V75 Tips Axevalla 13/3

Publicerad på 11 Mar 2021 - 23:54

DrTrav

DrTrav

11 Mar 2021 - 23:54

V75 lördag 13 mars arrangeras av Axevalla. Banan med Sveriges längsta upplopp som mäter hela 227 meter.

Nedan följer mina V75-tips. Jag spelar med två spikar. 12 Maestro Crowe i den tredje avdelningen och 13 Alhambra Mail i den fjärde avdelningen.

V75 Tips Axevalla Lördag 13/3
V75-1 2,4,5,9
V75-2 3,4,6,7,10,11,12
V75-3 12 Maestro Crowe
V75-4 13 Alhambra Mail
V75-5 2,5,9,11
V75-6 2,3,4,9,10,12
V75-7 4,9,10,12

2688 rader x 0,50 = 1344 kr

DD Tips Axevalla Lördag 13/3
DD1: 3 Sweetman
DD2: 4,9,10,12

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
4 Ubiquarian Face är en tuff hingst som är van att möta tufft motstånd. Ikväll är det årsdebut och formen är ett frågetecken. Ubiquarian Face var nära segern i en silverfinal innan han fick lite efterlängtad vila. Kapacitetsmässigt och från ett fint utgångsläge är det detta en bra segerchans direkt i årsdebuten. Adrian Kolgjini som både tränar och kör har säkerligen siktet inställt på ledningen direkt, lyckas man nå den positionen är mycket vunnet även om man kan vinna loppet bakifrån också. Förstahäst men kommer gardera i och med att det är årsdebut.

2 Mr Clayton J.F. gör nu sin elfte start i silverdivisionen och har som bäst varit trea hittills. Men idag står man med fina förutsättningar. Man är väldigt kvick första biten och scenariot är att man tar hand om ledningen och sen släpper man den positionen så man får en position i rygg på ledaren. Väl därifrån kommer Mr Clayton J.F. avsluta vasst med lucka. I den senaste starten blev det galopp direkt, då var det voltstart och nu är det autostart vilket minskar galopp risken avsevärt. Streckas på kupongen.

5 Hierro Boko var ute så sent som i lördags och fick då ett snällt lopp via en invändig resa, man sköt sen till vasst när luckan uppenbarade sig sista 100m. Hierro Boko håller fin form för dagen och nu med täta starter ska man inte nonchaleras.

9 Toddler gick i mål med sparade krafter i den senaste starten och formen är bättre än vad resultatraden antyder. Det andas optimism från stallet och man meddelar att det blir amerikansk vagn den här gången och med klaff från bakspåret är han skrällen i loppet.

Min Vinnare: 4 Ubiquarian Face
Spets efter 500m: 4 Ubiquarian Face
Skrällen: 9 Todler
Ranking: A 4 B 2,5,9

V75-2 2140m volt
6 Global Benefit är en talangfull fyraåring som redan hunnit visa upp fina kvaliteter. För två starter sedan visade hon fin inställning och blev trea efter att hon klarade av ett snävt spår i volten. Gången före vann man på bra sätt. I den senaste starten blev det dock startgalopp. Men ikväll har man fått ett spännande utgångsläge med springspår på startvolten. Prickar kusken Magnus A Djuse starten är man den troliga ledaren av loppet och från den positionen kommer Global Benefit bita ifrån sig bra och segerchansen bör vara hög.

10 Moon Zappa är en segervan dam som gav fint formbesked i den senaste starten när man säkert gick undan från ledningen och vann loppet. Nu ser uppgiften annorlunda ut men hon räds inte att göra en del jobb själv och hårdhet finns för att återigen blanda sig i segerstriden. Skrällen för mig.

4 Erin Zet har nu fått två lopp i kroppen. För två starter sedan stod man för en bra årsdebut när man efter en fin långspurt fick segerdefilera direkt. I den senaste starten var man ute på V75 och gjorde det okej. Med loppen i kroppen bör även toppformen ligga när till hands och nu blir det dessutom lättning i balansen. Streckas på kupongen.

3 Honey Journey kommer med en färsk seger i bagaget och står bra inne i loppet pengamässigt. I den senaste starten stod man för en vass avslutning och nu med formen på topp kan man från bra utgångsläge återigen hitta en position som är bra nog för att kunna avsluta vasst och vara med där framme.

Min Vinnare: 6 Global Benefit
Spets efter 500m: 6 Global Benefit
Skrällen: 10 Moon Zappa
Ranking: A 6,10,4 B 3,7,11,12,5,15,14 C 2,9,1,8,13

V75-3 3140m volt
Här kommer omgångens första spik, 12 Maestro Crowe. Han har inlett sin sejour hos tränaren Johan Untersteiner på bästa sätt, tre starter har resulterat i lika många segrar. I den senaste starten imponerade man stort när man trots galopp kunde segra på V75. Spår tolv som man lottats till idag är inte lika stor nackdel som för många andra, då han inte är speciellt kvick från start och kommer hamna bland de sista från start oavsett spår. Men när startrusningen lagt sig blir det med troligtvis ett offensivt upplägg att vänta. Samtliga konkurrenter är medvetna om Maestro Crowes kapacitet och jag tror ingen har modet att svara upp honom när man kommer fram och ställer en allvarlig fråga. Med Maestro Crowe i ledningen efter en bit tror jag ingen kommer kunna rå på honom och över den långa distansen är han den med tveklöst bäst segerchans.

Motbud
6 L.L.Royal förlorade mot Maestro Crowe senast och får i normala fall svårt att stå emot honom igen. Men skulle min spik komma bort på något sätt är jag inne på att L.L.Royal sitter i ledningen istället och är hästen att slå. Det är anmält barfota runt om för första gången i livet vilket är mycket intressant.

Nämner även 9 Made Of Stars som trivs över den längre distansen och kommer från ett stall i högform, det är nämligen Jörgen Westholm som både tränar och kör. Sitter han bra till när upploppet nalkas tuggar han ner många till slut.

Min Vinnare: 12 Maestro Crowe
Spets efter 500m: 12 Maestro Crowe
Skrällen: 6 L.L.Royal
Ranking: A 12 B 6,9,7,10,8,11,1 C 2,5,4,3

V75-4 2140m volt
Andra spiken i omgången är 13 Alhambra Mail, ett femårigt sto man måste gilla. Hon imponerade återigen i den senaste starten, då var det final av Diamantstoet. Man attackerade med dryga varvet kvar till mål och körde sig hela vägen till ledningen in i slutkurvan, därifrån åkte man sen undan till en enkel seger med till synes sparade krafter. För två starter sedan gick man utvändigt om ledaren och kunde ändå vinna enkelt via 10,6 sista 800m. Ändå orosmomentet idag är att hon inte är helt rumsren i volten. Men kusken Carl Johan Jepson är skicklig och kommer man bara iväg okej från start är man det främsta segerbudet i loppet.

Motbud
2 Teton Sweet Lindy är det givna motbudet till min spik. I den senaste starten var man mycket bra utvändigt om ledaren Ultra Bright som även vann loppet. Detta femåriga sto tränas av Markus B Svedbergs och sitter det senaste loppet inte i benen idag så kommer man vara med långt framme. Till dagens start rycker man även samtliga skor vilket är intressant. Givet streck vid gardering.

7 Darah Bibo gör idag årsdebut men detta är en sexåring som brukar gå bra efter vila och har segrat i tre av fem gånger när det varit mer än 30 dagar mellan starterna. Kantboll som inte ska nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 13 Alhambra Mail
Spets efter 500m: 5 Garca
Skrällen: 2 Teton Sweet Lindy
Ranking: A 13 B 2,7,15,5,8,1,9,10 C 11,12,14,3,6,4

V75-5 2140m auto
2 Condior är en riktigt fin travare som har imponerat med två raka segrar för sin nya tränare Robert Bergh. Condior är kvick iväg från start och från ett perfekt utgångsläge är man min tidiga ledare av loppet. Från ledningen är man obesegrade efter tre försök och han är hästen att slå för övriga. Nämnvärt är också att stall Bergh har en riktigt fin formkurva för dagen som är värd att ta med sig när man värderar stallets chanser just nu.

5 Mandela Zon är draget i loppet, han har sett fin ut i de två senaste starterna för Pekka Korpi. För två starter sedan passerade man mållinjen med sparade krafter och i den senaste starten gick man en vass avslutning på V75. Med en uppåtgående formkurva och ett okej utgångsläge är man ett givet streck på min kupong till 8%.

11 Joker Boko har gjort det bra på slutet och kommer till kvällens start med två raka segrar i bagaget. För två starter sedan på Mantorp rundade man samtliga från kön och i den senaste starten vann man enkelt från ledningen. Trots ett tufft utgångsläge ska man med formen på topp inte nonchaleras här.

9 Yuvuraj har inlett år 2021 på bästa sätt, efter två starter är man fortfarande obesegrad. Yuvuraj är en fyraåring som är under fin utveckling och med formen på topp och positionen rygg på favoriten från start kommer man kunna få ett bra lopp. Streckas på systemet.

Min Vinnare: 2 Condior
Spets efter 500m: 2 Condior
Skrällen: 5 Mandela Zon
Ranking: A 2,5,11,9 B 12,10,6,1 C 8,7,4,3

V75-6 2640m auto
3 Sweetman höll jag upp inför den senaste starten i lördags, men då kom man aldrig in i loppet och den starten kan man bara glömma. Han har ännu inte fått sätta nosen först över den längre distansen på fem försök, men enligt tränaren Lars I Nilsson så handlar det bara om tillfälligheter. Sweetman är kvick iväg från start och är min tidiga ledare av loppet, från ledningen har man sen sex segrar på sju försök. Jag tar omtag på Sweetman och är inte en av dem som kliver av tåget. Förstahäst. 

9 Phoenix Photo hade två raka segrar inför den senaste starten, då fick man inte till det fullt ut på en tung bana. Man har tjänat snabba pengar, över en halv miljon på de senaste fem starterna. Men man bär upp dem på ett bra sätt. Till dagens start lättas man i balansen och från stallet är man optimistiska. Spår nio är ett okej utgångsläge då man är garanterad att sitta i ett andraspår direkt och Phoenix Photo är ett tidigt segerbud i loppet.

12 Global Winner kommer med fin form till dagens start. För två starter sedan vann man efter att fått en tuff inledning på loppet, men segern blev ändå enkel. I den senaste starten återkom man starkt efter galopp. Nu har man fått ett tufft utgångsläge men man är anmäld barfota runt om vilket är intressant och man har tagit tre segrar på sju starter över lång distans. Streckas.

Min Vinnare: 3 Sweetman
Spets efter 500m: 3 Sweetman
Skrällen: 10 Zinco Jet
Ranking: A 3,9,12 B 4,10,2,11,7,6 C 1,5,8

V75-7 2140m auto
4 Heavy Sound gjorde sex starter förra året och det blev en seger. Men trots bara en seger är detta en hög kapabel valack som idag gör årsdebut. Men att det idag är första för året är inget som oroar då han tidigare presterar på topp när han återkommer till tävlingsovalen efter vila. För två år sedan årsdebuterade man med att segra på 09,6 över 1640m. Även förra året blev det seger direkt i årsdebuten. Man är kvick iväg från start och från bricka fyra kan kusken Kenneth Haugstad vara aktiv och mycket väl sitta i ledningen efter en bit. Lyckas man med det är mycket vunnet och man är hästen att slå för övriga. Bra segerchans trots årsdebuten.

12 Antonio Trot var väldigt fin i den senaste starten. Nu kommer man till start med två raka segrar men man har också fått det sämsta utgångsläget. Statistiken talar emot då det är väldigt få segrar i högsta klassen från just bricka tolv, men som formen lyser just nu vågar jag inte plocka bort honom på systemet. Samtliga skor rycker även till dagens start.

10 Handsome Brad gör precis som 4 Heavy Sound årsdebut i och med dagens start. Handsome Brad är en högkapabel åttaåring som har en hög lägstanivå. Man vann bland annat Jämtlands Stora Pris förra året. Man har fått ett tufft utgångsläge men skulle det bli tempo på loppet bjuds man in och Handsome Brad besitter en vass avslutning om kommer bita bra.

9 Disco Volante kommer jämfört med många andra till dagens start med formen på topp. I den senaste starten vann man på bra sätt. Från bricka nio kommer man kunna få en bra position även om man inte kommer kunna utnyttja sin startsnabbhet fullt ut. Till dagens start lättas man även i balansen vilket är intressant.

Min Vinnare: 4 Heavy Sound
Spets efter 500m: 4 Heavy Sound
Skrällen: 12 Antonio Trot
Ranking: A 4,12 B 10,9,2,6,7,8,11 C 1,3,5

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto