbt men jag tror inte att han spetsar av egen kraft men det ser ändå ut som att han kan komma att bli släppt till ledningen efter en bit eftersom jag inte tror att 2 Applejack Mile är intresserad av att köra i ledningen över 2640m. Jag är inte helt säker att den långa distansen är till någon fördel men får han sitta ifred där framme blir han svårslagen.

12 Vicar är stark och rejäl och trivs över lång distans. Jag tror att Örjan kommer att vara offensiv och söka sig framåt direkt till positionen utvändigt ledaren för att massera Mellby Highball och över den långa distansen kan han visa sig starkast till slut. Han är dessutom anmäld med bike till denna start vilket känns intressant på en häst som kan vara lite trög mellan varven.

2 Applejack Mile har varit en besvikelse på slutet men kan mycket mer än så. Han kan utnyttja sin startsnabbhet för att köra sig till ledningen omgående för att sedan släppa över taktpinnen till Mellby Highball. Om mitt scenario stämmer med Vicar utvändigt ledaren i ett tufft tempo kan hans speed vara avgörande över upploppet om luckan kommer. Han måste agera förbättrat jämfört med de senaste starterna dock.

Min Vinnare: 5 Mellby Highball
Spets efter 500m: 5 Mellby Highball
Skrällen: 2 Applejack Mile
Rankingen A: 5.12 B:2.3.10.11 C:8.1.6.7.4.9

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto