V65 Tips Vaggeryd 6/8

Publicerad på 5 Aug 2021 - 22:23

DrTrav

DrTrav

5 Aug 2021 - 22:23

Vi sparkar igång helgen med en V65-omgång från Hagmyren och det ser ut som en öppen omgång på förhand. Jag spelar med en spik i omgången. I ett annars öppet lopp tar jag ställning för 9 Harry M.G i V65-3.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Vaggeryd Fredag 6/8
V65-1 1.3.5.7.8
V65-2 1.3.5.10.12
V65-3 9 Harry M.G
V65-4 1.2
V65-5 6.7
V65-6 1.3.4.5.6.7

600 rader x 1 kr = 600kr

Dagens Dubbel Vaggeryd Fredag 6/8
DD-1 6.7
DD-2 3 Teton Nikkis Man

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 1640m Auto
1 Get Ready On Tour har normalt en bra uppgift. Han kan öppna fort från start, har fått ett bra läge och trivs över kort distans. Han är favorit till att svara upp innerspåret, även om det inte är någon självklarhet. Vid sunda vätskor är det en bra chans att leda loppet från start till mål. Jag tycker dock att han har sviktat rejält i sina prestationer och har blandat topprestationer med sämre insatser. Jag litar helt enkelt inte på honom även om det är den troliga vinnaren.

7 Arras Cando är svårbedömd men han har regi-debuten avklarad och borde ha ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Det var ett tag sen han visade sitt kunnande men han vann på 1.11.9 över kort distans under fjolåret och fart finns.

8 Look Håleryd har gjort det bra i tuffa sällskap och det är enklare emot nu. Han har sin bästa bit till slut och och gick en rejält slutrunda senast på V75. Formen känns bra men att det är anmält med skor och vanlig vagn nu oroar och är ett klart minus. Man får hålla kolla på balansen om det blir barfota till slut och då ökar möjligheterna ytterligare, även om det skulle kunna gå vägen med skor också.

Jag betalar även för 3 Its Time samt 5 Liza With A Z.

Min Vinnare: 1 Get Ready On Tour
Spets efter 500m: 1 Get Ready On Tour
Skrällen: 7 Arras Cando
Rankingen A:1 B:7.8.3.5 C:4.6.2

V65-2 2140m Auto
1 Facing Life får tipset baserat på att jag tror det finns bra möjligheter att försvara ledningen. 5 Rutilia utmanar främst den första biten men om Stefan Persson är vaken skulle han kunna få överta ledningen även om 5 spetsar initialt.
Hon har gått i ledningen vid ett tillfälle tidigare och då imponerade hon när han lämnade sina konkurrenter med många längder över upploppet. Senast var hon ute i ett tuffare sällskap och gick i mål med krafter över mål och med det loppet i kroppen borde hon vara redo för en bra insats nu.

10 Sally Laday har gjort det bra från besvärliga utgångslägen på slutet och har återigen fått ett bakspår. Hon borde hävda sig väl i det här sällskapet men det krävs lite tur med positioner under vägen och läget drar såklart ner chanserna.

5 Rutilia är väldigt osäker men om hon har humöret med sig så har hon visat bra fart för sammanhanget. Hon kan öppna fort från start och kommer att få en bra position från start. Jag vet inte om André Eklundh vill köra henne i ledningen över medeldistans men hon skulle kunna leda det här från start till mål om hon inte blir för het.

Jag betalar även för 3 Olga Tooma samt 12 A Good Melody.

Min Vinnare: 1 Facing Life
Spets efter 500m: 1 Facing Life / 5 Rutilia
Skrällen: 5 Rutilia
Rankingen A:1.10.5 B: 3.12.6.7.4.2 C: 8.9.11

V65-3 2140m Auto
Den tredje avdelningen ser öppen ut på förhand och för mig känns det som ett “en eller alla-lopp. Jag landade till slut i att ta ställning och spika den hästen som har imponerat på mig mest i ett ganska klent fält.
9 Harry M.G var fint vid två raka segrar från spets under april/maj men var inte alls lika bra i starten 31/5 när han ställdes på lite tuffare motstånd och man valde att låta hästen pusta ut lite där efter. Senast var han tillbaka efter två månaders paus och gick ett klart godkänt lopp som fyra efter att ha travat först i andraspår i stora delar av loppet. Han borde ha gått framåt ytterligare med ett lopp i kroppen och motståndet skrämmer inte nämnvärt. Det kan såklart strula med positioner och bli långt fram till slut men i ett öppet lopp väljer jag att ta ställning och spika. Tommy Zackrisson sitter upp istället för Jepson men han är en rutinerad kusk för sammanhanget och motståndet ska han kunna runda om hästen tävlar på topp.

Motbud
5 Todays Fresh Air kan flytta på sig snabbt från start och är den troliga ledaren av loppet initialt. Det är väl ingen häst som radar upp topplaceringar men läget är bra och om han kommer till tät kan Wilma Karlsson välja själv om hon vill köra i ledningen eller släppa över till en mer betrodd.

4 Tempetation Face har fått ett passande utgångsläge och om Saga Laursen lyckas få iväg honom snabbt från start så skulle hon kunna få överta ledningen efter en bit och då är Tempetation Face definitivt bra nog för att kunna rinna undan från ledningen.

7 Danilo H.B hade enorma problem med aktionen under sin första tävlingssäsong men Johan Unterstiener verkar ha fått bättre ordning på den biten nu, även om det blev en galopp näst senast. Jag tycker det är en häst som har kommit allt mer för varje start i sin nya regi och om han är väl förberedd efter ett par månaders vila, är det en utmanare.

Min Vinnare: 9 Harry M.G
Spets efter 500m: 5 Todays Fresh Air / 4 Tempetation Face
Skrällen: 4 Temptation Face
Rankingen A: 9 B: 4.5.7.1 C: 8.10.12.6.2.3.11

V65-4 1640m Auto
2 HI D går ner rejält i klass till den här starten efter att ha varit ute i försök till stochampionatet och diamantstoet samt Stochampionatet Consolation. I den omgivningen har hon inte räckt till men jag gillade ändå intrycket över mål senast. Hon blev bakdragen av trötta hästar över upploppet men när hon väl fick fritt kunde hon avsluta rappt och det var mycket krafter obrukade över mål. Läget är perfekt och jag tror Gustav Johansson lyckas med att ta hand om ledningen.

1 Lisa Lisieux är en häst som jag alltid ha gillat och hon återvänder till svensk mark nu efter att ha tävlat på i Tyskland och Danmark ett tag. Det är tuffa lopp som hon har varit ute i och formen tror jag inte det är något fel på. Hon kan förmodligen inte utmana om någon ledning från start men löser det sig bara från innerspåret är hon riktigt vass på speed och skulle kunna spurta ner sina konkurrenter över upploppet. Hon har gått bra på svensk mark innan och för mig är det den hetaste utmanaren.

Jag försöker låsa loppet på två hästar men jag måste också nämna 12 To The Moon Face som har ett högt kunnande i grunden. Hon har dock haft väldigt svårt att få det att stämma i lopp på slutet men har vunnit 8 av 21 lopp i karriären och om hon fungerar är det definitivt en av de bättre hästarna i loppet. Från spår 12 över kort distans står jag över henne den här gången och vill se att hon fungerar först och främst.

Bakom dessa räknas främst 7 Vikens Generate samt 9 PimPim Joli.

Min Vinnare: 2 HI D
Spets efter 500m: 2 HI D
Skrällen: 9 PimPimJoli
Rankingen A: 2.1 B:12.7.9.8.6.3.10.4 C:5.11

V65-5 2140m Volt
3 Bistro Oak Kommer förmodligen att bli favorit i loppet och det är en välstammad häst som har vunnit fyra av nio starter i karriären. Hon var tillbaka efter vila senast och gjorde en blek insats när han kastade in handduken tidigt och sjönk genom fältet. Skulle han lyckas med att hitta till ledningen från spår 3 i volten är mycket vunnet och då kan det mycket väl vara vinnaren av loppet. Jag gillade dock inte intrycket senast och jag tror att det blir svårt att hitta till ledningen. Jag står över honom på mitt system och är mer intresserad av hästarna med springspår.

7 Ninja Zon har galopperat i sina två senaste lopp med voltstart men om Markus Niklasson lyckas med att hantera honom i volten, kan han öppna riktigt fort från start och felfri tror jag att han sitter i ledningen om man prickar bra i volten. Han orkade inte riktigt från ledningen över kort distans senast efter press under loppet men det har varit bra surr om den här hästen på slutet och det kan vara dags för en seger nu.

6 Minucci Zon kan också öppna hyggligt från start och om Ninja Zon skulle göra bort sig tror jag att han är snabb nog för att ta sig förbi Bistro Oak och hitta till ledningen. Från den positionen vann han i läcker stil i vintras och med ett par lopp i kroppen nu borde han kunna leda det här loppet från start till mål.
Jag låser loppet med hästarna med springspår men Bistro Oak är en allvarlig utmanare om han agerar förbättrat och 11 Galaxie Du Try kommer in i matchen vid överpace.

Som skräll nämner jag 1 Center Teemer som kan öppna fort från start och borde få en bra resa på innerspåret.

Min Vinnare: 7 Ninja Zon
Spets efter 500m: 6 Minucci Zon/7 Ninja Zon
Skrällen: 1 Center Teemer
Rankingen A:7.6 B: 3.11.1.2.4. C: 8.9.10.12.5

V65-6 2640m Auto
3 Teton Nikkis Man får tipset i loppet. Det är inga raketer han har runt omkring sig och jag tror att Ola Samuelsson hittar till ledningen. Det har varit en otrolig utveckling på den här hästen sedan man började tävla med barfotabalans och han tog direkt tre raka segrar med den balansen. Det är kanske inte riktigt samma form längre men han har ändå gjort det klart bra vid två raka fjärdeplatser från svåra utgångslägen. Nu har han fått ett bättre läge igen och från ledningen tror jag han blir mycket svårslagen.

1 Jimmy Arthur trivs med långa lopp och har tagit tre raka segrar över aktuell distans. Han riskerar att bli över från början men om det bara löser sig från innerspåret blir han definitivt att räkna med igen. Det var inte riktigt samma tryck i honom senast och om det var en indikation på om han är på väg ur form lämnar jag osagt men om han är lika fin som vid segrarna är det en allvarlig utmanare till segern.

7 Ingesson avslutade bra senast i ett lopp över medeldistans och visade form. Längre distanser är mer hans melodi och jag förväntar mig en stark slutrunda. Om det klaffar kan det mycket väl vara vinnaren.

5 Van Gils var förvisso ute i ett tufft sällskap senast intrycket var inte lika bra som tidigare. I sina bästa stunder är det en häst som är mycket bra för sin nuvarande klass och han ska räknas.

6 Kondor Dream har härdats i tuffa sällskap på slutet och tål att göra mycket jobb på egen hand. Det är anmält med skor nu men han har gjort bra lopp med skor också och jag vågar inte nonchalera honom.

4 Chef M.M kan vara en tänkbar skräll i loppet. Han avslutade snabbt när luckan kom vid segern 7/6 och om han får det lite serverat i ryggar så har han speeden för att kunna vara med långt fram.

Min Vinnare: 3 Teton Nikkis Man
Spets efter 500m: 3 Teton Nikkis Man
Skrällen: 4 Chef M.M
Rankingen A: 3.1.7 B: 5.6.4.11.10.2 C: 14.9.8.13

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto