V75 Tips Axevalla 25/7

Publicerad på 25 Jul 2021 - 01:51

DrTrav

DrTrav

25 Jul 2021 - 01:51

På söndag är det dags för Stochampionatet och det känns på förhand som en otroligt öppen upplaga. Jag tycker att hela omgången känns svårlöst och det var inte helt enkelt att få ihop systemet den här gången. Det är ett par lopp där jag mer eller mindre vill betala för samtliga ekipage och det var svårt att skilja agnarna från vetet.

Jag spelar med två spikar i omgången. 4 Grande Diva Sisu i V75-4 samt 3 Global Agreement i V75-5.
Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Axevalla Söndag 25/7
V75-1 1.9.10.12
V75-2 6.7.8.15
V75-3 6.9.10
V75-4 4 Grande Diva Sisu
V75-5 3 Global Agreement
V75-6 1.3.6.11.13.15
V75-7 1.2.3.4.5.8.9.11

2304 rader x 0,50kr = 1152kr

Dagens Dubbel Axevalla 25/7
DD-1 1 Manstone Two U
DD-2 1.2.3.4.5.8.9.11

8 rader x 30kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m Auto
vi inleder omgången med en öppen och oviss historia där spelarna lär sprida på strecken rejält.

1 Begum Kronos är en häst som jag alltid har gillat och som visade vilken kapacitet hon besitter i försöket till Stochampionatet. Hon var minst betrodd av samtliga ekipage då men gick ett riktigt bra slutvarv och slutade till slut trea bakom Hall Of Am och Honey Mearas som båda tillhör favoriterna att vinna stochampionatet.
Hon kan inte ta emot utvändiga Gina Lollobrigada från start och det måste lösa sig från innerspåret men Johan Untersteiner är en skicklig kusk och han hittar förhoppningsvis ut under vägen och då tror jag att det kan vara dags för Begum Kronos nu.

9 Wallawalla Broline har än så länge inte vunnit något lopp men det känns som att hon närmar sig sin första seger. Hon har fått tuffa lopp på slutet och gjorde det klart bra i försöket till Stochampionatet efter ett lopp utvändigt ledaren. Det känns som att hon kommer mer och mer formmässig och nu ska hon testas barfota runt om för första gången. Läget behöver inte vara helt fel och med tanke på de tuffa loppen på slutet vill man nog ge en snällare resa och köra till slut nu.

12 Stella Nova Race är blixtrande snabb från start och hade förmodligen varit spetsfavorit från samtliga framspår. Nu hade man otur i spårlottningen och får försöka söka sig framåt i ryggar istället. Uppgiften är såklart svår men hon känns ändå givet på sitt kunnande.

10 Bahama Passion verkar man ha hittat toppformen med nu och hon var fin som trea i försöket och avslutade fort när hon fick fritt över upploppet. Hon är inte mycket sämre än någon annan här och hon får plats på systemet.

För den som har råd bör man även plocka med 6 Crashed Eggs och 7 Clockwork på systemet men jag får stå över på mitt systemförslag eftersom jag behöver många hästar i de avslutande loppen.

Min Vinnare: 1 Begum Kronos
Spets efter 500m: 2 Gina Lollobrigada
Skrällen: 10 Bahama Passion
Rankingen A: 1.9.12.10 B:6.7.11.2.3 C: 5.4

V75-2 2140m Volt
7 Hamilton Atout får tipset i loppet. Björn Goop är skicklig på att pricka bra från springspåret och även om jag tror att 6 Don’t Be Cruel är den som spetsar initialt så känns det inte alls otänkbart att Petter Lundberg överlåter ledningen till Björn Goop. Han gjorde ett mycket bra lopp som tvåa senast efter att ha fått göra jobbet på egen hand och till den här starten lättas han ytterligare i balansen. Från ledningen känns det som att han skulle kunna få fuska bort lite av loppet och rinna undan men jag är inte helt övertygad om vad Petter Lundberg vill göra med Don’t Be Cruel och det skulle kunna bli svar om ledningen.

6 Don’t Be Cruel har haft problem med aktionen tidigare men verkar vara på väg åt rätt håll och kan stoltsera med två raka segrar i enklare gäng. Nu går han upp i klass till den här starten men han kan öppna fort och det hade varit intressant att se honom i ledningen mot det här sällskapet med sina fina form. Det är möjligt att Petter Lundberg överlåter ledningen till 7 Hamilton Atout när det är tuffare emot på V75 men oavsett kommer han att få en bra resa och jag blir inte förvånad om han vinner igen.

8 Niford Des Baux har bra kapacitet för klassen och var favorit senast efter en imponerade sverigedebut men gjorde bort sig med galopp den gången bakom bilen. Nu är det voltstart igen och Magnus Djuse lär söka sig ut från innerspåret omgående och jag blir inte förvånad om han vinner den tunga vägen.

15 Digital Races har startat tätt och imponerade vid fyra raka segrar på en dryg månad innan han till slut fick se sig besegrad efter en lite sämre insats.
Därefter har han varit ute i två tuffa V75 lopp och senast visade han att formen finns kvar när han spurtade in som trea när han väl fick fritt över upploppet. Motståndet känns öveinte värre nu och till låg spelprocent vill jag ha med honom på systemet.

Precis som i V75-1 tycker jag att det är en väldigt öppen historia och i en omgång med färra öppna lopp hade jag kunnat kosta på mig fyra-fem hästar till på systemet.

Min Vinnare: 7 Hamilton Atout
Spets efter 500m: 6 Don’t Be Cruel / 7 Hamilton Atout
Skrällen: 15 Digital Races
Rankingen A:7.8.6.15 B:11.4.13.12.9.14.13.1 C:10.2.5

V75-3 2140m Auto
10 Highway To Hill är en spännande avkomma efter Muscle Hill som är under stark utveckling och har tagit rejäla kliv framåt i de två senaste starterna. Han har förvisso visat att han går bra bakifrån men jag har ändå svårt att köpa det stora favoritskapet som han har i skrivande stund (73%).
Han kommer säkert inte vara så stor favorit vid spelstopp men jag tycker att det här ett riktigt bra lopp och jag vill prova att plocka med ett par hästar till på systemet.

9 Global Cashflow tycker jag känns klart intressant bakom favoriten. Han har vunnit tre av fem starter i karriären och även om motståndet hårdnar nu när han har tjänat snabba pengar så gillade jag verkligen intrycket vid segern senast och det ser ut som att det finns mer att ta av framöver.

6 Akilles Face har galopperat vid sju av karriärens tio starter och verkar inte riktigt ha fattat vad det går ut på än så länge. Det är dock en toppstammad hingst med Raja Mirchi som far och Love You som morfar och man hör på stallet att det här verkligen är en häst som man håller högt. Om man tror att han kan springa en 11-tid felfritt så måste det såklart vara ett väldigt tidigt motbud om han nu håller sig i trav.

Jag nöjer mig med tre hästar på systemet men nämner även 2 Chatty Kronos som imponerade senast vid segern även om hon fick det lite serverat. Man ligger dock lite lågt från stallet den här gången mot hingstar och valacker och det verkar inte vara den viktigaste uppgiften med andra lopp i åtanke framöver.

1 Individia tror jag väl ändå får svårt att hålla hela vägen in i mål men det låter på Westerholm som att man inte känner sig golvade och man är inte främmande för att köra i ledningen om man kommer dit.

Min Vinnare: 10 Highway To Hill
Spets efter 500m: 1 Individia/ 6 Akilles Face/ 10 Highway To Hill
Skrällen: 6 Akilles Face
Rankingen A: 10 B:9.6.2.1.11.4.7 C:5.8.12.3

V75-4 2140m Auto Monté
3 Under The Counter har på pappret en mycket bra uppgift och kommer förmodligen att bli klar favorit i loppet. Nu har hon dock inte tävlat sedan i Mars och har dessutom blivit betäckt och att hon ska ha toppform för dagen känns tveksamt. Det är möjligt att hon bara vinner ändå när hon endast möter ston och har en bra chans att hitta till ledningen. Det är dyrt att dubbla systemet och trots en lämplig uppgift på förhand så väljer jag att gå emot och spika ett annat ekipage som jag är klart mer spänd på.

Jag är väldigt spänd på att se 4 Grande Diva Sisu under sadel nu.
Det är ett toppsto i grund och botten som vann Stosprinten under fjolåret. Hon har varit ute i tuffa stolopp under året och senast var hon fyra bakom Diana Zet, Allegra Gifont och Gina Mearas. Hon kan öppna fort från start och jag är inte helt främmande för att hon skulle kunna ta sig förbi Under The Counter från start och hitta till ledningen även om det mest troliga scenariot är att Jonatan Carré laddar iväg från start för att söka sig ner i ryggen på favoriten. Även om Grande Diva Sisu har gjort bra lopp från ledningen så tycker jag att hon är ännu vassare när hon får gå i ryggar och spara på sin speed tillslut.
Man brukar oftast få chansen över upploppet i montélopp och om hon bara hanterar den ovana disciplinen tror jag att hon avgöra på speed över upploppet mot en favorit som inte har toppform för dagen.
Det är såklart lite utav en chansning när hon aldrig har startat i monté tidigare men Carré är en skicklig ryttare och man har gått ett montéjobb där allt verkade bra i lugna farter.

Jag tycker att dessa två höjer sig men bakom räknas främst 6 Donatella Center som har visat bra form på slutet samt 8 Up To Me som säkerligen lär vara förbättrad på barfotabalans och hon rids av montédrottningen Emilia Leo.

Min Vinnare: 4 Grande Diva Sisu
Spets efter 500m: 3 Under The Counter/4 Grande Diva Sisu
Skrällen: 8 Up To Me
Rankingen A: 4 A/B: 3 B: 6.8 C:7.2.5.1

V75-5 2140m Auto
3 Global Agreement galopperade över upploppet senast och var troligen lite trött efter att ha fått göra jobbet ute i spåren från ett opassande utgångsläge. Han är normalt sett inte osäker av sig och jag ser det som ett olycksfall i arbetet.
Nu är läget mer passande med ett bra spår bakom bilen och taktiken från Erik Adielsson lär vara given. Han har nämligen tagit samtliga sina sex segrar från ledningen och lyckas han bara med att hålla ut startsnabba och formstarka 6 Global Attention när bilen släpper vingarna så borde det vara en bra chans att leda det här loppet från start till mål. Jag tror att inledningen på loppet blir helt avgörande och med ett par spår längre in i banan tror jag att han lyckas hålla ut Global Attention från start och jag spikar ekipaget.

Motbud
6 Global Attention kan som sagt öppna snabbt från start och skulle Rikard N Skoglund lyckas med att ta sig förbi framför allt Global Agreement från start så är mycket vunnet. Jag tror dock att han kommer få trava utvändigt om min spik eller möjligtvis smita ner i ryggen på ledaren och då blir det svårare att vinna loppet. Han håller annars kanonform för dagen och vann på 11.9 över medeldistans i en klass 2-final senast och är en utmanare oavsett.

2 Frodo S är nyttig och gör det bra hela tiden. Senaste loppet strulade det rejält och han krokade ihop med ett annat ekipage och den galoppen är bara att glömma. Han kommer att få en bra position från sitt utgångsläge och skulle det bli utdragen spetskörning borde han ha en polett tillslut.

1 Vicar radar upp pallplaceringar och det är en rejäl häst som tål att göra jobb under vägen. Läget nu känns dock som ett klart minus och han kommer förmodligen att bli över från start. För en häst som lever på sin styrka tror jag det blir för långt fram även om det skulle lösa sig under vägen och jag rankar ner en aning den här gången.

För den som letar skräll i loppet och vill betala för många hästar så nämner jag 10 Look Håleryd.Han är helt ospelad i skrivande stund men det är inte helt otänkbart att det blir bra fart där framme. Det låter uppåt från stallet och man slänger dessutom på ett helstängt huvudlag nu.

Min Vinnare: 3 Global Agreement
Spets efter 500m: 3 Global Agreement
Skrällen: 10 Look Håleryd
Rankingen A: 3 B:6.2.10.1.4.8.11. C:12.5.7.9

V75-6 2140m Volt
1 Manstone Two U har ett passande läge och borde kunna utnyttja sin startsnabbhet för att få ett bra lopp i ryggen på Mellby Happy. Hon har gjort starka avslutningar mest varje gång på slutet och stallet håller bra form för dagen. Skulle hon få fritt över det långa upploppet kan skrällen vara ett faktum. Det är inte helt otänkbart att man testar i ledningen nu med tanke på den fina formen men mitt huvudscenario är ändå att man överlåter ledningen till Goop när han kommer farande från sitt springspår. Man måste våga för att vinna och med två väldigt öppna DD-lopp så sticker jag ut hakan och spikar inom den spelformen.

6 Mellby Happy har fått ett passande springspår och borde kunna komma iväg Snabbare än 3 Aurora Show från början och köras fram till tätpositionen omgående om André Eklund inte svarar. Hon var mycket fin från spets vid segern senast mot ett enklare motstånd och skulle hon få bestämma där framme kan det bli svårt att hinna ikapp henne. Hon var tvåa bakom Ultra Bright för tre starter sedan och med det här utgångsläget ska hon såklart räknas tidigt.

15 Orlando har matchats tufft och hon var bland annat ute i derbystoet under fjolåret. Hon besitter en hög kapacitet och det känns som att hon är klart på gång nu och börjar visa sin fulla potential. Det är såklart svårt att ta in tjugo meter på en snabb sommarbana men på ren kapacitet tror jag att det är en bättre häst än de på den främre volten.

3 Aurora Show gjorde det godkänt senast från ett svårt utgångsläge och det fanns förmodligen en hel del krafter kvar över mål. Hon har visat fin form innan dess och hon är segervan från tiden i Italien där hon tagit hela 13 segrar på 21 försök. Det finns risk att hon får göra jobbet utvändigt nu men hon kan vara bra nog för att vinna den vägen också.

11 Xanthis Delicious håller bra form för dagen och har varit ute i tuffa lopp på slutet. Läget är såklart inte det bästa men om hon kan smyga med i ryggar under vägen så har hon en vass avslutning till slut.
Jag måste även betala för 13 Tonique som jag alltid har haft ett gott öga till och hon svarade för några riktigt starka insatser som treåring och fyraåring. Det känns som att hon är på gång nu igen och hon har visat form på slutet. Det är anmält med skor i skrivande stund men jag hoppas att man rycker skorna precis som vid segern näst senast, vilket skulle vara ett enormt plus.

Min Vinnare: 3 Aurora Show
Spets efter 500m: 6 Mellby Happy
Skrällen: 13 Tonique
Rankingen A: 1.6.B:15.3.11.13.2.4.8.14 C:7.12.5.9.10

V75-7 2640m Auto
Omgången avslutas med årets upplaga av Stochampionatet och jag tycker att det känns extremt öppet i år. Det är bara ett fåtal hästar som jag har svårt att se som vinnare och jag streckar totalt åtta hästar på mitt system.

11 Honey Mearas är relativt klar favorit på den fasta oddsmarknaden i skrivande stund och hon har hunnit med att bli tvåa i Drottnings Silvias Pokal i år där hon gick starkt hela vägen in i mål utan att kunna hota Fifty Cent Peace.
Hon har fått ett svårt utgångsläge nu men det känns som att det kommer att gå undan där framme och Örjan brukar vara skicklig i loppen med extra stora prissummor. Örjan gjorde bara precis vad han behövde och löste en finalplats i försöket och vi vet att Daniel Redén är enormt skicklig på att matcha hästarna mot storloppen. Man tävlar barfota precis som i Drottnings Silvias pokal och vi kan nog vara säkra på att vi får se en bra insats nu, men det kan bli långt fram.

2 Hall of Am kan öppna fort från start om man vill men vad man kan läsa mellan raderna så låter det som att man inte vill köra ihjäl sig i någon spetskörning. När man väl står där på start så kanske Djuse trycker av trots allt och han kan mycket väl hitta till ledningen. Hon vann sitt försök före just Honey Mearas och hon har svarat för många starka insatser på slutet. Hon ska räknas mycket tidigt oavsett vilket upplägg Djuse väljer.

Det är många hästar som kan öppna fort från början med det låter på intervjuerna inför som att 1 Global Brilliance och 5 Chablis Ribb är mest angelägna om att komma till den positionen. Båda är mycket intressanta från ledningen, Global Brillance har fått nya växlar i sin nya regi och vann sitt försök från tät och intrycket på Josefin Ivehags Chablis Ribb i försöket tog jag verkligen till mig. Hon får inte mycket förtroende av spelarna men jag tycker inte att hon är borta alls.

9 Globalizer vann sitt försök trots att hon blev alldeles för het där framme och man hör på stallet att man hellre vill se hästen i ryggar och därför behöver läget inte vara helt fel. Det behövs såklart tempo på loppet men hon har visat att hon kan gå ett rejält slutvarv tidigare och om det har gått snabbt där framme kommer hon att avsluta fort.

8 Eagle Eye Sherry var trea i Drottning Silvias Pokal och har tjänat hela 5.5 miljoner kronor redan som fyraåring. Hon skördade stora framgångar under fjolåret och vann bland annat Svenskt Trav Oaks. Läget blev såklart besvärligt och det kan bli vingel härifrån men hon måste såklart räknas oavsett.

3 Sayonara och 4 Loaded Maria är inte heller borta om det klaffar och får också plats på mitt system.

Min Vinnare: 11 Honey Mearas
Spets efter 500m: 1 Global Brilliance/ 2 Helluva Am / 5 Chablis Ribb
Skrällen: 5 Chablis Ribb
Rankingen A: 11.2.1.5.9.8 B:3.4 C: 10.7.6.12

Lycka till 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto