V75 Tips Färjestad 2/4

Publicerad på 1 Apr 2021 - 21:13

DrTrav

DrTrav

1 Apr 2021 - 21:13

Springrace fortsätter denna kvällen med V75 tävlingar från Karlstad och närmare bestämt på Färjestads travoval. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar, 5 Gerben i den femte avdelningen och 10 Alhambra Mail i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Färjestad Fredag 2/4
V75-1 Alla
V75-2 2,5,6,9,10,13,15
V75-3 2,3,7
V75-4 5,6,7,8,11,14,15
V75-5 5 Gerben
V75-6 10 Alhambra Mail
V75-7 3,6

2058 rader x 0,50 = 1029 kr

DD Tips Färjestad Fredag 2/4
DD1: 10 Alhambra Mail
DD2: 3,6

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
Ett spännande femåringslopp för ston inleder V75 omgången och loppet innehåller flera väldigt fina ekipage.

4 Milady Grace är en kapabel femåring som tränas av skickliga Daniel Redén. Idag är det årsdebut och man ser ut att bli favorit på V75 spelet. Under förra säsongen stod man för en hel del fina prestationer, bland annat tog man en imponerande seger i Breeders Crown. Milady Grace tillhör kulltoppen utan tvekan och det låter från stallet som man ska vara väl förberedd inför dagens start. Givet bud i segerstriden här men jag kommer gardera på V75.

3 Grande Diva Sisu gör också årsdebut här ikväll och detta är en tjej som är väldigt kvick iväg från start. Man är min tidiga ledare av loppet här och sen är frågan vilken taktik kusk och tränare Per Nordström väljer med sin häst i årets första start. Oavsett kommer man få en fin resa och ska ses med segerchans.

2 Queen Of Trixs är en av få hästar i loppet som har lopp i kroppen. Man kommer med två bra prestationer i ryggen, för två starter sedan avslutade man vasst till andrapriset och i den senaste starten vann man enkelt efter att fått en fin resa. Från ett bra utgångsläge finns möjlighet till en bra position och fart finns helt klart för att vara med och göra upp.

Skrällen är 8 Gina Mearas som fått sämsta utgångsläget men nu är nedstruken ett hack i banan. Till dagens start återkommer man efter ett tufft Frankrike äventyr och har till skillnad mot många andra lopp i kroppen. Med införskaffad hårdhet ska man i min bok inte nonchaleras här till 6%.

Snabbanalyserat är detta ett lurigt lopp med hela fem av sju hästar som gör årsdebut. Jag tar med samtliga och njuter av ett spännande lopp i första avdelningen.

Min Vinnare: 4 Milady Grace
Spets efter 500m: 3 Grande Diva Sisu
Skrällen: 8 Gina Mearas
Ranking: A 4,3,2 B 8,6,1,5 C -

V75-2 2640m auto
6 Zagor Roc är en intressant italienare som ikväll gör debut för tränaren David Persson. Hästen har varit lite ojämn i sina prestationer i Italien, vinster har varvats med galopper. Nu har Zagor Roc fått gå ett bra banjobb ihop med Vagabond Bi inför kvällens start och det låter bra från stallet. Trots att man är svårbedömd är detta min förstahäst i loppet, men jag kommer gardera.

10 Worrywart gillar jag vad jag såg utav senast i sin årsdebut, man blev något pigg under vägens gång men spänsten i aktionen var tilltalande. Nu har man fått ett bakspår vilket kan gynna denna sjuåring. Det blir barfota fram denna gång vilket är ett plus och distansen är inga problem. Ska räknas tidigt här. Endast 7% i skrivande stund.

13 Bara du Chene kommer till kvällens start med tre raka segrar i bagaget och formen är på topp. Distansen är heller inget problem då de två senaste segrarna är tagna över just 2600m. Utgångsläget kunde varit bättre men löser det sig bara någorlunda med positionerna härifrån är man ett givet segerbud i loppet.

2 Kondor Dream har ett fint kunnande när han tävlar fullt ut. Han är kvick iväg från start och min tidiga ledare av loppet, frågan är vilken taktik man väljer ikväll över den längre distansen. I den senaste starten gjorde man det bra som trea. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Nämner även 15 Monark Amok som gillar distansen men har lite problem med aktionen emellanåt. Håller man sig till rätt gångart hela loppet ikväll är man med och gör upp om en framskjuten placering.

Min Vinnare: 6 Zagor Roc
Spets efter 500m: 2 Kondor Dream / 6 Zagor Roc
Skrällen: 10 Worrywart
Ranking: A 6,10 B 13,2,15,5,9,8,3,7,14 C 11,1,12,4

V75-3 2140m volt
7 Bandido Gar är en framtidsman som nu blivit fyra år och ska göra sin första start för året. Man tränas av Susanne Richter som gör ett otroligt bra jobb med hästen. Det finns dock anmärkningar att göra på Bandido Gars aktion emellanåt och det har blivit en hel del galopper under karriärens gång. Man har sju galopper på sina fjorton starter, men i de starterna som man har hållit sig till rätt gångart har man segrat i sex av sju lopp. Nu har man fått lite vinterträning och kanske har man mognat och fått mer kontroll på sina ben, men årsdebut är alltid lite vanskligt. Felfri så vinner man och Bandido Gar tävlar mot sig själv.

Jag väljer att dubbla systemet med 2 Launch'em som är under fin utveckling och blir bara bättre och bättre för varje start. Jag tror man tidigt sitter i ledningen och skulle Bandido Gar göra bort sig på något sätt så är Launch'em med Örjan Kihlström i vagnen ekipaget att slå. I den senaste starten fick man en tung löpning men kunde trots det avgöra till seger sista biten.

Jag lyfter även fram skrällen 3 Like A Monster. Detta är en fyraåring som i sina bästa stunder besitter fin kapacitet och till kvällens start blir det barfota runt om för första gången vilket är intressant. Till 5% ska man inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 7 Bandido Gar
Spets efter 500m: 2 Launch'em s
Skrällen: 3 Like A Monster
Ranking: A 7,2 B 3,6,5 C 4,1

V75-4 1640m volt
6 Björn Bork ser ut att bli favorit på V75, men man har inte fått aktionen att flyta på på slutet vilket har resulterat i två raka galopper. Detta blir självklart ett stort frågetecken inför kvällens start. Från stallet meddelar man att Björn Bork blivit behandlad efter senaste starten och att man tror på en klart bättre prestation ikväll. Kapacitetsmässigt har han visat att han duger och att man trivs extra bra över kort distans. Björn Bork är kvick iväg från start och ska från sitt springspår ha god chans att ta hand om ledningen. Sköter han sig sedan och håller sig till rätt gångart blir han inte lätt för övriga att plocka ner. Förstahäst.

15 Månremus är allround och har visat prov på bra inställning. I årsdebuten blev det galopp men nu har man fått en genomkörare i kroppen och bör gått framåt en hel del formmässigt till kvällens start. Man besitter en vass avslutning vilket man visade i höstas när man tog två raka segrar. löser det sig bara med positionerna härifrån kommer man fälla många över upploppet. Givet streck till 10%.

8 Mjölner Loke har fått ett tufft utgångsläge ikväll med bakspår på start, men samtidigt har man imponerat med tre raka segrar inför den senaste starten, då blev man trea men gjorde det ändå bra. Med fortsatt fin form ikväll kan man inte nonchaleras i segerstriden trots sitt utgångsläge. Sträckas på systemet.

Nämner även 5 Dämro Kjempen som tyvärr är väldigt osäker i sin aktion vilket man enkelt kan utläsa ur programraden. Men de gånger man travat hela loppet har Dämro Kjempen visat prov på både fart och kunnande. Kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start. Är stallkamrat med tipsettan 6 Björn Bork och är med och utmanar vid felfri prestation.

Min Vinnare: 6 Björn Bork
Spets efter 500m: 6 Björn Bork
Skrällen: 15 Månremus
Ranking: A 6,15 B 8,5,14,7,11,12,9 C 1,3,10,2,4,13

V75-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 5 Gerben. Det känns som detta är en fyraåring som gynnas kraftigt av att 6 Kräsj blivit struken. Gerben är en tysk valack som i den senaste starten gjorde Sverigedebut för sin tränare Hans Crebas, insatsen var mersmakande. Man gjorde jobbet i från kön och avslutade sista 800m via 11,5 och gick undan till en säker seger. Med den genomköraren i kroppen bör formen vara ytterligare förbättrad till kvällens start och det ryktas även om lättning i balansen från stallet, vilket är intressant. Jag är inne på att man är tillräckligt kvick här från start för att ta hand om ledningen och väl i den positionen är man sen hästen att slå för övriga. Till “bara” 33% i skrivande stund är man en sund spik i omgången. 

Motbud
2 Ready Häggenäs har gjort det bra för sin tränare Per Nordström, man har tre segrar på fem starter vilket är imponerande. Detta är en fyraåring med härlig inställning som krigar hela vägen in i mål. Man är dock inte speciellt kvick iväg från start och kommer hamna en bit bak. Kommer med formen på topp och är ett givet streck på kupongen om man garderar.

Nämner även 4 Chang som kommer med två positiva insatser i bagaget till dagens start. För två starter sedan gjorde man det bra som tvåa och i den senaste starten han vann lekande lätt från ledningen. Är en skräll som är värd att plocka med vid större gardering.

Min Vinnare: 5 Gerben
Spets efter 500m: 5 Gerben
Skrällen: 4 Chang
Ranking: A 5 B 2,4,8,3,1,9,10 C 11,12,7

V75-6 2140m volt
I denna avdelningen hittar vi ytterligare en spik, 10 Alhambra Mail. Hon hade två raka segrar på kontot inför den senaste starten, då blev man tvåa men gjorde det klart godkänt. Med en formkurva som fortsatt är på topp handlar det om för kusken Carl Johan Jepson att ta sig ut från sitt innerspår på tillägg. Men det tror jag inte blir några problem då det enbart är fyra hästar på bakvolten. Till dagens start rycker man även samtliga skor vilket är intressant. Jag tror på toppchans i loppet och kommer därför spika Alhambra Mail.

Motbud
9 Anna Mauds Lassie som står 20m bättre till än min spik och såg fin ut i sin senaste start och det blev seger direkt i årsdebuten och debuten för nya tränaren Oskar Kylin Blom. Ikväll har man lopp i kroppen och står 20m före min spik. Dessutom har man springspår på sin startvolt och prickar kusk och tränare starten kommer man kunna få en bra position för att vara med där framme när segerchecken ska skrivas ut.

Nämner även 8 Doyouknow som kommer till start med en formkurva som pekar uppåt. För två starter sedan avgjorde man enkelt till seger och i den senaste starten höll man bra som femma på V75. Ska inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 10 Alhambra Mail.
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Anna Mauds Lassie
Ranking: A 10 B 9,8,12,4,14,6,13,1 C 5,3,7,2

V75-7 1640m auto
3 Don Fanucci Zet är en stjärna som har framtiden för sig. Han avslutade förra säsongen med att bli tvåa i finalen av Svenskt Travderby bakom Hail Mary. Man var även även tvåa i Kungapokalen bakom Aetos Kronos men kronan på verket var när man tog en imponerande seger i SprinterMästaren på Halmstad, där vann man via 08,7 sista 800m. Jag är inne på att detta är en häst som vi kommer få se under sista helgen i Maj under Elitloppshelgen som en deltagare i självaste Elitloppet. Ikväll är det årsdebut och tränaren Daniel Redén har alltid vältränat när han selar ut. Från ett fint utgångsläge ska man ha bra segerchans och man är min givna förstahäst.

Väljer ändå att dubbla systemet med 6 Click Bait som är ruskigt startsnabb och skulle kunna snuva Don Fanucci Zet på ledningen ikväll. I den senaste starten övertog man ledningen med varvet kvar till mål och sen kunde man enkelt gå undan till en seger via 11,2 sista 800m. Nu har man lopp i kroppen och bör gått framåt en hel del formmässigt. Skulle man ta sig till ledningen så kommer man även utmana han om segern. Till endast 14% är man streckvärd.

Vill man ha ytterligare streck på sitt system är 4 Union Forces tidig. Man är på väg uppåt i form med två lopp i kroppen. Ikväll är det även intressant att Björn Goop hoppar upp i sulkyn första gången. Från ett fint utgångsläge kommer man kunna hitta en vettig position och ska inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 3 Don Fanucci Zet
Spets efter 500m: 3 Don Fanucci Zet / 6 Click Bait
Skrällen: 6 Click Bait
Ranking: A 3 B 6,4,7 C 2,5,1,9

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto