V65 Tips Solvalla 7/5

Publicerad på 6 Maj 2021 - 23:25

DrTrav

DrTrav

6 Maj 2021 - 23:25

V65 från Solvalla på fredag lunch och det är en omgång som håller riktigt bra klass och ett lopp håller t.om. V75 nivå. Jag spelar med två spikar i omgången och jag tror att båda leder från start till mål. Jag spikar Jennifer Web i V65-2 samt Galileo Journey i V65-6.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Solvalla Fredag 7/5
V65-1 1.6.7.10.11
V65-2 6 Jennifer Web
V65-3 1.2.5.7.8.10.11.12
V65-4 3.6.11
V65-5 3.4.5.6.7.8
V65-5 3.4.5.6.8
V65-6 3 Galileo Journey

600 rader x 1kr = 600kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunchdubbel Solvalla 7/5
LD-1 3.4.5.6.8
LD-2 3 Galileo Journey

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
1 Grevin Sisu öppnar snabbt från start och lyckas han hålla upp ledningen är det hästen att slå. Formen är bra och han kommer hit med två raka segrar och senast lyckades han hålla undan från ledningen över kort distans trots att han kämpade med stilen över upploppet. Jag är inte helt säker på att han kan försvara någon ledning och att stilen inte var som bäst senast oroar en aning även om han vann ändå.

7 Vicar är stark och rejäl och tål att göra jobb på egen hand. Han utrustas med bike den här starten vilket känns som ett klart plus på en häst som är lite trög i stilen. Jag tror vi kan förvänta oss en offensiv styrning och att Pasi Aikio inte räds dödens.

6 LLama Tooma har glänst vid två raka segrar men har haft en liten paus sedan dess och är därför lite svårbedömd. Han är både stark och snabb och går över alla distanser. Senast var det Örjan Kihlström som satt upp bakom hästen men den här gången är han tränarkörd, vilket såklart är ett stort minus. Om hästen är väl förberedd kan han bli svår att stå emot över upploppet.

11 Fire N’Fury ser ut att bli lite bortglömd den här gången och senast gjorde han bort sig med galopp. Jag tror dock att formen är klart bättre än vad raden utvisar. Han har tävlat i tuffa gäng och näst senast var han klart bra som trea bakom Brambling och Selected News. Det är inget sådant motstånd i det här loppet och om det klaffar med positioner kan skrällen vara ett faktum.

Streck även för 10 Dream Creation som var bra vid segern senast och han borde ha gått framåt ytterligare formmässigt med två lopp i kroppen nu.

Min Vinnare: 1 Grevin Sisu
Spets efter 500m: 1 Grevin Sisu/6 LLama Tooma
Skrällen: 11 Fire N Fury
Rankingen A: 1.7.6 B: 11.10.2.8.3 C:4.9.5.12

V65-2 2140m Auto
6 Jennifer Web blir min första spik i omgången. Jag har tidigare varit lite tveksam till hur bra hästen egentligen är eftersom hon har varit tämligen osynad vid segrarna från ledningen. Senast visade hästen att den är riktigt bra när hon slutade tvåa i ett tufft lopp från bakspår över kort distans. Nu är motståndet inte av samma kaliber och det blir full laddning mot ledningen och från den positionen borde inte någon kunna utmana favoriten. En mycket passande uppgift och jag hamrar in spiken.

Motbud
2 Enola Gay har visat rätt bra fart och är väl den som känns mest intressant bakom favoriten när man nu dessutom väljer att köra hästen med barfotabalans för första gången i karriären. Jag tror inte att hon kan ta emot favoriten från start men det känns som att hon borde kunna hitta ledarryggen och fått ett passande lopp bakom Jennifer Web. Skulle Jennifer Web ha en sämre dag skulle hon kunna slå till med fritt över upploppet.

Jag nämner även 5 Ana Montana som har matchats tufft och har visat prov på hög kapacitet de dagar hon presterar på topp och hon var riktigt fin vid skrällsegern i februari när hon vann i överlägsen stil. Normalt sett möter hon en häst som är för bra men bakom favoriten är hon mycket tidig för mig.

Min Vinnare: 6 Jennifer Web
Spets efter 500m: 6 Jennifer Web
Skrällen: 5 Ana Montana
Rankingen A: 6 B:2.5.1.3.4 C:7.12.9.8

V65-3 2140m Auto
7 Dark Roadster är loppets bästa häst och det är inte alls omöjligt att han kan hitta till ledningen och från den positionen är det såklart en toppchans. Det kan dock bli svar invändigt och när det är medeldistans och dessutom anmält med skor känns det självklart att försöka fälla för mig.

2 Got To Dash gillar jag och jag hoppas att Ulf Ohlsson är offensiv och gör ett försök att svara ut Dark Roadster från start. Från ledningen brukar han kriga på bra även om det var ett tag sedan det slutade med seger. Till den här starten åker dock den amerikanska vagnen på och man återgår till barfotabalans. Tävlar han på topp kan han rinna undan från tät.

11 The Bald Eagle har visat fin form på slutet och senast avslutade han vasst till en tredjeplats på en bra tid. Läget behöver inte vara fel och kan det bli lite körning om spets inledningsvis tror jag att The Bald Eagle blir riktigt farlig den sista biten.

10 Volare Gar är väldigt kapabel men har inte levererat fullt ut i lopp på slutet och söker lite efter toppformen. Grundkunnandet är dock så pass högt att han räcker väldigt långt om han tävlar på topp. Sybille testar att köra själv den här gången vilket normalt sett är ett minus men hästen kanske kan tända till när den är tränarkörd nu. Skräll.

Jag tar totalt åtta hästar i ett lopp som håller mycket hög klass.

Min Vinnare: 11 The Bald Eagle
Spets efter 500m: 2 Got To Dash/7 Dark Roadster
Skrällen: 10 Volare Gar
Rankingen A:11.2.7 C:10.8.1.5 C: 12.9.3.6.4

V65-4 2140m Auto
3 Klara Zonett kan förmodligen inte hålla ut 5 Wunder Dream från start men Anders Eriksson lär knappast vara intresserad av att köra i någon ledning och Klara Zonett borde ha goda möjligheter att hitta till tät efter en bit. Senast var hon hårt betrodd av spelarna men mötte några riktigt bra hästar för dagen och var ändå klart godkänd som trea. Starten innan dess tog hon en imponerande seger efter en rykande avslutning när hon satt långt bak i kön inför upploppet. Hon får tipset i ett öppet lopp

6 Iceland Radio har väl inte visat något extra på slutet och stumnade tidigt senast. Hon är dock klart bättre än så och täta starter nu känns intressant. Man väljer dessutom att rycka skorna till den här starten och med den balansen har hon gjort några riktigt bra lopp även om hon har lite lättare att galoppera när hon tävlar utan skor. Kan Ulf Ohlsson hitta ner i ett bra slagläge i andraspår kommer hennes avslutning bita bra om hon är förbättrad nu vilket jag tror att hon kommer att vara.

11 Global Wonderful vann i årsdebuten och jag gillade intrycket den gången även om hon fick det perfekt serverat i ryggar. Senast dummade hon sig med galopp men intrycket var bra efter att hon ställt sig. Nu har hon fått ett besvärligt utgångsläge och det kan bli långt fram men hon har sin bästa bit till slut och strular det inte med positioner borde hon vara en allvarlig utmanare trots läget.

Jag försöker stänga loppet på tre hästar men det behöver inte vara fel att gardera på lite här om plånboken tillåter.

Min Vinnare: 3 Klara Zonett
Spets efter 500m: 3 Klara Zonett
Skrällen: 6 Iceland Radio
Rankingen A: 3.6.11 B: 2.4.1.12.10.7.9 C: 5.8

V65-5 2140m Auto
6 Crevisse är klar förstahäst för mig och kunde vara ett tänkbart spikförslag. Hon kan öppna hyggligt från start och skulle Claes Sjöström hitta till ledningen är det nog Game Over för övriga. Hon var riktigt fin i årsdebuten när han vann enkelt och verkar ha tagit ytterligare ett kliv framåt till den här säsongen och hon kan vinna även den tunga vägen.

5 Mogas Casandra har ingen rolig resultatrad och kommer hit med fyra raka galopper och hon har det förträffligt svårt att hålla sig i rätt gångart. De dagar hon fungerar och håller sig i trav gör hon oftast riktigt bra prestationer och till den här starten blir hon rejält kuskförstärkt av Rikard N Skoglund. Hon kan öppna riktigt snabbt från start och skulle hon kliva i väg felfritt får de andra vara riktigt bra om de ska slå henne från ledningen. Mycket tidig bakom favoriten.

4 Bahama Passion har gjort två starter i regi Mikael J Andersson och hon var rejält förbättrad senast. Hon känns inte speciellt startsnabb men Micke J brukar vara offensiv och kommer säkert att prova framåt för att söka sig en bra position. Jag tror dock det finns stor risk att hon får göra jobbet utvändigt ledaren och som betrodd känns hon inte het för mig.

Streck även för 3 Livenletdiefor’em som får Erik Adielsson i sulkyn igen och förra gången Erik fick chansen slutade det med seger.

Jag betalar även för 8 You To Racer som avslutade vasst senast och ska lättas i balansen till den här starten.

Min Vinnare: 6 Crevisse
Spets efter 500m: 5 Mogas Casandra/6 Crevisse
Skrällen: 5 Mogas Casandra
Rankingen A:6.5 B: 4.3.8.9.11.2 C:7.1.12.10

V65-6 2140m Auto
3 Galileo Journey är inte alltid att lita på men han visade vilken kapacitet han besitter vid segern näst senast när han vann trots en stor startgalopp och intrycket var verkligen något utöver det vanliga. Senast slutade han oplacerad som favorit men den starten är bara att glömma eftersom han krokade ihop med annat ekipage och fick den tävlingsdagen förstörd. Det är inte säkert att han kan hålla ut de utvändiga ekipagen från start men han kommer åtminstone öppna Snabbare än det värsta motbudet 2 Hindenburgh Am och jag tror inte att någon är intresserad av att svara när Jorma kommer fram utvändigt och ställer frågan om ledningen. Jag hoppas att han håller sig i trav från start den här gången och då borde det vara en mycket bra chans att leda från start till mål. Spik.

Motbud
2 Hindenburgh Am är inte heller han att lita på och han gjorde bort sig med en startgalopp senast men intrycket var fint därefter innan han krokade ihop med en konkurrent 200 kvar. Han kan inte öppna speciellt snabbt från start men läget är bra och han brukar ha sin starkaste bit till slut och han är en stark utmanare till min spik.

5 Again Kronos kan öppna riktigt snabbt från start och är den som skulle kunna sätta käppar i hjulet för min spik om Mika Forss skulle välja att köra i ledningen med sin V75-meriterade häst. Jag tror och hoppas dock att Mika Forss är nöjd med ryggen på 3 Galileo Journey och stilen senast var dessutom inte klockren över mål och man väljer att återgå till skor på alla hovar den här gången. Han borde hur som helst få en bra resa och kommer säkerligen vara med långt fram.

För den som letar skräll nämner jag 9 Monark Amok som i skrivande stund är helt ospelad. Han har inte fått till det i lopp på slutet men om han presterar på topp kommer han att spurta ner de flesta över upploppet.

11 Uukari vann från ett liknande läge senast och skulle gynnas av högt tempo men han måste få det serverat för att kunna vinna och normalt sett borde han inte räcka till. Tänkbar på sin fina form trots allt.

Min Vinnare: 3 Galileo Journey
Spets efter 500: 3 Galileo Journey/5 Again Kronos
Skrällen: 9 Monark Amok
Rankingen A: 3 B:2.5.9.12.6.1.11 C: 4.10.8.7

Lycka till med spelet 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto