V75 Tips Dannero 8/8

Publicerad på 7 Aug 2021 - 12:03

DrTrav

DrTrav

7 Aug 2021 - 12:03

Söndag men återigen V75-tävlingar och denna gången arrangeras tävlingarna av Dannero travbana. Vi kommer få njuta av bland annat Kriteriestoet samt 1 Hail Mary, men dagens höjdpunkt på förhand är ändå Svenskt Kallblodskriterium med 600.000kr i förstapris.

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med en spik. 1 Hail Mary i den femte avdelningen.

V75 Tips Dannero Söndag 8/8
V75-1 1,3,4
V75-2 3,5,7,8,11
V75-3 2,6,7,8,9
V75-4 1,2
V75-5 1 Hail Mary
V75-6 4,5,10,14
V75-7 8,10,14,15

2400 rader x 0,50 = 1200 kr

DD Tips Dannero Söndag 8/8
DD1: 5,10
DD2: 8,10,14,15

8 rader x 30 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
Dags för Kriteriestoet med 350.000kr i förstapris.

1 Bato Tösen har verkligen imponerat på slutet och kommer till dagens start med tre raka segrar på kontot. Vid samtliga segrar har denna kvicka treåring tagit hand om ledningen direkt för att sen hålla den positionen hela vägen in i mål. Från bricka ett talar mycket för att man är den troliga ledaren av loppet på nytt och väl i den positionen kommer man sen bli svårslagen. Noterbart är dock att man innan seger staplandet på slutet noterats för fyra raka galopper, vilket såklart är anmärkningsvärt. Men felfri idag är detta en bra segerchans i loppet.

3 Dunungen är en segervan tjej som segrat i fem av sina sex starter i livet. Hon gick den snabbaste tiden i uttagningarna och från ett bra utgångsläge ska hon ses med bra segerchans på nytt. Vid samtliga starter har hon däremot gått i ledningen, en position som lär vara upptagen ikväll. Men det är Örjan Kihlström i vagnen i ett storlopp och dessutom barfota runt om för första gången vilket är intressant.

Nämner även 4 Nordsjö Anna som aldrig kunde gå i närkamp med Dunungen i den senaste starten men detta är ett sto som har visat sig besitta fin fart och med den rätta resan idag kommer hon spurta ner många tillslut.

Min Vinnare: 1 Bato Tösen
Spets efter 500m: 1 Bato Tösen
Skrällen:
Ranking: A 1,3,4 B 2,6,10,11,9 C 12,5,7,8

V75-2 2640m volt
2 Hombre D är en kapabel fyraåring som idag har en intressant uppgift. Hombre D har på slutet varit ute i såväl Sprintermästaren som Kungapokalsfinal och införskaffat sig rutin och hårdhet. Idag står man bra inne i loppet och med ett bra utgångsläge på start ska det bli spännande att se honom i ledningen. Sett till kapaciteten han har visat borde han ha mer pengar på kontot, men med ett humör som grusat många fina insatser så står man fortfarande kvar på start idag. Han möter visserligen några tuffa konkurrenter, men väl i ledning kommer han bli tuff för konkurrenterna att ta sig förbi.

7 Speedy Tilly är en sexåring som gjort det okej för Robert Bergh i sommar även om han ännu inte riktigt kommit upp till den nivån han visade under förra året. Kapacitet vet vi finns där för att utmana ikväll, och skulle Robert Bergh lyckas trimma upp formen lite extra till dagens start är man ett givet segerbud i loppet.

En som däremot kommer med toppform till dagens start är 8 Let's Go Ernie. Han har imponerat på slutet även om man inte fått sätta nosen först över mållinjen. Skulle det klaffa längs vägen här och man får spara speeden in på upploppet kommer man passera många tillslut.

5 Berra Steel har tre segrar på de fyra senaste starterna och kommer med bra form. Det är anmält barfota runt om för andra gången i livet, senast man gick barfota blev det seger på bra sätt. Hittar man bara ner från spår fem i volten på start ska man inte nonchaleras i loppet.

Min Vinnare: 2 Hombre D.
Spets efter 500m: 2 Hombre D.
Skrällen: 8 Let's Go Ernie.
Ranking: A 2,7 B 8,5,11,6,3,4,10 C 13,12,9,1

V75-3 2140m volt
7 Fox Star Visade fin form för fyra starter sedan när man gjorde det bra i fin stil som fyra bakom segraren Fifty Cent Piece. För två starter sedan fick man utdelning på formen och fick sätta nosen först över mållinjen när man vann ett enklare lopp i Skellefteå. Fox Star har vunnit tre av sina fem segrar från ledningen, men fungerar lika bra bakifrån och är den med högst segerchans i loppet.

6 Todays Estelle hade inte startat på en månad inför den senaste starten och blev trött tillslut den gången. Det troliga är att Todays Estelle behövde lopp i kroppen och lär därför vara förbättrad formmässigt till dagens start. Det blir även åter Per Linderoth som visats sig trivas bra med hästen. Han har kört Todays Estelle tre gånger tidigare och det har resulterat i två segrar och en andraplats.

Skrällen är 8 Valle E.W som enkelt vann ett P21-lopp senast och även om det var mot betydligt enklare motstånd än vad man ställs emot ikväll så var intrycket mersmakande. Kommer man till bra från start här idag kommer man kunna smyga med in på upploppet och väl när mållinjen närmar sig komma man kunna avsluta vasst.

Min Vinnare: 7 Fox Star Visade
Spets efter 500m: 2 Gift Frome Love
Skrällen: 8 Valle E.W
Ranking: A 7,6 B 8,2,9,5,1,14,12,3 C 4,10,13,15,11

V75-4 2140m auto
Dagens höjdpunkt står på menyn här, Svenskt Kallblodskriterium med 600.000kr i förstapris.

De två favoriterna på förhand som också är stallkamrater 1 Tangen Ove och 2 Tangen Minto vilka båda var helt överlägsna i sina uttagningslopp. Båda hästarna tog hand om ledningen direkt och gick sedan undan till enkla segrar, man vann med nästintill halva upploppet ner till sina konkurrenter. Känslan på förhand är att den som tar han om ledningen från start kommer ha ett klart övertag på stallkamraten och de övriga konkurrenterna i loppet. Jag anser att 2 Tangen Minto är den tuffare av hästarna och därför blir detta min förstahäst i loppet. Även om det känns givet att dubbla upp och plocka med stallkamraten 1 Tangen Ove på kupongen. Detta eftersom man inte riktigt vet hur Öystein Tjomsland och stallet runt hästarna kommer lägga upp loppet då man på förhand på egen hand helt kan välja hur loppet ska arta sig.

Ska man nämna någon där bakom så är 4 Mjölner Malvin en riktigt kantboll som inte ska nonchaleras vid större gardering. Han slog Tangen Ove för två starter sedan och ska idag tävla barfota bak precis som han gjorde vid den segern.

Min Vinnare: 2 Tangen Minto
Spets efter 500m: 1 Tangen Ove / 2 Tangen Minto
Skrällen:4 Mjölner Malvin
Ranking: A 2,1 B 4,3,6,9,5,7 C 12,8,10,11

V75-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens enda spik, 1 Hail Mary. Detta är en femårig som inte behöver någon närmare presentation. Ett topphäst från Robert Bergh där man har siktet inställt på att vara med i de allra största loppen under hans karriär. Idag är det genrep inför en tilltänkt start i Jubileumspokalen. Hail Mary är derbyvinnaren men har inte riktigt fått det att lossna fullt ut i år. I den senaste starten fick han det inte alls att stämma. Men när han återkommer med mer än 30 dagars vila så har han visat sig fungerat bra och har vunnit samtliga starter. Jag räknar med att Robert Bergh har slipat på honom hemma i träning och att man kommer komma ut som den världsstjärna han är idag. Hail Mary har 18 segrar på sina 24 starter i livet och ska från bricka ett idag ses med klart störst segerchans. Han är kvick iväg från start och skulle han lyckas hålla upp ledningen ska detta vara en straffspark. Kan vinna loppet från andra positioner också så är inte beroende av ledningen för att vinna. Spik.

Motbud
6 From The Mine är den som kommer utmana Hail Mary från start och skulle Magnus A Djuse hitta till ledningen här med sin häst är man det givna motbudet på förhand. From The Mine har 16 segrar på 23 försök i spets. Hade två raka segrar på kontot från just ledningen innan man i den senaste starten blev av med just den positionen och fick även då se segersviten brytas. Formen är fortsatt bra och är ett givet streck på kupongen vid gardering.

Nämner även 4 Selmer I.H. som utmanade From the Mine från dödens för två starter sedan, men det blev en kort galopp före mål då och den dagen var förstörd. I den senaste starten visade han att formen fortsatt är bra då man gjorde det bra som två. Kan vara en superskräll och ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 1 Hail Mary
Spets efter 500m: 1 Hail Mary
Skrällen: 4 Selmer I.H.
Ranking: A 1 B 6,9,4,3,7,10 C 5,2,8

V75-6 2140m auto
5 Bon Bini har imponerat sedan han kom till tränaren Oskar J Andersson, detta femåriga sto har gjort det bra varje gång. Bon Bini är både stark och snabb, och har visat sig besitta bra kapacitet för klassen. Idag har man bricka ett på mellanvolten, vilket borde innebära en snabb start men det finns också en liten risk för att det kan strula. Men hittar man snabbt ut i ett andraspår kommer Bon Bini bli svår att stå emot ikväll. Med en formkurva som är bra är detta min förstahäst i loppet.

10 Mellby Harissa är ett femårigt sto som besitter hög grundkapacitet men har en form som är svårbedömd. Hon är klart bättre än vad resultatraden antyder och de dagar hon tävlar på topp har hon en tung avslutning som få kan stava till här. Hon står bra inne i loppet penningmässigt och till 16% tycker jag hon ska streckas på kupongen.

Nämner även 14 Iceland Falls som är väldigt fartfylld och har bättre form än vad som syns i programmet. I den senaste starten gick hon bra i en vass avslutning och för två starter sedan stod hon för en stark upphämtning efter galopp. Hon kan öppna okej och bör sitta bra på det direkt i loppet. Får hon spara speeden till avslutningen kommer hon kunna fälla många. Skräll.

Min Vinnare: 5 Bon Bini
Spets efter 500m: 4 Mellby Image
Skrällen: 14 Iceland Falls
Ranking: A 5,10 B 14,4,12,7,3,9 C 11,6,1,2,8,13

V75-7 2140m volt
14 Lome Storm har idag en intressant uppgift, han står bra till som ensam på 40m tillägg, vilket bör innebära en bra start. Lome Storm är stark och rejäl, han tål att gå i högt tempo hela vägen. Tränaren och kusken Robert Bergh kommer nog försöka utnyttja hästens styrka vilket innebär ett offensivt upplägg från start. Formen är bra och man har slutat på pallen i de fyra senaste starterna varav två gånger fått segerdefilera. I den senaste starten galopperade man med 500m kvar till mål, men stod för en mycket bra upphämtning och kunde ändå gå i mål som trea. Förstahäst.

15 Emil Mollyn har visat att han besitter hög kapacitet och står ikväll ensam på 60m tillägg. Han har gått tider som skulle duga bra mot de bästa kallbloden i Norden. För två starter sedan gick han i mål som fyra och tiden hade landat på en hög 1.22-tid utan fel. Emil Mollyn är allround men har sin vassa avslutning som främsta vapen. Att man kommer att komma iväg bra från start råder det inget tvivel om. Idag är det även anmält barfota runt om för första gången i karriären? Vilket känns mycket intressant på förhand. Givet streck.

Plockar även med 10 Tangen Svenn som är en fyraåring som visat sig vara under fin utveckling. Det är anmält barfota runt om för första gången vilket är spännande. Med en bra start kan man snabbt vara ikapp starthästarna och i så fall är han främsta motbudet att fånga in för de två ovan nämnda hästarna.

Min Vinnare: 14 Lome Storm
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Tangen Svenn
Ranking: A 14,15 B 10,8,5,11,1,12,7 C 13,9,6,2,4,3

Lycka till med spelet
Oliver Bergman


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto