V75 Tips Årjäng 17/7

Publicerad på 15 Jul 2021 - 23:24

DrTrav

DrTrav

15 Jul 2021 - 23:24

Lördagens V75 hämtar vi från Årjäng. Förra veckans låga utdelning gör att omgången dessutom är kryddad med en jackpot på 49 miljoner kronor. Den sportsliga höjdpunkten är V75-7 där vinnaren av Årjängs stora sprinterlopp ska koras.

Jag spelar med två spikar i omgången, 9 Upstate Face i V75-3 samt 4 Järvsömalla i V75-4.
Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Årjäng Lördag 17//7
V75-1 1.3.5.6.9.11
V75-2 1.4.5.8
V75-3 9 Upstate Face
V75-4 4 Järvsömalla
V75-5 2.3.8
V75-6 7.8.11.12.13
V75-7 1.2.3.4.8.10

2160 rader x 0,50kr = 1008kr

Dagens Dubbel Årjäng 17/7
DD-1 7.8.11.12.13
DD-2 4 Click Bait

5 rader x 50 kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m Volt
9 Barolo Roc tror jag är loppets bästa häst och han har härdats mot tuffa hästar i Frankrike men han har än så länge inte fått det att stämma fullt ut i Sverige. Han debuterade på svensk mark i ett fyraåringslopp och visade att det finns fina fartresurser redan då men har därefter gjort bort sig med galopp två gånger i rad. Senast galopperade han kort från start och hamnade långt efter fältet men gick bra därefter när Goop var offensiv. Det blev dock alldeles för tufft och han tröttnade den sista biten. I skrivande stund är det anmält med barfota runt om för första gången och håller han sig bara i trav tror jag att vi kommer att få se en riktigt bra insats av Barolo Roc.

11 Riptide R.D visade att formen är intakt senast när han var fyra i en final av bronsdivisionen bakom Admiral As, Amornero Roc och Gooner. Motståndet ser mer överkomligt ut den här gången och läget behöver inte vara fel eftersom är bäst när han får gå i ryggar och han har sin bästa bit till slut.
Ola Karlsson har två hästar till start i fältet i form av 3 Taxi out och 6 Red Mile Brodde. Det är ett litet frågetecken för formen på Red Mile Brodde men han har höga toppar och har visat att han kan öppna fort tidigare. Om Jörgen Sjunnesson skulle pricka bra från sitt springspår så skulle han kunna hitta till ledningen och väl där släpper han väl bara till stallkamraten? Båda räknas från fina utgångslägen och Ola Karlsson håller hästarna som jämngoda.

1 Quite Special satt fast med gott om krafter kvar över mål i ett tufft lopp och hade han bara fått fritt så tror jag att han hade slutat tvåa bakom en överlägsen Laradja Vrijthout och varit före hästar som Don Cash, Astronascente Zac och Rackham för att nämna några. Han får ett passande smygläge den här gången och hittar han bara ut från innerspåret kan han mycket väl vinna loppet.

5 Upper Face gick också in i mål med krafterna obrukade i samma lopp som Quite Special senast och han duger normalt sett bra här. Adrian lär vara offensiv för att försöka hitta till ledningen och lyckas han med det ökar chanserna, annars finns risk för grovjobb.

10 Strong Pepper har kapacitet för att vinna loppet men det blev dubbla galopper i årsdebuten och känslan är att han behöver ytterligare något lopp i kroppen. Jag står över.

Min Vinnare: 9 Barolo Roc
Spets efter 500m: 3 Taxi Out / 6 Red Mile Brodde / 5 Upper Face-
Skrällen: 6 Red Mile Brodde
Rankingen A: 9.11 B:1.3.5.6.4.10 C: 8.2.7.12

V75-2 1640m Auto
8 Erv Zet sänkte sitt rekord rejält senast när han vann från ledningen på 1.11.8 med gott om krafter kvar över mål. Han visade att han kan öppna fort senast men någon ledning lär det inte bli den här gången och han kommer troligen att få trava loppet utvändigt om 4 Cena nu. Han har imponerat vid tre raka segrar och det kan mycket väl vara så enkelt att han vinner det här oavsett upplägg men jag är inte helt övertygad.
Jag gillade intrycket på 4 Cena senast som var tvåa bakom Erv Zet och han har växt ett par klasser sedan man började tävla barfota. Han avslutade storstilat från ett omöjligt utgångsläge över kort distans och förutsättningarna är bättre nu. Han kan öppna snabbt från start och jag tror att Björn Goop lyckas hitta till ledningen omgående och jag tror att han blir svårpasserad till slut om han är lika bra som senast.

5 Nomo är ett annat formkort i loppet som har övertygad vid två raka segrar. Nu är det anmält med barfotabalans för första gången i karriären, vilket känns klart intressant. Som jag läser loppet kommer 4 Cena sitta i ledningen med favoriten 8 Erv Zet utvändigt och skulle dessa två sätta upp ett högt tempo där framme skulle Nomo kunna profitera på det.

Jag tycker även att 1 Goodlookin Pepper är spännande här från ett passande utgångsläge. Han kan öppna fort från start och även om jag inte tror att han kan ta emot 4 Cena från start kommer han att få en bra resa på innerspåret. Han har gjort det bra varje gång på slutet och visade fortsatt form senast när han hängde på bra som trea i en snabb avslutning. Skulle luckan komma över upploppet kan han mycket väl blåsa ner sina konkurrenter.

Min Vinnare: 4 Cena
Spets efter 500m: 4 Cena
Skrällen: 1 Goodlookin Pepper
Rankingen A:4.8 B: 5.1.2.9.10.11 C:3.6.7.12

V75-3 2640m Auto
Här kommer min första spik i omgången. Jag väljer att spika 9 Upstate Face som har hittat en sanslöst bra form nu och kan stoltsera med tre raka segrar. Senast var han totalt överlägsen när han trots grovjobb under vägen kunde lämna Cab Lane med flera med många längder över upploppet. Han räds inte att göra jobbet på egen hand och om det skulle gå för långsamt där framme kommer Adrian med stor sannolikhet att sända hästen framåt och jag tror att han vinner den tunga vägen om så krävs med nuvarande form.
Det finns ingen anledning att tro att han skulle ha tappat någon form till den här starten och i ett lopp där spelarna kommer att sprida strecken mellan ett par hästar tycker jag det känns vettigt att ta ställning, även om motstånd inte saknas.

Motbud
6 Rotate har haft en fantastisk utveckling under året i sin nya regi och har radat upp bra prestationer och har hunnit med att vinna hela sju lopp under året och bland annat besegrat Hail Mary. Han har haft svåra utgångslägen i de senaste loppen samtidigt som han har stött på bra hästar men har gjort det klart bra och formen verkar fortfarande vara intakt. Distansen är inga problem vilket han visade under Påsk-Stayern när han krossade sina konkurrenter över tre varv, trots att han fick trava mer eller mindre hela loppet utvändigt om ledaren. Skulle han lyckas med att hitta till ledningen nu så blir det inte lätt att plocka ner honom.

4 Born Unicorn är en rejäl häst som gör det bra mer eller mindre varje gång och har endast missat pallen vid ett tillfälle i år och han var klart bra senast när han enkelt kunde passera ledande Zap Di Girifalco över upploppet men efter ett tufft lopp så hade han inte orken att kunna stå emot Sandsjöns Enzo som hade hushållit med sina krafter och kunde vinna smått överlägset. Om Örjan kan ge Born Unicorn en bättre resa den här gången är det en tidig utmanare, men det finns risk för att han kommer att få göra jobbet även nu.
Jag tycker dessa tre sticker ut en aning men för den som letar skrällbud i den här jackpot-omgången så nämner jag 8 Ivory Di Quattro som absolut kan matcha dessa hästar om han fungerar fullt ut och han gillar förutsättningarna med lång distans.

5 Beartime satt fast med mycket krafter sparade senast men distansen känns som ett frågetecken.

Min Vinnare: 9 Upstate Face
Spets efter 500m: 6 Rotate
Skrällen: 8 Ivory Di Quattro
Rankingen A: 9 B: 6.4.8.5 C: 7.3.1.2.10.12.11

V75-4 2140m Volt
4 Järvsömalla är jag väldigt spänd på till den här starten. Det är ett fartfyllt kallblod som har fått bra utdelning på slutet med två raka segrar. Nu förstärks han med Örjan Kihlström i sulkyn och jag tror att Örjan kan styra fram omgående för att överta ledningen och sedan tror jag det blir en ren duell mot 10 Ulvsåsen som säkerligen kommer att söka sig framåt utvändigt om Järvsömalla. Jag är inte alls övertygad om att Ulvsåsen vinner den tunga vägen och när det förmodligen kommer att skilja en hel del i spelprocent så väljer jag att ta ställning och spika 4 Järvsömalla och vi jobbar en klassisk spets och slut.

Motbud
10 Ulvsåsen är ett riktigt bra kallblod och kapacitetsmässigt är det den bästa hästen i fältet. Att han har vunnit 11 av 15 lopp i karriären talar sitt tydliga språk men nu kommer han att få trava utvändigt om en formtoppad häst i form av 4 Järvsömalla och även om han är bra nog att kunna vinna den tunga vägen så tycker jag värdet finns i att gå emot den här gången. Med det sagt blir jag samtidigt inte ett dugg förvånad om han vinner loppet.

13 Sundbo Nova är fartfylld och har varit bra under hela året och radat upp pallplaceringar. Nu står hon väl tufft till och även om hon har kapacitet för att vinna loppet så är det ingen lätt uppgift med 40 meters tillägg på hingstar och valacker.

12 Ask Major vann från ett liknande utgångsläge senast han besökte Årjäng men motståndet är tuffare nu och det borde bli för långt fram.

Min Vinnare: 4 Järvsömalla
Spets efter 500m: 4 Järvsömalla
Skrällen: 13 Sundbo Nova
Rankingen A:4.10 B: 13.12.7.8.11 C:9.4.5.2.3.1

V75-5 2140m Auto
2 Pacific Kingdom blandar och ger i sina prestationer men från ledningen tycker jag att han växer några klasser och jag tror att det är bra chans att nå den positionen nu. Han lättas dessutom i balansen och förstärks med Björn Goop i sulkyn vilket känns klart intressant. Senast gav han ett formbesked när han vann med flera längder från ledningen i ett lopp över kort distans och det såg ut som att han hade kunnat springa på i samma tempo bra mycket längre och var förhållandevis obrukad över mål. Bra uppgift.

6 Jaxon V.S klarade inte av spår 2 i volten senast och galopperade bort sina möjligheter från start. Han har annars visat kanonform på barfotabalans och intrycket vid segrarna har varit mycket bra. Han borde kunna få ett passande lopp i andraspår och det kan bli stumma ben där framme för Pacific Kingdom efter att han har fått massage av Vicar utvändigt och Jaxon V.S har visat att han kan avsluta riktigt fort över upploppet.

8 Bara Du Chene gillar jag verkligen men han har kommit upp i klasserna nu och har brottats med svåra utgångslägen. Han är riktigt vass när han får spara på sin speed och om Jepsson lyckas med att hitta en bra position inför slutrundan så får de andra se upp över upploppet. Det är ett öppet lopp på förhand och det behöver inte vara fel att plocka fram den breda penseln och betala för många hästar men jag försöker lösa loppet på tre ekipage.

För den som vill betala för fler hästar nämner jag främst 6 Vicar som lever på sin styrka och har hittat en extra växel när han får tävla med bike. 1 Will I Am har överraskat förr och om det löser sig från innerspåret har han en vass spurt till slut och 11 Zacapa Grim kan vara en skräll vid överpace.

Min Vinnare: 2 Pacific Kingdom
Spets efter 500m: 2 Pacific Kingdom
Skrällen: 8 Bara Du Chene
Rankingen A: 2.6.8 B:6.1.11.7.9.10 C: 12.5

V75-6 2140m Volt
8 Svecak Palema debuterade i ny regi senast och blev omgångens stora snackis och hon fick mycket förtroende av de sena spelarna. Man valde att dra alla växlar och tävlade med barfotabalans för första gången i karriären samt bike. Hon visade att hon tål att göra jobb under vägen och om hon är lika bra som senast kan hon mycket väl vinna igen. Man återgår till vanlig vagn till den här starten och hon går dessutom upp i klass. När hon troligen blir klar favorit i loppet, känns det givet att gardera när det ser ut som att hon kommer att få göra grovjobbet igen.

12 Zante Grif har inte alltid stilen med sig men det är en kapabel häst i grunden som har fått ett passande springspår på tillägg. Formen är bra och faktum är att hon var först i mål för tre starter sedan efter en rykande avslutning över upploppet men hon blev tyvärr diskad för trängning. Jepson borde kunna söka sig framåt omgående för att hitta en bra position och får hon bra ryggar under vägen är hon riktigt vass på speed om aktionen stämmer.

7 Amazon Font gick en stark slutrunda vid andraplatsen senast efter ett par månaders vila från tävlandet. Hon vinner inte lopp allt för ofta men hon har jobbat ihop till en seger och hon såg väldigt fin ut när man ryckte skorna. Går hon en lika stark slutrunda igen så kommer hon att vara med där framme.

13 Alfredo Sauce är formtoppad för dagen och vann efter en vass spurt senast. Hon borde komma iväg bra från det här läget och med lite draghjälp under vägen kan hon bli farlig igen.

11 Pappajonnys Ilse är helt ospelad i skrivande stund och glänser inte alltid i loppen men de dagar som han har vaknat på rätt sida är han riktigt bra och jag tror inte att man känner sig slagna på förhand här.
Garderar man vidare räknas främst 2 Global Virgin och 4 Kaitlin Way Scott från den främre volten men normalt sätt tror jag att det blir svårt att stå emot de mer hårda hästarna på tillägg.

Min Vinnare: 8 Svecak Palema
Spets efter 500m: 2 Global Virgin /4 Kaitlin Way Scott
Skrällen: 11 Pappajonnys Ilse
Rankingen A: 8.12.7.13 B:11.4.2 C:1.9.15.10.14.5.6.3

V75-7 1640m Auto
4 Click Bait har en riktigt bra uppgift om Per Lennartsson lyckas med att ta sig förbi framför allt 4 Missle Hill i starten och från ledningen är det hästen att slå. Senast var han ute över medeldistans som inte är hans rätta distans men han kunde trots det vinna tämligen enkelt från ledningen. Mitt huvudscenario är att Click Bait lyckas med att ta sig till tät och leder loppet från start till mål, men det kan bli tuff körning i loppet och skulle Örjan Kihlström lyckas med att hålla ut Click Bait från start blir loppet mer öppet. Jag spikar Click Bait inom DD-spelet men på V75 väljer jag att betala för ytterligare några hästar.

3 Missle Hill blev slagen av flera av hästarna som han ställs mot nu i Jämtlands stora pris och har inte nått upp till fjolårets toppar under året. Han kan dock massor i grunden och det hade varit intressant att se honom i ledningen här. Det blir nog svårt att hålla ut Click Bait från start men han borde kunna utnyttja sin startsnabbhet och kunna söka sig ner i ryggen på ledaren. Häst mot häst tror jag att Missle Hill är en bättre häst än Click Bait och om han har närmat sig sig formen han hade under fjolåret när han bland annat vann jubileumspokalen ska han räknas mycket tidigt nu.

9 Vernissage Grif visade sig från sin bästa sista när han vann Jämtlands stora pris och det är en häst som tål att göra mycket jobb på egen hand och har sin bästa bit tillslut. Skulle det bli bra fart på på loppet så skulle han gynnas kraftigt och då blir han att räkna med till slut. Det är dock lite utav en humör-häst och senast var han borta redan innan bilen släppte vingarna.

10 Wild Love ser ut att bli lite bortglömd av spelarna den här gången efter två lite sämre insatser men hon var tvåa bakom Vernissage Grif i Jämtlands stora pris och vann Harper Hanovers. Det krävs såklart lite tur med positioner och bra tempo på loppet för att komma in i matchen från det här läget, men när hon inte får speciellt mycket förtroende från spelarna, känns hon klart spelvärd.

1 Tae Kwon Deo besitter skyhög kapacitet och det är ingen hemlighet att målet var att starta i Elitloppet i år. Han var dock inte alls att känna igen i årsdebuten på Kalmar och ströks dessutom i starten efter. Han är såklart väldigt svårbedömd till den här starten, men att kunnandet finns råder det inga tvivel om.

8 Zarenne Fas vann ett lopp över lång distans senast efter att M.T Oscar blivit diskvalificerad och verkar närma sig toppformen nu.

Min Vinnare: 4 Click Bait
Spets efter 500: 3 Missle Hill / 4 Click Bait
Skrällen: 10 Wild Love
Rankingen A: 4.3.9 B:10.1.8 C: 7.5.6.9

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto