V75 Tips Åby 14/8

Publicerad på 12 Aug 2021 - 20:46

DrTrav

DrTrav

12 Aug 2021 - 20:46

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Åby. Det är fina finaler som ska avgöras och som kryddan på moset avslutas omgången med Åbys stora pris, med 1.500.000kr i förstapris. Noterbart är att det på Åbytravet finns två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet.

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 3 Zion Font i den fjärde avdelningen och 3 Born Unicorn i den femte avdelningen.

V75 Tips Åby Lördag 14/8
V75-1 11,13
V75-2 3,4,6,10
V75-3 1,3,4,6,7,9,11,12,15
V75-4 3 Zion Font
V75-5 3 Born Unicorn
V75-6 1,3,4,5,8,10,12
V75-7 4,5,6,10,11

2520 rader x 0,50 = 1260 kr

DD Tips Åby Lördag 14/8
DD1: 3,4,8
DD2: 5,6,11

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 3140m volt
13 Maestro Crowe är en sexåring som besitter väldigt högt kunnande. Han var bland annat hårt spelad i Harper Hanovers under Elitloppshelgen. Var sämre i någon start efter det men i den senaste starten visade han sig var tillbaka på allvar. Då vann Maestro Crowe enkelt från utvändigt ledaren. Han trivs över den längre distansen och är bara formen fortsatt bra har Johan Untersteiner en bra möjlighet att runda hela fältet och ta en ny seger här. Första häst.

Framhåller även 11 Mystic Mom som har visat fin form på slutet och räknas tidigt bakom favoriten här. Jerry Riordans femåring vann på bra sätt för två starter sedan, och i den senaste starten avslutade han vasst utan segerchans. Får han smyga med i ryggar in i det sista besitter Mystic Mom en rapp avslutnitng som kommer fälla många i loppet.

4 Oracle Tile kom aldrig in i matchen från sitt bakspår senast på V75. Men han såg fin ut under loppet och avslutade kvickt utan att få helt fritt över mål. Oracle Tile har fart för att utmana om det skulle stämma bättre med positionerna ikväll. Dock har Oracle Tile felat flera gånger i voltstart, vilket är ett frågetecken.

Min Vinnare: 13 Maestro Crowe
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 Mystic Mom
Ranking: A 13 B 11,4,12,8,9,1 C 5,7,2,3,6,10

V75-2 2140m auto
10 Erv Zet imponerade stort på mig i den senaste starten när han drog på i en stor ledning hela vägen och gick i mål på 11,8 över 1640. Han har segrat i fem av sina nio starter i livet och senast var det tredje gången i rad som hästen landade på en 1.11-tid. Fartmässigt står han för klassen här, men det är samtidigt andra förutsättningar med bakspår över medeldistans. I ett lopp där flera konkurrenter är ute efter ledningen kan tempot bli högt inledningsvis, något Erv Zet kan profitera på tillslut. Örjan Kihlström känner hästen väl och ekipaget ska trots utgångsläget ses med bäst segerchans i loppet.

6 Global Beware kommer med formen på topp till dagens start och har tagit två raka segrar från ledningen. Han är kvick iväg från start och är trots bricka sex bakom bilen den troliga ledaren av loppet återigen. Väl i den positionen vet vi att fyraåringen biter ifrån sig bra. Får Johan Untersteiner sen fuska bort några meter av loppet ökar även segerchansen. Streckas.

Skrällen är 3 King Kong som var chanslös mot Erv Zet i senast, men tävlade då bakifrån vilket inte King Kong trivs med. Formen är annars bra och idag har han även ett spännande utgångsläge, tränaren och kusken Kim Eriksson kommer säkert ladda iväg vad som går för att försöka nå ledning. Oavsett om han lyckas eller inte kommer King Kong få ett bra lopp och ska till låg procent inte nonchaleras här.

Min Vinnare: 10 Erv Zet
Spets efter 500m: 6 Global Beware / 3 King Kong
Skrällen: 3 King Kong
Ranking: A 10 B 6,3,4,1,7,8,9 C 5,2,12,11

V75-3 2140m volt
Ett öppet lopp på förhand.
15 Svecak Palema gör idag tredje starten för tränaren Björn Goop. De två tidigare starterna har resulterat i idel segrar. För två starter sedan vann hon på rejält sätt från dödens och i den senaste starten vann hon via en kvick avslutning. Svecak Palema är både snabb och stark, samt att hon visat prov på fin inställning i sin nya regi. Kapacitet som räcker och blir över för klassen finns och nu när formkurvan är på topp måste Svecak Palema ses med bra segerchans på nytt trots sitt tuffa utgångsläge med bakspår på tillägg.

6 Nymke Brigadoon kommer med formen på topp till dagens start. Han såg ut att ha allt klart i den senaste starten på Axevalla, men fick se sig besegrad av Dream of Money från rygg ledaren. Dessförinnan hade Nymke Brigadoon två raka segrar på kontot. Får Örjan Kihlström i vagnen för första gången idag, vilket känns intressant. Givet streck på kupongen.

4 Your Dreamlove har gjort det bra på slutet och stått för en fin utveckling hos Jörgen Westholm. Hon blir bara bättre och bättre för varje start. Senast stod hon för en svettig insats efter galopp. Kommer hon bara till från start så blir hon inte lätt att nå. Your Dreamlove kan öppna kvickt och skulle hon nå hela vägen till ledningen från start leder man sen loppet länge. Men kan även vinna loppet från andra positioner också.

3 Nikita Vrijthout är en av många hästar som just nu går bra för tränaren Per Henriksen. Hon vann med sparade krafter så sent som i lördags och nu är det täta starter vilket är spännande. Till låg procent ska hon inte räknas bort i ett öppet lopp.

Nämner även 1 Marble Arch som kan öppna bra från start. Kommer sitta bra på det från sitt innerspår oavsett om det blir ledningen eller inte. Marble Arch är stark och tuff, och besitter absolut skrällpotential i dagens lopp.

Min Vinnare: 15 Svecak Palema
Spets efter 500m: 4 Your Dreamlove / 1 Marble Arch
Skrällen: 4 Your Dreamlove / 1 Marble Arch
Ranking: A 15,6,4 B 3,1,7,9,12,11 C 13,14,10,8,2,5

V75-4 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 3 Zion Font. Detta är en segermaskin som på sina 21 starter i livet segrat hela 18 gånger. Kommer med sju raka segrar på kontot. I den senaste starten fick han göra stora delar av loppet i dödens men hade redan i sista sväng kopplat greppet på ledaren och gick sedan undan till en säker seger. Idag finns det med på kartan att man får överta ledningen efter en bit, men oavsett så kommer Zion Font sitta bra på det från ett bra utgångsläge. Väl i ledningen känns loppet över men segerchansen ska även ses som hög trots om Zion Font för göra jobbet den tunga vägen. Spik.

Motbud
2 Fromheaven Idzarda är kvick iväg från start och är den troliga ledaren inledningsvis. Väl i ledningen har denna femåring tagit tre segrar på fyra försök på svensk mark. Det är inte omöjligt att man pånytt vill prova att gå i den positionen. Men i så fall kommer man få hård press hela loppet igenom av Zion Font. Fromheaven Idzarda har visat att han även går bra bakifrån och vid segern för två starter sedan avslutade han vasst via 09,3 sista 800m. Det är anmält barfota runt om igen vilket är positivt. Ett givet motbud i loppet för den som garderar.

Nämner även 5 Carry Cash som äntligen fått ett vettigt utgångsläge, efter att ha brottats med 11,12,9 i de tre senaste starterna. Detta är ett femårigt sto som besitter bra styrka och har gjort det bra trots tuffa utgångslägen. Nu från ett bra utgångsläge känns man som ett givet motbud till min spik. Kommer gå hela vägen in i mål.

Min Vinnare: 3 Zion Font
Spets efter 500m: 2 Fromheaven Idzarda / 3 Zion Font
Skrällen: 2 Fromheaven Idzarda
Ranking: A 3 B 2,5,1,9,10,6,7 C 12,4,8,11

V75-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 3 Born Unicorn. Han imponerade stort i den senaste starten, Born Unicorn stod för en uppvisning när han vann enkelt trots att han gjorde jobbet utvändigt om ledaren större delen av loppet. Gången före fungerade han inte i den amerikanska sulkyn därav plumpen i protokollet. Från ett bra utgångsläge kommer man köras offensivt och Örjan Kihlström känner hästen väl och ekipaget ska ses med bra segerchans på nytt. Spik.

Motbud
5 Vikens High Yield talar jag mig ofta varm om. I den senaste starten höll han bra från ledningen även om man fick ge sig mot Varenne Fas och Nadal Broline. Gången före vann man enkelt. Formen är bra och i dagens start ska Vikens High Yield köras av Magnus A Djuse. Han kan öppna kvickt från start och är den troliga ledaren av loppet. I ledningen har man vunnit vid tolv tillfällen på 16 försök. Givna motbudet för den som garderar.

9 Rotate har sedan flytten till Björn Goop stått för en strålande utveckling. Rotate har tagit åtta av sina nio segrar i karriären under 2021 och håller toppform för dagen. I den senaste starten vann man enkelt från ledningen. Även om han missgynnas av ett bakspår så måste han räknas tidigt bakom favoriten.

Nämner även 11 Beartime som avslutade väldigt snabbt över upploppet senast och skrevs upp i boken. Ikväll har han dock ett tufft utgångsläge men för den som letar en kioskvältare kan Beartime vara tänkar till sina 2%.

Min Vinnare: 3 Born Unicorn
Spets efter 500m: 5 Vikens High Yield
Skrällen: 9 Rotate / 11 Beartime
Ranking: A 3 B 5,9,11,4,8,1,7 C 10,6,2,12

V75-6 2140m auto
3 Rackham imponerade för tre starter sedan när man vann på bra sätt. Han har även öppnat bättre och bättre från start och från ett bra utgångsläge skulle det vara spännande att se denna femåringen i ledningen. Idag är det även ett spännande kuskbyte, tränaren Christoffer Eriksson har kört hästen vid samtliga 27 starter men idag sitter Örjan Kihlström upp i vagnen för första gången. Givet segerbud i loppet.

4 Amornero Roc tränas av Alessandro Gocciadoro och kommer till dagens start med bra form. Denna femåring har stått för gedigna prestationer och kommer med en seger och två andraplatser på de tre senaste starterna. Kan öppna bra från start och och kommer utmana om ledningen initialt. Idag är det även tränaren själv Alessandro Gocciadoro som sitter upp i sulkyn vilket är intressant.

8 Laradje Vrijthout kommer från en övertygande seger i den senaste starten. Utgångsläget är inte det bästa men har nu blivit nedstruken ett hack i banan vilket är positivt. Laradje Vrijthout är kvick från start och kommer med Conrad Lugauer själv i vagnen testa från start. Det finns en liten chans på att man kommer till ledningen, men oavsett är han given i striden här.

12 Easy Cash gör det bra bra varje start och kommer med formen på topp, men denna femåring är idag missgynnad av utgångsläget. Skulle det dock bli högt tempo i loppet är detta en skräll som kommer fälla många tillslut.

1 The Bald Eagle har lärt sig att öppna allt bättre på slutet och även om det inte räcker för att nå ledningen idag kommer man sitta bra på det från start. Tränaren Reijo Liljendahl låter optimistisk kring sin häst inför dagens final. Kommer med två raka segrar på kontot och ska inte nonchaleras helt.

Min Vinnare: 3 Rackham
Spets efter 500m: 3 Rackham / 4 Amornero Roc / 8 Laradje Vrijthout
Skrällen: 8 Laradje Vrijthout / 12 Easy Cash
Ranking: A 3,4,8 B 12,1,5,10 C 11,6,7,2,9

V75-7 3140m auto
Dagens stora sportsliga höjdpunkt avslutar V75 omgången, Åbys stora pris, med 1.500.000kr i förstapris.

5 Bengurion Jet gjorde Sverigedebut i den senaste starten. Han kom till start med höga förväntningar på sig och fyra raka segrar på kontot, Och OJOJOJ som han imponerade. Han tog femte raka segern med halva upploppet till konkurrenterna och såg ut som en “rund miljon” hela loppet. Detta är en individ som har det som krävs för att ta sig in i världseliten framöver. Det enda orosmomentet är distansen, senast var det 1640m och ikväll 3140m. Men helt klart ska det bli spännande att följa Bengurion Jet både under loppet och framöver. Förstahäst.

En som däremot klarar distansen är 6 Who's Who. Han har imponerat under året och har på sina två senaste starter lika många segrar och även inkasserat två miljoner på kontot. I den senaste starten vann han enkelt från ledning i Hugo Åbergs Memorial 2021. Idag har återigen Who's Who ett bra utgångsläge och läge för ledningen. Men samtidigt är denna Pasi Aikio tränade sjuåring inte beroende av den positionen för att vinna loppet. Givet segerbud återigen, och även ett givet streck på kupongen.

11 Very Kronos är ett råämne som var andrahandsfavorit i Hugo Åbergs Memorial 2021 i den senaste starten, men fick dagen förstörd av en galopp. En galopp som dock inte ska sätta upp på hästens konto. Han trivs över den längre distansen och är stark och rejäl. Utgångsläget kunde förvisso varit bättre men utan störningar längs vägen kommer han att plocka ner många till slut.

Nämner även 10 Milligan's School som även han har imponerat på slutet. I den senaste starten vann man på övertygande sätt när man trots tufft tempo hela vägen bara ökade farten över upploppet. Milligan's School kan avsluta riktigt vasst och skulle det klaffa med positionerna längs vägen i detta storlopp är han inte alls oäven trots sitt utgångsläge.

Min Vinnare: 5 Bengurion Jet
Spets efter 500m: 6 Who's Who
Skrällen: 11 Very Kronos
Ranking: A 5,6 B 11,10,4,7,1,12 C 2,8,3,9

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto