V75 Boden 19/6

Publicerad på 18 Jun 2021 - 14:04

DrTrav

DrTrav

18 Jun 2021 - 14:04

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Bodentravet. Detta är en riktigt fin tävlingsdag med Norrbottens stora pris som kvällens höjdpunkt. Ja det är faktiskt kvällstrav denna lördag med V75. Spelstopp för V75 är nämligen 19:30 och omgången kryddas av en jackpot på hela 47 Miljoner.

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med en spik. 3 Can Lane i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Boden Lördag 19/6
V75-1 7,10
V75-2 1,2,3,5,8,13,14
V75-3 2,3,4,7
V75-4 8,10,11
V75-5 2,5
V75-6 3 Can Lane
V75-7 2,3,4,5,6,7,9

2352 rader x 0,50 = 1176 kr

DD Tips Boden Lördag 19/6
DD1: 3 Can Lane
DD2: 2,3,4,5,6,7,9

7 rader x 40 kr = 280 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
10 Gogobet Sisu imponerade stort när han vann ett Klass II-försök trots galopp i under våren. Efter den segern har femåringen varit ute i ett stenhårt femåringslopp där han var klart godkänd som fyra. De två senaste starterna har dock båda slutat med galopp vilket gör att det finns en viss osäkerhet inför kvällens start. Men man gör en förändring inför ikväll och det är inte vilken som helst, utan man byter kusk och sätter upp Örjan Kihlström i vagnen för första gången vilket är intressant. Håller Gogobet Sisu sig till rätt gångart loppet igenom så blir han svår för övriga att stå emot.

Dubblar dock systemet med 7 Leave Your Sox On som har vunnit 10 av sina 18 starter i livet och detta är en häst som vet vart mållinjen sitter. Flera av segrarna är tagna mot enklare motstånd men Leave Your Sox On har tidigare visat att han duger bra på V75. Han kan öppna okej bakom bilen utan att vara någon blixt. Skulle inte bli förvånad om man laddar framåt direkt och får överta ledningen efter en bit. Väl i den positionen ökar sen segerchanserna. Streckas.

För den som söker ytterligare streck på systemet vill jag nämna 6 Amperage Hanover som förvisso var ute och mötte stallkamraten Leave Your Sox On senast utan att kunna utmana. Men detta är en valack som visat fin utveckling på slutet och med det rätta loppet ikväll kan hon avsluta vasst.

Min Vinnare: 10 Gogobet Sisu
Spets efter 500m: 7 Leave Your Sox On
Skrällen: 6 Amperage Hanover
Ranking: A 10,7 B 6,11,5,9,8,12 C 3,1,4,2

V75-2 2140m volt
1 Sundbo Nova har dragit vinsten i spårlottningen. Hon är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. Väl i ledningen kommer hon bita ifrån bra och bli en tuff nöt för konkurrenterna att knäcka. Formen är bra med två segrar och två andraplatser på de fyra senaste starterna. I sulkyn sitter Björn Goop som senast han körde hästen var först över mållinjen. Ska ses med högst segerchans i loppet.

3 G.G.Ojjdo skrällvann på nytt snyggt rekord så sent som i lördags till hela 73,46 på toton. Formen är på topp och ikväll har han på nytt ett fint utgångsläge. Han öppnar normalt sett stabil och bra, och bör kunna få fin position direkt från start. Att man nu ser ut att bli hårt betrodd gör kanske att mitt intresse svalnar något. Men det är ett givet streck på kupongen när man väl garderar.

8 Bol Brage kommer till kvällens start med fin form. Han har två raka segrar på kontot där man vann från ledningen enkelt för två starter sedan och i den senaste starten vann man genom att avsluta rappt. Bol Brage är både stark och snabb, han är även allround och tål att göra lite grovjobb på egen hand. Spår åtta är givetvis inte optimalt men han kan ta rygg på Sundbo Nova som är startsnabb och bör kunna komma igenom bra direkt. Streckas.

Nämner även 14 Forspärla som slog Sundbo Nova i den senaste starten men ikväll är utgångsläget annorlunda vilket också innebär att uppgiften blir tuffare. Men skulle det klaffa med positionen längs vägen finns kunnande och ska inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 1 Sundbo Nova
Spets efter 500m: 1 Sundbo Nova
Skrällen: 14 Forspärla
Ranking: A 1,8,3 B 14,13,5,2,11,10 C 4,6,7,12,9

V75-3 2140m auto
4 Nicois du Gull är en väldigt osäker sexåring som inför de två senaste framträdanden hade galopperat 15 av 20 starter. Men nu efter sitt uppehåll verkar Oskar Kylin Blom ha hittat rätt med Nicois du Gull då han har två raka segrar på kontot. Han har även uppträtt mer stabilt under loppen. Båda segrarna är tagna från ledningen och i den senaste starten travade han nytt rekord med vad som såg ut att vara en hel del krafter sparade. Formkurvan pekar uppåt och skulle han ta sig till ledningen på nytt här ikväll är Nicois du Gull hästen att slå för övriga.

7 Pewdiepie gick barfota runt om för första gången i den senaste starten och det blev seger direkt, Pewdiepie fick en fin resa i ryggar och tackade för det genom att avgöra säkert. Det är anmält barfota runt om igen och dessutom är det anmält amerikansk vagn till dagens start vilket är intressant. Pewdiepie tål att göra en del jobb på egen hand och är ett tidigt bud i loppet.

2 The World Is Mine har verkligen hittat stilen på slutet och intrycket i de senaste starterna har varit mersmakande. Ikväll har man fått ett perfekt utgångsläge. The World Is Mine besitter en tung avslutning som kommer fälla många under slutdelen av loppet. Streckas.

Nämner även 3 Zätas Forever Star som är en stor häst med grov aktion som har fått två lopp i kroppen nu, vilket borde göra gott för formkurvan. Dessutom ska hästen lättas i balansen till kvällens start samt tävla med amerikansk vagn för första gången vilket är intressant. Det blir även första gången med Örjan Kihlström i vagnen. Räknas tidigt.

Min Vinnare: 4 Nicois du Gull ä
Spets efter 500m: 4 Nicois du Gull ä
Skrällen: 3 Zätas Forever Star
Ranking: A 4,7,2,3 B 11,6,12,5 C 8,1,10,9

V75-4 2140m volt
10 Balsamine Font är ett fyraårigt sto som besitter massor av kapacitet. I den senaste starten öppnade hon i 03,3 fart första 200m från sitt innerspår, men blev ändå av med ledningen mot startsnabba Hilarious Am och kort därefter blev det galopp. För två starter sedan vann man enkelt efter att ha kört sig till ledningen efter 700 meter. Hon kan även avsluta mycket vasst och strular det inte för mycket från sitt innerspår på dubbla tillägg blir hon svårslagen.

Vill ändå varna lite för 11 Mellby Harissa som var nära att vinna på V75 för två starter sedan, då avslutade hon 09,5 sista 700 och visade toppform då. I den senaste starten var hon dock inte som bäst när hon var slagen tidigt från ledningen. Men kan hon till ikväll studsa tillbaka och prestera som vid andraplatsen näst senast är man med och utmanar om segern på nytt.

Nämner även 8 Lovely O.O. som visserligen gjorde bort sig i lördags men detta är en ett sto som kan en hel del. Travar hon hela loppet kan hon vara en skräll till låg procent.

Min Vinnare: 10 Balsamine Font
Spets efter 500m: 1 Todays Estelle
Skrällen: 8 Lovely O.O.
Ranking: A 10 B 11,8,15,12,3,13 C 1,6,7,9,14,4,5,2

V75-5 1640m auto
Låser loppet på två hästar.

5 Swagger galopperade bort en seger på V75 för två starter sedan. Han tappade då travet med bra fart och klockan hade stannat på en låg 11-tid den gången. Men dessförinnan hade han tre raka segrar på kontot och i den senaste starten studsade Swagger snabbt tillbaka till vinnarspåret och tog en överlägsen seger i fin stil. Han öppnar bra från start men det troliga är ändå att det är upptaget i ledningen ikväll. Men Swagger är så pass bra att han kan vinna loppet från utvändigt ledaren. Given förstahäst.

Dubblar systemet med 2 Syoss som är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. Denna åttaåringen har även visar sig trivas bra i den positionen, han har nämligen tre segrar på lika många försök. Formen är bra och Syoss kommer med en färsk seger i bagaget. Leder loppet länge ikväll.

Söker man ytterligare streck på systemet vill jag framhålla 6 Astronascente Zac som hängde med godkänt som tvåa bakom Rotate i den senaste starten. Han kan öppna bra och lär laddas från början, skulle han hitta en vettig position finns kunnande i femåringen.

Min Vinnare: 5 Swagger
Spets efter 500m: 2 Syoss
Skrällen: 6 Astronascente Zac
Ranking: A 5,2 B 6,11,9,4,7 C 8,3,1,10,12

V75-6 2640m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 3 Can Lane. Han fick ge sig ifrån ledningen i den senaste starten emot en mycket imponerande Jaguar Dream den dagen. Dessförinnan hade han tre raka segrar på kontot och formen är fortsatt fin. Ikväll har Can Lane på nytt ett fint utgångsläge med bricka tre, han är den troliga ledaren av loppet och i den positionen trivs Can Lane bra. Örjan Kihlström kör hästen för andra gången, senast han satt upp i sulkyn slutade det med seger. När även de främsta motbuden har sämre utgångslägen känns det givet att ta ställning och spika Can Lane ikväll.

Motbud
8 Upstate Face har visat toppform på slutet vilket han inte minst visade för två starter sedan när han vann en silverfinal via en visslande avslutning, klockan stannade på 09,5 sista 1000m. I den senaste starten vann han överlägset på nytt banrekord med växlar sparade i mål. Ikväll blir det Erik Adielsson som ska köra hästen för första gången vilket är spännande. Men spår åtta är inte optimalt och dessutom aviseras det ett passivt upplägg från stallet denna gången, vilket stärker min uppfattning om att spika emot. Men givet streck för den som garderar.

Nämner även 1 Balotelli Crown som kan få loppet ikväll. Han avslutade bra i den senaste starten när luckan kom med 200m kvar till mål. Han kan öppna bra och skulle kunna sitta i rygg på Can Lane från start. Uppenbarar sig sen luckan in på upploppet kommer han kunna avsluta vasst.

Min Vinnare: 3 Can Lane
Spets efter 500m: 3 Can Lane
Skrällen: 1 Balotelli Crown
Ranking: A 3 B 8,1,7,5,12,11,2 C 6,9,10,4

V75-7 2140m auto
Dagens höjdpunkt Norrbottens Stora Pris med 1.000.000kr i förstapris avslutar V75 spelet.

2 Very Kronos var en av förstahandsfavoriterna i Elitloppet tidigare i år. Man fick då spår åtta i försöket och fick ett omöjligt lopp. Ikväll har han fått ett bra utgångsläge och det skulle inte förvåna mig om Erik Adielsson som sitter i vagnen sänder ekipaget till ledningen från start. Lyckas man komma dit kommer man sen sälja sig väldigt dyrt. För två starter sedan var han väldigt bra som tvåa bakom Delia du Pommereaux i Paralympiatravet. Formen ska vara fortsatt bra meddelar stallet och detta är mitt första streck i Norrbottens Stora Pris.

4 Moni Viking var ytterligare en som var hårt påpassad i Elitloppet och fick nöja sig med en femteplats i Elitloppsfinalen. Insatsen hästen stod för då går inte att klaga på. Moni Viking är heller ingen sprinter så att nu när loppet är 500m längre jämfört med Elitloppet så gynnar detta Moni Viking som är ett råämne. Givet segerbud i loppet och ett givet streck på kupongen.

7 Vernissage Grif var ute i så sent som i Lördags och fick då ett fint lopp och avgjorde enkelt tillslut. Då tävlade han barfota runt om för första gången och gynnas om han kan tävla så ikväll igen. Täta starter har han visat tidigare inte ska vara några problem. Men från bricka sju finns risken att bli hängandes i spåren en bit. Men skulle det lösa sig med positionerna längs vägen finns kapaciteten för att blanda sig i segerstriden.

3 Wild Love var ute och mötte Vernissage Grif i lördags. Då avslutade Wild Love mycket bra och plockade längder på Vernissage Grif över upploppet. Med rätt ryggar ikväll kommer hennes avslutning bita bra på nytt. Intressant till låg procent.

Nämner även 6 Who’s Who som var favorit i Harper Hanovers Lopp senast men fick ge sig mot Wild Love den gången efter att ha dragit fram henne i spåren in på upploppet. Skulle det vara ombytta roller ikväll och Who’s Who är den som blir framdragen ikväll kommer hans avslutning bita mycket bra.

Min Vinnare: 2 Very Kronos
Spets efter 500m: 2 Very Kronos
Skrällen: 3 Wild Love / 6 Who’s Who
Ranking: A 2,4 B 7,3,6,9,5 C 1,8,10

Lycka till


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto