V75 Tips Axevalla 24/7

Publicerad på 23 Jul 2021 - 02:03

DrTrav

DrTrav

23 Jul 2021 - 02:03

Nu är det dags igen, Axevalla bjuder på fint trav med dubbla V75 omgångar. Samt Stochampionatet som helgens höjdpunkt. Noterbart är att Axevallas travbana har Sveriges längsta upplopp. Det mäter hela 227m.
Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med tre spikar. 5 Yankee Deei den andra avdelningen, 3 Nymke Brigadoon i den tredje avdelningen och 5 Amornero Roc i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Axevalla Lördag 24/7
V75-1 1,2,3,6,7,11,12
V75-2 5 Yankee Dee
V75-3 3 Nymke Brigadoon
V75-4 2,10,11,13,14
V75-5 1,3,4,5,6,7,11,12
V75-6 5 Amornero Roc
V75-7 1,3,4,5,8,11,12

1960 rader x 0,50 = 980 kr

DD Tips Axevalla Lördag 24/7
DD1: 5 Amornero Roc
DD2: 1,3,4,5,8,11,12

7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
2 Ingo har nu fått två lopp i kroppen efter vila vilket borde innebära att formen är i antågande. I den senaste starten hade man en tuff uppgift med bricka 12 mot bra hästar. Han kördes då snällt och gick i mål som fastlåst med gott om krafter sparade. Krafter som troligtvis kommer väl till användning idag när han nu fått ett perfekt utgångsläge dessutom. Ingo öppnar okej bakom bilen och i min bok får detta bli första hästen i ett öppet lopp.

3 Gustafson är en åttaåring som besitter bra kapacitet för klassen. Han har startat varsamt under våren och sommaren men har nu fått ett lopp i kroppen för sex veckor sedan inför kvällens start, däremellan har han även hunnit med ett fint banjobb via 1,14 full väg. Gustafson brukar vara i fin författning när han kommer till Sverige och från ett fint utgångsläge måste han räknas tidigt.

Nämner även 1 Final Dream som är kvick iväg från start och skulle han lyckas hålla upp innerspåret ökar även segerchansen. Från ledningen har han segrat i tio av sina 13 försök och över kort distans har han ännu inte förlorat på tre försök. Givet streck.

7 Zio Tom Jet har jag nämnt tidigare, detta är en sexåring som kommer till kvällens start med full form. I den senaste starten fick han inte fritt från rygg på ledaren och gången innan vann han från ledning.

Min Vinnare: 2 Ingo
Spets efter 500m: 3 Gustafson / 1 Final Dream
Skrällen: 1 Final Dream
Ranking: A 2,3 B 1,7,6,12,11,4,9 C 8,5,10

V75-2 2140m volt
Här hittar vi kvällens första spik, 5 Yankee Dee. Detta är en femåring som verkligen visat sig ha de rätta egenskaperna som en travhäst behöver. Han är snabb, stark och har en fin inställning och tävlingsvilja. Men på grund av fräschörproblem har han inte hunnit med lika många starter som sina jämnåriga. Tränaren och kusken Kenneth Haugstad har nu på slutet kunnat matcha Yankee Dee lite tätare. Yankee Dee går från samtliga positioner och även om det blir svårt att nå ledningen fått ett snävt femte spår så känns dagens uppgift överkomlig. Det är dessutom anmält barfota runt om för första gången i livet vilket känns mycket intressant. Spik.

Motbud
1 Havbergs Classic gör en fin fyraåringssäsong och är under utveckling. Havbergs Classic har idag fått ett intressant utgångsläge och kommer sitta bra på det direkt. Det är även sonen Johan Untersteiner, sonen till tränaren Peter som ska köra för första gången. Räknas vid gardering.

Nämner även 6 Victor C. som stod för en svettig slutrunda i spåren i den senaste starten. Det räckte nästan hela vägen till segern den gången och formen går det inte att klaga på. Idag har man dessutom ett intressant springspår från start och prickar kusken Dagfinn Aarum starten kommer man få ett bra lopp.

Min Vinnare: 5 Yankee Dee
Spets efter 500m: 1 Havbergs Classic
Skrällen: 1 Havbergs Classic
Ranking: A 5 B 1,6,10,11,4,9 C 12,8,7,2,3

V75-3 2140m volt
Spikar även i den tredje avdelningen, denna gången 3 Nymke Brigadoon. Hon har nu gjort tre starter för sin tränare Björn Goop, och Nymke Brigadoon har gått från klarhet till klarhet. Intrycket i den senaste starten var mersmakande, trots en tung löpning visade hon prov på hög kapacitet och att hon står sig väldigt bra i klassen. Nymke Brigadoon skötte sig klart bra i volten i debuten för Goop och från bricka tre bör de tidigt kunna köra sig fram för att överta ledningen. Väl i den positionen tror jag man inte blir lätt att plocka ner för övriga och jag spikar. 

Motbud
6 T.Wall's Joplin är mer stark än snabb men har trots det gjort fina tider över aktuell distans. Hon öppnar visserligen bra från start och skulle hon nå ledningen för att sen släppa den positionen kommer hon få ett fint lopp. Streckas vid gardering.

Nämner även 4 Dream Of Money D.E. som blev störd flertalet gånger i den senaste starten senast och med tanke på detta så fullföljde hon loppet mycket bra. Hon kan öppna bra och ska tävla barfota runt om den här gången. Räkna med att hemmatränaren Hans Crebas satt sin märr i bra författning inför dagens start.

Min Vinnare: 3 Nymke Brigadoon.
Spets efter 500m: 3 Nymke Brigadoon.
Skrällen: 4 Dream Of Money D.E.
Ranking: A 3 B 6,4,12,13,10,7,8,11 C 1,15,9,2,5,14

V75-4 3140m volt
13 Maestro Crowe är en segervan sexåring som hade imponerande fem raka segrar innan man för två starter sedan startade som betrodd i Harper Hanovers lopp. Där drog man på i jämnt tempo i ledningen och trots att Maestro Crowe fick ge sig över upploppet måste man ge honom godkänt med tanke på motståndet den dagen. I den senaste starten var man dock inte som bäst, då fick man ge sig redan med 200m kvar till mål i ett enklare sammanhang. Med tanke på att det finns frågetecken på formen kommer jag gardera honom på systemet. Men en Maestro Crown i normalt slag har toppchans på nytt. 

Väljer att plocka med 10 Uncle Töll tidigt. Han visade fin form i den senaste starten när han avgjorde till seger efter att fått en fin resa i tufft tempo. Den längre distansen är kanske inte hans signum men insatsen i derbykvalet under förra säsongen när han trots mycket strul under vägen inte var långt borta från att kvala in till finalen talade ändå om att han hanterar den längre distansen också. Givet streck på mitt system idag.

Nämner även 2 Zurich As som vann på fint sätt i den senaste starten. Då precis som idag, handlade det om ett lopp över 3000m. Kommer Zurich As tillsammans med Björn Goop iväg bra från start finns det även på kartan att man kan köra sig till ledningen efter en bit. Får man sedan fuska bort en bit av loppet kommer han inte bli enkelt att plocka ner för övriga. Streckas.

Min Vinnare: 13 Maestro Crowe
Spets efter 500m: 2 Zurich As
Skrällen: 10 Uncle Töll
Ranking: A 13 B 10,2,11,14,4,5,8,7 C 12,3,9,1,15,6

V75-5 2140m auto
5 Zion Font är en sexåring som besitter ett fantastiskt facit. På sina 20 starter i livet har han segrat hela 17 gånger. Zion Font känns som en individ som kommer gå upp i klasserna framöver. Till dagens start har han fått ett lopp i kroppen och även det loppet slutade med seger. Till idag har säkert formkurvan flyttats framåt en hel del och han kommer blanda sig i segerstriden på nytt idag.

1 Condior höll gjorde det bra i den senaste starten trots att han fick ge sig från ledningen. Formen är bra och han kan öppna kvickt från start. Lyckas han hålla upp innerspåret ökar även segerchansen och är ett givet streck på systemet.

6 Bravo Santana är även han tidig på systemet. Han trivs bäst i främre träffen och kommer säkert laddas framåt direkt från sitt utgångsläge. Det är anmält barfota runt om för andra gången i livet vilket känns intressant. Till låg procent är detta skrällen i loppet för mig.

7 Benedetto O.P. är stark och rejäl och tål att göra en del jobb på egen hand. I den senaste starten fick han gå utvändigt om ledaren under större delen av loppet och höll ändå farten strålande till slut. Med en formkurva som pekar uppåt kommer han säkert blanda sig i segerstriden på nytt. Anmält amerikansk vagn vilket är spännande.

Nämner även 11 Halo Am som är en riktigt bra fyraåring som har svarat för flera gedigna prestationer på slutet. Att man varit struken inför dagens start gör formen något svårbedömd. Men enligt rapporterna från stallet så ska Halo Am ha tränat på bra inför dagens start. Ska inte nonchaleras trots sitt utgångsläge.
Har visserligen varit struken för feber, men rapporteras träna bra inför den här starten. Ett tidigt segerbud trots utgångsläget.

Min Vinnare: 5 Zion Font
Spets efter 500m: 1 Condior höll
Skrällen: 6 Bravo Santana
Ranking: A 5,1 B 6,7,11,3,12,4 C 10,9,2,8

V75-6 2140m auto
Jag väljer även att ta ställning för en tredje spik i omgången då jag vill kunna strecka på i de övriga avdelningarna. 5 Amornero Roc. Han gjorde det strålande i bronsfinalen senast när han enbart tvingades släppa förbi sig Admiral As som var lysande för dagen. Amornero Roc är kvick iväg från start och har idag fått ett bra läge. Räkna med att kusken Mika Forss har siktet inställt på ledningen och väl i den positionen kommer man bli svårslagen idag. För mig är detta bästa segerchansen i loppet och jag väljer att ta ställning och spika.

Motbud
1 Golden Guard har äntligen fått ett bra utgångsläge och även denna femåring kan öppna bra första biten. Han har fem segrar på lika många försök i ledningen och tränaren Claes Svensson är inte främmande för att man ska köra hästen i den positionen. Men kanske blir det så ändå att kusken Jonathan Bardun viker ner sig när Mika Forss bakom Amornero Roc ställer frågan från start. Givet streck för den som garderar.

Nämner även 3 Velten Versailles som har tagit elva segrar på sina 18 starter och nu meddelar dessutom tränaren Rick Ebbinge att det blir amerikansk vagn för första gången, vilket känns spännande. Från ett bra utgångsläge ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 5 Amornero Roc
Spets efter 500m: 5 Amornero Roc
Skrällen: 3 Velten Versailles
Ranking: A 5 B 1,3,2,11,10,6 C 9,7,12,4,8

V75-7 2640m auto
1 Handsome Brad hade ett missgynnande bakspår i den senaste starten men gjorde det mycket bra bakom Click Bait efter att ha gått synat dödens med varvet kvar till mål. Handsome Brad är kvick iväg från start och har fått ett bra spår för första gången på länge. Denna åttaåring vann samma lopp förra året och lång distans är ingen nackdel. Från ledningen har Handsome Brad bra chans på nytt. Förstahäst.

5 Milligan's School kommer till dagens start med formen på topp. Han gjorde det strålande bra vid seger för två starter sedan när han då krossade Nadal Broline från ledning via 1.10,6 över 2140m. I den senaste starten visade han att formen var bibehållen när han från ett hopplöst utgångsläge gjorde det bra. Milligan's School kan öppna bra från start och skulle han kunna snuva Handsome Brad på ledningen blir han på nytt en svår nöt att knäcka för sina konkurrenter.

Nämner även 4 Ble du Gers som har fått bra förutsättningar idag. Han lever mestadels på sin styrka vilket inte gör den längre distansen till någon nackdel. Han går hela vägen in i mål och skulle det bli trötta ben över Axevallas långa upplopp bland konkurrenterna så kommer Ble du Gers kunna plocka många placeringar där.

Min Vinnare: 1 Handsome Brad
Spets efter 500m: 1 Handsome Brad / 5 Milligan's School
Skrällen: 4 Ble du Gers
Ranking: A 1,5 B 4,3,11,12,8 C 2,6,10,9,7

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto