V75 Tips Eskilstuna 30/1

Publicerad på 28 Jan 2021 - 20:44

DrTrav

DrTrav

28 Jan 2021 - 20:44

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Eskilstuna. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 6 Bansky i andra avdelningen och 11 Sorbet i den fjärde avdelningen.

V75 Tips Eskilstuna Lördag 30/1
V75-1 6,7,8
V75-2 6 Bansky
V75-3 1,3,4,6,11,12
V75-4 11 Sorbet
V75-5 1,2,4,6,8,9,12
V75-6 3,8,10,14
V75-7 1,2,3,4,5

2520 rader x 0,50 = 1260 kr

DD Tips Eskilstuna Lördag 30/1
DD1: 3,8,10,14
DD2: 5 Joseph Boko

4 rader x 60 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1640m auto
8 Chapuy gjorde senast comeback efter lite tävlingsfrånvaro, och vilket intryck och prestation vi fick se. Spets och slut blev metoden och Chapuy vann med 20m i överlägsen stil. Man är en startkatapult och trivs bäst när man får trumma på i ledningen. Trots sitt åttondespår idag kommer vi få se full laddning från kusk och tränare Åke Lindblom från start. Lyckas man ta sig hela vägen till ledningen ökar såklart segerchanserna. Dock finns det ett par startsnabba konkurrenter innanför som också kommer försöka ladda iväg vad som går och det kan strula i inledningen för Chapuy. Men med prestationen och intrycket senast och nu med ett lopp i kroppen är man min solklar förstahäst. Var även inne på att spika länge, men valde istället två andra spikar.

6 Electrical Storm är ute igen, detta är en stabil travare som står för bra prestationer varje gång. I den senaste starten fick man lite långt fram efter man gått först i tredjespår sista 500m och stumnade lite sista biten. Fick nöja sig med en tredjeplats. Han är härdad i klassen och har två segrar på de fyra senaste starterna. Från stallet meddelar man att formen är bra och man till dagens start ska utrusta denna sjuåring med skygglappar vilket är intressant. Electrical Storm är också kvick från start och skulle man hitta en vettig position så är man med och gör upp om segern här.

7 Sir Henry P.Hill är inte den mest karakteristiska sprintern i detta lopp men han har startat över kort distans fyra gånger tidigare och har en seger som facit. Jag plockar med honom på systemet med tanke på att det väntas en rejäl öppning på detta lopp då flera ekipage ska ladda iväg från start. Blir då tempo högt kommer styrkan hos denna åttaåring bita bra under sista halvvarvet. Pass upp.

Min Vinnare: 8 Chapuy
Spets efter 500m: 1 Felix V.M/6 Electrical Storm/8 Chapuy
Skrällen: 6 Electrical Storm
Ranking: A 8,6,7 B 3,1,10,5,12,9,2 C 11,4

V75-2 1640m auto
Här hittar vi kvällens första spik 6 Bansky, han fick en tuff öppning för att ta sig till ledningen från bakspår i den senaste starten och blev sen avslagen av en smygkörd konkurrent över upploppet. För två starter sedan hade man också bakspår bakom bilen och stod för en rapp avslutning från fjärde ytter. I båda starterna slutad man tvåa. Nu med ett bättre utgångsläge är man min tidiga ledare av loppet och idag bör man få ta hand om den positionen utan att bruka lika mycket krafter som senast och väl i ledningen är man sen hästen att slå för övriga. Dessutom är loppet 500m kortare än i de två senaste starterna vilket bör vara en fördel för Bansky. Jag tar ställning och spikar.

Motbud
7 Artemide Zack kommer till dagens start med fin form, för tre starter sedan stod man för en vass avslutning och satte nosen först över mållinjen efter att travat sista 800m på 11,3. I den senaste starten hamnade man långt bak men stod återigen för en vass avslutning. Hittar man en bra position direkt från start här finns en vass avslutning att tillgå som kommer fälla många konkurrenter över upploppet.

4 La Paradetas är ett sexårigt sto som trivs över sprintdistansen, man har nämligen tagit sina tre senaste segrar över just 1640m. La Paradetas har utvecklats en hel del under slutat och ska man gardera loppet får man inte nonchalera henna. till 9% är man streckvärd vid gardering.

2 Fuel Burn gjorde det bra i den senaste starten från besvärligt utgångsläge. Idag skulle man kunna hitta ner i rygg på ledaren och når man dit finns en vass avslutning att tillgå om luckan uppenbarar sig. En skräll jag varnar för vid gardering.

Min Vinnare: 6 Bansky
Spets efter 500m: 6 Bansky
Skrällen: 2 Fuel Burn
Ranking: A 6 B 7,4,2,5,10,12,8 C 1,9,3,11

V75-3 2640m volt
4 Pacific Kingdom har tre segrar och en andraplats på de fem senaste starterna. För två starter sedan, på nyårsafton gjorde man det bra och blev knappt slagen av Ture L.A. I den senaste starten tog man hand om ledningen och höll sedan tempot uppe och kunde gå undan till en seger på imponerande vis. Den längre distansen ser jag som en fördel för Pacific Kingdom och med formen på topp blir han min förstahäst.

1 Bone Hard Flash kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start, då imponerade man i något enklare sammanhang och vann efter att gått första 800m i tredjespår för att sen trava på i dödens. Detta är femåring som har formen på topp och stått för flertalet bra prestationer på slutet. Bone Hard Flash har styrkan som sitt främsta vapen, från ett bra utgångsläge är man optimistiska från stallet. Distansen är en fördel och skulle man lyckas hålla upp ledningen från start blir man inte lätt för övriga att plocka ner.

6 Solkattens Ferrari har formen på topp och galopperade senast bort en framskjuten placering på V75. Kanske tar man revansch för det missödet idag. Detta är ytterligare en herre som inte räds den längre distansen. Andra gången med Örjan Kihlström i vagnen, första gången dessa två stötte på varandra slutade det med seger.

Vill även nämna 12 Cassius Ima som inte har det bästa utgångsläget, men detta är en sexåring som besitter både kapacitet och kunnande för att vara med och utmana i dagens strat. Kommer man bara till hyggligt från spåret är man med långt framme ikväll. Skräll.

Min Vinnare: 4 Pacific Kingdom
Spets efter 500m: 1 Bone Hard Flash
Skrällen: 12 Cassius Ima
Ranking: A 4,1,6 B 12,3,11,5,2,7 C 8,10,9

V75-4 2140m auto
I denna avdelning hittar vi kvällens andra spik 11 Sorbet. I den senaste starten var det comeback efter nästan fem månaders tävlingsfrånvaro. I det loppet valde Örjan Kihlström att sitta kvar i andraspår när tåget kom bakifrån, i efterhand visade det sig bli ett av få felbeslut Örjan gjort. Sorbet blev fast med obrukade krafter över mållinjen. Till dagens start bör denna tioåriga hingsten gått framåt endel och jag tror Örjan Kihlström som tävlingsmänniska är väldigt revanschsugen. Intrycket var mersmakande över mål i den senaste starten och Sorbet är allround och går från samtliga positioner. Jag tar ställning och spikar.

Motbud
1 Hazard Boko är den troliga ledaren av loppet och från den positionen har man sju segrar på tolv försök. I den senaste starten fick man sätta nosen först i mål efter att gått med rappa steg loppet igenom från ledningen. Norska huvudlaget var oryckt. Den extraväxeln har man kvar till idag och dessutom utrustats man med amerikansk vagn till loppet denna gången vilket är intressant. Givet streck på kupongen för den som garderar.

Söker man ytterligare streck på kupongen så är 2 Floris Baldwin just nu bättre än någonsin, han avslutade 08,9 sista 400m i den senaste starten när han nästan tog sig förbi Very Kronos. Från bra utgångsläge kommer man få ett bra lopp och med en liknande avslutning igen går ingen säker över upploppet.

Min Vinnare: 11 Sorbet.
Spets efter 500m: 1 Hazard Boko
Skrällen: 2 Floris Baldwin
Ranking: A 11 B 1,2,7,4,6,3,5 C 8,10,9

V75-5 2140m auto
12 Deede Star gjorde i den senaste starten comeback efter två månaders frånvaro. Då stod man för en imponerande genomkörare, man valde att släppa ifrån sig ledningen men kunde utan problem avgöra till seger när luckan uppenbarade sig under upploppet. Nu med loppet i kroppen bör formen vara framflyttade endel och vi kan vänta oss en ännu bättre prestation ikväll. I ett öppet lopp där det är många formstarka konkurrenter finns risken att tempot blir högt då många vill vara med i matchen från början och det skulle i så fall gynna Deede Star. Min förstahäst i ett öppet lopp.

6 Up to Me är en av de formstarka hästarna i fältet som jag tidigare nämnde, i den senaste starten gick man en vass avslutnign och kunde avgöra till seger. Klockan stannade på underkant 10 sista 800m. Man står ikväll perfekt inne i loppet och kommer vara med långt framme igen.

1 Västerbo Highscore är även han formstark och stod för en bra insats i den senaste starten, sista varvet klockades på 1,11. Spåret idag skulle kunna bli en fälla då man inte är speciellt kvick från start men skulle man hitta ut i ett andraspår är man inte oäven att blanda sig i segerstriden här.

2 Dominic Wibb stod för en vass upphämtning efter galopp i de senaste starten. Då var det voltstart och nu är det bilstart vilket är en fördel för denna femåring. Man är okej från start och kommer från perfekt utgångsläge få ett bra lopp. Med formen på topp och ett lopp i främre träffen tror jag detta är en segerkandidat i loppet.

9 Phoenix Photo var senast ute på nyårsafton och vann Sylvesterloppet. Detta är en sjuåring som trivs bäst på innerspåret och som spelad till 30% i skrivande stund känns han som en favorit i fara. Men sett till kapacitet och kunnande är man ett givet streck på kupongen trots allt när man garderar brett så som jag väljer att göra här. Från stallet låter man nöjda och optimistiska inför dagens start.

4 Opalis är kvick iväg från start och kommer utmana om ledningen här initialt. I den senaste starten fick man ett tufft lopp men höll ändå tappert till andrapriset. Från ledningen är man obesegrade på svensk mark. Ska inte nonchaleras.

Min Vinnare: 12 Deede Star
Spets efter 500m: 2 Dominic Wibb / 4 Opalis
Skrällen: 1 Västerbo Highscore
Ranking: A 12,1,2,6 B 9,4,8,3,11 C 5,10,7

V75-6 2140m volt
8 Helluva Am kommer till dagens start med fyra raka segrar i bagaget. Detta fyraåriga sto har verkligen fått det att lossa nu hos tränaren Katja Melkko efter en något trevande start. Idag ser uppgiften något klurig ut med bakspår på fram volten. Men från stallet är man trots spåret förhoppningsfulla och förväntar sig en bra prestation. Kapacitet, kunnande och framförallt form finns för att vara med i segerstriden i detta lopp. Förstahäst.

14 Havana Boko gjorde det bra i den senaste starten, det var Erik Adielsson för första gången och med varvet kvar intog man dödens och med 500m till mål tryckte man sig till ledningen och kunde vinna till synes enkelt via 1,10 sista 800m. Enligt rapporterna ska denna tjejen uppåt i träningen inför dagens start och med Erik i vagnen återigen är man ett givet streck på min kupong.

3 Harvard Student gjorde i den senaste starten debut för Magnus Jernemyr, det blev ledningen och seger direkt. Man meddelar att Harvard Student känns fin hemma i träningen inför dagens start och i min bok ska man räknas in i segersnacket här också även om man står något hårt inne på pengar.

Min Vinnare: 8 Helluva Am
Spets efter 500m:
Skrällen: 14 Havana Boko
Ranking: A 8,14,3 B 10,6,7,11,1,2,12 C 5,13,9,15,4

V75-7 1640m auto
5 Joseph Boko är en finsk gäst som vet vad det handlar om när det gäller att sätta nosen först över mållinjen. Han har tidigare haft det något tufft att räcka till på Svensk mark, men efter att fått ett tävlingsuppehåll där man kunnat bygga på denna femåring hemma i tärning så har man kommit tillbaka som en segermaskin och vunnit sina fem senaste starter. Med formen på topp och förmågan att öppna kvickt är man min tidiga ledare av loppet och från den positionen är man hästen att slå för övriga. Given förstahäst.

3 Ole fick ge sig senast i ett lopp som var över 2640m. Nu är man tillbaka till den mer passande distansen 1640m. För två starter sedan imponerade man vid segern, då gick man i dödens. Idag har man ett passande utgångsläge och kommer vara med långt framme. Tidigt streck på kupongen.

1 Grevin Sisu fungerade som väntat inte med voltstart i den senaste starten. Men för två starter sedan var man bra från ledningen och fick segerdefilera. Från detta utgångsläget kommer man få ett bra lopp och till endast 9% som man är streckad på i skrivande stund är man värd ett streck på kupongen.

4 Tullibardine Boe var beredd på V75 i den senaste starten men det blev tidig galopp då. Från stallet meddelar man att hon ska vara förbättrad till dagens start och detta är en tjej som trivs på hemmabanan. Det aviseras även från stallet att det kan bli amerikansk vagn för första gången vilket såklart vore intressant. Tullibardine Boe besitter en vass avslutning som kommer fälla många över upploppet.

Min Vinnare: 5 Joseph Boko
Spets efter 500m: 1 Grevin Sisu / 5 Joseph Boko
Skrällen: 4 Tullibardine Boe
Ranking: A 5 B 3,1,4,2,10,6,12,9 C 8,7,11

Lycka till med spelet

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto