V65 Tips Solvalla 26/5

Publicerad på 25 Maj 2023 - 09:37

DrTrav

DrTrav

25 Maj 2023 - 09:37

Dagens är äntligen kommen! Vi ska i och med dagens V65-tävlingar på Solvalla inviga starten på Elitloppshelgen, vilket känns fantastiskt. Vi spelar dessutom en JACKPOT på 2,5 miljoner idag.

Jag spelar med en spik, 3 Celiaz i den tredje avdelningen.
Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla 26/5
V65-1 2,9
V65-2 1,2,3,5,8
V65-3 3 Celiaz
V65-4 1,2,3,5,8,11
V65-5 1,2,12
V65-6 1,2,9,12,13

900 rader x 1 kr = 900kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 26/5
LD-1 1,2,12
LD-2 1,2

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m auto
9 Isco Am ser ut att vara något alldeles extra, han är obesegrad efter sina fem starter och känslan är att vi framöver kommer få se denna femåring i de riktigt stora loppen under året. Idag handlar det däremot om årsdebut efter men vi vet samtidigt att Timo Nurmos är en tränare som brukar ha sina hästar väl förberedda när de väl kommer till start. Från stallet är man optimistiska och meddelar att Isco Am känns bra i träningen och att man förväntar sig en bra prestation direkt. Att Isco Am dessutom är anmäld att tävla barfota fram för första gången i livet känns spännande. Trots bakspåret ska han ha bra segerchans direkt. Men spelprocenten är mastig och jag vill även betala för den troliga ledaren i loppet.

2 Kind Of Steel imponerade stort senast. Då tog han tidigt hand om ledningen och vann sen på överlägset sätt. Det norska huvudlaget rycktes dessutom aldrig och nu har man fått ett perfekt utgångsläge. Kind Of Steel är min troliga ledare och på en snabb Solvalla oval med ett norskt huvudlag att bruka så kommer jag dubbla mitt system när procenten är tilltalande.

Min Vinnare: 9 Isco Am
Spets efter 500m: 2 Kind Of Steel
Skrällen: 2 Kind Of Steel
Rankingen A: 9,2 B 6,10,8,3,7 C 12,1,11,4,5

V65-2 2140m auto
5 King Of Twilight visade bra form senast när han slutade tvåa i Margaretas tidiga unghästserie, då var man inblandad i en tuff öppning för att sen få positionen i andra utvändigt. King Of Twilight såg länge ut att gå mot segern innan han blev nedsprutad av en smygkörd konkurrent. Gången innan vann han på bra sätt mot något enklare motstånd. Formen och kunnandet finns där och dessutom är King Of Twilight kvick iväg från start. Skulle han komma tidigt till spets är han sen hästen att slå för övriga.

Min roliga ide i loppet är 3 Västerbo Exciting som senast tävlade utan skor för första gången i livet och det resulterade i en imponerande seger från ledningen. Idag blir det samma utrustning som senast och med en liknande prestation kommer han att utmana om segern även idag. Till endast 8% är Västerbo Exciting tidig.

Skrällen är 1 You To Class som senast höll bra från ledningen och med tanke på att You To Class varit struken inför den starten kan vi räkna med att formen är framflyttad till dagens start. Från bricka ett kommer You To Class få ett passande smyglopp och uppenbarar sig bara luckan tillslut kommer han kunna avsluta vasst den sista biten.

Min Vinnare: 5 King Of Twilight
Spets efter 500m: 5 King Of Twilight / 3 Västerbo Exciting
Skrällen: 1 You To Class
Rankingen A: 5,3 B 1,8,2,9,7 C 4,10,5

V65-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 3 Celiaz. Detta är ett femårigt sto som Alessandro Gocciadoro håller högt. Senast stod hon för en bra insats i sin Sverigedebut och nu med det loppet i kroppen tror både jag och tränaren själv att vi kommer få se en ännu bättre Celiaz idag. Att det dessutom är anmält barfota runt om ses som ett plus. Utgångsläget är passande och från bricka tre är hon min troliga ledare i loppet och väl i den positionen kommer övriga sen få slåss om andrapriset. Spik!

Motbud
4 Isabelle Cash är en individ som visat höga toppar men kanske saknat den där jämnheten för att ta ytterligare kliv i karriären. Men nu gör hon en intressant årsdebut och vi var inne på det tidigare, Timo Nurmos hästar presterar som regel bra direkt och är inte i behov av att få lopp i kroppen. Att Magnus A Djuse sitter i vagnen ses som ett plus och med en toppinsats direkt av Isabelle Cash ska hon ses som det främsta motbudet till min spik.

Nämner även 6 Loaded Leila som kan öppna kvickt och kommer kunna få ett passande smyglopp.

Min Vinnare: 3 Celiaz
Spets efter 500m: 3 Celiaz
Skrällen: 4 Isabelle Cash
Rankingen A: 3 B 4,6,5,9,1,12,10 C 7,2,8,11

V65-4 2140m auto
Omgångens mest öppna lopp där 1 Juicy får tipset. Från stall Goop blir det all in till dagens start. Det är anmält barfota runt om och med en amerikansk vagn för första gången i livet vilket är spännande. Björn Goop i vagnen lär ladda vad som går från start och kommer Juicy till spets ökar också segerchansen. Till 11% blir hon mitt förstaval i loppet.

11 Mook gjorde det bra senast och vann på bra sätt från ledningen. Idag är utgångsläget annorlunda men vi ska komma ihåg att detta är en spårtrappa där Mook tillhör de mest rutinerade i loppet. Blir inte utgångsläget en fälla idag finns både kunnande och form för att vara med och utmana om slutsegern.

Nämner även 5 You To Updated som visade toppform senast när han avslutade sista 1000m på drygt 1.13. Att Claes Sjöström får chansen i vagnen är också spännande och från bricka fem bör You To Updated kunna få ett gynnsamt utgångsläge från start.

Min Vinnare: 1 Juicy
Spets efter 500m: 1 Juicy
Skrällen:
Rankingen A: 1,11,5 B 2,3,8,6,10 C 12,7,9,4

V65-5 1640m auto
1 Sweet Lins har nu efter två framträdanden med sämre utgångslägen fått passande förutsättningar. För tre starter sedan hade hon framspår senast och då var det barfota runt om och segern blev totalt överlägsen från spets. Klockan stannade dessutom på imponerande 1.10,1 över 1640m på Färjestads trav oval. Hon har efter den insatsen fortsatt tävla barfota men utgångsläget har inte varit bra. Men nu från innerspåret bakom bilen är det full laddning som gäller. Kommer hon till spets har Sweet Lins tre segrar på tre försök från just den positionen och ska ha toppchans. Men med tanke på de senaste två insatserna är hon ingen favorit jag kastar mig över trots allt.

Tidig trots sitt utgångsläge är 12 Candido Jet, detta är en italiensk gäst som imponerat vid sina segrar i programmet. Utgångsläget är vad det är, men vi kan räkna med att Alessandro Gocciadoro tidig kommer ta initiativ så fort tempot bedarrar i loppet. Såklart är det inte en enkel uppgift att vinna från bricka tolv över kort distans. Men kunnandet hos Candido Jet är bra för klassen och till 12% vill jag tidigt betala för honom.

Betalar även för 2 Immigrant Am som kommer med en formkurva som pekar uppåt och har ett tilltalande utgångsläge. Immigrant Am är garanterad ett bra lopp och nu återigen med Ulf Ohlsson i en amerikansk vagn så är detta skrällen för mig.

Min Vinnare: 1 Sweet Lins
Spets efter 500m: 1 Sweet Lins
Skrällen: 2 Immigrant Am
Rankingen A: 1,12 B 2,3,11,4,9,10 C 6,8,5,7

V65-6 3140m volt
Lilla Harpers ska avgöras.
För mig är 1 Brasco Boko spännande. Han har nu fått två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Att Magnus A Djuse sitter i vagnen för första gången är spännande. Addera därtill barfota bak. Dessa plusfaktorer är intressanta och även om det är debut över den långa distansen idag så är det inget som oroar tränaren Oskar Berglund då hans häst lever på sin styrka. Brasco Boko är garanterad ett bra lopp och blir min tipsetta.

12 Mellby Indigo är en kapabel Readly Express-avkomma. Däremot är han inte helt att lita på då han är humörs betonad vilket också resulterat i en del galopper. Men skulle han sköta sig finns både styrka och inställning för att vinna ett lopp som detta trots en del jobb på egen hand längs vägen.

Skrällen är 2 R.K.Star som kan öppna bra och är den troliga ledaren initialt. Väl i den positionen har det blivit två segrar på tre försök. Det är dessutom anmält barfota runt om för första gången i livet, vilket är spännande. Skulle Björn Goop få fuska bort en del av loppet genom att köra sakta kommer R.K.Star kunna leda länge. Endast 5%.

Min Vinnare:1 Brasco Boko
Spets efter 500m: 2 R.K.Star
Skrällen: 2 R.K.Star
Rankingen A: 1,12 B 2,9,13,10,7,8,6,11 C 14,5,4,3,15

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto