V75 Tips Åby 6/4

Publicerad på 4 Maj 2023 - 22:56

DrTrav

DrTrav

4 Maj 2023 - 22:56

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Åbytravet. Årets första “storhelg” är här, Paralympiatravet ska avgöras med 1.500.000kr till vinnaren. Vi ska även få bevittna finalerna av Drottning Silvias Pokal samt finalen av Konung Gustaf V:s Pokal. En travfest är att vänta, så luta dig tillbaka och åk med under lördagen. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå på upploppet. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 4 Joviality i den andra avdelningen och 6 San Moteur. i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Åby Lördag 6/5
V75-1 1,4,5,6,7,9
V75-2 4 Joviality
V75-3 3,4,5,9,10,12
V75-4 1,2,3,4,11
V75-5 1,2,3,5,7,8
V75-6 4,6,10
V75-7 6 San Moteur.

3240rader x 0,50 = 1620 kr

DD Tips Åby Lördag 6/5
DD1: 4,6,10
DD2: 6 San Moteur.

3 rader x 70kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m auto
I ett lopp där de flesta hästarna på start kan ladda iväg den första biten bör det gå undan första 500m och en som gynnas av uppskruvat tempo från start är 9 Mellby Jinx. Detta är en högkapabel herre som nu ser ut att leva upp till förväntningarna som sattes på honom efter sin fina inledning på karriären. Han besegrade senast flera av dagens motståndare och även om det blev ett taktiklopp med lågt tempo så såg Mellby Jinx väldigt fin ut över linjen. Det fanns krafter sparade med in i mål. Från bricka nio idag kommer Mellby Jinx tidigt kunna sitta bra på det i loppet och med lite uppskruvat tempo från start kommer övriga få svårt att stå emot honom när Daniel Wäjersten väljer att sätta in attacken.

4 Kentucky River stod för en mersmakande årsdebut näst senast, då gick det väldigt snabbt den sista biten och man var nära att knipa segern. Senast blev det startgalopp och dagen var förstörd. Men normalt sätt är Kentucky River stabil och nu med lopp i kroppen bör formen också vara nära zenit. Kentucky River kan öppna snabbt och skulle han komma till spets har han bara fått se sig besegrad en gång och då hette vinnaren Francesco Zet.

7 Global Concept är en individ med högt kunnande för klassen. I årsdebuten visade Global Concept hög moral när han kontrade tillbaka till seger. Nu adderar vi hans höga kunnande med lopp i kroppen bör vi kunna förvänta oss en toppinsats. Utgångsläget är vad det är, men räkna med att Jörgen Westholm kommer att ladda iväg vad som går från start för att söka position. Löser det sig bara någorlunda från start är han given i segertiden.

Min Vinnare: 9 Mellby Jinx
Spets efter 500m: öppet
Skrällen: 7 Global Concept ä
Ranking: A 9 B 4,7,5,6,1,3,2 C 10,11,12,8

V75-2 2140m auto
Drottning Silvias Pokal ska avgöras och inför Sverige debuten var förväntningarna höga på 4 Joviality som blott sina fyra år redan sprungit in 17 miljoner kronor. Hon har dessutom en resultatrad som lyder 21 segrar på 29 starter. Men efter uttagningsloppet senast fick vi nog all vatten på våran kvarn att detta är ett unikum. Hon vann i helt opressad och när kusken Erik Adielsson meddelar att han tror det finns en hel del som kommer göra henne bättre till nästa start så har jag svårt att se hur Joviality ska kunna förlora idag. Det tänkta loppscenariot är dessutom att konkurrenterna kör lite mot varandra från start och när väl sen Erik Adielsson glider fram kommer man bli släppt till spets. Väl i den positionen är det helt klart toppchans på att Joviality vinner. Jag tvekar inte när jag spikar trots hög procent.

Motbud
1 Riverdale Z. ser ut att vara en annan undantagshäst i loppet. Trots att hon bara har gjort sex starter i livet men är fortsatt obesegrade. Hon har dessutom visat sig vara väldigt allround och mogen för sin ålder. Hon är kvick iväg från start och har ett spännande utgångsläge. På förhand är Riverdale Z. det främsta motbudet till min spik. Given vid gardering.

En som fått ett bra utgångsläge och kan öppna kvickt är 2 O’Mara Zon. Hon vann sitt försök på bra sätt och skulle hon komma förbi 1 Riverdale Z. från start talar mycket för att det är hon som sitter i ryggen på Joviality efter en bit.

Min Vinnare: 4 Joviality
Spets efter 500m: 4 Joviality
Skrällen: 2 O’Mara Zon
Ranking: A 4 B 1,2,3,5,6,9,7 C 11,12,8,10

V75-3 2140m auto
5 Winner Brodde har verkligen blandat och gett genom sin karriär. Men när han väl travat i loppen har han visat bra kunnande för klassen och känslan är nu att man från stall Untersteiner börjar hitta rätt med den talangfulla fyraåringen. Nu kommer han med två raka segrar i bagaget med Wilma Karlsson i vagnen. Idag ska dock chefen själv köra, och dessutom ska man tävla barfota runt om för första gången den här säsongen. Utgångsläget är bra och Winner Brodde är mitt förstaval.

Men skrällen jag inte spelar utan är Björn Goops talang 10 Peter Pan som ska tävla barfota runt om för första gången i livet nu. Det handlar alltså om brorsan till Conrads Rödluva som flera gånger har visat bra kunnande för klassen. Utvecklingen pekar uppåt och nu till 13% är han ett givet streck på min kupong,

Nämner även 12 Jonathan Star som visserligen har ett missgynnande utgångsläge men han har visat upp bra fart och inställning vid sina segrar. Han gick bland annat en 1.13-tid senast på Bjerke. Vid minsta överpace eller att det klaffar lite med positionerna i loppet kommer Jonathan Star fälla många den sista biten.

Min Vinnare: 5 Winner Brodde
Spets efter 500m: 5 Winner Brodde
Skrällen: 10 Peter Pan
Ranking: A 5,10 B 12,9,3,4,6,2 C 7,11,1,8,4

V75-4 2140m auto
Konung Gustaf V:s Pokal ska avgöras och vi kommer få en spännande inledning på loppet kan jag lova.

4 Tetrick Wania tillhörde redan kulltoppen som tvååring och har flera gånger visat talang som gör att hon sticker ut ur mängden. Efter en grusad treårings säsong är hon nu tillbaka med full kraft som fyraåring. Han imponerade i uttagningsloppet när han mosade allt trots bricka tio. Utvecklingen pekar uppåt och skulle det bli så att 1 Dancer Brodde håller ut 3 Bedazzled Sox från start kan Tetrick Wania vara den som får loppet och då blir hon inte lätt att stå emot den sista biten. I en spännande final blir han mitt förstaval.

1 Dancer Brodde är kvick iväg från start och kommer bli svår att ta sig förbi initialt. Väl i ledningen är såklart sen segerchansen bra även för denna finfina fyraåring som stall Untersteiner förfogar över. Han vann Breeders' Crown förra året och jagar idag sin andra storloppsseger.

3 Bedazzled Sox har sedan första gången han setts till på tävlingsbanan visat att han tillhör kulltoppen. Han var favorit i både Kriteriet och Breeders Crown under förra året vilket säger en del. I år har han två raka seger på kontot och kommer med toppform nu. Även om det är lite svårt att säga vad som ske från start här så är Bedazzled Sox allround och ska inte nonchaleras oavsett upplägg.

Skrällen om de tre ovan skulle på något sätt köra för hårt mot varandra så visade 11 Jikken fin utveckling och from i uttagningsloppet. Han gick då i mål med sparade krafter och ser ut att vara kraftigt utvecklingsmässig. Vid överpace avslutar han snabbt här.

Min Vinnare: 4 Tetrick Wania
Spets efter 500m: 1 Dancer Brodde
Skrällen: 11 Jikken
Ranking: A 4,1,3 B 11,2,9,8,6,10 C 12,7,5

V75-5 2140m auto
7 Laredo Boko stod för en mersmakande insats senast trots att han fick nöja sig med en andraplats. Formen sitter där och även om utgångsläget inte blev det bästa idag så är kunnandet bra för klassen. Han tål även att göra en del jobb på egen hand om det skulle behövas. Jag är inne på att det kommer gå undan från start och att Laredo Boko kommer hitta ner i ett vettigt slagläge och då ska också segerchansen vara bra.

Tidig är också 3 Dallas som visat sig trivas bäst när han får rusa på i eget tempo framme i ledningen. Därför var det inte optimalt senast när han kom från spår tolv senast på Axevalla, Dallas kom aldrig riktigt in i matchen och den insatsen ska man inte ta så hårt på. Nu är utgångsläget bättre och med offensiva Jorma Kontio i vagnen leder man loppet länge ikväll.

Skrällen för mig är också given, 8 Boli You S.M. Jag kan inte släppa honom här trots bricka åtta bakom bilen. Jag lyfter ofta fram denna sexåring och det har även betalat sig på V75. Att han idag ska utrustas med barfota runt om för första gången och amerikansk vagn är spännande. Får också känslan att spår åtta bakom bilen är bättre för denna stora och rejäla individ jämfört med ett stängt springspår som senast där hästar kommer från alla håll. Inför senast meddelade också Kolgjini att Boli You S.M. känns som en bomb hemma och jag räknar med att formen fortsatt sitter där. Endast 6%!

Min Vinnare: 7 Laredo Boko
Spets efter 500m: 3 Dallas
Skrällen: 8 Boli You S.M.
Ranking: A 7,3,8 B 1,2,5,11,9,12,4 C 6,8

V75-6 1640m auto
10 King of Everything har onekligen visat en härlig utveckling den senaste tiden. Han har tre segrar på sina fyra senaste starter och kommer vara ett bra tillskott i gulddivisionen framöver. Senast slog man Hidalgo Heldia på Axevalla, då hade King of Everything spår tolv och Hidalgo Heldia spår åtta. Avslutningen då var femstjärnig och King of Everything besitter en rejäl speed. Att han på nytt fått ett bakspår är missgynnande men tränaren Claes Svensson är optimistisk på förhand och är han min tipsetta i loppet.

6 Karat River var den moraliska vinnaren senast även om han fick ge sig på målfoto. Detta är en bra individ för klassen som nu trots debut över kort distans och risk för att behöva göra jobb på egen hand inte kan nonchaleras sett till kapaciteten. På en snabb sommarbana blir det inte kul att ta emot Karat River i 1640m.

4 Hidalgo Heldia är en utpräglad sprinter som nu också fått ett passande utgångsläge. Senast öppnade han mycket tufft från spår åtta och höll sen bra som tvåa. Nu med två lopp i kroppen bör formtoppen vara nära och på lördag är det bara en sak i sikte. Spets och sen leda så länge som möjligt. Blir inte förvånad om det räcker hela vägen.

Min Vinnare: 10 King of Everything
Spets efter 500m: 4 Hidalgo Heldia
Skrällen:
Ranking: A 10,6,4 B 1,2,12,11,8 C 9,5,3,7

V75-7 2140m auto
Vi avslutar med finalen av Paralympiatravet där det finns en häst som sticker ut på förhand.

Den jag pratar om är Elitloppsfavoriten 6 San Moteur. Detta är en riktig stjärna som löste årsdebuten senast på bästa sätt. Efter det var tanken att starta på Jägersro men efter att ha fått en kortare febersläng så fick han stå över det loppet. Men enligt rapporterna missade sexåringen bara ett jobb och formkurvan ska nu peka uppåt med ett lopp i kroppen. Det blir även optimal balans för San Moteur och oavsett vilket lopp scenario det blir här så sticker han ute kapacitetsmässigt och startar med toppchans.

Motbud
3 Mister Hercules kommer nu med två lopp i kroppen och senast vann han på rejält sätt från dödens. Formkurvan bör nu peka uppåt och utgångsläget blev även passande. Mister Hercules är en rejäl individ som inte räds att göra jobb på egen hand och på förhand är detta de givna motbudet till San Moteur.

Nämner också 9 Jimmy Ferro B.R. som senast stod för en imponerande insats på Färjestad där han avslutade rappt och vann Prins Carl Philips lopp. Idag behöver inte utgångsläget vara helt fel och vi kan förvänta oss en rejäl prestation på nytt idag.

Min Vinnare: 6 San Moteur.
Spets efter 500m: 6 San Moteur.
Skrällen: 9 Jimmy Ferro B.R.
Ranking: A 6 B 3,9,1,7,5 C 10,4,8,2

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto