V65 Tips Solvalla 5/3

Publicerad på 5 Mar 2021 - 00:21

DrTrav

DrTrav

5 Mar 2021 - 00:21

V65 från Solvalla fredag lunch.

Även om ett par hästar höjer sig över mängden i några lopp känns det som en lurig omgång. Det är flera hästar som inte startat på länge samt mängder med ändringar vad gäller skobalanser vilket gör att det är svåranalyserat på förhand. Jag spelar med två spikar i omgången, 1 Eddy West i V64-1 samt 2 Timo Lane i V65-4.

V65 Tips Solvalla Fredag 5/3
V65-1 1 Eddy West
V65-2 2.3.4.6.7
V65-3 2.4.5.6.8
V65-4 2 Timo Lane
V65-5 Alla hästar
V65-6 6.8.9

675 rader x 1 kr = 675kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel 5/3
LD-1 1.2.3.5.6.9
LD-2 6 Jaguar Dream

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
1 Eddy West gjorde comeback i sin senaste start efter att ha varit ifrån tävlandet ett par månader och förlorade faktiskt mot 3 Balt D.Huon vid den starten. Det var ett relativt passivt upplägg från Göran Wester innan han lämnade sin sista position och satte fart ute i spåren. Han orkade inte riktigt hela vägen in i mål och stannade av lite den sista biten men avslutningen var ändå klart bra med 10.7 sista 700 meterna av loppet. Han borde ha gått framåt ytterligare av det loppet och nu är det läge för spets och jag tror att Göran Wester leder det här loppet från start till mål. Det som skulle kunna fälla Eddy West är om 3 Balt D.Huon eller 4 Grinnebys Orion skulle lyckas snuva Wester på ledningen men i ett litet fält borde han kunna hitta ut även vid det scenariot och kunna avgöra över upploppet. Jag Spikar.

Motbud
3 Balt D.Huon besegrade som sagt Eddy West vid den senaste starten men han fick verkligen ett perfekt lopp i ledarryggen. Han fick fritt sent mellan hästar över upploppet och kunde avgöra den sista biten. Vid den starten var Balt D.Huon spelad till 29 gånger pengarna och Eddy West till 3.45 vilket säger en hel del och när jag tror att Balt D.Huon kommer att få en del förtroende av spelarna känns Eddy West som en spelvärd spik trots sitt favoritskap.

4 Grinnebys Orion räknas också tidigt bakom och det finns en liten chans att han skulle kunna nå ledningen om hästen är på tårna när bilen släpper vingarna. Skulle han lyckas med det ökar möjligheterna till seger men jag finner det mer troligt att han får trava utvändigt ledaren eller längre ner i andraspår.

Min Vinnare: 1 Eddy West
Spets efter 500m: 1 Eddy West
Skrällen: 6 Busy Doin Nothing
Rankingen A: 1 B:4.3.6.7.8 C:2.5

V65-2 2140m Auto
3 Isa är väldigt snabb den första biten och borde sitta i ledningen omgående. Hon vann från den positionen i sin senaste start och hon brukar göra sina klart bästa lopp när hon sitter där framme. Det är min favorit till att vinna loppet och får hon bestämma tempot kan det vara den enkla lösningen på loppet. Det saknas inte motstånd trots allt, och med andra spikar i omgången kommer jag att gardera.

2 Ies Juvel är hygglig ut från start men ska normalt sett inte kunna svara ut Isa från start och om hon inte lyckas hitta ner i ledarryggen är risken överhängande för att hon får göra jobbet utvändigt ledaren. Häst mot häst tror jag Ies Juvel är en bättre häst än Isa och jag utesluter inte att hon vinner trots tuff resa.

4 Fuel Burn har det varit en del snack om under vintern och det känns som att han har haft bra form en längre tid utan att det har räckt till någon seger. Nu sitter Örjan Kihlström upp bakom hästen i stället för Emilia Leo och hon är dessutom anmäld med barfotabalans. Även om det aldrig går att lita på Stefan Melander när det kommer till skoinfon så känns ändringarna klart intressanta.

Dessa tre höjer sig en aning men jag betalar även för 6 Visual Condition och 7 Insallah som kan en del i grund och botten.

Min Vinnare: 3 Isa
Spets efter 500m: 3 Isa
Skrällen: 7 Insallah
Rankingen A: 3.4.2 B:6.7 C:1.5

V65-3 2140m Auto
5 Iceland Radio är inte helt stabil med barfotabalansen men hon var fantastiskt fin vid segern i november innan skotvånget och skulle hon göra om den prestationen blir hon mycket svårslagen. Hon har inte varit alls lika bra med skor men hon är bättre än raden och borde kunna höja sig med barfotabalansen. Det är inte omöjligt att hon skulle kunna köra sig till spets här men hon är inte beroende av någon ledning och Örjan brukar vara duktig på att måtta in segrarna.

8 Essie Gonzales imponerade stort vid två raka segrar runt årsskiftet men därefter har det sett ut som en helt annan häst. För två starter sedan var hästen favoritspelad till 1.60 men Jorma körde väldigt passivt i loppet och han kände att det inte alls var samma tryck i hästen och hon slutade faktiskt oplacerad i mål. Starten efter det var hon ute på V75 och galopperade bort sina möjligheter tidigt. Att kunnande finns råder det inga tvivel om men han måste visa lite mer igen innan man kan tro på henne.

2 J.J Another Win har höga toppar och har varit på pallen vid elva av karriärens fjorton starter och har segrat vid fem tillfällen. Om hon löper upp till sitt kunnande borde det vara en bra chans till seger här och hon borde ha gått framåt med två lopp i kroppen. Jag tycker dock inte att intrycket har varit något extra och hon är än så länge anmäld med skor till denna start men det kan såklart ändras innan spelstopp. Hon fungerar såväl med skor som barfota men skulle kunna tända till av ett sko-ryck nu.

4 Lamona Håleryd är snabb från start och hon är riktigt bra de dagar hon är på rätt humör och jag tror man vill köra henne i ledningen den här gången från ett bra läge. Även Lamona Håleryd är anmäld med skor i skrivande stund och det är en nackdel men det kan ändras till spelstopp och skulle man rycka skorna kan det vara en signal om att man vill springa på där framme i ledningen. Rankas ner om skor.

Streck även för 6 She Follow Me som är kuskförstärkt och som ska gå med barfotabalans för fjärde gången i karriären. Skulle det bli lite körning där framme lär hennes spurt räcka långt.

Min Vinnare: 5 Iceland Radio
Spets efter 500m: 4 Lamona Håleryd / 5 Iceland Radio
Skrällen: 4 Lamona Håleryd
Rankingen A:5.2.8 B:4.6 C:3.7.1

V65-4 2140m Auto
Här hittar vi min andra spik i omgången och nu måste det väl ändå vara dags för 2 Timo Lane att inkassera en seger. Han har matchats tufft på slutet och senast var han betrodd av de sena spelarna på V75 men han hade problem med travet och kunde inte hålla ihop aktionen den gången. Starten innan dess var han duktig i årsdebuten som trea i ett tufft lopp. Nu kör Bergh själv igen istället för Richard Skoglund och han kommer även att rycka skorna till den här starten vilket borde vara ett klart plus för Timo Lane. Motståndet skrämmer inte och fältet är litet och jag tror att konkurrenterna har så pass mycket respekt för ekipaget att Timo Lane sitter i ledningen på ett eller annat sätt inom 500 meter. Han är inte beroende av ledning på något sätt och jag tror vi kommer att få se en riktigt stark prestation oavsett upplägg. Självklart oroar det en aning med galopperna i raden men jag tror att Bergh reder ut det den här gången och då har jag svårt att se någon kunna hota min Spik.

Motbud
4 Grevin Sisu är snabb den första biten och är den troliga ledaren initialt och han skulle eventuellt kunna ställa till det för min spik om han väljer att köra i ledningen. Jag tror dock att han är nöjd med ledarryggen om Bergh kommer fram och ställer frågan och i sådana fall kommer han att få ett bra lopp i ryggar och skulle det inte stämma fullt ut för Timo Lane räknas han tidigt bakom.

5 Riptide R.D var positiv i årsdebuten och skorycket känns klart intressant när man väljer att köra barfota till den här starten och med ett litet fält borde han kunna få ett bra lopp i andraspår. Skulle Timo Lane få göra jobbet utvändigt är det den som räknas främst emot och han brukar kunna avsluta bra med rätt ryggar.

6 Happy Romeo är jämn och säker men vinner sällan. Skorycket kommer förmodligen göra hästen klart bättre och spikar man inte Timo Lane är det ett givet streck på min kupong.

1 Rotate verkar ha hittat nya växlar igen och formen är på topp men det är främst i monté som han har levererat och han är trots allt svårbedömd nu.

Min Vinnare: 2 Timo Lane
Spets efter 500m: 2 Timo Lane
Skrällen: 6 Happy Romeo
Rankingen A: 2 B:5.6.4.1 C:8.7.3

V65-5 2140m Auto
3 Veiled rankas överst med tanke på hur bra hon har varit vid segrarna på slutet. Senast vann hon ohotat den tunga vägen och frågan är om hon någonsin har varit bättre? Nu blir det dessutom barfotabalans vilket ska göra henne ännu vassare till den här starten eftersom hon tidigare har varit klart bäst med den balansen. Skulle hon hitta till ledningen i ett tidigt skede är hon svårslagen igen. Hon har dock en historik av galopper och under fjolåret galopperade hon vid sju tillfällen och det är ingen häst jag litar på.

1 Moon Zappa har jag trott på vid flera tillfällen under vintern mot betydligt tuffare motstånd än hon möter nu. Innerspåret kan såklart bli en fälla men om det bara löser sig tror jag hon har en bra chans att vinna det här loppet och kapacitetsmässigt är hon en av de bättre i loppet.

9 Xanthis Delicious har också matchats mot tufft motstånd och hon borde kunna komma igenom bra direkt från sitt bakspår. Magnus A Djuse vann senast han satt upp bakom hästen och hon brukar alltid gå hela vägen in i mål. Det är ett litet fält och bakspåret behöver inte vara fel den här gången och sitter hon bara långt fram in mot upploppet spurtar hon ner de flesta.

6 She Is Ceciila har det varit bra surr om två gånger inom V75 och har blivit kvar med sparade krafter över mål vid två raka starter. Skulle det lösa sig bättre den här gången kanske hon slår till nu istället?

Jag streckar samtliga hästar på min kupong.

Min Vinnare: 1 Moon Zappa
Spets efter 500m: 3 Veiled
Skrällen: 6 She Is Cecilia
Rankingen A: 1.3.9 B:6.2.5.7 C: 4.8

V65-6 2140m Auto
6 Jaguar Dream får tipset med tanke på att intrycket var så pass bra i den senaste starten. Trots frånvaro på över ett och ett halvt år kunde han vinna direkt trots tufft motstånd som exempelvis Dom Perignon , Coogan och Reigning Moni. Han är snabb från start och jag tror att han kan köra sig till ledningen tidigt och från den positionen är det hästen att besegra. Han är anmäld med skor även till denna start och man vill troligen spara på barfotabalansen ytterligare efter så lång frånvaro innan den förra starten. DD-spik.

8 Island Life är mitt främsta motbud och han skulle gynnas om Jaguar Dream får svar invändigt. Han är svårbedömd nu efter uppehåll på svensk mark men han gick ett lopp över 2950m i Frankrike för en dryg månad sen där han var klart positiv och slutade som tvåa, vilket var en överraskning eftersom vinnaroddset stod i 59gånger pengarna. Om Island Life är i ordning kan han svepa allt över upploppet och han är anmäld med barfotbalans direkt.

9 Digital Summit har varit ifrån tävlandet i ett knappt år och är såklart svårbedömd men han är ändå ett givet streck på min kupong. I sin senaste start var han tvåa bakom Hail Mary och även om det var längesen nu går det inte att blunda för hästens kapacitet.

Min Vinnare: 6 Jaguar Dream
Spets efter 500m: 6 Jaguar Dream
Skrällen:
Rankingen A: 6.8.9 B:5.3.1.7C:2.4

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto