V75 Tips Gävle 22/5

Publicerad på 20 Maj 2021 - 22:11

DrTrav

DrTrav

20 Maj 2021 - 22:11

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Gävletravet. Sista V75 omgången innan vi nästkommande vecka går in i Elitloppshelgen. Omgången kryddas dessutom av en Jackpot på 61 Miljoner.

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 6 Van Gogh Z.S. i den första avdelningen och 2 Ulvsåsen i den fjärde avdelningen.

V75 Tips Gävle Lördag 22/5
V75-1 6 Van Gogh Z.S.
V75-2 3,7,9,10,14
V75-3 1,3,5,6,7,10
V75-4 2 Ulvsåsen
V75-5 1,5,6,8,11
V75-6 1,2,3,9
V75-7 1,7,9,10

2400 rader x 0,55 = 1200 kr

DD Tips Gävle Lördag 22/5
DD1: 1,9
DD2: 1,7,9,10

8 rader x 30 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
Inleder V75 med att spika direkt, 6 Van Gogh Z.S. I min bok ska denna sjuåring som tränas av Robert Bergh ha bra segerchans i loppet. På förhand är detta inte den tuffaste silverdivisionen på pappret. Van Gogh Z.S. har nu fått två lopp i kroppen och formtoppen bör vara nära. Man inledde året med en riktigt plum när man spelad till 1,07 på toton galopperade på upploppet, och Van Gogh Z.S. kan inte varit helt kurant den dagen. Men man fick snabb revansch och i den senaste starten kunde man ta en enkel seger. Med en formkurva som pekar uppåt och från ett intressant springspår talar mycket för att Per Lennartssons som får chansen i sulkyn tidigt hittar till ledningen. Väl där är man sen hästen att slå för övriga. Det är anmält barfota runt om vilket är ett plus. Jag spikar och jobbar in Van Gogh Z.S., spets och slut!

Motbud
3 Majestic Man är den främsta utmanaren till min spik. Han har visat fin form i de två senaste starterna. Näst senast var man inte långt efter Van Gogh Z.S. Att det idag vankas barfota runt om är klart intressant. Man är kvick iväg från start och skulle man snuva Van Gogh Z.S. på ledningen lär man köra där och då ökar såklart segerchansen också. Men prickar Per Lennartssons starten med min spik blir det tufft och jag tror inte man snuvar min spik på segern med ett utvändigt lopp. Ska streckas vid gardering.

För den som vill gardera loppet brett framhåller jag skrällen 7 Exodus Brick. Man kommer till dagens start med en formkurva som pekar uppåt och man är van att möta tufft motstånd.

Min Vinnare: 6 Van Gogh Z.S.
Spets efter 500m: 6 Van Gogh Z.S.
Skrällen: 3 Majestic Man
Ranking: A 6 B 3,7,8,10,2,4 C 1,5,9

V75-2 2140m volt
7 Maggiore är en fyraåring som besitter hög kapacitet. Som treåring mötte man de de bästa i kullen. Man kvalade bland annat in till finalen av Breeders’ Crown. Nu har man fått två lopp i kroppen efter vila och formkurvan lär peka uppåt. I den senaste starten vann man på bra sätt. Man står även perfekt inne i loppet och har ett intressant springspår. Prickar kusken Marc Elias starten kommer man kunna utmana om ledningen initialt, men man är heller inte beroende av den positionen för att vinna. Förstahäst i loppet, men känns givet att gardera.

10 Ies Elisabet är ett femårigt sto som är väldigt rapp i benen men kan vara något ojämn i sina prestationer. Nu har man fått två lopp i kroppen efter ett uppehåll och bör vara redo för en bra uppgift. Kommer vara tuff att stå emot under slutrundan om hon vaknar på rätt sida.

14 Teton Sweet Lindy har imponerat sedan man kom till tränaren Markus B Svedberg. Det har blivit tre segrar på fem starter i hans regi och även om det nästan gått två månader sedan man startade senast så måste man ses med segerchans i ett lopp som detta. Streckas.

Skrällen i loppet är 3 Nina Ginto som imponerade för två starter sedan när hon från andra ytter vann enkelt via 08,6 i 600. I den senaste starten blev det dock fel när man fick offra speeden för tidigt och det är inte mycket att säga om. Idag har man ett intressant utgångsläge på start och kommer hon iväg bra är man garanterad ett fint lopp. Med en vass avslutning att tillgå blir man sen farlig med lucka tillslut. Det är även aviserat barfota runt om vilket är intressant. Sträckas till 5%.

Nämner även 9 Xanthis Delicious som hamnade långt bak i den senaste starten men gjorde det ändå okej i skymundan. Idag har man ett intressant utgångsläge då hon sitter i andraspår direkt och stämmer det sen bara någorlunda med positionerna så kan hon spurta ner många till slut. Till låg procent är även detta ett streck på mitt system.

Min Vinnare: 7 Maggiore
Spets efter 500m: 7 Maggiore
Skrällen: 3 Nina Ginto / 9 Xanthis Delicious
Ranking: A 7,10,14 B 3,9,11,6,5,8 C 2,12,1,4,15,13

V75-3 1640m auto
3 Illfindmywayhome är en individ som besitter hög kapacitet men samtidigt är han svår att räkna på då han är humörs betonad och kan hitta på lite vad som under loppen emellanåt. Men vaknar han på rätt sida är man ett givet segerbud i loppet. Från ett bra utgångsläge och med Örjan Kihlström åter i vagnen är detta förstahästen i loppet men det är ingen jag vågar gå rakt ut på.

Given på kupongen är också 6 Call To The Bar som inlett året lovande med två raka segrar. Call To The Bar är väldigt kvick iväg från start och trivs bra i ledningen, men han har även visat sig fungera bra med smygresa. Så frågan är vilken taktik kusken Ulf Ohlsson kommer välja med denna fyraåring. Oavsett är formen bra och han ska ses med bra segerchans.

Skrällen är 10 Rio Alta Wine som i den senaste starten galopperade strax före upploppet i rygg på ledaren på Åby i ett uttagningslopp till Kungapokalen. Med rätt gångart hela vägen hade man varit med i striden om segern. Idag har man fått ett tufft utgångsläge men är formen intakt ska man inte nonchaleras till låg procent i ett öppet lopp. Skräll.

Nämner även 7 Global Black Money som är under kraftig utveckling. I den senaste starten såg man fin ut som fastlåst och gick imål med sparade krafter. De krafterna kan komma väl till användning i dagens start när man ska tävla barfota runt om för första gången i karriären vilket är spännande. Hon besitter en vass avslutning och är ytterligare en skräll jag betalar för.

Min Vinnare: 3 Illfindmywayhome
Spets efter 500m: 5 Mr Brilliant / 6 Call to the Bar
Skrällen: 10 Rio Alta Wine / 7 Global Black Money
Ranking: A 3,6 B 10,7,5,1,11,2,8 C 4,9,7,12

V75-4 2140m volt
I denna avdelning hittar vi omgångens andra spik, 2 Ulvsåsen. Med bara fem hästar på start är jag inne på att övriga konkurrenter som också står på start tycker Ulvsåsen vore en bra rygg att ha och därmed kommer Per Linderoth som kör tidigt vara offensiv och köra sig till ledningen här. Detta är en individ som segrat i tio av sina tretton starter i karriären och när tränaren Anders Wallin är inne på att Ulvsåsen kan rekordsänka med över en sekund idag så blir det tufft att plocka in tillägg på honom ute i spåren. I min bok är detta en klar förstahäst och när spelvärdet är tilltalande så tar jag ställning och spikar också.

Motbud
Främsta motbudet till min spik är 15 Ard som har hittat nya växlar hos sin tränare Ole Johan Östre. Inför den senaste starten hade man två raka segrar i bagaget och hade man inte rullat över i galopp med 700m kvar senast hade man troligtvis kommit till dagens start med tre raka segrar. För två starter sedan var man överlägsen från ledningen via 21,5 sista 800m. Men idag ser uppgiften annorlunda ut då man är beroende av att göra jobbet själv ute i spåren. Skulle det klaffa längs vägen är man med och utmanar om segern men från detta utgångsläge får det inte strula för mycket. Vilket gör att jag kommer tar ställning emot när spelprocenten är tilltalande.

Nämner även 12 Nordby Fröy som tävlade barfota runt om i den senaste starten och höjde sig rejält. Man utgick även med segern den gången. Det blir återigen barfota till dagens start och trivs med ryggresa. Kommer passera många över upploppet idag.

Min Vinnare: 2 Ulvsåsen
Spets efter 500m: 2 Ulvsåsen
Skrällen: 12 Nordby Fröy
Ranking: A 2 B 15,12,14,8 C 4,7,11,6,13,10,5,1,3,9

V75-5 2140m auto
8 Hombre D. är en fyraåring under fin utveckling. I den senaste starten var man den som drog upp tempot i spurten självaste finalen av Kungapokalen, klockan stannade på 09,5 sista 600m. I försök till finalen imponerade man när man gick i mål som tvåa bakom Kriterievinnaren Brambling. Man har ikväll fått ett tufft utgångsläge men samtidigt kliver man ner något i klass och måste räknas tidigt i segersnacket här till intressant procent.

5 Zeolit imponerade i den senaste starten när man vann från ledningen med Erik Adielsson i vagnen, då var det barfota runt om och amerikansk vagn. Erik får förtroendet även idag, och det är även anmält med samma utrustning. Zeolit är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Därifrån är man sen hästen att slå för övriga.

6 One Kind of Art har gjort två starter i år och det har resulterat i lika många segrar. I den senaste starten såg han fin ut när det blev en enkel seger. Till dagens start har man även fått två lopp i kroppen vilket bör föra honom framåt ytterligare formmässigt. Är med och utmanar om segern här.

Nämner även 1 Mellby Ironman som tidigare har visat att han är kvick iväg från start, och med innerspår bakom bilen lär det bli full laddning. Mellby Ironman trivs även i ledningen men oavsett är man garanterad ett fint lopp och ska inte nonchaleras på kupongen.

Min Vinnare: 8 Hombre D.
Spets efter 500m: 5 Zeolit i / 1 Mellby Ironman
Skrällen: 10 Kate Baldwin
Ranking: A 8,5 B 6,1,10,12,2,11,4 C 9,3,7

V75-6 1609m auto
Denna veckan är gulddivisionen något speciell, då vinnaren av H.K.H. Prins Daniels lopp erbjuds en plats i Elitloppet veckan senare.

1 Disco Volante har på förhand vunnit spårlotten. Här måste verkligen tränaren Stefan Melander njutit när han smög fram spårlottningen för sina hästar. Han har två hästar med i detta kortlopp och båda hans hästar drar spåren ett och två. Notera också att det är elitloppsdistansen 1609 meter som gäller här, vilket innebär ett extra anlopp fram till startplatsen. Sköter sig bara Disco Volante som är kvick iväg från start talar mycket för att man tar hand om ledningen och sedan är chansen hög att han håller den positionen hela loppet igenom. Det är återigen anmält barfota runt om. När man även lyssnar på Stefan inför loppet så känns han både komfortabel och nöjd med Disco i loppet och håller fram honom som en toppchans. Given förstahäst.

9 Gareth Boko debuterade för Jerry Riordan i den senaste starten och hästen såg helläcker ut när man vann på ett fint sätt. Nu med ett lopp i kroppen bör formkurvan vara ytterligare förbättrad. Från bricka nio blir det såklart inte enkelt men man är garanterad ett fint lopp eftersom man kan välja rygg på ett eller två från start. Med lite fart på loppet kommer Gareth Boko stå för en rykande avslutning och ska inte alls nonchaleras här.

Framhåller även 3 Diana Zet som är yngst i startfältet med sina fem år och är dessutom ensamt sto i loppet. Men det finns en hel del kapacitet i henne och hon har redan närmare 10 miljoner insprunget. Man kommer till dagens start med två lopp i kroppen och en formkurva som pekar uppåt, vilket man visade i den senaste starten när man vann komfortabelt. Diana Zet är kvick iväg från start och lättplacerad i loppen. Med lite klaff längs vägen blir jag inte förvånad om hon dyker upp där framme.

Nämner också 2 Milligan´s School som man siktat till dagens start med. Från ett bra utgångsläge lär man säkerligen försöka hitta ner i rygg på stallkamraten Disco Volante. Väl i dennes rygg blir man farlig med lucka över upploppet. Det blir barfota runt om och 3% känns för lite.

Min Vinnare:1 Disco Volante
Spets efter 500m: 1 Disco Volante
Skrällen: 9 Gareth Boko
Ranking: A 1,9 B 3,2,10,4 C 7,5,6,8

V75-7 2640m auto
7 Admiral As är en topphäst vilket han visade flertalet gånger under fjolåret när man stötte på kulltoppen. Han har bland annat satt banrekord på Gävle och vid ungefär samma tidpunkt förra året utmanade man Ecurie D, men det blev tyvärr galopp sista biten och dagen var förstörd. Han är kvick iväg från start och även om det finns andra invändiga konkurrenter som förmodligen är Snabbare från start skulle nog samtliga vilja ha ryggen på Admiral As, vilket gör att man kan köra sig till ledningen här efter en bit. Därifrån blir man sen svårslagen. Men att det nu är årsdebut och att han har en och annan galopp på kontot sedan tidigare gör att jag ändå kommer gardera loppet. Även om han är klar förstahäst sett till kapacitet.

9 Oxidizer är en fin sexåring som visat prov på bra inställning. Det visade man inte minst i den senaste starten när man kontrade ut Rackham sista biten och satte nosen först över mållinjen. Lång distans som ikväll bara är en fördel för honom och med den fina form man visat upp med fyra segrar och en andraplats på de fem senaste starterna måste man räknas även här. Streckas.

Framhåller även 1 Morotai Degato som är kvick iväg från start och kan vara den som håller upp ledningen initialt. Frågan är sen vilken taktik kusken och tränaren väljer? Morotai Degato kommer med lysande form och ska vara matched inför dagens start. Dessutom blir det första gången barfota runt om, vilket är spännande. Hoppas man bjuder favoriten på en match och det skulle kunna räcka hela vägen. Givet streck.

10 Oracle Tile håller bra form men fick ett omöjligt lopp i den senaste starten och den insatsen är bara att glömma. Skulle det istället klaffa lite med positionerna idag besitter han en vass avslutnitng som kommer fälla många över upploppet. Gynnas av tempo på loppet.

Min Vinnare: 7 Admiral As
Spets efter 500m: 1 Morotai Degato / 7 Admiral As
Skrällen: 10 Oracle Tile
Ranking: A 7,9,1 B 10,12,11,6,5 C 4,8,2,3

Lycka till med spelet
Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto