V75 Tips Jägersro 22/4

Publicerad på 21 Apr 2023 - 09:21

DrTrav

DrTrav

21 Apr 2023 - 09:21

Jägersro som står värd för lördagens V75 omgång. Nedan följer mina tankar. 

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 6 Devs Donator i den tredje avdelningen och 5 Kentucky River i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Jägersro 22/4
V75-1 3,6,7
V75-2 2,3,4
V75-3 6 Devs Donator
V75-4 1,3,4,7,9,10,11,12,13
V75-5 4,6,7,8,9,12
V75-6 3,4,5,10,12
V75-7 5 Kentucky River

2430 rader x 0,50 = 1210 kr

DD Tips Jägersro 22/4
DD1: 3,4,5,10,12
DD2: 5 Kentucky River

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m volt
Ni som följer tipsen här vet att jag ofta lyfter fram 6 Boli You S.M. Nu har han dessutom börjat få lite utdelning på slutet. Han har visat bra kunnande en längre tid och nu kommer han med två raka segrar på kontot. Senast vann han en klass I-final på imponerande sätt efter ha gjort jobbet i tredjespår sista 800m. Nu går han visserligen upp lite i klass, men utvecklingen pekar uppåt och från stall Kolgjini meddelar man att Boli You S.M känns väldigt fin efter senaste starten. Frågan är dock vilken taktik man väljer idag, detta med tanke på att Boli You S.M blivit lite överambitiös någon gång när han gått i spets. Men oavsett så fortsätter jag lyfta fram Boli You S.M och menar att detta är en häst för större uppgifter under året. Tipsetta.

7 Corazon de B. vann årsdebut på bra sätt näst senast och senast gjorde han det bra som tvåa bakom en mycket bra Dallas. Detta är en rejäl häst som trivs över distansen och som tål att hålla ett högt tempo hela vägen. Utgångsläget är spännande med springspår, och ett offensivt upplägg är att vänta direkt från start.

Skrällen i loppet är 3 Stenson som idag gör en spännande årsdebut på hemmaplan. Stenson är härdad i klassen. Thomas Uhrberg meddelar att Stenson gått två banjobb inför dagens start och att han känns bra i träningen. Jag räknar med en bra prestation direkt och med tanke på att Stenson trivs bäst i den främre träffen lär Uhrberg vara aktiv från start. Min skräll till 7%.

Min Vinnare: 6 Boli You S.M.
Spets efter 500m:
Skrällen: 3 Stenson
Ranking: A 6 B 7,3,9,5,2,11,1 C 12,8,4,10

V75-2 2140m auto
4 Leroy Boko inledde karriären lovande och kommer nu med optimal två lopp i kroppen. Han står bra inne i loppet sett till kapacitet och dessutom är han kvick iväg från start. Skulle han tidigt hitta till spets idag är sen Leroy Boko hästen att slå.

3 Al Pacino står på tur för seger nu efter att haft en del otur trots bra prestationer på slutet. För tre starter sedan gjorde han jobbet på egen hand men efter en tapper insats gick han se sig besegrad över Beachcomber den sista biten. Även senast fick han ge sig med liten marginal, denna gången mot Crono Delleselve. Idag är utgångsläget bra och skulle han bara få lite retroaktiv utdelning nu så är han min vinnare idag.

2 Beachcomber är en vinnartyp som fått passande förutsättningar idag. Han kommer med tre segrar på sina fyra starter iår. Senast vann han enkelt med sparade krafter över linjen. Idag är man garanterad ett bra lopp pånytt och han ska ses som en given segerkandidat.

Min Vinnare: 3 Al Pacino
Spets efter 500m: 4 Leroy Boko
Skrällen:
Ranking: A 4,3,2 B 9,12,5,11,1 C 6,10,7,8

V75-3 2140m auto
Här kommer mitt drag i omgången. 6 Devs Donator. Visst möter ha en häst som kapacitetsmässigt kanske är bättre i form av 8 Windmill Jam. Men där är formen inte riktigt på topp och när nu Devs Donator ska gå barfota runt om för första gången och när man hör snacket från Conrad Lugauer som menar på att Devs Donator kommer st för sitt bästa lopp i livet idag så känns 8% minst sagt tilltalande. Han kan öppna bra och nu på hemmaplan räknar jag med att Lugauer kommer gasa vad som går den första biten. På en snabb sommarbana där det är svårt att plocka längder den sista biten håller jag spelvärdet högt på Devs Donator som är min vinnare. Spik!

Motbud
8 Windmill Jam är en klasshäst som redan nu visat att han är något utöver det vanliga. Kapacitetsmässigt står han för en klass för sig idag. Men formen är som sagt svårbedömd och när dessutom utgångsläget inte är optimalt finns det risk att han blir hängande i spåren från start. Men är Windmill Jam redo för en bra prestation, så är detta en individ som tål att göra grovjobb på egen hand samtidigt som han är vass på speed. Windmill Jam ska inte nonchaleras vid gardering.

2 Steady Roger tävlade barfota runt om för första gången senast, vilket visade sig ge bra effekt. Han öppnade kvickt den första biten och fullföljde sen på ett bra sätt. Nu med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad, och Steady Roger väntas leverera en bra prestation pånytt. Skulle han hitta till spets och sen köras där kommer han leda länge på Jägersros travoval.

Min Vinnare: 6 Devs Donator
Spets efter 500m: 6 Devs Donator / 2 Steady Roger
Skrällen:
Ranking: A 6 B 8,2,4,5,3,9 C 11,10,1,12,7

V75-4 2640m volt
11 Athena Face var inte som bäst senast när han brände som favorit på Solvalla, men gången innan visade onekligen Athena Face upp sitt höga kunnande. Att grund kapaciteten är hög för denna typen av lopp är givet och skulle hon nu studsa tillbaka och prestera bra idag är också segerchansen god. Tipsetta i ett öppet lopp.

4 Cassandra Ferm hade två raka seger på kontot inför den senaste starten, men dessvärre blev det galopp kort före mål då. Men det var inte tomt i tanken och hon har hanterat voltstart på ett bra sätt tidigare. Hon bör trots ett snävt spår fyra på start komma iväg okej och jag räknar med att Rick Ebbinge kommer vara offensiv direkt. Skulle Cassandra Ferm sitta i spets efter en bit blir hon svår att rå på.

Nämner även skrällen 3 Miking som idag gör en spännande årsdebut. Det är anmält barfota runt om direkt vilket är positivt. Fyraåringen är kvick från start och ska tas på allvar direkt till låg procent.

Min Vinnare: 11 Athena Face
Spets efter 500m: 4 Cassandra Ferm
Skrällen: 3 Miking
Ranking: A 11,4 B 3,9,7,10,12,13,1,14,5 C 13,15,8,2

V75-5 1640m auto
4 Global Creation fick ett tufft lopp senast och det är förståeligt att det blev trötta ben tillslut. Idag har hon fått en passande uppgift och har hon bara inte tagit den senaste starten tagit för hårt så startar Global Creation ikväll med bra chans att leda från start till mål. Men med tanke på att det finns frågetecken efter senast är det givet att gardera.

12 EenymeenyminymoeDK vet vi om besitter högt kunnande för klassen. Hon är van att tampas i tuffa sammanhang och vid segern i Halmstad för två starter imponerade EenymeenyminymoeDK. Nu är utgångsläget vad det är, men EenymeenyminymoeDK besitter både styrka och fart för att runda samtliga vid minsta klaff. Men man ska också notera att det är skor på idag vilket ses som ett minus.

Skrällen för mig är 7 Nova Mahiron som visat sig besitta höga toppar och är kvick i benen. Det är anmält barfota runt om här i årsdebuten vilket är spännande. Nova Mahiron kan lägga iväg snabbt från start och skulle hon bara hitta ett vettigt slagläge från start är hon ett tidigt streck i loppet för mig.

Min Vinnare:
Spets efter 500m: 4 Global Creation
Skrällen: 7 Nova Mahiron
Ranking: A 4,12,7 B 6,8,3,9,5,2 C 1,10,11

V75-6 2140m auto
Efter 2 San Moteur strykning har nu loppet fått en helt annan karaktär och spelvärdet i omgången har dessutom ökat.

5 Very Kronos har helt klart fått en bättre uppgift nu. Dels är han nedstruken ett spår i banan och så har han nu blivit en spets kandidat i loppet. Senast visade Very Kronos återigen sitt höga kunnande när han efter att tagit hand om just ledningen vann enkelt före Brambling och Click Bait. När han väl presterar på topp tillhörde Very Kronos en av de bästa hästarna i landet och med tanke på intrycket senast så är han min tipsetta från spets.

12 Aetos Kronos vet ni att jag lyft upp på slutet. För två starter sedan vann man efter en topprestation och det var första gången vi fick se den “gamla” Aetos Kronos efter sin skadeproblematik. Nu blev det visserligen galopp senast och det är inte mycket att säga om. Men formen sitter där och trots spår tolv är detta en individ som tål att göra en hel del jobb. Skulle vi få se Aetos Kronos prestera som för två satte sedan pånytt är han given på kupongen till 8%.

Framhåller också 3 Oscar L.A. Detta är numera en sjuåring som utvecklades starkt under fjolåret och frågan är om vi inte kommer få se ytterligare utveckling även iår. Än så länge är det svårt att säga var botten är i Oscar L.A. men från ett bra utgångsläge måste han räknas tidigt här vid gardering.

Min Vinnare: 5 Very Kronos
Spets efter 500m: 5 Very Kronos
Skrällen: 12 Aetos Kronos
Ranking: A 5 B 12,3,4,10,11,7,1 C 9,6,8

V75-7 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 5 Kentucky River. Detta är en topphäst som var hårt betrodd i årsdebuten senast och med tanke på det loppet han fick, först i ryggar och sen en sylvass avslutning via open stretch så skrek det nästagångare över Kentucky River. Detta är en femåring som besitter hög kapacitet för klassen och nu med lopp i kroppen och ett bra utgångsläge kommer jag gå rakt ut på honom. Det finns på kartan att man kommer till ledningen, men oavsett om så blir fallet eller inte så har Kentucky River toppchans.

Motbud
6 Karat River slog Kentucky River i Breeders’ Crown-finalen under förra året. Han visade även på en härlig utveckling hela säsongen. Karat River blev nästan bara bättre och bättre för varje start. Även Karat River har nu årsdebuten avklarad och kan bör komma med en framflyttad formkurva. Att ha spår utvändigt om min spik är såklart ett minus, men oavsett hur loppet blir kört är Karat River främsta motbudet till min spik på förhand.

3 Akilles Face var också finalist i Breeders’ Crown förra året. Där fick man mäta sig med de bästa hästarna i kullen. Nu handlar det om en spännande årsdebut, men rapporterna inför dagens start är positiva precis som utgångsläget. Akilles Face avslutade förra året med att vinna en bronsfinal och även om det nu är debut i Silverdivisionen ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 5 Kentucky River
Spets efter 500m: 5 Kentucky River
Skrällen: 3 Akilles Face
Ranking: A 5 B 6,3,4,9,1,11,7 C 8,2,10,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto