V75 Tips Jägersro 10/4

Publicerad på 9 Apr 2021 - 01:07

DrTrav

DrTrav

9 Apr 2021 - 01:07

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Jägersro. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 2 Under Armour i fjärde avdelningen och 7 Cyber Lane i den avslutande och sjunde avdelningen.

V75 Tips Jägersro Lördag 10/4
V75-1 3,4,5,6,9,12
V75-2 11,12,14,15
V75-3 2,3,5,9
V75-4 2 Under Armour.
V75-5 1,2,3,6,9
V75-6 1,3,9,10
V75-7 7 Cyber Lane

1920 rader x 0,50 = 960 kr

DD Tips Jägersro Lördag 10/4
DD1: 1,3,9,10
DD2: 7 Cyber Lane

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
6 Laradja Vrijthout har nu gjort tre starter för sin tränare Conrad Lugauer och denna sexåring har gjort det bra vid samtliga framträdanden. Det har blivit två segrar och en andraplats. Vid båda segrarna har kommit från ledningen och för två starter sedan var man med i tuff öppning på V75, men kunde ändå avsluta vasst som tvåa bakom Oxidizer som vi stöter på senare i omgången. Ikväll är det voltstart vilket är ett oskrivet blad på svensk mark, men enligt Conrad Lugauer ska det inte vara några problem. Laradja Vrijthout är fin travare som är kvick i benen som är min troliga ledare härifrån och väl i den positionen kommer man sälja sig dyrt. Förstahäst.

3 Scorpion’s Madness kommer med formen på topp då man har stått för flera bra lopp på slutet och i den senaste starten fick man ledningen på V75 och tackade för det genom att dra på i ett hårt tempo och såg till att hålla motståndarna på behörigt avstånd hela vägen. I voltstart är han dock inte helt att lita på, men kliver han iväg så kan han öppna bra och då ska man ses med chans. Till dagens start är det även intressant att Scorpion’s Madness ska tävla barfota runt om för första gången i livet.

Skrällen är 9 M.T.Oscar. Bakspår på Jägersro är normalt sett ingen bra kombination. Men M.T.Oscar har faktiskt vunnit på just V75 med bakspår tidigare och detta är en femåring som håller bra form för dagen. M.T.Oscar besitter en vass avslutning som kommer räcka långt. Till enbart 5% plockar jag med honom på mitt system.

Nämner även 12 Lucky Truc som kommer från en stark insats i en Klass II-final. Denna fyraåring besitter bra kapacitet och med tempo på loppet kan man runda samtliga. Ska inte nonchaleras vid större gardering.

Min Vinnare: 6 Laradja Vrijthout
Spets efter 500m: 6 Laradja Vrijthout
Skrällen: 9 M.T.Oscar / 12 Lucky Truc
Ranking: A 6,3 B 9,12,4,5,2,8,1 C 11,7,10

V75-2 2140m volt
12 Kali Smart är en ung talang som fortfarande bara är fyra år och gör ikväll årsdebut. Men detta är ett sto från stall Kolgjini som besitter hög kapacitet och ikväll har man fått ett spännande utgångsläge med springspår på mellan volten. Kolgjini fuskar sällan med vinterträningen och skulle man pricka starten här kommer man snabbt vara ikapp starthästarna för att få en bra position. Är man sen bara väl förberedd ska man vara med och göra upp om segern. Till bara 14% är man en spelvärd förstahäst i min bok.

En annan som också har springspår på mellan volten är 11 Laleh Pellini som nu har fått ett lopp i kroppen inför dagens start. Det borde föra framåt Laleh Pellini en helt del formmässigt. Till samma procent som tipsettan är man också ett givet streck på kupongen.

På 40m tillägg hittar vi två rejäla damer som båda streckas på systemet.

14 Mellby Harissa glänste i både värmning och provstart i årsdebuten senast, men det blev tyvärr galopp kort efter start och så var den dagen förstörd. Men nu har man i alla fall fått en genomkörare i kroppen och bör därför vara ännu mer formstark idag. Håller man sig bara till rätt gångart hela loppet är man till endast 9% en given skräll att betala för i omgången.

15 Sharp Dream har fått det att börja lossna för sin tränare Johan Untersteiner nu. Dock går man tillbaka till vanlig vagn idag vilket kan ses som ett minus då man startat med amerikansk vagn i tre av de fyra senaste starterna. Men faktum är att man travat 12,5 över medeldistans med vanlig vagn tidigare så frågan är hur mycket minus det är med den vagnen nu när Sharp Dream kommer formstark till start? Uppgiften med dubbla tillägg är självklart inte den lättaste, men Sharp Dream har både fart och kunnande för att vara med i segerstriden.

Min Vinnare: 12 Kali Smart
Spets efter 500m: 11 Laleh Pellini
Skrällen: 14 Mellby Harissa
Ranking: A 12,11,14,15 B 7,8,9,5,3,1,4,6 C 10,13,2

V75-3 1640m auto
3 Bravo Sabotage är en fin femåring som tränas av Ola Samuelsson och som var riktigt bra i den senaste starten. Då var man precis som nu ute över korta häcken och gick 12,7 och kunde enkelt ta hand om segern. Gör man om en liknande prestation idag ska konkurrenterna vara bra för att slå honom. Man är min tidiga ledare från start och är även min förstahäst i loppet. Form + ledningen + Jägersro = framgångsfaktorer.

5 Valera Wareco kommer dock utmana om ledningen initialt. Detta är ett ett rejält sto som visat prov på fin inställning och bra kapacitet för klassen. Hon utvecklas och blir bara bättre och bättre för varje start. Idag står man perfekt inne i klass och det kryddas även med att man rycker samtliga skor för första gången i livet. Är med och seger strider här.

Lyfter även fram 2 Classic Gal som också trivs som bäst när hon travar på utan rygg. Så det från ett perfekt utgångsläge kommer det även laddas iväg från start härifrån. Hon ska tävla barfota runt om och med helstängt vilket gör att taktiken känns given. Full gas! En häst man inte kan nonchalera över 1640m.

Skrällen är 9 Filip Winner som är den som kan profitera på om de blir tuff öppning på loppet här. Man sitter bra i ett andraspår direkt och gjorde det bra i den senaste starten även om man fick nöja sig med andraplatsen bakom en för dagen mycket bra Under Armour. Att formen är på topp råder det inget tvivel om och i ett lopp som det doftar tuff körning i från början måste jag betala för Filip Winner till 4%.

Min Vinnare: 3 Bravo Sabotage
Spets efter 500m: 3 Bravo Sabotage / 5 Valera Wareco
Skrällen: 9 Filip Winner
Ranking: A 3,5,2 B 9,6,7,10,4 C 1,11,8,12

V75-4 3140m volt
Här hittar vi kvällens första spik, 2 Under Armour. I den senaste starten stod denna talangfulla fyraåring för en mycket bra prestation när man trots en tuff resa kunde avgöra enkelt till seger. Idag är det lång distans och av intrycket att döma ifrån senast känns det som den längre distansen gynnar mer än missgynnar. Med bara tre hästar på startvolten tror jag att Joakim Lövgren siktar på att köra sig till ledningen tidigt och väl i den positionen blir man hästen att slå för övriga. Till endast 35% och i ett lopp där många sprider strecken väljer jag att ta ställning och spika.

Motbud
8 Rotate har stått för en fin utveckling, på sina första 36 starter i livet blev det endast en seger. Men nu har poletten trillat ner och man står med tre raka segrar på kontot. I den senaste starten gjorde man debut för tränaren Björn Goop och efter att ha travat utvändigt om ledaren i den starten kopplade man greppet i sista sväng och Rotate gick sen undan till säker seger. Är främsta motbudet till min spik med en liknande prestation igen.

Vill även nämna 14 Ganyboy som kommer med en färsk seger över den aktuella distansen. Dessutom har man springspår på bakåtvolten och löser det sig bra från start kommer man kunna hitta en vettig position direkt. Med formen på topp ska man inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Under Armour.
Spets efter 500m: 2 Under Armour.
Skrällen: 14 Ganyboy
Ranking: A 2 B 8,14,6,7,12,13,11 C 1,9,5,4,10,3

V75-5 2640m auto
9 Farlander Am var under förra säsongen en riktig klass klättrare som imponerade med flertalet topprestationer. Så sent som i lördags gjorde man årsdebut och stod då för en startgalopp, men upphämtningen var femstjärnig och man travade 1,12 sista 2200m. Med den genomköraren i kroppen bör formen vara ytterligare förbättrad till dagens start och från ett bra utgångsläge kommer man sitta bra på det direkt från start. Den givna förstahästen i min bok.

2 Staro Leonardo är ytterligare en individ som kommer från Joakim Lövgrens. En sjuåring som jag jagade en hel del under förra säsongen utan framgång. Men i den senaste starten då fick han visa samtliga vad han går för när man avslutade sista 500m via 1,09 till seger. Idag är utgångsläget optimalt och man kommer på nytt vara med där framme när mållinjen närmar sig.

1 Ubiquarian Face höll upp ledningen från sitt innerspår i den senaste starten och såg ut som en vinnare i sista sväng, men istället blev det galopp i ingången till upploppet och den dagen var förstörd. Nu har man återigen innerspår bakom bilen, men jag tror det blir svårt att svara ut 3 Sweetman från start. Men uppenbarar sig luckan under sista halvvarvet är man en given seger utmanare.

3 Sweetman vet ni som följer tipsen är en följehäst. Jag spikade bland annat honom senast i finalerna och satte då även Dagens Dubbel till fint netto. Detta är en blixtsnabb travare första biten och man är pånytt den troliga ledaren från start. Nu är distansen halvvarvet längre än senast men det visade man för två starter sedan inte är något problem då man vann även den starten. Formen är på topp och man är ett givet streck på min kupong.

Min Vinnare: 9 Farlander Am
Spets efter 500m: 3 Sweetman
Skrällen: 2 Staro Leonardo
Ranking: A 9 B 2,3,1,6,10,5,11 C 4,7,12,8

V75-6 2140m auto
10 Oxidizer är en sexåring man måste gilla, en riktigt klassisk typ som gjort det bra på slutet. Tre segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna säger en hel del om hans kapacitet. Oxidizer är stark och rejäl och tål att göra en hel del själv under loppen. Utgångsläget ikväll är inte det bästa men det är inte lika avgörande för Oxidizer som för andra hästar. Kapacitet finns för att vinna detta utvändigt om ledaren. Given förstahäst.

1 Demon Ima är en en segervan kille som har sju segrar på sina tolv starter. Inför den senaste starten hade man dessutom fem raka segrar på kontot. Nu kliver man upp i klass något men detta är en häst vi inte sett botten i än känns det som. Vid sin hittills enda start från innerspår spetsade han enkelt och taktiken från kusk och tränare Johan Untersteiner lär bli densamma ikväll. Givet streck på kupongen.

Skrällen är 9 Rackham. I den senaste starten var det årsdebut och det blev galopp. Men med det loppet i kroppen bör man gått framåt en hel del till kvällens start. Givetvis krävs en del tur längs vägen men med minsta klaff är detta en häst jag vill betala för.

3 Pere Ubu har haft framspår två gånger på V75 på slutet och har vid båda tillfällena öppnat kvickt och tagit hand om ledning. Det har sedermera resulterat i en seger och en tredjeplats. Taktiken borde vara densamma ikväll och även om han går upp lite i klass så ska man inte nonchaleras helt. Tar man sig till ledningen är mycket vunnet. Skräll.

Min Vinnare: 10 Oxidizer
Spets efter 500m: 1 Demon Ima / 3 Pere Ubu
Skrällen: 3 Pere Ubu
Ranking: A 10,1 B 9,3,5,6,4,2 C 11,8,7,12

V75-7 2140m auto
Här hittar vi andra spiken i omgången 7 Cyber Lane. Denna åttaåring är en topphäst som vid flera tillfällen visat varför han tillhör de bästa. Ikväll är det årsdebut men det är inget som ska ses som något negativt i Cyber Lanes fall. Han brukar nämligen prestera bra direkt när han kommer ut efter vila. Motståndet är inte heller det värsta här, utan lever bara Cyber Lane upp till sina förväntningar ska detta vara en bra segerchans. När man har 10-0 i inbördes möten på värsta motbudet Racing Mange så finns det inget annat att göra för mig än att hamra in den avslutande spiken.

Motbud
6 Racing Mange har sin årsdebut avklarad och det blev seger direkt trots att han fick göra jobbet i dödens större delen av loppet. Tränare Joakim Lövgren har fin form på stallet vilket brukar smitta av sig. Racing Mange kan öppna kvickt om man laddar iväg och ska ses i min bok som den troliga ledaren av loppet. Från ledningen har man två segrar på fem försök i Sverige. Givet streck på kupongen om man garderar.

Nämner även 1 Osterc som har fått ett spännande smygläge ikväll. I den senaste starten visade man fin form och ska ha gått framåt med loppet i kroppen. Lättas även i balansen inför ikväll, kommer smyga med och med lucka kommer man passera många. En riktig kantboll till 2% för den som garderar.

Min Vinnare: 7 Cyber Lane
Spets efter 500m: 6 Racing Mange
Skrällen: 1 Osterc
Ranking: A 7 B 6,1,9,2,10,5,8 C 3,4,11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto