V75 Tips Halmstad 8/7

Publicerad på 8 Jul 2021 - 00:10

DrTrav

DrTrav

8 Jul 2021 - 00:10

På torsdag är det dags för Sprintermästaren och därmed även en extra V75-omgång med spelstopp 19.20. Värt att tänka på är att de tre första V75-avdelningarna är uttagningslopp där de tre främsta ekipagen samt den högst seedade fyran går vidare till final och jag hittar mina två spikar i dessa lopp. Jag tror att 4 Önas Prince i V75-1 samt 4 Hell Bent For Am i V75-3 har bra chans att leda sina försök från start till mål.

Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Halmstad Torsdag 8/7
V75-1 4 Önas Prince
V75-2 2.3.4.5
V75-3 4 Hell Bent For Am
V75-4 9.11.12
V75-5 3.4.5.10
V75-6 1.2.3.4.5.6
V75-7 1.4.6.7.8.9.12

2016 rader x 0,50kr = 1008kr

Dagens Dubbel Torsdag 8/7
DD-1 1 Betting Pacer
DD-2 1.4.7.9.12

5 rader x 50 kr= 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1609m Auto - Heat 1
4 Önas Prince har hamnat i ett väldigt lämpligt uttagningslopp. Han kan öppna riktigt fort bakom bilen och även om det finns en startsnabb konkurrent invändigt i form av 2 Mr Brilliant har jag väldigt svårt att se att Robert Bergh skulle vara intresserad av att försvara någon ledning i ett uttagningslopp. Per Nordström borde komma till ledningen relativt smärtfritt och sedan borde övriga ekipage få tävla om resterande finalplatser.
Önas Prince kommer hit med sex raka segrar i raden och har vunnit 13 av karriärens 18 starter och det borde vara en toppchans till att förlänga den sviten nu.
Han kommer med största sannolikhet att tävla med skor i försöket, vilket såklart är en nackdel men när han får bestämma i ledningen så är det inget jag lägger någon större vikt vid i ett uttagningslopp. En Sund spik att inleda omgången med.

Motbud
6 Toto Barosso var rejält förbättrad vid segern senast när han trots skor på hovarna kunde vinna efter en snabb avslutning över upploppet. Johan Untersteiner kommer troligen försöka hitta ett vettigt slagläge för att köra till slut och när man dessutom rycker skorna till den här starten borde en finalplats vara inom räckhåll. Om favoriten har en sämre dag kan han vinna.

2 Mr Brilliant kommer ladda från början för att söka ryggen på den stora favoriten och han kommer troligen få en bra resa på innerspåret. Det känns som en klart bra chans att kunna lifta med i ryggen på favoriten hela vägen in i mål och knipa en finalplats.

5 Epimetheus var det bra tongångar om inför den senaste starten från Daniel Réden efter att man gjort några utrustningsändringar som han trodde skulle få bra effekt. Han blev fast med till synes gott om krafter kvar över mål och i skrivande stund är det anmält med barfota runt om för första gången. En finalplats borde vara fullt möjligt, men att vinna loppet känns långsökt.

Min Vinnare: 4 Önas Prince
Spets efter 500m: 4 Önas Prince
Skrällen: 6 Toto Barosso
Rankingen A: 4 B: 6.2.5 C: 1.8.3.7

V75-2 1609m Auto Heat-2
4 Rome Pays Off är en bra sprinter som ännu inte har vunnit lopp på svensk mark, men han har gjort det bra varje gång och mäktar med fyra andraplatser på fem starter.
Om Robert Bergh hittar till ledningen utan att det kostar för mycket, borde det vara en bra chans att leda det här från start till mål och det var inte långt ifrån att jag lämnade hästen ensam på kupongen.
Han är anmäld med barfota runt om och senast man testade den balansen galopperade hästen i finalen av Hambletonian. Det är möjligt att det bara var en tillfällighet men jag tar ändå till mig det och när Adrian Kolgjini dessutom har en startsnabb häst invändigt känns det som att det skulle kunna bli svar om ledningen. Det här känns som hästen i gänget och han är inte beroende av någon ledning för att vinna loppet, men det är ett uttagningslopp trots allt och jag vill gardera.

2 Vegan Face har ingen smickrande rad men den känns extremt missvisande. Det här en riktigt bra häst som var tvåa över korta E3-final i fjol och från stallet låter man riktigt optimistiska om att vinna försöket. Det har strulat otroligt mycket i loppen än så länge i den nya regin och det finns förklaringar till den mindre smickrande raden. Man har siktat mot det här loppet och med en startsnabb häst och med förhoppningar om seger så kommer Adrian Kolgjini förmodligen göra vad han kan för att hålla upp ledningen och försöka leda det här loppet från start till mål.

3 Hell Patrol gick otroligt fort efter galopp i debuten för Björn Goop för tre starter sedan och gången efter gjorde han återigen bort sig med en galopp.
Senast fick han trava runt felfri för första gången på svensk mark och gjorde det bra som femma efter ett tufft lopp. Kort distans tror jag passar hästen bättre och skulle det bli lite tempo på loppet, kan han visa sig snabbast över upploppet.

5 Maesteraemon har stallet höga tankar om och till den här starten förstärks han med Örjan Kihlström i sulkyn och han brukar kunna få lite extra fart på hästarna när det vankas storlopp.

Min Vinnare: 4 Rome Pays Off
Spets efter 500m: 2 Vegan Face / 4 Rome Pays Off
Skrällen: 2 Vegan Face
Rankingen A:4.2. B:3.5 C: 8.1.7.6

V75-3 1609m Auto Heat-3
Två hästar sticker ut på förhand och som jag läser loppet så kommer 4 Hell Bent For Am och 7 Mister Hercules att “låsa loppet”.
Jag tror att Erik Adielsson kommer att hitta till tät med 4 Hell Bent For Am och att Örjan Kihlström kommer att lägga sig lugnt utvändigt med 7 Mister Herkules. Sedan kommer det inte att hända så mycket och det blir en ren uppgörelse mellan dessa två om segern.
Visst, Örjan Kihlström vill säkert vinna loppet för att få ett bättre spår i en final, men han kommer samtidigt inte att köra allt för hårt på sin häst med tanke på att man ska orka över två lopp och med ett beskedligt tempo på loppet, borde Hell Bent For Am hålla undan från ledningen. Den som vill spela med hängslen och livrem streckar båda ekipagen men jag tar ställning och spikar 4 Hell Bent For Am och sparar på strecken till senare i omgången.

Motbud
Förutom 7 Mister Herkules har jag svårt att se att någon skulle kunna blanda sig i matchen men om det mot förmodan skulle bli lite körning mellan ovan nämnda hästar tycker jag 3 Perpetuate är den som räknas främst bakom. Han har visat höga toppar men har samtidigt varit ojämn i sina prestationer och det är svårt att veta hur han kommer att prestera. Kapacitet för att knipa en finalplats finns definitivt, men jag tror det blir svårt att vinna.

1 Chestnut Bojje är en häst jag verkligen gillar och jag håller en extra tumme för att han lyckas att knipa en finalplats. Om Robert Bergh lyckas att få iväg honom hyggligt från start så skulle han eventuellt kunna hitta ryggen på Hell Bent For Am och få en bra resa bakom favorit-duon.

Min Vinnare: 4 Hell Bent For Am
Spets efter 500m: 4 Hell Bent For Am
Skrällen: 1 Chestnut Bojje
Rankingen A: 4.7 B: 3.1.6 C: 8.2.5

V75-4 3140m Volt
11 Wild Love har tagit otroliga kliv under tiden hon har tävlat i Frankrike och chockade nog de flesta när hon i sin återkomst på svensk mark spöade killarna i Harper Hanovers över aktuell distans.
Hon följde dessutom upp det med en andraplats i Jämtlands stora pris bakom Vernisage Grif. Senast var hon ute i Norrbottens stora pris och hängde med bra bakom killarna utan att kunna vara med och slåss om någon framskjuten placering.
På pappret ser det här ut som en väldigt lämplig uppgift med tanke på vad hon har tävlat mot på slutet men i skrivande stund är hon anmäld med skor, vilket har varit en klar nackdel tidigare.
Med tanke på de kliv hon har tagit under tiden i Frankrike är det fullt möjligt att hon har blivit så pass bra att hon vinner detta lopp trots skor, men jag vill testa att plocka med ytterligare två hästar på systemet.

12 Zarenne Fas har inte fått det att stämma på slutet men det är en stark och rejäl häst som trivs över den dryga distansen och tål att göra mycket jobb på egen hand. Han är ojämn i sina prestationer men när han tävlar på topp besitter han ett otroligt högt kunnande och han har sprungit in 5,6 miljoner i karriären. Bortsett från Wild Love är det här hästar som han normalt sett är huvudet högre än och om han har vaknat på rätt sida kommer han att bli svår att stå emot över tre varv.

9 Kennedy testades i monté senast men fick det inte att fungera i den disciplinen. Han visade dock fin form vid starten innan dess när han plockade ner Spickleback Face från dödens över lång distans, trots skor på hovarna. Distansen är en en klar fördel och om formen är intakt kan han bli farlig med tjugo meters försprång på sina värsta konkurrenter, och man rycker dessutom skorna nu.

Jag nöjer mig med tre hästar på kupongen men för de som vill gardera vidare räknas främst 1 M.T Oscar samt 2 Reddington från den främre volten.

Min Vinnare: 11 Wild Love
Spets efter 500m: 1 M.T Oscar
Skrällen: 9 Kennedy
Rankingen A: 11.12 B:9.1.2.3.6 C:8.4.7.5.10

V75-5 1640m Auto
5 Fromming är under stark utveckling och är blixtrande snabb från start. Senast var han ute över medeldistans men galopperade efter att ha forcerats fram till tät. Nu ska han återigen ut över sprinterdistans där han har tagit två raka segrar från just ledningen. Lyckas denna Muscle Hill-avkomma med att ta sig förbi 3 Isa i startmomentet och hitta till tät, borde han bli svårslagen över den korta distansen.
Isa kan dock öppna riktigt fort även hon och det kan komma att kosta att nå tätpositionen och om Fromming dessutom skulle misslyckas med att hitta till ledningen, blir han såklart mer sårbar.

3 Isa visade att formen är på plats när hon vann senast efter att ha fått fritt från andra invändigt över upploppet. Hon kan öppna fort från start och även om jag håller 5 Fromming som spetsfavorit så är det inte otänkbart att hon kan hitta till tät. Annars borde hon kunna utnyttja sin startsnabbhet för att söka sig ner i ryggen på Fromming och få en bra resa på innerspår. Hon möter bara hingstar och valacker nu vilket såklart är tufft, men med en resa i den främre träffen måste hon räknas tidigt oavsett.

10 Dominic Wibb är riktigt bra i sina ljusa stunder och loppet på Jägersro i Februari har etsat sig fast på näthinnan. Från spår 12, över kort distans kunde han vinna det loppet med hela 6 längder mot meriterat motstånd. Skulle det bli en utdragen spets-körning och bra tempo på loppet så kan han avsluta riktig fort över upploppet.

4 Apocalypto vann sin debut på svensk mark för tre starter sedan och galopperade bort en topplacering starten efter. Senast var han klart bra som trea från ett bakspår över kort distans, Nu har han fått ett bättre spår och kommer vara med i den främre träffen från början och när man dessutom återgår till barfotabalans så måste han tas på allvar nu.

Min Vinnare: 5 Fromming
Spets efter 500m: 3 Isa / 5 Fromming
Skrällen: 10 Dominic Wibb
Rankingen A: 5.3.10.4 B: 6.11.1.2.7 C:12.8.9

V75-6 1609m Auto
4 Fifty Cent Peace är loppets bästa häst och är favorit till att vinna Stosprinten. Robert Berghs amerikanska nyförvärv har redan hunnit med att vinna Drottnings Silvias Pokal under året och kunde inkassera en miljon kronor i förstapris.
Hon kan öppna snabbt från start men jag tror och hoppas att det kan bli svar invändigt nu och om hon kommer att tävla med skor på hovarna som det är anmält med i skrivande stund kommer hon i alla fall behöva vara riktigt bra för att vinna loppet den tunga vägen.
Jag har känsla för att det skulle kunna hända något här, och det saknas inte motbud.

1 Betting Pacer visade sig från sin bästa sida i försöket när Björn Goop kunde forcerade sig fram till ledning efter 4-500 meter trots ett sjunde-spår och vann därefter på ett enkelt sätt, även om han kämpade med stilen en aning den sista biten. Läget är perfekt nu och även om det är en oviss spetsstrid så håller jag Goop som knapp favorit att försvara innerspåret. Från ledningen tror jag inte att Betting Pacer blir lätt att passera med nuvarande form. Det finns som sagt andra ekipage som kan öppna fort från start och om han skulle bli över från början krävs det såklart lite tur på vägen. Jag tar ställning och spikar inom Dagens Dubbel.

2 Kroatia Boko är jag väldigt förtjust i som häst och skorycket senast fick en bra effekt. Även hon kan öppna snabbt från början och om man kommer till tät vill man förmodligen köra där. Visst, det är tuffare emot den här gången men jag gillade verkligen intrycket senast och det känns som hon är under stark utveckling.

3 Globalizer vann på ett imponerande sätt senast och håller toppform för dagen. Läget är bra och hon varken kan eller behöver vara med i någon körning från början. Det ser ut som ett lopp där det kommer att bli bra tempo under vägen och det skulle hon kunna profitera på. Given på kupongen.

Jag betalar även för 5 Bank Wise As samt 6 Hilarious Am på V75. 

Min Vinnare: 1 Betting Pacer
Spets efter 500m: 1 Betting Pacer / 2 Kroatia Boko / 4 Fifty Cent Peace
Skrällen: 2 Kroatia Boko
Rankingen A: 1.4.3. B:2.5.6 C: 7.8.10.9

V75-7 2140m Auto
Vi avslutar omgången med vad som i mitt tycke är omgångens mest öppna lopp och här streckar jag så många som jag har råd med.
Jag sticker ut hakan och placerar 9 Cadiz överst i rankingen. Det är en segervan dansk gäst som har visat att han tål olika upplägg och Flemming Jensen är inte rädd att söka sig framåt om det skulle gå för långsamt där framme. Skulle det bli bra tempo på loppet är han även vass på speed och kommer han bara igenom vettigt från sitt bakspår, är det en allvarlig segerkandidat.

1 Stenson är i väldigt bra skick för dagen och fick äntligen utdelning senast när han inkasserade sin första seger sedan april 2020. Från ett bättre läge hade jag tyckt att det var bra chans till ytterligare en seger i raden men innerspåret är en klar nackdel och risken är överhängande att han blir över från start. Löser det sig under vägen blir han återigen farlig.

7 J.J Stitch skulle kunna hitta till ledningen trots ett spår långt ut på vingen och har än så länge fått mycket förtroende av spelarna. Han har dock gått upp i klass och det skulle kunna bli strul från det här läget. Lyckas Goop med att hitta till ledningen ökar såklart chanserna, men det är tuffa hästar emot nu.

4 Boccadamo är väldigt svårbedömd och gör debut på svensk mark. Han har vunnit 7 av 18 lopp i karriären och det låter som att det är en häst som borde hävda sig väl i sällskapet.

12 Aurora Show vann på ett bra sätt senast i ett lunchlopp men har fått ett jobbigt utgångsläge här och det krävs tur under vägen för att vinna loppet. Nu blir det barfota för första gången på svensk mark och det är en segervan dam som har vunnit 14 av 23 lopp i karriären.

Jag betalar även för 6 Callisto och 8 Van Gils.

Min Vinnare: 9 Cadiz
Spets efter 500m: 4 Boccadamo / 7 J.J Stitch
Skrällen: 1 Stenson
Rankingen A: 9.1.4.7.12 B:6.8 C: 10.5.11.3.2

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto