V75 Tips Färjestad 3/7

Publicerad på 1 Jul 2021 - 23:30

DrTrav

DrTrav

1 Jul 2021 - 23:30

V75 tävlingar från Karlstad och närmare bestämt på Färjestads travoval denna lördagen. Det handlar om finaler på V75 men också spännande E3-finaler för Ston och Hingstar/Valacker som ska avgöras.
Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar, 10 Admiral As i den första avdelningen och 5 Zorro Wind i den femte avdelningen.

V75 Tips Färjestad Lördag 3/7
V75-1 10 Admiral As
V75-2 1,2,4,9,10
V75-3 1,10,11,12
V75-4 1,2,5,9,10
V75-5 5 5 Zorro Wind
V75-6 2,4,6,7,9,10,12
V75-7 1,4,5,6

2800 rader x 0,50 = 1400 kr

DD Tips Färjestad Lördag 3/7
DD1: 2,10
DD2: 1,4,5,6

8 rader x 30 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
Vi inleder V75 med att koppla greppet direkt och spika, 10 Admiral As. Detta är en högkapabel femåring. I årsdebuten för två starter sedan vann man på övertygande sätt ett bronsförsök via 1.09,5 sista 700m. I den senaste starten blev det galopp efter att blivit störd av startbilsvingen. Att man idag har bakspår ses som en fördel, dessutom med flera startsnabba i loppet gynnas Admiral As om det blir tempo på loppet. Han är stark och rejäl och tål att göra en hel del jobb på egen hand. Det kommer inte bli lätt för övriga att stå emot honom över upploppet idag och jag spikar.

Motbud
3 Gooner kommer från en bra insats, han stod för en vass avslutning och höll bra hela vägen in i mål. Han har även visat sig vara kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet initialt. Väl i den positionen kommer sen Gooner leda loppet länge. Formen är bra och med ett bra startspår ska han ses som främsta motbudet till min spik.

Nämner även 9 Morotai Degato som såg väldigt fin ut i den senaste starten när man vann via en vass avslutning. Han gick i mål med full spänst och formen lyste igenom. Klaffar det det bra med positionerna idag kommer hanns avslutning bita bra även här. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 10 Admiral As
Spets efter 500m: 3 Gooner
Skrällen: 9 Morotai Degato
Ranking: A 10 B 3,9,1,5,6 C 2,4,7,11,12

V75-2 2140m auto
9 Kissinger Boko är inte den mest rutinerade i loppet men denna fyraåring har verkligen visat att han besitter bra kapacitet. Han inledde karriären med att ta två raka segrar. Därefter fick man överge förstaplatsen till någon annan i två starter men nu är man tillbaka i vinnarspåret igen och kommer till dagens start med tre raka segrar på kontot. Känslan är även att vi inte fått se botten i Kissinger Boko vid något framträdande hittills. Idag har han fina startryggar och kommer kunna sitta bra till i loppet direkt. Väl i en bra position finns både kunnande och kvalité för att vinna loppet. Förstahäst.

1 Illfindmywayhome har visat bra kunnande för tränaren Daniel Réden. På karriärens 14 starter har han segrat i fem. Han är kvick iväg från start och även om han inte alltid ser helt klockren ut i auktionen så var han visat goda kvalitéer. Lyckas man idag hålla upp innerspåret från start är man hästen att slå för övriga. Men utgångsläget kan även bli en fälla. Givet streck på systemet trots allt.

2 Incredible Wine är en individ med bra kunnande. För tre starter sedan visade man vid segern att man har vad som krävs för dessa typer av lopp. I starten efter var man dock inte som bäst och det blev galopp, vilket gör formen något svårbedömd. I den senaste starten avslutade man rappt och kanske är det så att formkurvan är i stigande igen. Till dagens start väntas också spännande förändringar i utrustning vilket är positivt. Det är anmält barfota bak för första gången och även amerikansk vagn. Från ett bra utgångsläge är man ett givet segerbud i loppet.

Min Vinnare: 9 Kissinger Boko
Spets efter 500m: 1 Illfindmywayhome / 2 Incredible Wine
Skrällen: 2 Incredible Wine
Ranking: A 9,1,2, B 4,10,5,12,8,7 C 6,3,11

V75-3 2140m auto
1 Click Bait är en riktigt kvick femåring som för två starter sedan blev femma i sitt elitloppsförsök. Han tränas av Stefan Melander och har stått för flera fina prestationer genom åren. Att de främsta motbuden på förhand idag har fått sämre utgångslägen tackar nog Click Bait för. Han trivs i ledningen och skulle han komma dit idag blir han inte lätt att plocka ner. Han visade fin form i den senaste starten i Jämtlands Stora Pris. Ses som given förstahäst idag, och är även ett spikförslag för den som söker ytterligare en spik på förhand.

10 Handsome Brad kommer med formen på topp. Han har två raka segrar på kontot och i den senaste starten klev han fram i dödens när tempot bedarrade och tog enkelt hem Östgötaloppet. Utgångsläget är såklart inte det bästa men skulle Click Bait ha en sämre dag eller komma bort på något sätt är detta ett givet motbud till segern. Sträckas på mitt system.

Nämner även 12 Milligan's School som verkligen fått ett tufft utgångsläge idag. Men formen är det inget fel på, så sent som i lördags stod han för en strålande insats i Midsommarloppet på Rättvik. I studion efter loppet menade man på att prestationen i sig var värd en seger i ett större lopp. Vilket jag kan hålla med om till viss del. Skulle det klaffa någorlunda med positionerna idag vet vi att Milligan's School kan avsluta vasst och till låg procent platsar han på mitt system.

Min Vinnare: 1 Click Bait
Spets efter 500m: 1 Click Bait
Skrällen: 12 Milligan's School
Ranking: A 1 B 10,12,11,8,6,7 C 2,5,9,3,4

V75-4 2140m auto
E3 Final för ston med 975.000kr i förstapris.

1 Red Lady Express stod för ett mycket imponerande försök när hon vann från ledningen. Det var toppintyck på hästen och balansförändringarna med barfota runt om och rycktussar fungerade optimalt. Hon är kvick iväg från start och även om innerspåret på Färjestad inte är det lättaste så finns chanserna på att hon håller upp ledningen. Oavsett är hon garanterad ett bra lopp och ska ses med bra segerchans i loppet.

9 Rihanna W.I. fick ett bakspår vilket inte behöver vara helt fel. I en final vill få sitta fast och många vill köra i ett andra spår. Vilket Rihanna W.I. redan befinner sig i. Då behöver hon inte ödsla massa kraft från start för att söka position utan kan istället spara på krutet till slutet. Hon vann även sitt försök från just bricka nio, då avslutade Rihanna W.I. väldigt bra och klockan stannade på 09,4 sista 800m. Med lite klaff och tempo på loppet kommer hennes tunga avslutning vara svår att stå emot för övriga.

Framhåller även 5 Black Magic Eyes som fick ett tufft lopp i sitt försök men ändå höll farten strålande som tvåa bakom just nämnda 9 Rihanna W.I. Spår fem är ett bra spår i Färjestad och hon borde kunna hitta en vettig position från start. Reijo Liljendahl som tränar har en häst som inte ska nonchaleras i Finalen ikväll. Endast streckad på 13% och är anmäld barfota runt om för första gången i livet.

Nämner även 2 Lacille Boko som vann sitt försök från ledningen utan att riktigt glänsa. Lacille Boko har ikväll fått ett perfekt utgångsläge och har nu lopp i kroppen. Svante Båth och Erik Adielsson har tidigare varit en vägvinnande kombo, och kanske på nytt ikväll. Streckas.

Min Vinnare: 1 Red Lady Express
Spets efter 500m: 1 Red Lady Express / 4 Glorious U.M.
Skrällen: 5 Black Magic Eyes
Ranking: A 1,9 B 5,2,10,4,6,12 C 3,8,7,11

V75-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 5 Zorro Wind. För två starter sedan stod denna sexåring som tränas av Aessandro Gocciadoro för en mycket bra prestation, det var under Elitloppshelgen som han överlägset vann via 10,3 över 1640m. I den senaste starten satte man på nytt nosen först över mållinjen, då handlade det om V75 på Mantorp. Till dagens start är han på nytt anmäld barfota runt om vilket är positivt och även om loppet idag är 500m längre än vi de två senaste framträdanden så ska segerchansen vara hög. Han har segrat över medeldistans tidigare och det är inte alls omöjligt att man får överta ledningen idag efter en bit. Jag tvekar inte utan spikar.

Motbud
3 One Kind of Art är en segervan herre med sina åtta segrar på 19 starter. För två starter sedan blev han för het i loppet, men höll ändå starkt som femma i mål men senast gick det bättre och One Kind of Art klev runt samtliga konkurrenter via 10,5 sista 800m och utgick med segern. Från ett bra utgångsläge kommer man kunna hitta en vettig position och ses som främsta motbudet till min spik.

1 Aragorn As kommer senast från en bra prestation. Han fick en dryg inledning på loppet men höll ändå farten bra som tvåa. Aragorn As kan öppna kvickt från start och man kommer att ladda iväg vad som går från sitt innerspår, lyckas man hålla upp ledningen är mycket vunnet. Är anmäld med amerikansk vagn vilket är spännande. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 5 Zorro Wind.
Spets efter 500m: 5 Zorro Wind.
Skrällen:
Ranking: A 5 B 3,1,4,6,2,7,9,8 C 10,11,12

V75-6 2140m auto
2 Born Unicorn kommer ut till kvällens start som klar favorit, vilket man kan förstå. Denna sjuåring besitter hög kapacitet vilket han inte minst visade i den senaste starten. Då kopplade Born Unicorn greppet på ett övertygande sätt från positionen utvändigt om ledaren. Formen är på topp, Born Unicorn har tre segrar på sina fyra senaste starten. För två starter sedan var man ute i Harper Hanovers Lopp och slutade femma. Spåret är perfekt även om han inte är speciellt kvick iväg från start. Kvällens start bör innebära en pånytt bra segerchans även om han troligtvis kommer behöva göra en hel del jobb på egen hand.

10 Vikens High Yield vet ni som följer tipsen att jag gärna lovordar även om man på slutet inte riktigt har fått till det. Men inför den senaste starten hade hästen förflyttats upp till Sundsvall där tränaren Robert Bergh har kvar en filial. Det miljöombytet visade sig ha bra effekt då Vikens High Yield avslutade bra som tvåa senast. Ikväll har man en bra startrygg i 3 Mr Clayton J.F. och kommer man igenom på ett bra sätt från start vet vi att kapacitet och kvalité finns för att vinna loppet.

4 Viking Brodde är klart bättre än vad resultatraden antyder, detta är en sexåring som det strulat en hel del för på slutet men som i grunden besitter en hög kapacitet. Till kvällens start ryktas det om att man ska testa ett nytt huvudlag vilket känns intressant. Skulle det börja klaffa för Viking Brodde är man med och utmanar om segern här.

Nämner även 9 Cab Lane. Inför den senaste starten hade han rest dåligt meddelade tränare, vilket också satte ner hans prestation i loppet. Ikväll kan det vara han som får loppet, han kommer sitta bra i ett andraspår direkt och skulle han sen så smyga med i ryggar in på upploppet kommer hans avslutning bita bra. Till låg procent streckas han på systemet.

Min Vinnare: 2 Born Unicorn
Spets efter 500m: Många om budet
Skrällen: 10 Vikens High Yield / 4 Viking Brodde
Ranking: A 2 B 10,4,9,6,12,7 C 11,8,3,5,1

V75-7 2140m auto
E3 Final för hingstar/valacker med 975.000kr i förstapris

4 Mellby Jinx är en häst med höga förväntningar på sig, men han har också visat att han klarar av att leva upp till dem. Redan som tvååring var han med i de stora loppen och har bland annat en seger i Breeders Course på sitt CV. Under Elitloppshelgen var han ute i treåringseliten med 1.000.000kr i förstapris, då fick man nöja sig med en fin fjärdeplats. Inför försöket till E3 hade man precis som många andra konkurrenter haft ett kortare uppehåll och bör därför vara något förbättrad till kvällens start. För Mellby Jinx väntas även några intressanta utrustningsförändringar till kvällens final, han är anmäld barfota bak för första gången i livet och dessutom lutar det åt ett nytt huvudlag och rycktussar vilket känns mycket intressant. Han är inte beroende av något speciellt löpnings scenario. Knapp förstahäst i min bok.

6 Incase Of Fire hade fem raka segrar på kontot inför sitt försökslopp. Han ställdes inför ett tufft försök och kämpade tappert utvändigt om ledaren och passerade mållinjen som tvåa. Skulle det klaffa lite bättre med positionerna denna gång kommer han inte vara enkel att stå emot under slutdelen av loppet. Streckas.

5 Felix Orlando gjorde det klart godkänt i sitt försök trots sitt bakspår. Att man ikväll fått bricka fem och framspår ses som en klar fördel för hästen. Han är kvick iväg från start och samtliga tre segrar i karriären är tagna från ledningen, lyckas man komma dit ikväll också ökar såklart segerchansen.

Plockar även med Petri Salmelas treåring 1 Idomenio Sisu. Han gjorde det bra i sitt försök och vann från ledningen på en topptid. Då var det barfota runt om för första gången i livet och den balansen ska han tävla på även ikväll. Blir inte spåret en fälla är han med och utmanar om segern på nytt.

Min Vinnare: 4 Mellby Jinx
Spets efter 500m: 5 Felix Orlando
Skrällen: 5 Felix Orlando
Ranking: A 4,6 B 5,1,2,3,7,10 C 9,8,12,11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto