V75 Tips Åby 8/5

Publicerad på 8 Maj 2021 - 11:50

DrTrav

DrTrav

8 Maj 2021 - 11:50

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Åby. Idag kommer vi bjudas på underhållning på hög nivå. Finalen av både Drottning Silvias Pokal och Konung Gustav V:s Pokal går av stapeln. Dessutom som kryddan på moset avslutas omgången av Paralympiatravets Final i den sjunde avdelningen.

Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med en spik. 10 Easy Cash i den femte avdelningen.

V75 Tips Åby Lördag 8/5
V75-1 1,2,3,4
V75-2 1,2,3,4,5
V75-3 4,6,9
V75-4 4,5,10
V75-5 10 Easy Cash
V75-6 3,4,10
V75-7 4,5,6,8,10

2700 rader x 0,50 = 1350 kr

DD Tips Åby Lördag 8/5
DD1: 3,4,10
DD2: 6,8,10

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
Finalen av Drottnings Silvias Pokal med 1000.000kr i förstapris. Vilket lopp som väntar! Luta er tillbaka och njut.

3 Fifty Cent Piece gjorde debut för Robert Bergh för två starter sedan, då gick man i mål med sparade krafter i fin stil. I den senaste starten var det uttagningarna till Drottnings Silvias Pokal som gällde, då imponerade man stort. Fifty Cent Piece avgjorde säkert till seger trots ett tufft lopp. Nu med två lopp i kroppen på svensk mark är formen troligen ännu bättre till kvällens start. Det vankas dessutom barfota runt om, vilket är spännande. Skulle man kunna snuva favoriten på ledningen initialt är segerchansen hög. Men denna tjejen visade inte minst senast att hon inte är beroende av den positionen för att vinna lopp. Förstahäst.

1 Eagle Eye Sherry ser ut att bli favorit i loppet. Detta är en tjej som utvecklades enormt under slutet av förra året. Hon gick ifrån att vara en lovande häst till en av kullens stora stjärnor. Hon segrade bland annat i Svensk Travoaks och Breeders' Crown. Man har även startat upp årets säsong på bästa vis, och kommer nu med två raka segrar på kontot. Från bricka ett idag kommer man säkert försöka ladda iväg vad som går för att hålla upp den positionen, men är inte säker på att man vill göra det till vilket pris som helst nu när man på Åby har tillgång till Open-Stretch över upploppet. Eagle Eye Sherry är en given segerkandidat i loppet, men idag saknas det inte motstånd och jag kommer gardera.

Framhåller även 2 Honey Mearas som är på väg att blomma ut ordentligt ni för tränaren Daniel Redéns. Hon har startat två gånger i år och har tagit lika många segrar. I den senaste starten var det uttagningarna till Drottnings Silvias Pokal som gällde och intrycket var strålande när Örjan Kihlström måttade in segern. Idag är det även tänkt att köra barfota runt om för första gången vilket är intressant. Streckas på systemet.

Min Vinnare: 3 Fifty Cent Piece
Spets efter 500m: 3 Fifty Cent Piece
Skrällen: 10 Bank Wise As
Ranking: A 3,1 B 2,4,10,5,6,9 C 8,12,7,11

V75-2 2140m volt
2 Flirting Diamond är en fyraåring som kom om till Thomas Uhrberg under förra året. Han stod redan då för ett par riktigt bra prestationer. Inte minst när Flirting Diamond kunde tävla barfota runt om. Hästens stora mål för året är givetvis Derbyt hemma i Norge, men på vägen dit kommer han kunna tjäna fina pengar här i Sverige. Idag står man perfekt inne i klassen och det blir även barfota runt om vilket är ett plus. Man har även fått ett bra utgångsläge, då man sitter i ett andraspår direkt. Flirting Diamond tål att göra endel själv i loppet och besitter en tungt slutvarv som kommer bli tufft för övriga att stå emot. Förstahäst.

4 Kryptonite Hanover är en stark och rejäl fyraåring som hela tiden visat härlig inställning och talang. När man under andra halvan av fjolåret ryckte framskorna tog han ytterligare steg i sina prestationer. Idag är det årsdebut men jag räknar med att tränare Reijo Liljendahl har vältränat och att Kryptonite Hanover är väl förberedd inför uppgiften. Spår fyra i volt har man hanterat bra tidigare. Givet streck på kupong.

Framhåller även 3 Unacerveza Broline som haft en fin utvecklingskurva och tagit stora steg nu på slutet. Han är både snabb och stark och kommer få ett bra lopp idag från bricka tre. Formen är bra med två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna. Ska inte nonchaleras i dagens lopp.

Min Vinnare: 2 Flirting Diamond
Spets efter 500m: 2 Flirting Diamond
Skrällen: 3 Unacerveza Broline
Ranking: A 2,4 B 3,1,5,9,8,6 C 10,12,7,11

V75-3 2140m auto
Finalen av Kungapokalen med 1.000.000kr i förstapris.

4 Önas Prince blir omgångens stora favorit nu när 1 Brambling är sturken. Han är streckad på över 70% i skrivande stund och har givetvis bra segerchans på förhand. Han visade redan under förra året att han tillhör de bästa i kullen. Man vann bland annat Breeders Course och tillhörde en av favoriterna i Kriteriet, men i det loppet var man inte helt frisk. I år har det hittills blivit idel segrar, och samtliga är tagna från ledningen och på lätta ben över mållinjen. Önas Prince är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet. Därifrån blir man sen inte lätt för övriga konkurrenter att plocka ner. Dessutom blir det barfota runt om i dagens start vilket är ett plus. Men det skulle kunna bli svar invändigt från 3 Jacoby Keeper och då är jag inte lika övertygad om att 70% är rätt på Önas Princes. Vilket gör att jag kommer plocka med tre hästar på mitt system.

6 Rome Pays Off gjorde det klart bra i årsdebuten för två starter sedan, efter att ha fått gå utvändigt om Mister Hercules. I försöket till Kungapokalen senast valde man återigen att köra fram utvändigt om ledaren och höll då mycket bra som knappt slagen. Ikväll har man fått ett bättre utgångsläge med framspår och man är helt okej från start. Det blir även här barfota runt om i Finalen vilket är spännande. Givet streck bakom favoriten i min bok.

9 Maesteraemon är endast streckad på 4%. Detta är en Stefan Melander tränad fyraåring som återigen får Björn Goop i vagnen. Man har bara gjort två starter för Stefan Melander och känslan är att detta är en individ som kommer ha en fin utveckling i Stefans träning. Till dagens final Rycker man samtliga skor och sätter på en amerikansk vagn vilket känns spännande. Till 4% är detta en skräll jag betalar för.

Nämner även 3 Jacoby Keeper som är kvick iväg från start och kommer kunna få en fin resa i dagens Final. Han har även visat fin inställning och kommer göra ett bra lopp även idag. Kan man plocka ner samtliga via Open-Stretch om man inte väljer att försöka svara ut den stora favoriten från start? Givet streck vid större gardering.

Min Vinnare: 4 Önas Prince
Spets efter 500m: 4 Önas Prince / 3 Jacoby Keeper
Skrällen: 6 Rome Pays Off / 9 Maesteraemon
Ranking: A 4 B 6,9,3,2,5,8 C 10,7,11,1,12

V75-4 1640m auto
4 Z.Boko är en Norsk gäst som kommer med tre raka spetsvinster i bagaget. Denna femåring är är ruskigt rapp bakom bilen och är den troliga ledaren av loppet även idag. Han har dock visat upp något hetsiga tendenser och trivs när han får gå på i ett högt tempo vilket skulle kunna öppna upp loppet för att smygköra bakom. Men samtidigt gynnas man troligtvis av den korta distansen som är första gången man testar här. Ska vara en bra segerchans och min förstahäst i loppet.

5 Alpago W.F gjorde det bra i den senaste starten och imponerade när man vann i fin stil i debuten på Svensk mark. Detta är en Alessandro Gocciadoro tränad femåring som har Maharajah som pappa vilket säger en hel del. Alpago W.F är startsnabb men jag tror inte man tar sig förbi Z.Boko av egen kraft. Men jag skulle inte bli förvånad om man är tillräckligt bra för att utmana från andra positioner idag när man kommer rycka samtliga skor för första gången. Givet streck till 16%.

Plockar även med 10 Billi Time som besitter hög kapacitet och tränas av Flemming Jensen som ofta har sina hästar väl i ordning när han åker över sundet. Han trivs bra med högt tempo på loppet. Billi Time besitter en tung avslutning som kommer fälla många om han får sitt lopp. Jag streckar.

Min Vinnare: 4 Z.Boko
Spets efter 500m: 4 Z.Boko
Skrällen: 5 Alpago W.F
Ranking: A 4 B 5,10,11,8,1 C 6,9,12,2,3,7

V75-5 2640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 10 Easy Cash. Detta har alltid varit en bra häst, men han har verkligen hittat nya växlar sedan han kom till Robert Bergh. Bergh är otroligt skicklig på att göra just förvandlingsnummer av sina nyförvärv och det måste man verkligen säga att han lyckats med här. För två starter sedan avslutade han väldigt starkt bakom Chiru och i den senaste starten kunde han enkelt gå undan till en behaglig seger från ledningen. Trots bricka tio bakom bilen är jag inne på att segerchansen ska vara hög över den längre distansen och när vi endast får 30% som i nuläget känns detta som en spelvärd spik i omgången och jag tar ställning.

Motbud
2 Rackham är en pampig och rejäl häst som inför dagens start fått två lopp i kroppen vilket bör fört Rackham framåt en hel del formmässigt. Ikväll har man fått ett perfekt utgångsläge där man sitter i ett andraspår direkt från start. Man trivs över den längre distansen och är ett givet motbud till min spik i loppet.

Skrällen i loppet är 12 Oracle Tile. Man har inlett året med två segrar på sina tre starter och detta är en högkapabel individ som går ett spännande år till mötes. Skulle det lösa sig med positionerna under loppet från bricka tolv är man inte helt oäven och till låg procent är man intressant vid gardering.

Nämner även 6 Uncle Töll som i den senaste starten gjorde årsdebut, och man stod direkt för en bra prestation när man avslutade riktigt bra från kön. Med den genomköraren i kroppen bör även formen gått framåt en del till dagens start. Man är kvick iväg från start och skulle kunna hitta till ledningen. Därifrån ska man sen inte nonchaleras.

Min Vinnare: 4 Z.Boko
Spets efter 500m: 6 Uncle Töll
Skrällen: 12 Oracle Tile / 6 Uncle Töll
Ranking: A 10 B 2,6,12,9,7,1 C 11,4,3,8,5

V75-6 2140m auto
4 Allegra Gifont är ytterligare en fin Italienare som tränas av Alessandro Gocciadoro. I den senaste starten var det Sverige debut och då gjorde man det bra som tvåa bakom Short In Cash. Med det loppet i kroppen bör man gått framåt en del formmässigt till dagens start. Man är kvick iväg från start men det troliga är att man inte tar sig förbi 3 Milady Grace inledningsvis av egen kraft. Men det ser ut att bli barfota runt om till dagens start vilket är intressant och man är inte heller beroende av ledningen för att vinna loppet. Förstahäst.

3 Milady Grace blir favorit i loppet och detta är ett femårigt sto som slutade tvåa i Derbystoet under fjolåret och vann sedan en Breeders´ Crown-final i Eskilstuna vilket säger en hel del om hennes kapacitet. I den senaste starten var det årsdebut och man såg ut att gå emot en knapp men säker seger när man snöpligt rullade över i galopp kort före mål. Det kändes mer som ett missöde än något som kommer bli ett upprepande mönster. Nu med ett lopp i kroppen och ledningen i sikte är men ett givet segerbud i loppet och ett givet streck för mig.

Skrällen är 10 Mellby Harissa som nu blivit nedstruken till ett nionde spår. Hon tränas av Robert Bergh och är en tjej som besitter väldigt höga toppar när hon lever upp till sin yttersta förmåga. Nu ser det även ut som formtoppen är nära. I den senaste starten avslutade man vasst långt ut i banan. Vaknar hon på rätt sida idag är man till 2% en riktig kantboll i omgången som jag betalar för.

Min Vinnare: 4 Allegra Gifont
Spets efter 500m: 3 Milady Grace
Skrällen: 10 Mellby Harissa
Ranking: A 4,3 B 10,11,7,1,5,2 C 8,12,6

V75-7 2140m auto
Finalen av Paralympiatravet med 1.500.000kr i förstapris.

8 Ecurie D. behöver ingen närmare presentation, detta är en femåring som tillhör den absoluta eliten av hästar i landet. I den senaste starten gjorde man årsdebut och man gjorde ingen besviken när man vann mycket enkelt. Det handlar alltså om en femåring som segrat i 15 av sina 18 starter. Men ikväll har man fått tuffast möjliga utgångsläge med bricka åtta bakom bilen, men Ecurie D är ruskigt startsnabb och känslan är att det bara finns full laddning framåt som gäller här. Kusken Björn Goop kommer säkert ladda vad som går för att söka en bra position direkt. Skulle man kunna pressa sig hela vägen till ledningen är man såklart hästen att slå för övriga. Men samtidigt kan det häxa från start och känslan är att man då blir sårbar. Men segerchansen är bra även från andra positioner och blir därför min knappa förstahäst när man endast är streckad på 20%. Men givet att gardera.

Framhåller 6 Aetos Kronos tidigt. Han imponerade stort i comebacken på Svensk mark senast när man trots bricka tolv kunde runda samtliga i deltävling tre. Då besegrade man hästar som Cyber Lane och Handsome Brad. Med det loppet i kroppen är känslan att man kommer vara ytterligare förbättrad till dagens start och nu med ett framspår kommer man kunna söka en vettig position från start och sen ska det bli mycket spännande att se vad denna femåring kan göra i ett lopp som detta. Givet streck till 14%.

4 Delia du Pommereux är ett tufft sto som idag gör Sverigedebut. I den senaste starten fick hon ett snällt lopp då siktet var inställt på denna Finalen. Stoet slutade fyra i Prix d'Amérique tidigare i år och gick sen och vann Prix de France, då slog man självaste Face Time Bourbon via en vass avslutning. Hon kan öppna kvickt när man väljer att ladda iväg och med tanke på att man kan nå ledningen här tror jag man kommer skicka iväg henne från start. Väl i den positionen är man sen hästen att slå för övriga. Men eftersom hon även är vass på speed är frågan vad man gör när Ecurie D kommer flygande en bit ut i banan från start? Oavsett givet segerbud.

Måste även nämna 5 Who's Who som har sett riktigt fin ut och med två raka segrar på kontot måste man räknas på nytt här idag.

Skrällen är 10 Verry Kronos som blir helt bortglömd i loppet. Man kan förstå det med tanke på hur han såg ut i kurvorna i den senaste starten. Men då var det skor på hovarna. Nu blir det barfota runt om vilket kommer göra att han kan hantera kurvorna bättre och få en aktion som flyter. Med tempo på loppet kommer Verry Kronos kunna avsluta riktigt vasst. Streckas på systemet till 9%.

Min Vinnare: 8 Ecurie D.
Spets efter 500m: 8 Ecurie D. / 4 Delia du Pommereux
Skrällen: 10 Verry Kronos
Ranking: A 8,6,4 B 5,10,2,3 C 1,7,9

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto