V75 Tips Charlottenlund 16/5

Publicerad på 16 Maj 2021 - 08:38

DrTrav

DrTrav

16 Maj 2021 - 08:38

Det är en extra V75-omgång från ”Lunden” på söndag med Copenhagen Cup som dagens höjdpunkt och jag är inte övertygad om att Cyber Lane kan infria sitt favoritskap och jag har en annan vinnare som blir en fräck spik på Dagens Dubbel. På V75 spelar jag med tvåa andra spikar. I V75-3 spikar jag Elitloppsvinnaren Cokstile och i V75-4 spikar jag Bengurion Jet från stall Gocciadoro som ser ut att ha en lämplig uppgift.

Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Charlottenlund Söndag 16/5
V75-1 1.4.5.8.9.10
V75-2 1.2.3.5.6.10
V75-3 6 Cokstile
V75-4 5 Bengurion Jet
V75-5 5.7
V75-6 3.5.9
V75-7 1.2.4.5.9.10

1944 rader x50 öre = 972kr

Dagens Dubbel 16/5
DD-1 5 Extreme
DD-2 1.2.4.5.9.10

6 rader x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2950 Volt
Vi Inleder omgången med ett svårt lopp över lång distans och rent statistiskt brukar hästarna från den främre volten ha svårt att räcka till i det här loppet och jag finner det mest troligt att vi hittar vinnaren från 20 eller 40 meters tillägg.

9 Dortmund har tävlat mot kulltoppen i Danmark och har även visat att han duger inom V75 i Sverige där han har vunnit. Nu har han fått två lopp i kroppen och han gick bra senast som tvåa och den långa distansen är ett plus. Med tjugo meters försprång på sina främsta konkurrenter blir han svårslagen om aktionen stämmer.

13 Vagabond Bi går ner i klass till den här starten och har i årets tre starter fått möta hästar som Aetos Kronos, Heavy Sound, Who’s Who med flera och hästar av den kalibern slipper han den här gången. Läget är besvärligt från den bakre volten och senast gjorde han bort sig med galopp tidigt men stallet håller toppform för dagen och vi kommer med stor sannolik het att få se en riktigt bra insats nu. Han var otroligt bra stundtals under föregående säsong och kunde inkassera fyra segrar i hård konkurrens och jag blir inte förvånad om Thomas Uhrberg rundar samtliga ekipage.

15 Apapmand gör alltid bra lopp och har en vass speed över upploppet och senast gick han 1.10 sista 800 meterna bakom duktiga Emoji och med rätt ryggar under loppet kommer han att vara med där framme.

4 Hurricane Silas älskar förutsättningarna med lång distans och det känns som att han orkar att springa på hur långt som helst utan att bli trött. Även om det är tufft motstånd nu skulle det kunna räcka hela vägen när han startar i den främre volten.

Jag tar totalt nio hästar på mitt system och hoppas att vi kan inleda V75-omgången med en skräll i ett på förhand svårlöst lopp.

Min Vinnare: 9 Dortmund
Spets efter 500m: 1 Red Mile Brodde/4 Hurricane Silas/5 Ol Dono Lengai
Skrällen: 4 Hurricane Silas
Rankingen A: 9.13.15 B:4.5.10.8.1.14 C: 2.7.3.11.6.12

V75-2 2000m Auto
10 Ultra Bright vet vi alla vad hon kan i sina bästa stunder och hon har visat toppform på slutet sen man tog av skorna och hon har alltid en vass avslutning i loppen. Är hon lika bra som på slutet har hon bra chans att runda detta sällskap men det är andra förutsättningar nu när hon startar i Danmark och att Fredrik Persson ska köra själv i stället för Örjan Kihlström är såklart ett rejält minus även om Fredrik Persson är rutinerad han också. Fredrik Persson har inte vunnit med Ultra Bright på sina 13 senaste försök och då är det inget jag vill gå på.

3 Prapai R kan öppna riktigt snabbt från start och jag blir förvånad om någon lyckas snuva Bo Westergaard på ledningen. Hon har fått tre lopp i kroppen efter vintervila varav två har slutat med seger. Från ledningen brukar hon växa ytterligare och även om hon möter tuffare hästar nu blir jag inte förvånad om Westergaard leder från start till mål.

2 C.D återvänder till dansk mark i nygammal regi efter att ha varit i Frankrike och provat lyckan. De två senaste starterna i Frankrike har hon gjort bort sig med galopp och hon känns aningen svårbedömd för dagen. Kapacitetsmässigt borde hon dock hävda sig väl och hon borde vara med där framme och göra upp om segern om hon är väl förberedd.

5 Virginia Grif har inte varit att känna igen på slutet men normalt sett räcker hon långt om hon presterar på den nivån hon kan. Hon är en av de hästarna som har tjänat mest pengar i loppet och om Gocciadoro kan visa upp henne i bättre skick nu ska hon räknas.

1 Eenymeenyminymoe vann det danska derbyt under fjolåret och har visat höga toppar. Nu är det osäkert vart hon hamnar med tanke på att hon inte kan öppna speciellt fort men om Flemming hittar ut från innerspåret ska hon räknas.

Min Vinnare: 10 Ultra Bright
Spets efter 500m: 3 Prapai R
Skrällen: 3 Prapai R
Rankingen A: 10.5 B:3.2.1.6 C:8.7.4.11

V75-3 1600m Auto
6 Cokstile var tvåa över mållinjen i Elitloppet under fjolåret men blev sedermera korad som vinnare efter alla turer med Propulsion som fråntogs segern. Nu har han varit ifrån tävlandet sedan i september och har dragits med skadeproblem och det är såklart svårt att sia om hur pass bra förberedd han är till den här starten. Jag räknar dock med att hästen är i ordning inför årsdebuten och det är väl ingen omöjlighet att man är ute efter en rosa biljett och då måste han såklart bjuda på en riktigt bra prestation.

Det är bara sex hästar bakom bilen på Charlottenlund och innerspåret är en klar nackdel och därför borde det vara goda möjligheter att kunna ladda fram till ledningen omgående och där ifrån är det såklart hästen att slå. När en Elitloppsvinnare ställs mot det här motståndet kan jag inte annat än att tro på en seger även om formen som sagt är ett frågetecken. Jag tror dessutom att många kommer att gardera i och med de frågetecken som finns och då kan Cokstile bli spelvärd till slut. Jag spikar.

Motbud
1 Ids Boko är en riktigt fin och snabb travare som vann på ett imponerande sätt senaste när han debuterade på dansk mark och slog bland annat Tycoon Conway Hall efter en rykande avslutning. Det är hårdare emot den här gången och innerspåret på ”Lunden” över kort distans är en klar nackdel och det finns klar risk att det blir strul från det här läget. Skulle det lösa sig med positioner under vägen kommer han att avsluta vasst över upploppet igen men om Cokstile är väl förberedd når han normalt sett inte på honom.

8 General Bianco besegrade bland annat Cyber Lane och Velvet Gio under fjolåret och är riktigt bra i sina ljusa stunder. Senast gjorde han ett klart bra lopp som tvåa men var ändå 3 längder efter överlägsna Gareth Boko i mål. Läget med bakspår över kort distans på Lunden är såklart inte bra men skulle det bli lite tempo på tillställningen kommer han att ha en vass avslutning att tillgå.

3 Digne Et Droit har mött tuffa hästar i Frankrike och har fått ett bra läge bakom bilen och han ska bli spännande att se med duktige kusken Gabrielle Gerolmini.

Det är öppet bakom favoriten och för den som garderar krävs det några markeringar på kupongen.

Min Vinnare: 6 Cokstile
Spets efter 500m: 6 Cokstile
Skrällen: 8 General Bianco
Rankingen. A: 6 B:1.3.8.2.10.9 C:5.7

V75-4 2000m Auto
5 Bengurion Zet har varit fantastisk fin på slutet och jag tror inte det är någon tvekan om att det är loppets bästa häst. För två veckor sedan vann han ett lopp i Italien överlägset och det intrycket jag såg i arkivet tog jag verkligen till mig. Nu blir han förmodligen väldigt stor favorit och det är klart att det kan finnas värde i att gardera när hästen ska tävla på nordisk mark för första gången men jag tycker inte att motståndet skrämmer nämnvärt och jag har svårt att se någon svara Gocciadoro när han kör framåt och ställer frågan om ledningen. Jag tror att det kan bli ren uppvisning här om hästen är vid sunda vätskor och jag spikar trots det stora favoritskapet.

Motbud
1 Coventry Hall är riktigt snabb från start och jag tror inte att någon kan ta en längd på honom inledningsvis. Det var dock stumma ben över mål senast i ett betydligt klenare sällskap på Jägersro och över medeldistans tror jag inte att Joakim Lövgren kommer att bråka när Bengurion Zet kommer. Ett lopp i ryggen på favoriten för att sedan förhoppningsvis få chansen över upploppet borde vara idealt och skulle favoriten ha en sämre dag kan han vinna.

3 Fossa galopperade i årsdebuten men visade talang som treåring och han har vunnit nio av karriärens sjutton starter och har bara missat pallen vid två tillfällen. Han kanske behöver något lopp i kroppen innan formen är där på allvar men bakom favoriten räknas han tidigt om han tävlar på topp.

11 Kilimanjaro tycker jag är loppets drag för den som väljer att gardera. Han gjorde en kanondebut på dansk mark på Skivetravet senast när han avgjorde säkert över upploppet med till synes gott om krafter kvar över mål.

Min Vinnare: 5 Bengurion Zet
Spets efter 500m: 5 Bengurion Zet
Skrällen: 11 Kilimanjaro
Rankingen A:5 B: 1.3.11.6.9.2.4.12.10 C:8.7

V75-5 2000m Auto
V75-5 känns inte helt lättlöst vid en första anblick och det är hästar från flera olika länder vilket gör att dom är lite svåra att sätta in mot varandra. Jag tycker ändå att två hästar sticker ut lite över övriga och försöker att låsa loppet på dom två.

7 Edens Boy har tävlat på i Belgien och Nederländerna och har presterat på en hög nivå där och han vann sex av årets sju starter och jag gillar det jag har sett av hästen. Senast kutade han fram till ledningen och vann enkelt där ifrån och det lös form om hästen. Vi får se vart han hamnar från ett sjundespår men att han ska hitta till ledningen den här gången känns långsökt men hittar bara ner i ett vettigt slagläge får dom andra hålla i sig när Jaap Van Rijn sätter in stöten och hästen verkar ha höjt sig ytterligare på barfotabalans.

Jag dubblar mitt system med 5 Body n Soul som siktades mot det tyska derbyt i fjol men han gjorde bort sig med galopp i uttagningarna och han fick nöja sig med att vinna B-finalen i stället. Han har matchats tufft i Frankrike under vintern och mötte bland annat Balsamine Font för att nämna någon. Han har årsdebuten avklarad och vann i bra stil och det är ingen överraskning om denna talangfulla fyraåring har tagit ytterligare ett kliv till den här säsongen.

Börjar man gardera ytterligare känns loppet väldigt streckkrävande och det är nästan ingen jag vill utesluta på kupongen om plånboken hade tillåtit. Dom som känns roligaste spelmässigt är 8 Joker Of Steel samt 9 Julnik Shark som skulle gynnas om det blev hårt tempo där framme, vilket inte är någon omöjlighet.

Det ska även bli spännande att se hur bra den danska talangen 3 Staro Obrigado står sig när han ställs på prov mot tuffare hästar.

Min Vinnare: 7 Edens Boy
Spets efter 500m: 3 Staro Obrigado/5 Body n Soul /7 Edens Boy
Skrällen: 8 Joker of Steel
Rankingen A: 7.5 B: 1.2.3.8.9.12.10.6 C:4.11

V75-6 2011m Auto
V75-6 är såklart den stora sportsliga höjdpunkten för dagen när Copenhagen Cup går av stapeln och jag är inte helt övertygad om att den stora favoriten Cyber Lane bara går ut och vinner det här loppet.

3 Cyber Lane kommer förmodligen att bli stor favorit och med tanke på hur spårlotten föll har han såklart högst vinstchans i loppet. Han kan som bekant öppna riktigt fort från början och det är ingen vågad gissning att han kommer att sitta i ledningen omgående och sedan är han hästen att slå. Det som gör att vill gardera på V75 är framför allt Junior Guelpa kommer till start med 9 Bahia Quesnot och han brukar sannerligen inte vara blyga i sina styrningar med den här hästen som främst lever på sin styrka. Jag tror att han kommer att avancera framåt omgående till dödens för att köra i ett hårt tempo utvändigt om Cyber Lane och även om jag inte är helt främmande för att Bahia Quesnot kan vinna den tunga vägen om hon har en bra dag. Hon har tävlat mot de absolut bästa i Frankrike och gjort det bra och som kronan på verket vann hon även världens största montélopp. Det är såklart ett långskott att hon ska kunna besegra Cyber Lane från dödens men jag är inte helt övertygad om att Cyber Lane gör sina bästa lopp i ledningen och Bahia Quesnot är ett roligt drag som rensar friskt i kuponghögen och även om hon inte räcker till kommer hon att sätta färg på loppet.

5 Extreme är mitt vinnartips i årets upplaga av Copenhagen Cup. Jag tror att det här är Danmarks bästa häst och jag är övertygad om att vi kommer att få se han i ett elitlopp inom de närmsta åren om han håller sig frisk. I årsdebuten på Århus i början av maj tog Sten Juul det väldigt lugnt från start och Flemming Jensen fick styra och ställa i ledningen som han ville med meriterade Slide So Easy. Trots ett lågt tempo under större delen av loppet kunde Slide So Easy inte stå emot Extreme över det långa upploppet och även om Slide So Easy är på väg neråt i karriären var det klart imponerande i en årsdebut.

Senast var han ute i Paralympiatravet och gick riktigt bra som fyra bakom vinnande Aetos Kronos och han var före Cyber Lane i mål då, även om han såklart fick ett bättre lopp. Jag tror att Extreme är en riktig klasshäst och om mitt scenario stämmer med Bahia Quesnot kommer Extreme bli riktigt tuff att stå emot över upploppet. Om det skiljer lika mycket i spelprocent vid spelstopp som i skrivande stund kan jag tänka mig en fräck chansspik och försöka fälla en av mina tidigare spikar och på dagens dubbel jagar vi lite högre odds och går rakt ut på Extreme.

Min Vinnare: 5 Extreme
Spets efter 500m: 3 Cyber Lane
Skrällen: 9 Bahia Quesnot
Rankingen A: 5.3 B:9.8.10 C:6.1.7.4

V75-7 2000m Auto
1 Zaffiro Jet får tipset i vad som ser ut att kunna bli ett rivigt lopp på förhand. Han kan öppna riktigt snabbt från start och även om innerspåret inte är någon fördel på Charlottenlund är det åtminstone bättre över medeldistans än över kort distans. Klarar han att svara ut sina konkurrenter från start tror jag att det bra chans att leda loppet från start till mål även om det kan komma att kosta att försvara ledningen. Jag tror att Zaffiro Jet som sämst sitter i ledarryggen och han kan vinna även den vägen om han skulle få fritt över upploppet eftersom han är riktig vass på speed korta sträckor.

5 Il Duce Boko är riktigt bra när han har stilen med sig och efter tre raka pallplatser och några lopp i kroppen känns han redo för att leverera en topprestation och läget är perfekt. Han behöver inte vara med i någon spetskörning inledningsvis och borde kunna hitta en bra position i andraspår, och skulle tempot bedarras räds varken kusk eller häst att gå den tunga vägen.

2 Dominic Wibb blandar och ger i sina prestationer men insatsen vid segern från spår 12 på spetsbanan Jägersro i februari var otrolig och han vann med hela 6 längder då. Senast var han klart bra som tvåa bakom Easy Cash när man ryckte skorna och han har fått ett bra läge nu.

9 Dream Kåsgård har hittat sitt livs form och får säkerligen en hel del förtroende från spelarna. Jag har tidigare tyckt att det är en ganska enkel häst men han har motbevisat mig en aning på slutet och tagit rejäla kliv framåt. Jag tror ändå det blir tufft att vinna nu och som betrodd rankar jag ner honom en aning. Jag vågar ändå inte stå över honom helt med tanke på den fina formen och att det ser ut som att det skulle kunna bli lite tempo på loppet.

10 Enjoy The Game gick bra som tvåa bakom Emoji senast och med lite tur med positioner kan han vinna här.

4 Pere Ebu kan öppna snabbt och tar han sig förbi Zaffiro Jet i starten skulle han kunna rinna undan från ledningen där han gör sina bästa lopp.

Min Vinnare: 1 Zaffiro Jet
Spets efter 500m: 1 Zaffiro Jet / 4 Pere Ubu
Skrällen: 10 Enjoy The Game
Rankingen A: 1.5.2 B: 9.10.4.7.8.6 C:3.11.12

Lycka till med spelet 


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto