V75 Tips Halmstad 10/7

Publicerad på 9 Jul 2021 - 00:51

DrTrav

DrTrav

9 Jul 2021 - 00:51

Halmstads fina travhelg fortsätter med V75 på lördag. Vi har en öppen och spelvärd omgång på menyn. Notera är också att ni som följer mig Drtrav och bloggen här hos Rekatochklart.com kommer få samtliga V75 omgångar publicerade på hemsidan under semestern, men vardagsomgångarna får ni hålla er till den 26/7 innan vi publicerar igen. Men kanske är det så att vi syns på någon travbana runt om i landet istället, nu när det nalkas fint sommartrav, @Mvberra (Oliver Bergman).

Jag spelar med två spikar, 1 Cyber Lane i den tredje avdelningen och 4 Global Beware i den femte avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Halmstad Lördag 10/7
V75-1 1,2,3,6,10
V75-2 7,8,10,15
V75-3 1 Cyber Lane
V75-4 2,3,6,7,9,10,11
V75-5 4 Global Beware
V75-6 1,2,3,4,5
V75-7 8,12,14

2100 rader x 0,50 = 1050kr

Dagens Dubbel Halmstad 10/7
DD-1 5 Laradja Vrijthout
DD-2 8,12,14

3 rader x 70kr = 210kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
1 Vikens High Yield tränas av skickliga Robert Bergh och är en häst jag verkligen tagit till mig. Han har inte varit som bäst på slutet, men i den senaste starten visade han ändå att formen är på gång. Han avslutade då vasst efter att ha fått luckan för sent in på upploppet. Han är kvick iväg från start och från ett bra utgångsläge är Vikens High Yield den troliga ledaren av loppet. Väl i den positionen kommer man sen bli svårpasserad idag. Försahäst.

6 Racing Ribb kom fel på det i den senaste starten, men kunde ändå hålla bra in i mål och fick dessutom lite sparat över linjen. Racing Ribb kan också öppna bra och från ett spännande springspår är man den som i förstahand utmanar Vikens High Yield om ledningen. Skulle man lyckas nå den positionen ökar också segerchanserna. Men Racing Ribb besitter kavlié för att utmana om segern från andra positioner också.

10 Can Lane vet vi besitter högt kunnande. I den senaste starten blev det galopp, men gången före visade åttaåringen väldigt fin form när han vann på bra sätt. Bakspår är aldrig enkelt, men skulle det stämma med positionerna och tempot blir bra i loppet kommer Can Lane avsluta vasst och bli tung att står emot.

Nämner även 2 Zio Tom Jet som vann på bra sätt från ledningen i Kalmar senast. Nu är det voltstart och det blir troligtvis inte någon ledning. Men från ett fint utgångsläge är man ändå garanterad ett fint lopp. Med formen på topp ska han inte nonchaleras här.

Min Vinnare: 1 Vikens High Yield
Spets efter 500m: 1 Vikens High Yield / 6 Racing Ribb
Skrällen: 6 Racing Ribb
Rankingen A: 1 B 6,10,2,3,12,7,11 C 5,8,9,4


V75-2 2140m auto
Wången Cup Final med spårtrappa - ett spännande lopp på förhand.

10 Lucky Truc visade redan i inledningen på detta året sina fina kavliteér. Då galopperar han bland annat bort en klar seger under V75 på Åby. I den senaste starten var det comeback och Peter Arnqvists fyraåring stod direkt för en bra prestation, det var full spänst i steget över mållinjen som trea. Nu med det loppet i kroppen lär vi kunna förvänta oss en ännu bättre prestation idag. Dessutom är det anmält barfota runt om för första gången, vilket är spännande. Förstahäst.

7 Condior har tagit fina kliv sedan han kom i träning hos Robert Bergh, han har segrat i fyra av åtta starter för honom. I den senaste starten körde man ihop med ett annat ekipage när man skulle blanda sig i segerstriden. Condior är kvick iväg från start och trivs bra i ledningen. Det är första gången Kevin Oscarsson kör och det känns som en plusfaktor i detta ungdomslopp. Kommer man till ledningen utan att det kostar för mycket är detta ett givet segerbud i loppet.

Nämner även 15 Mystic Mom som visserligen har ett tufft utgångsläge men har en avslutning som få kan mäta sig med i loppet. I den senaste starten plockade man in meter på Morotai Degato och Amornero Roc i ett bronsförsök. Strular det inte för mycket med positionerna längs vägen idag kommer man vara med och slåss om de framskjutna placeringarna.

Min Vinnare: 10 Lucky Truc
Spets efter 500m: 7 Condior
Skrällen:
Rankingen A: 10,7,15 B 8,11,14,4,13 C 3,9,2,1,5,12,6

V75-3 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 1 Cyber Lane. Han var senast ut i Elitloppet och var inte som bäst den dagen samtidigt som det inte var lätt att förbättra sig när hans försök blev ett taktiklopp. Efter det loppet har Cyber Lane blivit åtgärdad och har fått en träningsperiod innanför västen. Kusk och tränare Johan Untersteiner meddelar att man siktat på dagens start och när man fått ett perfekt utgångsläge tror man på bra chans. Han är kvick iväg från start och det troliga är att han försvarar sitt innerspår och väl i ledningen är jag inne på att övriga får brottas om andraplatsen. Spik.

Motbud
4 Heart Of Steel visade att formen är bra i den senaste starten, han sköt till vasst efter ett fint lopp i rygg på ledaren och tiden var strålande. Nu har han fått fyra lopp i kroppen efter sin halsoperation, vilket borde innebära att formtoppen är nära. Heart Of Steel är också kvick iväg från start och även om man inte lyckas ta sig till ledningen är han garanterad ett fint lopp och ska ses som främsta motbud till min spik.

Nämner även 11 Short In Cash som visserligen har ett bakspår och galopperat i de två senaste starterna. Men formen är det inget fel på och Short In Cash har vid de båda senaste galopperna stått för bra upphämtningar. Håller han sig till rätt gångart ikväll kommer han passera många över upploppet och ska ses som en skräll för den som garderar.

Min Vinnare: 1 Cyber Lane
Spets efter 500m: 1 Cyber Lane
Skrällen: 11 Short In Cash
Rankingen A: 1 B 4,10,11,5,3 C 6,12,7,2,8,9

V75-4 2640m volt
7 Ol Dono Lengai är en vinnartyp som skulle ha startat i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen men blev dessvärre struken. Han har elva segrar på sina 16 starter i livet och i den senaste starten visade han fin form när det blev en enkel seger hemma i Tyskland. Han har visat att han duger fint i klassen även i Sverige och förstärks nu med Magnus A Djuse i sulkyn. Den längre distansen ses bara som ett plus. Förstahäst.

6 Encore Cloc återfinns numera i träning hos Steen Juul men har hos sin tidigare tränare Henrik Lönborg tävlat på mot den Danska kulltoppen. Nu har han gjort två starter för sin nya tränare och det har slutat med två raka segrar. Idag är det Björn Goop i vagnen för första gången och från ett intressant springspår ska man tidigt räknas in i segerstriden på nytt.

Måste även framhålla 2 Jaxon V.S. som kommer med två raka segrar på kontot utan att ha behövt tömma sig. Från ett bra utgångsläge kommer man kunna sitta bra på det direkt och ska med sin formtopp inte nonchaleras idag.

3 Flirting Diamond visade sig verkligen från sin ljusa sida under elitloppshelgen då man trots bricka tolv i STl klass-II finalen gick i mål som trea. Detta efter att ha stått för en vass avslutning i tredjespår via 09,1 sista 800m. Med en liknande prestation idag säkert det långt även här.

Min Vinnare: 7 Ol Dono Lengai
Spets efter 500m: 6 Encore Cloc
Skrällen: 2 Jaxon V.S.
Rankingen A: 7,6 B 2,3,10,11,9 C 1,4,12,5,8

V75-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 4 Global Beware. Han har nu fått två lopp i kroppen och närmar sig toppformen. Det visade han inte minst senast när han vann på ett bra sätt från ledningen. Han kan öppna bra och det förvånar mig inte om Global Beware återigen sitter i ledningen efter en bit, väl i den positionen kommer han bli svårslagen. Han är dock inte beroende av ledningen för att vinna loppet. Kusk och tränare Johan Untersteiner meddelar att hästen är bra för klassen. Jag tar ställning och spika när procenten är tilltalande. Endast 28% i nuläget.

Motbud
1 Howdy Quick har bevisat att hon besitter bra kunnande och detta är en individ som tränaren och kusken Hans Crebas håller högt och lovordar inför framtiden. Ikväll är det anmält barfota runt om för första gången vilket är spännande. Utgångsläget är dock lite problematiskt då Howdy Quick inte kommer kunna hålla upp innerspåret. Så för Hans Crebas handlar det om att leta sig ut i ett andra spår tidigt, lyckas han med det ska Howdy Quick räknas in i segersnacket.

3 Versace Broline kommer till dagens start med två starka prestationer i ryggen. I den senaste starten vann man på bra sätt från ledningen. Kan öppna bra och skulle han komma till ledningen på nytt ökar även segerchansen. Dock är Versace Broline något osäker och har galopperat i två av fyra starter för Joakim Lövgren. Men ett givet streck på kupongen för den som garderar.

Nämner även 2 Amalencius B.B. som är kvick iväg från start och lär laddas vad som går från start. Det är anmält barfota runt för andra gången i livet vilket är spännande. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 4 Global Beware
Spets efter 500m: 4 Global Beware
Skrällen: 2 Jaxon V.S.
Rankingen A: 7,6 B 2,3,10,11,9 C 1,4,12,5,8

V75-6 1640m auto
5 Laradja Vrijthout försökte jag jobba in senast på Dagens Dubbel, då höll hon starkt från ledningen men fick se sig slagen sista biten. Han kan öppna kvickt och till dagens start växlar man upp till amerikansk vagn. Det är även kort distans vilket är ett plus. Det finns andra konkurrenter som också öppnade bra från start men hittar Laradja Vrijthout till ledningen är detta hästen med störst segerchans. Jag tar ställning och spikar på Dagens Dubbel.

1 Astronascente Zac gjorde det bra för två starter sedan när man gick i mål som tvåa i klass I-finalen. Han kan öppna kvickt och skulle han hålla upp innerspåret idag ökar segerchansen avsevärt. I den senaste starten blev det tidig galopp. Gynnas av kort distans och till endast 14% är det ett givet streck på V75.

3 Rackham kommer med en färsk seger i bagaget till dagens start, prestationen var väldigt bra och med formen på topp kommer vi säkerligen på nytt få se en fin prestation av denna femåring. Rackham har en fin utvecklingskurva och även om man inte kan vara med i någon spetskörning från början så kan det gynna hästen. Får de andra köra mot varandra inledningsvis och tempot hålls uppe i loppet kommer Rackham bli tuff att stå emot sista biten. Skulle inte förvåna mig om kusk och tränare Christoffer Eriksson synar dödens så fort tempot bedarrade.

Skrällen är 4 Get Ready On Tour. Han trivs bäst över kort distans och öppnar kvickt första biten. Tränaren Ulf Stenströmer meddelar att hästen tar i bättre i ledningen och kommer man dit ska man köra i den positionen. Så sent som i lördags vann 4 Get Ready On Tour med sparade krafter och tussarna oryckta.

Min Vinnare: 5 Laradja Vrijthout
Spets efter 500m: 5 Laradja Vrijthout / 1 Astronascente Zac / 4 Get Ready On Tour
Skrällen: 4 Get Ready On Tour
Rankingen A: 5 B 1,3,4,2,10,7,6,8 C 9,11,12

V75-7 2640m auto
12 Chicharita kommer med imponerande sex raka segrar på kontot till dagens start. Formen är bra och Chicharita har sett fin ut i två starter i Finland, båda segrarna är tagna från ledningen. Det som gör de hela lite ovisst idag är att åtta av karriärens nio segrar är tagna från ledningen, en position det inte talar för att man kommer till idag. Men det skulle heller inte förvåna mig om kusken Örjan Kihlström som kör för första gången idag tidigt tar ett initiativ i loppet för att låta hästen vara med i den främre träffen direkt. Men känslan är ändå att Chicharita inte är beroende av ledningar för att kunna vinna loppet. Med formen på topp och bra kunnande är detta förstahästen i loppet.

Framhåller även 14 Kali Smart som stod för en rapp avslutning senast då hon tävlade barfota runt om och med amerikansk vagn för första gången. Det blev seger direkt. Det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn på nytt. Fart har detta fyraåriga sto visat att hon besitter och strular det inte för mycket med positionerna längs vägen idag så man men ett givet segerbud återigen.

Plockar även med 8 Beauty Wind på systemet. Hon har visat sig duga bra i dessa sammanhang och även om utgångsläget inte är det bästa så kan hon med någorlunda klaff vara med och utmana om de framskjutna placeringarna. En skräll att betala för till 5%.

För den som söker ytterligare streck på systemet är 11 Rock My Dreams tidig. Hon kommer med en färsk seger i bagaget och skulle kusken Magnus A Djuse vara offensiv och komma igenom bra från start finns det på kartan att man skulle kunna nå hela vägen fram till ledningen. Lyckas man med det är såklart mycket vunnet. Men såklart att det skulle kunna bli fel också, dock känns 3% för lågt för lågt vilket det är i nuläget.

Min Vinnare: 12 Chicharita
Spets efter 500m: 12 Chicharita / 11 Rock My Dreams
Skrällen: 8 Beauty Wind
Rankingen A: 12,14 B 8,11,2,15,10,7,6,1,13 C 3,4,9,5

Lycka till med spelet
@drtrav aka @Mvberra (Oliver Bergman)

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto