DrTrav Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
DrTrav

V75 Tips Gävle Lördag 23/5

20 Maj 2020 - 13:58

På lördagen avgörs V75 spelet i Gävle. Det är en Jackpot på 65 miljoner kronor i potten och här nedan följer mina V75-tips. 

Jag spikar i två av loppen. 7 Vikens High Yield i V75-1 och 4 Racing Mange i V75-6. 

V75 Tips Gävle Lördag 23/5
Avd 1: 7 Vikens High Yield
Avd 2: 1,2,3,10,11
Avd 3: 1,4,10,11
Avd 4: 2,4,9,10
Avd 5: 2,6,7,8,11
Avd 6: 4 Racing Mange
Avd 7: 2,3,5,10,12

2000 rader x 0,50 = 1000 kr

DD Tips Gävle Lördag 23/5
DD-1: 4 Racing Mange
DD-2: 2,3,5,10,12

5 rader x 40 kr = 200 kr

Här kan du spela på fasta odds på trav:
bet365 - Unibet - 888sport - Casumo - LeoVegas

V75-1
Vi inleder V75 med STL Bronsdivisionen, Försök 1 i Meeting 4 över 2140 meter. Jag har spikat nummer 7 Vikens High Yield som har vunnit fyra av sex starter i Robert Berghs regi. Han har verkligen lyft sig en nivå på barfotabalansen. Han vann väldigt lätt från ledningen på 12,0 över medeldistans senast. Här har han springspår och det är en stor häst så det passar bra att han får börja där ute i banan. Per Lennartsson upp på Robert Bergh tränat har vi sett med goda resultat tidigare så här blir det nog en offensiv styrning för att försöka komma till ledningen igen.

Det kan bli så att han får svar i kampen om ledningen men han är väldigt allround och han går bra från alla positioner så blir det inte spets så är han stark nog att han kan reglera det här fältet från dödens om det skulle behövas så oavsett så tror jag han har en god segerchans.

Vid gardering kan 6 Falcon Am som har gjort det bra med tre raka vinster vara tänkbar. Han landade i dödens på den ledande Tayson Bi med 1350 meter kvar av loppet och när sedan ledaren galopperade bort sig på den sista bortre långsidan så tog han över ledningen och från den positionen så höll han undan till seger senast. Han kan kliva iväg bra från springspåret och skulle Örjan Kihlström komma till täten så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen. Han brukar tävla med helstängt huvudlag bakom bilen men det blir öppet huvudlag nu när det är voltstart meddelar Fredrik Linder.

11 Hobby De L'iton hade innerspår bakom bilen i ett GS75 lopp på Årjäng senast. Han lyckades då hålla upp ledningen och från den positionen så dansade han sedan undan på ett bra vis till en ohotad seger. Utgångsläget nu är mindre bra och han är lite utlämnad och behöver hjälp med tempot för att komma in i matchen. Sofia Aronsson som tränar hästen tror annars att han ska kunna växa sig in i den högsta klassen men härifrån tror jag det blir tufft att räcka till seger så han får ses främst som ett platsbud.

Min Vinnare: 7 Vikens High Yield
Spets efter 500m: 6 Falcon Am
Skrällen: 11 Hobby De L'iton
Ranking: A 7 B 6,11,1,3,10,9,8,2,5 C 12,4

V75-2
STL Diamantstoet, Försök 1 i Meeting 4 - STL Ungdomslopp över 2640 meter och jag har streckat fem hästar. 3 Carry Cash är inte att lita på och hon galopperade bort sig i årsdebuten näst senast. Senast så skötte hon sig och då tryckte Jörgen Westholm sig till ledningen på den första långsidan och från spets så seglade hon sedan undan till en enkel seger. Distansen passar bra och felfri här så tror jag att Marcus Lilius söker sig framåt mot ledningen för hon trivs bäst utan rygg och skulle hon få styra och ställa som hon vill där framme i täten så kan hon rinna undan till en ny seger.

2 Infinite Knight är jämn och säker men hon har bara en seger efter 19 starter hittills i karriären. Hon var klart godkänd som femma i ett lopp som vanns av Sharp Dream efter en tids frånvaro senast. Lopp i kroppen nu kan ha fört fram henne en del till den här starten och den långa distansen är ett plus och Jörgen Westholm som tränar henne låter mycket nöjd så får hon en fin resa här så kan hon ställa till med en rejäl överraskning.

1 Frozen Queen travade en stor del av loppet utvändigt om den ledande Sergent d'Inverne och på den sista bortre långsidan hade hon knäckt ledaren och tog över ledningen och sedan så vann hon i en överlägsen stil näst senast. Hon är troligen chanslös på att hålla upp ledningen från innerspåret här men det är lång distans så Victor Rosleff som kör åt Katja Melkko har god tid på sig att hitta loss och blir hon inte fast på innerspåret så är hon väldigt stark och kan vara med och tampas om segern.

11 Lyx Håleryd slutade oplacerad mot tufft motstånd i stoeliten på Åby näst senast. Gången efter det så höll hon farten bra som fyra i ett lopp där Everest Sisu tog ner Tale Of Jacks på linjen. Hon ska helst inte göra för mycket själv i loppen så får hon ligga på rulle och spara speeden in i det längsta så kan hon avsluta loppet riktigt fort och då går ingen säker.

10 Euskara är inte att lita på men hon gick en bra upphämtning till fjärdeplatsen bakom Fleet Admiral efter galopp näst senast. Gången efter det var hon fin i både värmning och provstart men i loppet sedan så trampade hon igenom efter 400 meter och galopperade bort sina möjligheter. Spåret här är inte det bästa så det blir nog ingen snabbare start men håller hon ihop aktionen så har hon en stark slutrunda att ta till och då kan det räcka en bit mot det här gänget.

12 Argbiggan drar en del streck. Hon har gjort det bra en längre tid och hon avslutade positivt som tvåa bakom Anthara Bi senast. Kan Mats E Djuse som kör hästen få en bra start från springspåret här så borde hon kunna hitta ner i ett vettigt slagläge innan hon sätter in attacken och då kan hon ha vissa möjligheter här men hon får inte plats på systemet.

Min Vinnare: 3 Carry Cash
Spets efter 500m: 3 Carry Cash
Skrällen: 2 Infinite Knight
Ranking: A 3 B 2,1,11,10,12,8,13,9,7,4 C 5,14,6

V75-3
STL Klass I, Försök 1 i Meeting 4 över 2140 meter och jag har streckat fyra hästar. 11 Mas Capacity satt långt ner in på upploppet men flög fram och plockade meter på meter på den ledande Dream Cash men denne räddades av mållinjen så han fick nöja sig med andraplatsen näst senast. Gången efter det så slog han på en galopp i början av loppet och tappade mycket mark men han kom sedan tillbaka storstilat och via en vass avslutning så spurtade han ner sitt motstånd till seger. Han är inte att lita men felfri så har han härliga fartresurser. För sjätte starten i rad så har han fått ett startspår mellan 10 och 12 men kan han hålla ihop aktionen här så kan han bli svår att stå emot över upploppet så han ska räknas tidigt.

10 Four Guys Dream hade tre raka segrar innan det slutade med en startgalopp senast. Han har fått en träningsperiod och har blivit behandlad i knäna efter den senaste starten. Jag tror inte att Håkan K Persson skulle åka till Gävle med en häst om han inte tror på bra chans. Får han smyga med i en vettig rygg innan attacken sätts in så kan han bli farlig över upploppet om det blir bra tempo på loppet.

1 In Royalty Boko har varit strålande bra vid två raka segrar från ledningen. Hon vann mycket lätt med huvan och norsken oryckta senast. Hon öppnar fort och har inga problem med distansen så här kan Mika Forss som kör hästen leda loppet länge om hon slipper att utstå alltför hård press under vägen. Eventuellt barfota runt om den här gången.

4 Merritt återkom efter en liten paus senast. Han satt då i andra utvändigt innan han gick till anfall på den sista bortre långsidan och in på upploppet så satte han klorna i den ledande Atlas Eagra och vann sedan lätt. Med lopp i kroppen så kan han vara ännu bättre till den här starten. Eventuellt blir det någon form av skygglappar nu och det är intressant för han har bara gått med öppet huvudlag sedan han kom i Daniel Wäjerstens träning. Får han en fin resa här så kan han blanda sig i segerstriden igen.

2 Stonecapes Superb har en del anhängare. Han är startsnabb men jag tror inte han kommer förbi invändig häst och då riskerar han en tung löpning så han är sårbar och rankas ner en bit.

5 Feerie De Fael avgjorde med en snygg spurt till karriärens första seger senast. Nu ska hon få tävla i en amerikansk sulky för första gången och dessutom Örjan Kihlström upp även det för första gången och det är intressanta ändringar men hon får trots detta inte plats på systemet.

Min Vinnare: 11 Mas Capacity
Spets efter 500m: 1 In Royalty Boko
Skrällen: 5 Feerie De Fael
Ranking: A 11 B 10,1,4,5,6,2,3,12 C 9,7,8

V75-4
Gunnar Wallbergs Minne - DubbelCupen, Final i Meeting 2 - STL Kallblodsdivisionen, Försök 11 i Meeting 1 över 2140 meter och jag har streckat fyra hästar. 4 S.T.C.C.Faksen har vunnit 12 av 29 starter i karriären men han hade fyra raka galopper inför den senaste starten. Han tog då hand om ledningen omgående och han dansade sedan undan till en överlägsen seger från den positionen. Fjärdespår i volten nu är inte det bästa men vid felfri avgång så tror jag att Ulf Eriksson kör till spets och skulle så bli fallet så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen så han ska räknas tidigt.

9 Spang Viktor gick en rejäl slutrunda i tredjespår innan han tog över ledningen med dryga halvvarvet kvar till mål och sedan var han fullständigt överlägsen vid vinsten i den senaste starten. Kan Björn Karlsson servera honom en fin löpning så kan han bli svår att stå emot över upploppet.

10 Gott Klirr vann inte ett enda lopp ifjol på 19 starter men han har lyft sig en nivå sedan han började tävla barfota runt om. Han hade två raka segrar innan han senast fick nöja sig med fjärdeplatsen bakom Backegubben som vann det loppet. Han är stark och rejäl och han tål att göra en del grovjobb på egen hand så han kan bli farlig över upploppet igen. Det blir fortsatt barfota runt om.

2 Prins C.K. dras med aktionsbekymmer. Han travade en stor del av loppet i dödens senast men han travade illa och till slut så kom galoppen med 150 meter kvar av loppet. Nu ska man göra lite ändringar i balansen och kan det hjälpa honom lite så han kan få det att flyta bättre så kan han vara med och tampas om en framskjuten placering här. Björn Goop upp för första gången är intressant.

Min Vinnare: 4 S.T.C.C.Faksen
Spets efter 500m: 4 S.T.C.C.Faksen
Skrällen: 12 Pyrmo
Ranking: A 4,9 B 10,2,12,11,15,1,8,3 C 7,14,6,5,13

V75-5
STL Silverdivisionen, Försök 1 i Meeting 4 över 2640 meter och jag har streckat fem hästar. 11 Figaro Vici har tagit två raka tredjeplatser på svensk mark sedan han kom tillbaka från Frankrike. Senast så fick han vandra utvändigt om den ledande Tengil Face i långloppet i Örebro men han gjorde det bra som höll till tredjeplatsen bakom Electrical Storm som vann det loppet. Utgångsläget här är inte det bästa men kan Björn Goop servera honom en fin löpning så kan det vara läge för en seger. Första gången med urryckare nu är intressant.

6 Valley Brodde har gjort fem starter för Daniel Redén och han har vunnit fyra och galopperat i den femte. Nu blir det första gången över lång distans för den nuvarande tränaren men det har han klarat av bra i tidigare regi hos Roger Walmann så det borde inte vara några konstigheter. Han kan öppna rätt så vettigt så det är inte omöjligt att Örjan Kihlström kan få ta över ledningen i ett tidigt skede och skulle så bli fallet så kan han bli svår att plocka ner. Blir det inte spets så tål han att göra en del grovjobb på egen han så han ska ändå räknas tidigt.

7 Staro Leonardo var ute i ett litet fält på Jägersro senast. Där gick han en bra avslutning och tog ner den ledande Norton Commande på ett bra vis till seger. Han är allround och distansen är ingen nackdel men spåret blev lite långt ut men kan Joakim Lövgren hitta ner i ett vettigt slagläge innan han sätter in slutstöten så kan han nypa en fin placering igen. Första gången i jänkarvagn nu är intressant.

2 Viking Brodde hade ett fint fjolår och kommer nu ut i en mycket intressant årsdebut. Man låter nöjda med honom från stallet och det är Timo Nurmos bästa chans i omgången. Han är väldigt stark så distansen ser jag som en fördel och är han inte alltför ringrostig i återkomsten här så kan han vara långt framme.

8 From The Mine vann både brons- och silverfinaler i höstas. Han gav ett härligt intryck vid vinsten med gott om krafter kvar senast. Här blev utgångsläget inte bra men han är kvick iväg så det är bara att försöka göra det bästa av situationen så klaffar det med löpningsförloppet så är han inte så mycket sämre än någon annan här och då kan det bli en ny vinst.

Min Vinnare: 11 Figaro Vici
Spets efter 500m: 6 Valley Brodde
Skrällen: 8 From The Mine
Ranking: A 11,6 B 7,2,8,5,9,1 C 3,4,12,10

V75-6
Vägen till Elitloppet - STL Gulddivisionen, Final över 1609 meter. Jag har spikat nummer 4 Racing Mange som har dragits med dåliga utgångslägen en tid. Han hamnade illa till senast i Algot Scotts Minne men han avslutade positivt i skymundan men det gick inte att ta så mycket så det slutade med en sjätteplats bakom Cokstile som plockade ner Cyber Lane till seger från dödens.

Nu har han fått ett betydligt bättre läge så här tror jag det blir full laddning mot ledningen och kostar det inte alltför mycket kraft att nå spets så tror jag han blir svårfångad. Blir det inte ledningen så kan han vinna loppet från dödens också om det skulle behövas även om det skulle underlätta om han kom till täten.

Vid gardering kan 2 Billie De Montfort som har tagit två raka tredjeplatser vara tänkbar. Hon spurtade bra på open stretchen men nådde aldrig fram till Elian Web som vann från ledningen och hon hade även Cyber Lane före sig. Gången efter det så hade hon innerspår bakom bilen och kunde inte nå ledningen och det blev sedan ett lopp i tredje invändigt men hon gick sedan en bra avslutning som trea bakom Cokstile som drog det längsta strået. Nu är det lite upp till bevis om hon ska ha något att göra i Elitloppet. Hon kan öppna bra så får hon ett passande lopp i den främre träffen så kan hon duga en bit mot det här motståndet.

1 Conrads Rödluva har tagit 16 segrar på 22 starter i karriären och hon har tjänat närmare 10 miljoner kronor. Hon har gjort det bra i årets båda starter som båda har slutat med vinster. Nu gör hon debut i den högsta klassen och dessutom första gången över kort distans. Det är lite osäkert hur fort hon kan öppna men innerspår över 1609 meter jämfört med 1640 meter är en fördel så oavsett så borde hon kunna få en fin resa här och löser det sig med positionerna så kan hon vara långt framme.

Min Vinnare: 4 Racing Mange
Spets efter 500m: 4 Racing Mange
Skrällen: 5 Zarenne Fas
Ranking: A 4 B 2,1,7,5,3,9 C 6,8,10

V75-7
Vi avslutar V75 med STL Klass II, Försök 1 i Meeting 4 över 1640 meter och jag har streckat fem hästar. 5 Expensive visade härliga fartresurser då han var ute i ett tufft sällskap i ett uttagningslopp till Konung Gustaf V:s Pokal men han fick nöja sig med femteplatsen bakom Aetos Kronos där. Senast var han ute i ett lopp i mer ordinarie klass och då slutade det med en rätt enkel seger. Kan Örjan Kihlström servera honom en fin resa så kan han blanda sig i segerstriden på nytt så han ska räknas tidigt.

2 Arabesque tog hand om ledningen och vann sedan väldigt lätt från den positionen senast. Han är kvick iväg så från ett fint utgångsläge här så tror jag att han kan komma till spets igen och skulle så bli fallet så kan han leda loppet länge. Han är dock inte beroende av att gå i ledningen för han trivs med ett lopp i ryggar också om han inte skulle komma till täten. Barfota bak för första gången nu kan vara en mycket intressant ändring till den här starten.

10 Mellby Hurricane var inte som bäst senast och det var något som störde honom. Han har gjort många bra insatser innan det och han känns bra i träningen meddelar man från stallet. Bakspår nu är inte det bästa men han har gott kunnande så löser det sig med positionerna så kan det räcka långt.

3 Mellby Hero travade i ledningen men han låg på lite för mycket senast och ödslade bort krafter för han tävlade med ett blinkers-huvudlag då och han blev lite för vass så han fick nöja sig med fjärdeplatsen bakom Expensive som vann det loppet. Eventuellt blir det ett öppet huvudlag den här gången istället. Han är kvick ut och distansen passar bra så från ett trevligt utgångsläge så kan han vara med och tampas om en framskjuten placering.

12 Ready Doc kommer med riktigt fin form till den här starten. Näst senast var han knappt slagen som trea i mål bakom Rhapsody Point som vann det loppet. Gången efter det så blev det en seger från ledningen. Här behöver han mycket hjälp på vägen men blir det ett uppskruvat tempo på loppet och om han kan hitta en vettig rygg att gå i innan han sätter in attacken så fäller han många hästar till slut och kan då vara intressant till en låg procent på spelet.

Min Vinnare: 5 Expensive
Spets efter 500m: 2 Arabesque
Skrällen: 12 Ready Doc
Ranking: A 5,2 B 10,3,12,11,1,8 C 7,6,4,9

Lycka till

/ Henrik Hilmersson

0 Kommentarer Odds kan ändras. Alla odds var korrekta vid den tidpunkt de publicerades.
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

bet365:

Upp till 1250 kr i spelkrediter!
Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. 18+

Unibet:

Sätt in 100 kr spela för 200 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Nordicbet:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Casumo:

Spela för 100 kr, få 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

LeoVegas:

Gratisspel upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare. 1x omsättningskrav till min odds 1.80 för att få bonusen.

Bethard:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

SpeedyBet:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Betsafe:

100% bonus upp till 100 kr!
18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se

Senaste Spelbloggar

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.

Oddsbonusar för nya kunder

Åldersgräns 18 år. Regler & villkor gäller. stödlinjen.se. spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Spela inte för mer än du har råd att förlora.
  Dagens Bästa Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
21:00  Leicester - Southampton
Fotboll - Premier League - 1
1.80
  Rekatochklart Speltips
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
Odds
13:30  Wolverhampton - WBA
Fotboll - Premier League - WBA ö 2,5 hörnor
1.68
15:00  Helsingborg - Dalen
Innebandy - Superligan Dam - 2
2.20
15:00  Bologna - Verona
Fotboll - Serie A - Under 2,5 mål
1.90
15:15  Linköping - Oskarshamn
Ishockey - SHL - 1
2.25
16:00  West Ham - Burnley
Fotboll - Premier League - Under 2,5 mål
1.80
16:00  Leeds - Brighton
Fotboll - Premier League - Under 3 mål
1.88
18:00  Leksand - Växjö
Ishockey - SHL - 2
2.55
18:30  Fulham - Chelsea
Fotboll - Premier League - Ful ö 3,5 hörnor
2.25
18:30  Fulham - Chelsea
Fotboll - Premier League - Ful ö 9,5 skott
2.00
20:45  Sampdoria - Udinese
Fotboll - Serie A - 1 asian 0
1.93
21:00  Leicester - Southampton
Fotboll - Premier League - 1
1.80
21:00  Angers - PSG
Fotboll - Ligue 1 - 2 & under 3,5
2.20
12:30  Napoli - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 1 asian -1
1.98
15:00  Sheffield U - Tottenham
Fotboll - Premier League - 2 asian hcp -1,5
2.88
17:30  Liverpool - Manchester U
Fotboll - Premier League - 1
2.02
18:00  Atalanta - Genoa
Fotboll - Serie A - 1 asian -1,5
1.71
21:00  Barcelona - Bilbao
Fotboll - Supercupen - 2 asian +1
1.70
21:00  Arsenal - Newcastle
Fotboll - Premier League - Under 2,5 mål
2.05
  Rekatochklart Poolspel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. stödlinjen.se.
15:15  Powerplay Tips Lördag 16/1
Insats: 144 kr - MrHockey
16:00  Stryktipset Tips Lördag 16/1
Insats: 864 kr - Tipsexperten
16:00  Stryktipset Tips Lördag 16 Jan
Insats: 864 kr - USandeback
16:00  Stryktipset Tips 16/1 2021
Insats: 216 kr - Aston
16:20  V75 Tips Jägersro 16/1
Insats: 1440 kr - DrTrav
15:00  Europatipset Tips Söndag 17/1
Insats: 864 kr - Tipsexperten
15:00  Europatipset Tips Söndag 17 Jan
Insats: 864 kr - USandeback

Livestreaming