V75 Tips Bergsåker 17/4

Publicerad på 15 Apr 2021 - 22:49

DrTrav

DrTrav

15 Apr 2021 - 22:49

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Bergsåkers travbana. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar 5 Moses i den första avdelningen och 6 Odd Herakles i den tredje avdelningen.

V75 Tips Bergsåker Lördag 17/4
V75-1 5 Moses
V75-2 2,8,11
V75-3 6 Odd Herakles
V75-4 3,4,5,6,7,9,11,12,13
V75-5 1,2,3,4,9
V75-6 3,7,9,11
V75-7 1,2,4,11

2160 rader x 0,50 = 1080 kr

DD Tips Bergsåker Lördag 17/4
DD1: 3,7,9,11
DD2: 4 Disco Volante

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
Vi inleder dagens V75 spel med att gå ut hårt och spika 5 Moses. Detta är en sexåring som gjorde comeback för två starter sedan och imponerade direkt, genom att utge ett gav ett läckert intryck när man rundade samtliga konkurrenter till seger via 09,4 i 800m. I den senaste starten var man storfavorit på V86, och man fick efter ett lopp utvändigt om ledaren nöja sig med andraplatsen. Man är kvick iväg från start och idag är man min troliga ledare av loppet och väl i den positionen ser jag Moses ha en bra segerchans i loppet. I med att många inte vill spika i första avdelningen på V75 tilltalar även spel procenten kontra segerchansen och jag väljer att ta ställning direkt.

Motbud
2 Axel Ruda har stått för en fin utvecklingskurva på slutat och har flera bra prestationer i ryggen när man kommer till dagens start. Man har fått ett bra spår bakom bilen och är den som skulle kunna ställa till det för min spik i spets körningen. Men det troliga är ändå att man väljer att släppa fram Moses och inta positionen i rygg på ledare nu med tanke på att man är garanterad lucka via Open-Stretch här på Åby. Axel Ruda ska inte nonchaleras över upploppet och är ett givet streck vid gardering.

Nämner även 3 Rally Hans som är härdad i klassen och galopperade i slutskedet i den senaste starten, och det var en framskjuten placering som försvann. Med fortsatt fin form och lite klaff med positionerna ska Axel Ruda ses som en utmanare idag.

Min Vinnare: 5 Moses
Spets efter 500m: 5 Moses
Skrällen: 6 Otroligosåfin
Ranking: A 5 B 2,3,6,12,8,10,7 C 1,11,4,9

V75-2 2640m volt
8 Magnificent Tooma gör tredje starten för sin tränare Daniel Redéns. Efter den imponerande debuten i höstas såg många med mig emot att få se denna femåring igen på skärtorsdagen i Gävle. Det blev ett tufft upplägg på loppet och man fick dra tåget själv i fjärdespår och blev fyra i mål. Idag är loppet ett varv längre vilket är positivt och även om man har stängt spår och voltstart så har kusken Örjan Kihlström tid på sig att leta sig ut i ett andraspår. Seger chansen bör var god för Magnificent Toom som kan vinna loppet på olika sätt. Förstahäst.

Iden i loppet är 2 Gogobet Sisu, som nu har fått visa sin höga kapacitet några gånger. I den senaste starten var det årsdebut och intrycket var mersmakande direkt när man satte nosen först över mållinjen efter lång vila. Med det loppet i kroppen bör formen vara ytterligare förbättrad till dagens start. Kusken själv Mats E Djuse meddelar att han körde hästen några gånger under fjolåret och att han redan då imponerades över Gogobet Sisu och hans kapacitet för klassen. Till endast 13% är man ett givet streck på min kupong.

Nämner även 11 Global Attention som kommer med på systemet, han vann på rejält sätt över lång distans för två starter sedan. Kapacitetsmässigt duger han bra för klassen och skulle det bli lite tempo på loppet kommer de gynna Jörgen Westholms travare.

Min Vinnare: 8 Magnificent Tooma
Spets efter 500m: 7 Berra Steel
Skrällen: 2 Gogobet Sisu
Ranking: A 8,2 B 11,7,5,6,9,3,1 C 4,10,12

V75-3 2140m auto
Här kommer omgångens andra spik, 6 Odd Herakles. Visst att det är bra klass på loppet och att man har en tuff utmanare i form av 11 Månlykke A.M. men när man kommer till start med 20 raka segrar och har det bästa utgångsläget av de två betrodda känns det givet att spika trots den höga spelprocenten. Inför dagens start har Odd Herakles flyttat till Sverige och tränaren Fredrik Fransson. Men det är fortsatt Tom Erik Solberg som sitter i vagnen precis som vid de 19 av 20 senaste segrarna. Odd Herakles öppnar snabbt och är den tidiga ledaren av loppet och väl i den positionen kommer man inte bli lätt att brotta ner, med främsta motbudet en bit bak i kön kommer varje meter vara kostsam att plocka in på min spik. Känslan är att är bara Odd Herakles frisk och kry är seger chanserna mycket höga. Jag spikar.

Motbud
11 Månlykke A.M. fick sitt stora erkännande under förra året när han vann Svenskt Mästerskap. Månlykke A.M. har även sett helt lysande ut i årets två starter och det ska bli intressant att se om han kan ge Odd Herakles en match trots sitt tuffa utgångsläge. Bricka 11 gör att man måste göra loppet den en tyngre vägen än vilket försvårar uppgiften, men är det någon som ska lyckas så känns det som det är Månlykke A.M. och man är det givna motbudet vid gardering.

Nämner även 9 B.W.Rune som jag höll upp lite inför den senaste starten. Då var det voltstart och det blev galopp, nu är det bilstart vilket är en klar fördel. B.W.Rune gynnas av tufft tempo på loppet och skulle Månlykke A.M. pumpa upp tempot för högt här idag finns B.W Rune där som en vass avslutare. En riktig kantboll till 1% för den som letar större gardering.

Min Vinnare: 6 Odd Herakles
Spets efter 500m: 6 Odd Herakles
Skrällen: 9 B.W.Rune
Ranking: A 6 B 11,9 C 5,2,1,6,8,10,4,3

V75-4 2140m volt
Ett öppet Diamant Sto försök på förhand där 3 Lyckans Cash gick starkt i tredjespår sista 700m i den senaste starten, det räckte till en andraplats bakom Gitte Silvåkra som även är med idag. Men inför den starten hade Lyckans Cash varit sjuk, vilket gör att jag förväntar mig ytterligare en bättre prestation i dagens start. Eftersom utvändig hästen 4 Lovely O.O . inte är speciellt rapp iväg från start räknar jag med att Örjan Kihlström som sittet bakom Lyckans Cash snabbt hittar ut i ett andra spår och körs framåt direkt. Med en formkurva som pekar uppåt och ett något bättre lopp scenario att vänta blir Lyckans Cash min förstahäst i loppet.

6 Gitte Silvåkra besegrad Lyckans Cash i den senaste starten som jag nämnde ovan. Detta är en sexåring som hittat nya växlar på slutet och blir bara bättre och bättre för varje start. Hon kommer med två raka spetssegrar och fin form till dagens start. Idag har man dock ett snävt fjärdespår i volten och det handlar inledningsvis om att komma iväg felfritt och söka position. Gitte Silvåkra har nämligen visat sig ha lite galopp tendenser i just voltstart och det är något man måste ta hänsyn till när man värderar segerchansen. Men går man iväg felfritt är ska man tidigt räknas in i seger snacket och hon plockas med på mitt system.

Vill även framhålla 7 Beauty Wind som satt fast med vinstkrafter sparade för två starter sedan i årsdebuten, och i den senaste starten senast höll hon klart godkänt efter en tuff resa utvändigt om ledaren. Nu med två lopp i kroppen bör formtoppen vara nära och i ett öppet stolopp ska man räknas tidigt.

Min Vinnare: 3 Lyckans Cash
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Juvelens Miss F / 12 Kate Baldwin
Ranking: A 3,6,7 B 12,9,4,5,11,13 C 2,14,1,15,10

V75-5 1640m auto
3 Deal Done Zet är en segermaskin som nu är ute med bra förutsättningar över kort distans. I den senaste starten tog man tidigt hand om ledningen och gick sedan undan till en säker seger. Man har staplat segrarna på rad och kommer till dagens start med ett fint staket på fem raka segrar i programraden. Från ett perfekt utgångsläge håller jag Deal Done Zet som den tidiga ledaren av loppet och från den positionen kommer man sen bli svåra att plocka ner. Förstahäst och även hästen att slå för övriga motståndare.

4 Fighter Lady är en intressant häst som nu gjort fyra starter på svensk mark. Detta är ett sexårigt sto som tränas av Kevin Gondet och som fortsatt är under fin utveckling. Fighter Lady kommer till dagens start med fin form och har två segrar och en andraplats på det tre senaste starterna. Till kvällen start ska man dessutom prova henne med ett stängt huvudlag, vilket är riktigt intressant. Till bara 8% är man en skräll jag betalar för.

9 Power Blaster stod för en bra prestation i den senaste starten, när man efter ett tapp på värdefulla meter i inledningen av loppet kom tillbaka starkt och slutade tvåa. Från ett intressant smygläge idag kommer man sitta bra på det direkt och skulle det bli lite tempo på loppet från början kommer denna fyraåring kunna avsluta riktigt vasst.

2 Cash Cowboy var tvåa i finalerna på Solvalla i den senaste starten. Då testade man att tävla utan skor för första gången i livet, det blir samma utrustning idag. Från ett perfekt utgångsläge kan man inte räkna bort Peter G Normans femåring. Till enbart 9% är man spännande när man väl är inne på att gardera.

Min Vinnare: 3 Deal Done Zet
Spets efter 500m: 3 Deal Done Zet
Skrällen: 4 Fighter Lady / 9 Power Blaster
Ranking: A 3 B 4,9,2,1,10,6,5,8 C 11,12,7

V75-6 1640m auto
9 Vikens High Yield har jag talat mig varm om i denna bloggen. I den senaste starten var det årsdebut och jag trodde på honom direkt. Men man fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren då. Nu med lopp i kroppen bör man gått framåt en hel del formmässigt och vi kan vänta oss en ännu bättre prestation idag. Man kommer även från bricka nio sitta i ett andraspår direkt och har tidigare segrat i två av tre starter över 1600m. Min förstahäst.

3 Cab Lane blir favorit och det med rätta, han har glänst vid sin två segrar i år och borde vara nära toppformen nu. Kan öppna kvickt och kommer man till ledningen ikväll är mycket vunnet, i ledningen har man segrat i åtta av tolv försök. Men oavsett om det blir ledningen eller inte ska segerchansen vara hög, då Cab Lane även visat att han går bra från andra positioner också.

11 Vae Victis Club är skrällen i loppet. I comebacken senast galopperade man dubbel vilket gör att formen fortsatt är svårbedömd. Men detta är en sjuåring som besitter hög kapacitet i grunden och som övertygade för tränaren Daniel Reden under sensommaren i fjol. Rapporterna säger även att Vae Victis Club känns fin i träning inför dagens start. Ska inte nonchaleras på systemet.

Min Vinnare: 9 Vikens High Yield
Spets efter 500m: 3 Cab Lane
Skrällen: 11 Vae Victis Club
Ranking: A 9,3 B 11,7,1,2,10,5 C 6,8,4,12

V75-7 2140m auto
4 Disco Volante tävlade barfota runt om för andra gången på svensk mark i den senaste starten, och denna åttaåriga valack visade återigen hur kvick man är från start när man väljer att ladda. Från ledning kunde man sen hålla undan för samtliga konkurrenter och man tog en välförtjänt seger. Nu blir det samma balans igen och det är återigen upplagt för ledningen och väl i den positionen har man 24 segrar på 33 försök. Även om motstånd knappast saknas så är man en given kandidat i segerstriden och man blir min förstahäst.

2 Who's Who gjorde en mycket imponerande årsdebut i den senaste starten. Man såg riktigt fin och spänstig ut när man passerade förbi samtliga konkurrenter över upploppet. Nu med loppet i kroppen ska formen tagit ytterligare steg framåt. Med ett perfekt utgångsläge och kunnande för att segra i ett lopp som detta från dödens så är man ett självklart segerbud.

Vi kommer även i loppet få se 11 Very Kronos som gör årsdebut. Detta var tidigare en sjuåring som knappt gick att räkna på, han blandade galopper med enastående prestationer. Men sen en dag i början av Oktober förra året verkar tränaren Svante Båth och kusken Erik Adielsson hittat nyckeln hos Very Kronos. För sedan har man inte galopperat och har sex segrar och en andraplats på kontot. Att det nu är årsdebut är heller inget som oroar nämnvärt då man segrat i fem av åtta starter när det gått mer än 30 dagar mellan loppen. När vi dessutom verkar få omkring 20% på strecken känns men intressant direkt i comebacken.

Min Vinnare: 4 Disco Volante
Spets efter 500m: 4 Disco Volante
Skrällen: 1 Antonio Trot
Ranking: A 4,2,11 B 1,10,5,8,3 C 7,9,6,12

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto