V65 Tips Solvalla 30/7

Publicerad på 30 Jul 2021 - 00:06

DrTrav

DrTrav

30 Jul 2021 - 00:06

Vi sparkar igång helgen med V65 från Solvalla och jag spelar med två spikar i omgången. 5 Calgary Games ska ha toppchans i V65-1 vid sunda vätskor och jag spikar även G.K Justus i V65-5.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla Fredag 30/7
V65-1 5 Calgary Games
V65-2 3.4.5.6.7
V65-3 3.4.5.8
V65-4 1.2.3.6.7.10.11
V65-5 10 G.K Justus
V65-6 2.4.6.9.11

700 rader x 1 kr = 700kr

Lunch Dubbel Solvalla 30/7
LD-1 10 G.K Justus
LD-2 4.6.9

3 rader x 60kr = 180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140 meter Auto
5 Calgary Games blir min första spik i omgången. Han blir förmodligen vansinnigt stor favorit men jag tycker att han bär det stora favoritskapet och vid sunda vätskor vinner han loppet minst 8/10 gånger. Han är en talangfull fyraåring efter Readly Express som har gjort allting rätt än så länge och har inlett karriären med fyra raka segrar. Det finns ännu mer att ta av ur den här hästen framöver och han kan öppna fort från start och borde ha stor respekt med sig. Jag tror inte att invändiga Sultan Norrgård gör sig besvär att försöka svara ut favoriten och Jorma Kontio får styra och ställa i ledningen.

Motbud
6 Habrik Am är en Bold Eagle avkomma som kostade hela 1.6 miljoner som ettåring och med tanke på det höga priset så har han inte motsvarat förväntningarna än så länge. Han var dock riktigt bra senast när han gick 1.13 sista 1900 meter och inkasserade sin första seger sedan tävlingsdebuten. Han visade ändå att fartresurser finns senast men att han ska besegra Calgary Games utvändigt känns väl långsökt.

2 Sultan Norrgård är den som skulle kunna ställa till det för Calgary Games eftersom han kan öppna riktigt fort från start. Jag finner det dock inte säkert troligt att man tar emot favoriten och borde vara nöjd med att försöka hänga med i ryggen till en andraplats.

Skulle favoriten komma bort av någon anledning känns det som ett vidöppet lopp bakom.

Min Vinnare: 5 Calgary Games
Spets efter 500m: 5 Calgary Games
Skrällen: 2 Sultan Norrgård
Rankingen A:5. B:6.2.1.4 C:2

V65-2 2140m Auto Monté
3 Hector Boko galopperade i körning om ledningen senast i ett sulkylopp och nu är det dags för monté igen. Det är en disciplin som han än så länge är obesegrad i och nu får han återigen duktiga Jonathan Carre på ryggen. Han är snabb från start och hittar han till ledningen utan att det kostar för mycket är det en bra chans att förlänga segersviten i monté.Det kan dock bli körning från flera håll och kvalitén på motståndet känns bättre den här gången.

5 G.K Trixy galopperade senast men har visat form innan dess och har två segrar i raden. Emilia Leo är som bekant en väldigt skicklig ryttarinna och hästen trivs ypperligt under sadel. Kan öppna och är en tidig utmanare.

6 Freddie Silvåkra är en häst som jag har sett i Danmark vid ett par tillfällen och han brukar kunna lägga iväg rätt bra den första biten. Han visade att han kan hantera monté vid andraplatsen i debuten och senast såg han mycket formstark ut i ett sulkylopp och slog flera bra hästar på 1.13.6 över kort distans och han skulle kunna sätta sin prägel på loppet. Luring.

4 Radagast är bra när han får gå i ryggar och visade form vid andraplatsen bakom just G.K Trixy senast. Skulle det bli bra fart på loppet blir han att räkna med över upploppet.

7 Barry Wadd är stark och rejäl och tål att göra jobbet på egen hand. Han är orutinerad i monté med endast två starter med långt mellanrum och senast galopperade han bort sina möjligheter. Kapacitetsmässigt borde han hävda sig väl och han får också plats på min kupong.

Min Vinnare: 3 Hector Boko
Spets efter 500m: 3 Hector Boko/ 5 G.K Trixy / 6 Freddie Silvåkra
Skrällen: 6 Freddie Silvåkra
Rankingen A: 3.5 B:6.4.7 C: 8.1.2

V65-3 2140m Auto
5 Castor The Star är efter Maharajah och har inte gjort någon besviken än så länge med full pott på två försök och det har varit ett fint intryck över mål vid båda starterna. Om han får köra i ledningen återigen blir det en svår nöt att knäcka för motståndarna men det finns andra hästar i loppet som har visat fart och jag är inte övertygad om att han tar en längd på 4 Michelot från start och det skulle kunna bli körning inledningsvis.

4 Michelot skrällde rejält på kalmartravet näst senast och vann till 52ggr pengarna efter en snabbslutrunda där han gick 11/800 meter. Senast blev dagen tyvärr spolierad av en galopp men han såg fin ut därefter i skymundan. Han har visat startsnabbhet tidigare om jag tror att Stefan Persson som får chansen i sulkyn den här gången, gör ett allvarligt försök att hitta till ledningen. Lyckas han med det är såklart mycket vunnet och även om han lär få en bra häst utvändigt så kan det räcka hela vägen.

3 Voice Of Reason verkar vara en intressant individ som fick sätta nosen först senast efter att ha suttit fast med gott om krafter kvar i två raka starten innan dess. Han har fått ett bra läge bakom bilen och skulle det bli körning mellan ovan nämnda hästar från start, kan han absolut vinna.

8 Dream Sensation vann från ledningen i fin stil senast med många längder ner till sina konkurrenter. Läget är besvärligt nu och någon ledning lär det inte bli den här gången men jag gillade vad jag såg senast och han får plats på kupongen trots sitt utgångsläge.

7 Swept Wing var femma i ett försökslopp till E3 och startade i E3 Consolation därefter men gjorde bort sig med galopp den gången. Skor och vanlig vagn den här gången och det är tufft mot hingstar och valacker. Jag står över på mitt system även om hon inte är borta med klaff.

Min Vinnare: 5 Castor The Star
Spets efter 500m: 4 Michelot / 5 Castor The Star
Skrällen: 3 Voice Of Reason
Rankingen A: 5.4.3 B: 8.7.2 C: 1.6

V65-4 2140m Auto
3 Love Affair reagerade som så många andra hästar efter Love You positivt när man testade barfota för första gången och hon dundrade runt på 1.12.9 över kort är distans. Men det har inte alls varit samma tryck därefter och hon har svikit som betrodd ett par gånger. Det är annars passande förutsättningar med läge för ledningen och är hon lika fin som vid segern 14/4 så måste det vara en bra chans att leda från start till mål. Jag litar dock inte alls på att hästen är där formmässigt och jag vill gardera brett.

6 Dreams Happen kan öppna fort från start och Westholm lär prova den första biten för att ta sig förbi Love Affair. Jag tror ändå det blir svårt att hitta till ledningen men han kanske kan söka sig ner i ryggen på ledaren och om Love Affair inte är där formmässigt, finns speeden för att spurta ner favoriten om luckan kommer över upploppet.

11 Sweet And Wild vann på ett rejält sätt senast och visade att hon tål att göra jobb under vägen och klarar att gå utan ryggar. Anders Eriksson är en väldigt underskattad kusk i min bok och han brukar vara bra på att lägga upp det taktiska. Hon ska räknas trots utgångsläget.

2 Ajlexes Elise har inte varit som bäst på slutet men hon har varit ute i väl tuffa sällskap och hon imponerade i våras vid fyra raka segrar. Hon går ner lite i klass igen och läget är passande.
Jag tar totalt sju hästar på mitt system.

Min Vinnare: 3 Love Affair
Spets efter 500m: 3 Love Affair / 6 Dream Happen
Skrällen: 2 Ajlexes Elise
Rankingen A: 3.6.11.2 B: 1.7.10 C: 8,4,9,5

V65-5 2140m Auto
Här kommer min andra spik i omgången och jag spikar 10 G.K Justus som håller fin form för dagen och har varit ute och tävlat i tuffa gäng på slutet. Senast var det väl tufft i en klass 2-final men han gjorde det ändå bra, men det var svårt att ta något bakifrån när det gick så pass fort där framme och han gick 1.12.4 över medeldistans. Gången innan dess vann han på ett rejält sett från ett liknande utgångsläge mot bättre hästar än vad han möter nu. Det ser dessutom ut som att det kan bli bra fart där framme i loppet och jag tror att han visar sig starkast till slut.

Motbud
5 Claw känns som den som är hetaste emot på förhand. Han kan öppna fort från start och skulle han hitta till tät utan att det kostar för mycket, kan det såklart bli långt fram för min spik till slut. Jag är dock inne på att det kan bli lite kubbning om ledningen från början med hästar invändigt som också kan öppna fort och då blir det inte lätt för Claw att vinna loppet.

2 S.G Sherman har årsdebuten avklarad och han glänste inte den gången. Han mötte dock tuffa hästar och hade skor på hovarna. Nu lyser det rött i programmet och man ska tävla barfota den här gången, vilket är ett stort plus. Han var riktigt fin från ledningen med den balansen vid segern under fjolåret och jag hoppas att Erik vill köra i tät nu, vilket skulle gynna min spik.

3 Mojo Express kan också öppna snabbt från start men senaste släppte man ledningen. Jag tror ändå att man vill köra i den positionen om man kommer dit och med barfota, bike och Adielsson upp låter det som att man vill tävla.

För den som letar skräll nämner jag även 12 Digital Literacy som kommer in i matchen vid tempo.

Min Vinnare: 10 G.K Justus
Spets efter 500m: 2 S.G Sherman / 3 Mojo Express / 5 Claw
Skrällen: 12 Digital Literace
Rankingen A: 10 B:5.2.3.12.1.7 C: 6.8.11.4

V65-6 2140m Auto
4 Parker tror jag ha överkapacitet för loppet och om han får aktionen att stämma, tror jag att han vinner det här loppet. Han är dock hopplöst osäker och kan lika gärna vara borta när bilen släpper vingarna och det är såklart ett måste att gardera hästen med tanke på det.

9 Quanting Indika har form och möter ett sällskap som han ska kunna runda om favoriten gör bort sig. Det kan dock strula med positioner under vägen och det kan bli långt fram.

6 Xerxes Millpond har gjort det bra i tuffare sällskap och känns klart intressant den här gången. Motståndet är mer överkomligt och han skulle kunna hitta till ledningen. Han har varit sjuk och struken sen den senaste starten men om det inte har påverkat hästen kan han mycket väl leda det här loppet från start till mål.

2 Knight Single gjorde ett kanonlopp senast och tog en skrällseger. Läget är perfekt och om han presterar på samma nivå som senast kan han mycket väl slå till igen på sin fina form.

Streck även för 11 Adler Del Ronco som ser ut att vara en stark och rejäl häst. Inget ont om Petter Lundberg och Jonna Jinesjö men att Erik Adielsson sitter upp bakom hästen nu är såklart ett stort plus.

Min Vinnare: 4 Parker
Spets efter 500m: 4 Parker / 6 Xerxes Millpond
Skrällen: 2 Knight Single
Rankingen A: 4.9.6 B:2.11 C:12.8.1.7.3.5.10

Lycke till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto