V75 Tips Hagmyren 31/7

Publicerad på 29 Jul 2021 - 21:58

DrTrav

DrTrav

29 Jul 2021 - 21:58

V75 på lördag arrangeras av Hagmyren, omgången kryddas av en spännande jackpot på 41 Miljoner

Nedan följer min lösning på omgången.
Jag spelar med två spikar, 8 Tekno Viking i den andra avdelning och 6 Erv Zet i den femte avdelningen.

V75 Hagmyren Lördag 31/7
V75-1 2,4,5,9
V75-2 8 Tekno Viking
V75-3 1,5,8,9
V75-4 1,4,7,10,11,12,13,15
V75-5 6 Erv Zet.
V75-6 3,4,5,6,8
V75-7 2,3,9,10

2560 rader x 0,50kr = 1280kr

Dagens Dubbel Hagmyren 31/7
DD-1 3,4,5,6,8
DD-2 3 The Bald Eagle

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
5 Born Unicorn är en individ som besitter hög kapacitet, på sina elva starter för tränaren Daniel Redén har han slutat topp-3 nio gånger. I den senaste starten kom en av två plumpar då han satt i en bra position med 700m till mål, men tappade stilen och rullade över i galopp. Man byter tillbaka till vanlig vagn till dagens start vilket tyder på att det var den amerikanske vagnen som gjorde att det inte fungerade senast. Formen är det inget fel på, han gjorde det väldigt bra när han vann från utvändigt om ledaren för tre starter sedan och näst senast slutade man tvåa i en Silverdivision Final på V75. Born Unicorn tål att göra en hel del jobb själv och jag räknar med att Örjan Kihlström tidigt kommer ladda framåt i loppet för inta position, när sen upploppet närmar sig blir denna sjuåring inte lätt att stå emot för övriga.

4 Even's Cool Boy vann på imponerande sätt för tre starter sedan och har därefter fortsatt rada upp starka insatser från dåliga utgångslägen. Nu har man äntligen fått ett bra utgångsläge och och kommer man bara bra till från start finns både kunnande och kapacitet för att blanda sig i segerstriden.

9 Tabasco C.D. är en stark individ som kommer med formen på topp till dagens start. Han vann på bra sätt senast via en rapp avslutning. Dessförinnan har man gjort det bra och har nu två segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna. Senast var det första starten med Björn Goop och så blir det ikväll igen. Från bricka nio kommer man kunna sitta bra på det direkt och vi kan räkna med att Tabasco C.D. kommer avsluta rappt idag igen.

Streckar även 2 Morotai Degato, som är kvick iväg från start och den troliga ledaren av loppet initialt. I den senaste starten på Axevalla hade man bricka tolv och fick aldrig helt fritt tillslut. Idag är det även åter Erik Adielsson i vagnen, senast han satt upp bakom Morotai Degato så slutade det med seger. Känns spännande idag med bättre förutsättningar.

Min Vinnare: 5 Born Unicorn
Spets efter 500m: 2 Morotai Degato
Skrällen: 4 Even's Cool Boy
Rankingen A: 5 B 4,9,2,7,1,10 C 11,6,12,8,3

V75-2 2640m volt
Vi hittar omgångens första spik här i den andra avdelningen, 8 Tekno Viking. Han har gjort allting rätt på slutet och kommer med fyra raka segrar på kontot till dagens start. Detta är en femåring som fortfarande har för lite pengar på kontot sett till hans kapacitet. Idag har han spår sju i på mellanvolten vilket kan innebära viss vinkel risk från start men samtidigt kan Mats E Djuse ta det lugnt från start och slipper utvändiga hästar som kan stressa upp Tekno Viking. När väl startutrustningen lagt sig kan man sända fram och detta är en individ som tål att göra en hel del jobb själv. Är Tekno Viking bara frisk och lever upp till sitt kunnande här idag ska segerchansen vara bra. Spik.

Motbud
6 Kalmar är en riktig talang som gick miste om hela fyraåringssäsongen, men nu har verkligen denna femåring kommit tillbaka och visat sitt fina kunnande. Kalmar kommer med två bra prestationer i ryggen till dagens start, det har slutat med två raka andraplatser. Han är stark, snabb och visade senast att han öppnar stabilt och fint. Spåret kunde såklart varit bättre, men klarar man ett snävt femte spår i volten från start så är detta främsta motbudet till min spik.

Nämner även 10 Tangen Frikk som vet vart mållinjen befinner sig. Fyra segrar på de sju senaste starterna. I den senaste starten plockade han ner 6 Kalmar från dödens, men idag är utgångsläget sämre med bakspår. Men skulle det lösa sig med positionerna under loppet idag är detta en individ som är bra för klassen och som är given på kupongen för den som garderar.

Min Vinnare: 8 Tekno Viking
Spets efter 500m:
Skrällen: 6 Kalmar
Rankingen A: 8 B 6,10,3,7,2,1 C 4,9,12,5,11

V75-3 1640m auto
8 Click Bait var senast ute i Årjängs stora sprinterlopp där man var toto favorit, man fick dock ge sig emot Vernissage Grif. Gången före var man ute emot Färjestads Jubileumslopp och vann från ledningen. Click Bait trivs över kort distans men har idag fått ett tufft utgångsläge. Men räknar med att Per Lennartsson som sitter i vagnen kommer ladda iväg vad som går från start. Med formen på topp blir detta min knappa förstahäst trots utgångsläget.

Men Click Bait kommer få tufft motstånd i form av 1 From The Mine som verkligen växer om han får gå i ledningen. Detta är en individ som klättrat genom klasserna på V75 under de senaste åren. Men med flera av de startsnabbaste hästarna i landet med i loppet så kan vi räkna med en rejäl spetskörning från start och det kommer inte bli någon enkel uppgift att försvara ledningen från innerspåret. Men lyckas Mats E Djuse hålla upp ledningen med From The Mine är man hästen att slå för övriga.

5 Esprit Sisu håller även han bra form för dagen och kan kliva iväg bra från start. I den senaste starten var det troligen segern som rök när man drog ner det norska huvudlaget, vilket inte Esprit Sisu gillade. Men det är något man justerar till dagens start och dessutom är det anmält barfota runt om igen. Till 10% är man intressant på streckspelet.

Min Vinnare: 8 Click Bait
Spets efter 500m: 1 From The Mine / 8 Click Bait / 6 M.T.Insider
Skrällen: 5 Esprit Sisu
Rankingen A: 8,1 B 5,9,3,10,7 C 6,2,4,12,11

V75-4 2140m volt
Ett öppet lopp på förhand där jag väljer att strecka på.
9 Alexi Quick fick en tuff inledning på loppet över den längre distansen senast, men tillslut kunde trycka sig till ledningen. Att inledningen satt i benen i slutet av loppet var klart förståeligt, men Alexi Quick höll ändå farten godkänt hela vägen in i mål. Formen sitter där och idag möter hon något enklare motstånd. Björn Goop har tre hästar med i loppet, men väljer att sitta upp bakom denna femåringen vilket känns som ett plus. Klaffar det lite bättre med positioner under loppet idag känns detta som ett givet segerbud i loppet. Trivs när hon får vara med i den främre träffen. Förstahäst.

15 Digital Class är en rejäl individ som idag möter enklare motstånd. Hon slipper bland annat motståndare som Rotate och Upstate Face idag. I den senaste starten stod hon för en vass avslutning och även om det är många att runda i loppet så måste Digital Class räknas tidigt här.

Framhåller även 7 Rapunzel tidigt. Hon är stallkamrat med Alexi Quick men startat 20m före henne. Har dessutom fått ett intressant utgångsläge med springspår på start. Dessutom är det Erik Adielsson i vagnen för första gången, en kusk som är en av Sveriges bästa när det handlar om att pricka starten från springspår. Hon är den troliga ledaren av loppet och det är från den positionen karriärens samtliga segrar är tagna. Det är dessutom anmält barfota runt om för första gången i livet vilket känns spännande. Givet streck på systemet.

Framhåller även 13 Make More Cider som vi vet kan avsluta snabbt och får hon lifta med i ryggar in på upploppet kommer hon passera många tillslut. Anmält barfota runt om ikväll vilket är intressant. Formen är bra och Make More Cider står på tur för seger efter att ha två raka andraplatser på kontot.

12 Namanga Bo är en skräll i loppet som är van att möta tufft motstånd. På Solvalla för två starter sedan stod hon för en vass position, men senast var hon inte som bäst. Studsar Namanga Bo tillbaka snabbt kan detta vara en skräll i loppet till 4% som är värd att betala för.

Min Vinnare: 9 Alexi Quick
Spets efter 500m: 7 Rapunzel tidigt
Skrällen: 13 Make More Cider / 12 Namanga Bo
Rankingen A: 9,15,7 B 13,12,10,1,4,3,2 C 6,11,10,8,14,5

V75-5 1640m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 6 Erv Zet. Detta är en fyraåring som har visat fina fartresurser och rätt inställning hittills. Han hade tre raka segrar på kontot inför den senaste starten och för två starter sedan vann han på bra sätt från ledningen, då var det första gången Erv Zet tävlade barfota runt om och så är det även anmält idag. I den senaste starten fick han göra jobbet utvändigt om ledaren, det gick undan i loppet och att man fick ge sig tillslut är inte konstigt. Han kan öppna bra och det är min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen får övriga konkurrenter svårt att plocka ner honom. Spik.

Motbud
Främsta motbudet är 9 King Kong som verkligen visat att han besitter hög kapacitet för klassen. För två starter sedan imponerade han när segern inkasserades på Halmstad och i den senaste starten fick han en tuff resa i ett klass-ll försök som höll bättre klass än idag. Första starten över 1640m idag och kommer fälla många över upploppet. Givet streck vid gardering.

Nämner även 2 Thelma M.M. som nu äntligen är tillbaka på banorna efter att ha missat hela treåringssäsongen. Hon kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start och med en formkurva som pekar uppåt ska hon inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 6 Erv Zet.
Spets efter 500m: 6 Erv Zet.
Skrällen: 9 King Kong
Rankingen A: 6 B 9,2,11,4,3,1 C 5,8,10,12,7

V75-6 2140m volt
6 Gazza B.R. kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start, då vann han enkelt via en vass avslutning. Idag har han fått ett bra utgångsläge med springspår, och är den troliga ledaren av loppet i min bok. I ledningen har Gazza B.R. fem segrar på nio försök. Skulle Björn Goop som både tränar och kör få fuska bort lite meter i loppet kommer detta bli ekipaget att slå för övriga.

5 Titan Yoda har imponerat sedan flytten till Jennifer Persson. Det har blivit fyra segrar på sina fem starter och denna fyraåring kommer verkligen med formen på topp till dagens start. Idag är det genrep inför derbykval meddelar man från stallet och ska få en rejäl genomkörare. Kommer man iväg bra från ett snävt femtespår ska Titan Yoda tidigt räknas in i seger snacket.

3 Trumpie är en härlig individ som nu fått ett lopp i kroppen efter lite frånvaro. Trumpie visas direkt att han är att räkna med när han vann på just Hagmyren senast via ett snabbt slutvarv. Han är kvick iväg från start och kommer kunna få en bra position. Formkurvan kommer vara framflyttad till dagens start och är ett givet streck på mitt system.

Nämner även skrällen 8 Iceland Radio som verkligen kommer med formen på topp till dagens start. Utgångsläget är inte det bästa med detta är en individ som står på tur för seger. 4% är aningen lågt.

Min Vinnare: 6 Gazza B.R.
Spets efter 500m: 6 Gazza B.R.
Skrällen: 3 Trumpie / 8 Iceland Radio
Rankingen A: 6,5 B 3,4,8,1,2,10 C 11,7,9,12

V75-7 2640m auto
3 The Bald Eagle gick i mål med sparade krafter för två starter sedan i Bronsdivisionen och fick i den senaste starten betalt för sin fina form. Då stod man för en rapp avslutning och visade att formen och inställningen är bra. The Bald Eagle står bra inne i Bronsdivisionen och har fått ett perfekt utgångsläge idag. Han kan öppna bra och är den troliga ledaren av loppet, väl i den positionen blir man inte lätt att ta sig förbi.

2 One Kind Of Art är ny i klassen men har visat att han besitter både kunnande och kapacitet som räcker i dessa sammanhang. I den senaste starten blev det ett tufft lopp i en V75 Final men han genomförde loppet klart positivt. Från ett bra utgångsläge kommer man kunna välja taktik och upplägg på loppet och detta en en häst som ska räknas in i segersnacket direkt.

Framhåller även 10 Otroligosåfin som vann ett lopp i Bronsdivisionen i April. Han kommer till dagens start med en färsk seger i bagaget, då stod han för en rejäl prestation och visade att formen är på uppåtgående. Till dagens start sitter Ulf Ohlsson i vagnen vilket ses som ett plus, dessutom är det anmält barfota runt om.

Skrällen är 9 Let's Go Ernie som var ute i V75 på Axevalla i lördags och gjorde det bra som tvåa bakom Maestro Crowe. Att formen är bra visade han redan på Lindesberg för två starter sedan när han krigade på bra hela loppet igenom. Let's Go Ernie har tidigare visat att han trivs bra med täta starter och från bricka nio kommer man kunna sitta bra på det direkt. Till 6% känns det som ett givet streck på kupongen.

Min Vinnare: 3 The Bald Eagle
Spets efter 500m: 3 The Bald Eagle / 2 One Kind Of Art
Skrällen: 9 Let's Go Ernie
Rankingen A: 3,2 B 10,9,7,1,11 C 5,4,6,12,8

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto