V75 Tips Bergsåker 28/8

Publicerad på 27 Aug 2021 - 00:04

DrTrav

DrTrav

27 Aug 2021 - 00:04

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Bergsåkers travbana. Omgången kryddas av en jackpot på 35 Miljoner. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar 8 Månlykke A.M. i den tredje avdelningen och 9 Brezza Du Kras i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Bergsåker Lördag 28/8
V75-1 6,7,9,12
V75-2 2,6,7,8,11
V75-3 8 Månlykke A.M.
V75-4 1,3,11,13,14
V75-5 2,3,5,6,7,8,12
V75-6 9 Brezza Du Kras
V75-7 3,4,6

2100 rader x 0,50 = 1050 kr

DD Tips Bergsåker Lördag 28/8

DD1: 9 Brezza Du Kras
DD2: 3 Verry Kronos
1 rader x 150 kr = 150 kr

DD1: 9 Brezza Du Kras
DD2: 4,6
2 rader x 50 kr = 100 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m auto
12 Admiral As kommer senast från det som av många kallade ”den bästa Jubileumspokal som körts”. Man delade dessutom på favoritskapet i loppet men fick dagen förstörd av en galopp som kom oväntat. Hästen såg strålande ut den kvällen och var såklart toppad inför uppgiften. Nu laddar man om och är ute efter revansch. Formen lär vara bibehållen och trots spår tolv bör Admiral As ha toppchans. Det är åter Örjan Kihlström som sitter upp i vagnen och Admiral As är den givna förstahästen i loppet.

7 Gardner Shaw är en femåring med högt kunnande när han levererar på topp. Men han har haft en del problem med aktionen på slutet, men inför den senaste starten hade han fått vila och återhämta sig och såg klart förbättrad ut. Han svepte fältet i en fin långspurt och vann tillslut enkelt. Öppnar okej från start och jag räknar med att kusk och tränare Jörgen Westholm är offensiv från start och ska inte nonchaleras om det skulle strula längs vägen för favoriten.

Nämner även 9 Digital Class som gör det bra varje gång utan att få sätta nosen först. Hon har stått för fem raka topp-3 placeringar och fyra av gångerna har det varit tuffa lopp dessutom. För tre starter sedan avslutade hon vasst som trea bakom Rotate och Upstate Face och har efter det stått för två raka andraplatser i tuffa stolopp. Skrällen i loppet.

Min Vinnare: 12 Admiral As
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Digital Class
Ranking: A 12 B 7,9,6,11,2,10 C 1,5,3,4,8

V75-2 2140m volt
En öppen klass-ll avdelning väntar och jag hade gärna streckat samtliga tolv på systemet men samtidigt är många av hästarna jämnt spelade och man får därför inte lika mycket betalt för en skräll här som i andra avdelningar på kupongen. Därför kommer jag nöja mig med fem streck och hoppas det räcker för att på så sätt skapa mervärde i mitt system.

7 Conch On Inn är en treåring som startade karriären med att vinna tre av sina fyra inledande starter. Men i de två senaste starterna har han inte varit som bäst och har därför fått lite vila inför dagens start. Tränare Joakim Elfving lär sikta mot Kriteriet med Conch On och skulle han hitta rätt idag och tävla på sin fulla kapacitet är segerchansen bra. Att det även är anmält barfota fram för första gången är också intressant.

2 Emperor har segrat i fyra av sina sju senaste starter och vann ett enklare lopp från utvändigt om ledaren senast och såg fin ut. Emperor har tidigare varit stabil i voltstart och lär hamna bra till direkt från bricka två. Ett tidigt segerbud i kvällens lopp.

Även 8 Double O.Seven visade upp fin form i den senaste starten och har även han segrat i fyra av de sju senaste starterna. Men skillnaden är jämfört med Emperor att Double O.Seven endast startat sju gånger i livet. Utgångsläget är inte optimalt och han behöver en del tur härifrån, men i ett öppet lopp där mycket kan hända känns det tryggt att Björn Goop sitter i vagnen som ibland kan trolla med positionerna under loppen.

Nämner även 6 Finalizer som har visat bra fart och hade tre raka segrar på kontot inför den senaste starten. Senast fungerade han visserligen inte lika bra men det räckte ändå till en andraplats. Nu är det Ulf Ohlsson som sitter upp i vagnen vilket känns intressant. Finalizer kan öppna bra i voltstart och ska inte nonchaleras.

Min Vinnare: 7 Conch On
Spets efter 500m: 7 Conch On
Skrällen: 6 Finalizer
Ranking: A 7,2,8 B 6,11,4,9,3,10,1 C 12,5

V75-3 2640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, det är ingen mindre än Sveriges bästa kallblod 8 Månlykke A.M. Han har stått för några mäktiga insatser under året och endast förlorat ett felfritt lopp. Men han har även fått mig personligen att hamnat helt snett på det ibland. Har spikat honom vid de två tillfällena han blivit besegrad på slutet samtidigt som jag garderat vid minst två av han senaste segrar. Men nu är det omtag och även om han fick se sig besegrad av den norska segermaskinen Odd Herakles i den senaste starten så är det inte mycket att säga om när han fick göra jobbet utvändigt. Månlykke A.M. kommer laddas framåt direkt idag och sitter troligen, trots sitt utgångsläge, tidigt i ledningen och väl i spets ser jag ingen som ska kunna rå på honom. Spik.

Motbud
4 Mel Odin är numera en rutinerad herre som är mer än dubbelt så gammal som min spik Månlykke A.M. Men han kommer med en färsk seger i bagaget när man skrällde till 54,84 på toton och slog bland annat 12 B.W.Rune och 2 Pydin. Med en liknande prestation ikväll är man ett tidigt bud bakom min spik och skulle han komma bort på något sätt eller ha en sämre dag kan detta vara en riktig kioskvältare i loppet.

Nämner även 3 Don Viking som har vunnit fem lopp under året och har visat upp en kvickhet i benen. Han var tvåa i det här loppet förra året bakom just Månlykke A.M. och kan ta en ny pallplats ikväll.

Min Vinnare: 8 Månlykke A.M.
Spets efter 500m: 8 Månlykke A.M.
Skrällen: 4 Mel Odin
Ranking: A 8 B 4,3,2,5,1,10,12 C 6,11,9,7

V75-4 2140m volt
3 Zante Grif besitter bra kunnande i grunden och kommer med en bra prestation i den senaste starten trots att hon fick ett tufft lopp. Han backades bak med 1200m kvar till mål men gick därefter på i spåren och brottade ner samtliga konkurrenter förutom segraren Margareta Tooma. Idag är utgångsläget bättre för Zante Grif som visade för tre starter sedan att hon kliver iväg bra från bricka tre. Från en bra position idag är hon mitt givna första streck i loppet.

13 Hevin Boko är ett tufft sto som i den senaste starten såg ut som en vinnare in på upploppet, men favoriten Diana Zet kom tillbaka och slog av henne strax före mål. Men gången före imponerade hon när hon tuggade ner Mellby Free från dödens. Idag är det många att runda men skulle det inte strula för mycket längs vägen kommer hon bli tuff att stå emot under slutvarvet. Givet streck.

Nämner även 1 Miss Silver som idag fått ett spännande utgångsläge. Från bricka ett finns det goda chanser på att hålla upp ledningen från start och när dessutom denna sexåring gjort sina bästa prestationer längst fram så är jag inne på att Gustav Johansson kommer hålla nosen först i loppet så länge det går i detta ungdomslopp. Hon besegrade både Kali Smart och Gina Mearas från tät för två starter sedan under Hugo Åbergs-kvällen.

14 Unique Juni är härdad i tuffa lopp och kan idag ta rygg på Hevin Boko under slutvarvet och låta sig få draghjälp. Väl över upploppet kan hon avsluta vasst.

Min Vinnare: 3 Zante Grif
Spets efter 500m: 1 Miss Silver
Skrällen:
Ranking: A 3,13 B 1,14,11,5,7,9,15 C 10,6,12,2,4,8

V75-5 3140m auto
2 Made of Stars är tuff och rejäl samt trivs över längre distans. I den senaste starten gick han barfota runt om för första gången och det fungerade riktigt bra. Made of Stars såg bättre ut i travet än tidigare. Nu blir det återigen barfota runt om vilket är positivt och från ett passande andraspår lär han köras offensivt och är ett givet segerbud i loppet. Ska bli spännande och se om man kan köra sig hela vägen till ledningen när spetsstriden lagt sig lite, i så fall ökar segerchansen ytterligare. Förstahäst.

3 Mateo de Reve mötte 2 Made of Stars i den senaste starten och fick då hjälp av honom med tempot på loppet och tackade för det genom att säkert gå undan till en seger. Mateo de Reve kan öppna okej från start, och med en Björn Goop som säkerligen har siktet inställt på ledningen så kommer det att laddas iväg vad som går från start. Väl i ledning hoppas nog Björn Goop att han kan fuska bort en bit av loppet över den längre distansen och lyckas han med det ska segerchansen vara bra.

Nämner även 8 Gaylord Am som besitter högt kunnande men fick idag ett tufft utgångsläge. Är beroende av en del tur längs vägen men skulle det bara lösa sig någorlunda finns både kunnande och fart för att utmana om segern tillslut.

6 Carry Cash är en individ som besitter bra fart och som har stått för flera fina insatser under sommaren. Han kan öppna bra från start och idag är det dessutom startsnabba Mika Forss som får chansen i sulkyn.

Min Vinnare: 2 Made of Stars
Spets efter 500m: 3 Mateo de Reve / 6 Carry Cash
Skrällen: 8 Gaylord Am
Ranking: A 2,3 B 8,6,5,7,12,1,4 C 10,9,11

V75-6 1640m auto
Kvällens andra spik hittar vi här, 9 Brezza Du Kras. Hon kommer från Alessandro Gocciadoro och har stått för mycket fina prestationer på Svensk mark. De tre första starterna slutade med seger och i den senaste starten blev hon tvåa bakom en för dagen mycket bra Marion Fouty Bon. Hon går lika bra i bakifrån som i ledningen och även om bricka nio över 1640m inte är optimalt så ska hon inte nonchaleras. Idag väljer dessutom tränaren själv att köra vilket är spännande och när hon endast är streckad till 28% så väljer jag att ta ställning och spika.

Motbud
4 Swagger är en femåring med högt kunnande. I den senaste starten valde man att spara hovarna och fick då se sig besegrad storfavorit. Spelad till endast 1,33 på toton. Men till dagens start lättas man i balansen igen och är dessutom anmäld barfota bak. Swagger är kvick iväg från start och i ledningen har han tagit sju segrar på tio försök. Hittar man till ledningen på nytt är man det givna motbudet till min spik.

Nämner även 6 Frodo S. som har stått för bra prestationer på slutet och kommer till dagens start med två raka segrar från ledningen. Även om man får svårt att nå den positionen idag så ska man inte nonchaleras vid gardering.

3 Gogobet Sisu får Mika Forss i vagnen för första gången vilket känns intressant.

Min Vinnare: 9 Brezza Du Kras
Spets efter 500m: 4 Swagger
Skrällen: 3 Gogobet Sisu
Ranking: A 9 B 4,6,3,7,1+,5,2 C 12,1,8,11

V75-7 2140m auto
3 Very Kronos har svikit och galopperat i två raka storlopp på slutet. Men i Hugo Åbergs Memorial 2021 för två starter sedan är man ursäktad efter att en konkurrent bromsat upp kraftigt framför honom och i den senaste starten var man ute i Åbys Stora Pris, då fick man en häst som tryckte sig ut framför Very Kronos när det inte fanns någon lucka. Så förklaringar till galopperna finns alltså. Very Kronos var en av förhandsfavoriterna till att vinna Elitloppet tidigare i år har ikväll kanske sista chansen till att plocka hem ett storlopp under 2021. Förutsättningar finns i alla fall, idag har man fått ett perfekt utgångsläge med kanske värsta motbudet utan för sig i form av Who's Who och dessutom har Milligan's School dragit spår åtta. Very Kronos kan öppna bra från start och kommer säkert ladda iväg vad som går även om det är osannolikt att man kan hålla ut 5 Click Bait den första biten. Men fokus för kusken Erik Adielsson lär ändå vara att försöka vara först fram och överta spets i ett andra skede och lyckas man med det ska det bli mycket spännande att se honom i ledning. Det är anmält barfota runt om igen och till endast 22% är spelvärdet högt. Min förstahäst i loppet.

4 Who's Who tog en mycket enkel seger i Hugo Åbergs Memorial för två starter sedan och dessförinnan vann man Norrbottens stora pris via en mycket rapp avslutning sista biten. Under Åby stora pris i den senaste starten blev det galopp efter en trång situation och inget man ska klandra hästen för. Who's Who kan öppna bra från start men kommer inte kunna ta en längd på invändiga Very Kronos. Med flera startsnabba i loppet lär kusken Örjan Kihlström istället söka position för att istället utnyttja hästens vassa slut-Finish. Who's Who ska på nytt ses med bra segerchans i ett storlopp under 2021.

Skrällen för mig 5 Click Bait som är sylvass den första biten och är den som initialt tar hand om ledningen, men kommer vilja söka rygg för att kunna lifta med i rygg på ledaren. Skulle sen luckan uppenbara sig över upploppet är detta en 5%:are jag gärna sitter med på min kupong i avslutningen. Skräll.

Väljer att avstå 8 Milligan's School på min kupong då värdet är för långt från bricka åtta. Betalar hellre för andra mer spelintressanta hästar i omgången och försöker istället chansa bort denna åttaåring som har fått ett tufft utgångsläge. Spår åtta i ett så här tufft lopp är aldrig enkelt även om Milligan's School håller toppform för dagen. I den senaste starten segrade man i Åby Stora Pris på nytt världsrekord över 3140m och gången före vann man på imponerande vis på Axevalla. Men idag är risken stor att man kommer bli hängandes i spåren från början och det har man inte råd med i dessa typer av lopp. Det finns såklart med på kartan att man skulle kunna åka med i suget på Clkick Bait den första biten och sitta i ledning efter en bit. Men som spelare handlar det om att ta ställning och denna gången är chansen större att man i min bok blir hängandes i spåren och därav sjunker också segerchanserna. Därför väljer jag att avstå Milligan's School till 23%.

Min Vinnare: 3 Very Kronos
Spets efter 500m: 3 Very Kronos
Skrällen: 5 Click Bait
Ranking: A 3 B 4,5,8,6,10,1 C 9,2,7

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto